Tlumiče na zbraně
- Gimpel
Příspěvek#1263 » úte 7. led 2025, 14:12
.............. ,,reduktor hluku pro houfnice."
Samohybná houfnice 155 mm, Německo.
Poznatky k objasnění této záhady, jsi předpokládám také vytěžil u imperialistů, že
.
Pomalu dvacet let jsem podobnou fotku ukazoval nejen v kuloárech a nikdo jsme nevěděli co to je. Verze jsem nabízel totiž tři.
++++++++++++++++++++++++++
............................ ,,pro pistolníky ... integrály"............................
Mám dlouhodobý zájem
.
U bezdotykové konstrukce a stejné celkové stavební délky, je u pistole vždy větší hloubka utlumení v integrovaném kompletu.
K věci, jako téměř ke všemu pozemskému, světskému, patří však i specifická negativa.
Piggy : skvělé, sám bych to takto kundovaně nezdůvodnil
.
Kdyby to někdy muselo snad býti
.)
(ano ano skutečně pěkný pták
)
Samohybná houfnice 155 mm, Německo.
Poznatky k objasnění této záhady, jsi předpokládám také vytěžil u imperialistů, že

Pomalu dvacet let jsem podobnou fotku ukazoval nejen v kuloárech a nikdo jsme nevěděli co to je. Verze jsem nabízel totiž tři.
............................ ,,pro pistolníky ... integrály"............................
Mám dlouhodobý zájem

U bezdotykové konstrukce a stejné celkové stavební délky, je u pistole vždy větší hloubka utlumení v integrovaném kompletu.
K věci, jako téměř ke všemu pozemskému, světskému, patří však i specifická negativa.
Piggy : skvělé, sám bych to takto kundovaně nezdůvodnil

Kdyby to někdy muselo snad býti

(ano ano skutečně pěkný pták

- Gimpel
Příspěvek#1264 » úte 7. led 2025, 15:38
Erix : málem bych zapomněl.
To co ukazuješ na druhém obrázku nahoře.
(snad je to to identické, co si myslím)
Šlo to nakonec do sériové výroby?
(ne toto nepoptávám)
Chči zbyla jen stará reklama a prototyp?
Tedy jestli si ho jen nenamalovali, třeba v Autocad (toho prototypa samozřejmě).
P.S. : To je vždy dřina, než odladím interpunkci a povětšinou asi špatně.
To co ukazuješ na druhém obrázku nahoře.
(snad je to to identické, co si myslím)
Šlo to nakonec do sériové výroby?
(ne toto nepoptávám)
Chči zbyla jen stará reklama a prototyp?
Tedy jestli si ho jen nenamalovali, třeba v Autocad (toho prototypa samozřejmě).
P.S. : To je vždy dřina, než odladím interpunkci a povětšinou asi špatně.
- Carloss
Příspěvek#1265 » úte 7. led 2025, 17:32
Piggy píše:Pistole s integrovaným tlumičem se hodí k ochraně ŽZM v uzavřených prostorech, kdy není čas, případně není žádoucí nasazení hluchátek.
Joooo welrod... Tady jedna novinka VP9. Jako sranda se mi to moc líbí. Ale je to, stejně jako původní welrod, opakovací, se stejným principem přebíjení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- LordSalix
- Gimpel
Příspěvek#1268 » úte 7. led 2025, 19:39
......... ,,novinka VP9."
Novinku tu měl v rukou před dvaapůl roky. Sedumdesát tisíc a moc mne nezaujala. Nebo šedesát?
Ten bakelit, šuntová bakelitová mířidla, německá devítka.......
Kdyby alespoň 7,65 Br. Předloha historická to, byla však ještě i v .45 ACP a opět se mi nelíbí. Tehdy to nenazývali pistole, nýbrž ,,shooting device".
Ovšem střelit si z ní, jistě neodmítne žádný tlumičolog.
===============================================================
................... ,,není možné zbraň s tlumičem nosit"......................
Toto mi nevadí, běžně ho nepotřebuji (ten válec).
S tím případným okrajovým zbytkem, bych se nějak nezatěžoval.
Novinku tu měl v rukou před dvaapůl roky. Sedumdesát tisíc a moc mne nezaujala. Nebo šedesát?
Ten bakelit, šuntová bakelitová mířidla, německá devítka.......
Kdyby alespoň 7,65 Br. Předloha historická to, byla však ještě i v .45 ACP a opět se mi nelíbí. Tehdy to nenazývali pistole, nýbrž ,,shooting device".
Ovšem střelit si z ní, jistě neodmítne žádný tlumičolog.
===============================================================
................... ,,není možné zbraň s tlumičem nosit"......................
Toto mi nevadí, běžně ho nepotřebuji (ten válec).
S tím případným okrajovým zbytkem, bych se nějak nezatěžoval.
Naposledy upravil(a) Gimpel dne úte 7. led 2025, 19:56, celkem upraveno 1 x.
- Gimpel
- Gimpel
Příspěvek#1271 » stř 8. led 2025, 07:51
LordSalix : nevím zda si rozumíme.
Sundáš každý integrovaný tlumič, respektive jeho plášť a sekundární stupeň. Většinou!!! zbyde jen lauf s porty. Z tohoto je někdy i přímo zakázáno střílet, ze samotného, že.
Jeden US výrobce naopak nabízí kundament, co se našroubuje na jejich výrobky, místo toho pláště, zakryje = zaslepí porty v laufu a najednou máš nekompletní bouchačku bez int. tlumiče.
Tak co, napsal jsem to srozumitelně?
Je nějaká nejasnost?
Sundáš každý integrovaný tlumič, respektive jeho plášť a sekundární stupeň. Většinou!!! zbyde jen lauf s porty. Z tohoto je někdy i přímo zakázáno střílet, ze samotného, že.
Jeden US výrobce naopak nabízí kundament, co se našroubuje na jejich výrobky, místo toho pláště, zakryje = zaslepí porty v laufu a najednou máš nekompletní bouchačku bez int. tlumiče.
Tak co, napsal jsem to srozumitelně?

