Nosič plátů - doporučení

Klicky

Příspěvek#1 » stř 5. čer 2024, 09:58

Ahoj,

uvažuju že si letos koupím nosič plátů k ARku. Máte někdo nějaký doporučení? Všude toho je hromada a moc se mi v tom nedaří zorientovat.

EmielRegis89

Příspěvek#2 » stř 5. čer 2024, 11:12

Doporučuji nejdřív dát dohromady loadout/co budeš tahat ... jen zásobníky-kolik a do čeho/vysílačku/lékárničku/camelbak... Potom je důležitá velikost plátů a jestli potřebuješ boční pláty. Tohle by mělo minimálně alespoň trochu zůžit výběr. Můžeš jít od něčeho co schováš pod bundu - Fenix Demon po něco masivnějsího jako Sentinel od CS. Každopádně pokud možno vyzkoušet.

partykiller

Příspěvek#3 » čtv 6. čer 2024, 20:15

Taky bych se rád zeptal na doporučení jakého výrobce vyzkoušet. Plánuji něco pořídit. Bez boční ochrany.

vidocqcz

Příspěvek#4 » pát 7. čer 2024, 08:59

Ono je to asi jedno. Je to ten kus hadru, který nese ten zbytek, nebo něco jako batoh. V podstatě jsou všechny stejné a pro civilní použití stačí cokoliv, co se ti líbí. Osobě jsem vzal to, co bylo "hrdě vyrobeno v čr" a umělo to SAPI rozměry a vyrábělo se to v mojí oblíbené barvě.

Erix

Příspěvek#5 » úte 6. kvě 2025, 16:01

HTčka vydali nové video, tak koukněte: https://www.youtube.com/watch?v=jsTIrVfC7A8
-> vyvrácený mýtus ohledně Hardox/Armox plátů
-> výběr nosiče, balistiky
-> výběr přilby, ...

Honzik

Příspěvek#6 » úte 6. kvě 2025, 16:41

Za mě Sentinel 2 od Combat System.
Nenašel jsem, co by se mi na tom nelíbilo. A je to vyrobené v ČR.

Xaw

Příspěvek#7 » úte 6. kvě 2025, 17:53

Mám Sentinel 2, vyhovuje. Ale není to na nenápadné nošení pod mikinu.

Klicky

Příspěvek#8 » úte 6. kvě 2025, 21:11

Já nakonec zakotvil u Templars Gearu. Letos budu kupovat měkou balistiku a příští rok snad nějak vyřeším pláty. Ale s tím jak k tomu výkladu přistupuje ČOIka je to pro civila docela opruz

v.k.

Příspěvek#9 » úte 6. kvě 2025, 21:33

V Hradci Kralove firma ARGUN. Jsou velmi ochotni, muzes si tam od nich v klidu vse vyzkouset. A maji hodne zajimave veci, vcetne jejich mekke balistiky.

Erix

Příspěvek#10 » stř 7. kvě 2025, 07:46

Jo ČOIka to trochu komplikuje, většinou tam je civilní doložka -> není ochranný prostředek. Co jinak říkáte na firmu gared.cz?
Jinak pláty (hardox/armox) brát pouze jako trénink závaží, případně spodní anti trauma vrstvu. Ony ty střepiny střel jsou jak malé žiletky. ;)

P. S. : Docela velký výrobce balistické ochrany je i Mars Jevíčko, ale kusové zakázky neberou.

wratko

Příspěvek#11 » stř 7. kvě 2025, 08:27

Warrior DCS, taký zlatý štandard za prijateľnú cenu

Blacky

Příspěvek#12 » stř 7. kvě 2025, 09:07

Jako u vseho. Ptej se, okukuj testuj, zapisuj si :) Stejně nakonec koupiš vic veci. Nosic, chest-rig, vestu :) Pár kritérií k rozmyšlení za mě: (pořadí je náhodné)

1) Barva / vzor. Chceš