Je nějaká nejasnost?

- Gimpel
Příspěvek#1272 » čtv 9. led 2025, 12:29
Na tomto webu se mi líbí i to, že vlákna kde se angažuji, jsou značena hvězdičkou (nebo čím přesně). Takto jsem si teď velmi pohodlně našel ,,svoje" Tlumiče.
Nedávno zde bylo opět akcentováno, cvičné střílení bez ochrany sluchu a v uzavřeném prostoru. Čekal jsem zda autor dostane kartáč, nedostal.
Sám dnes již toto procvičuji sporadicky a nerad.
Pochopitelně mám mírně odstřílené uši a dále je to nepřenosné.
Jak ten náš impulsní hluk naostro, tak vybuzený zesik a erekce přímo u bedny, mi chčiní tak prazváštně nedobře na sluchové ústrojí, což jsem dříve nikdá nemival, ba naopak.
Navíc se mi jednou a nikoliv jen mojí iniciativou, podařilo relativně masivní rozhození vestibuláru, jenže mého.
Dokud jsem stál na místě a jen pálil, nic nedělo se pranic (v oblasti nejsem panic) ale pak. Sotva uchčinil krok to prvý najednou zírám, že se motám jak ten roků devadesátých to Pistolník nachcaný. Byli tam řadoví a navíc zcela cizí zákazníci, že problém docela byl. Odejít a neupadnout značně třeba bylo mi.
Ze všech sil se nutil a na těch pár kroků snad úspěšně, abych se před nimi nemotal, než zmizim z dohleda a dostanu se ke svým. Vyšlo to, naštěstí.
U stolu však již číhal můj starý přítel plodník, aby mne dorazil.
K čemu tak asi došlo viděl ihned a s gustem komentoval, hovado
.
Když jsem se marně pokoušel, nabít ve správném pořadí smíšený válec, že komor pět, měl stařík
legrace a dementních slintů převelice. Total mne vyříditi (smíchem mým) navíc spolehlivě zvládá kdykoliv, natož v předmětné situaci.
Vrchol byl když zavelel, že jestli nesplním úkol ni na pokus třetí to, odebere mi papíry (zbraň ne, to by si ten starý vůl
nedovolil, zná mne moc dobře
), splnil jsem však.
Nedávno zde bylo opět akcentováno, cvičné střílení bez ochrany sluchu a v uzavřeném prostoru. Čekal jsem zda autor dostane kartáč, nedostal.
Sám dnes již toto procvičuji sporadicky a nerad.
Pochopitelně mám mírně odstřílené uši a dále je to nepřenosné.
Jak ten náš impulsní hluk naostro, tak vybuzený zesik a erekce přímo u bedny, mi chčiní tak prazváštně nedobře na sluchové ústrojí, což jsem dříve nikdá nemival, ba naopak.
Navíc se mi jednou a nikoliv jen mojí iniciativou, podařilo relativně masivní rozhození vestibuláru, jenže mého.
Dokud jsem stál na místě a jen pálil, nic nedělo se pranic (v oblasti nejsem panic) ale pak. Sotva uchčinil krok to prvý najednou zírám, že se motám jak ten roků devadesátých to Pistolník nachcaný. Byli tam řadoví a navíc zcela cizí zákazníci, že problém docela byl. Odejít a neupadnout značně třeba bylo mi.
Ze všech sil se nutil a na těch pár kroků snad úspěšně, abych se před nimi nemotal, než zmizim z dohleda a dostanu se ke svým. Vyšlo to, naštěstí.
U stolu však již číhal můj starý přítel plodník, aby mne dorazil.
K čemu tak asi došlo viděl ihned a s gustem komentoval, hovado

Když jsem se marně pokoušel, nabít ve správném pořadí smíšený válec, že komor pět, měl stařík

Vrchol byl když zavelel, že jestli nesplním úkol ni na pokus třetí to, odebere mi papíry (zbraň ne, to by si ten starý vůl

- Hankye
Příspěvek#1273 » čtv 9. led 2025, 14:23
K týhle diskuzi bych rád podotknul, že pokud je běžně nesnímatelnou součástí zbraně integrovaný tlumič (jako že pro servisní účely ano ale jinak je brán jako součást zbraně), opatří se sériovým číslem a je doplněnej do průkazu zbraně. Osobně jsem to viděl u borce z liberce, kterej si koupil 300blk ar15 ještě tak pět let zpátky a bylo to vpohodě. Na tlumič se nevztahovala vyjmka, protože byl součástí zbraně.
- dan
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX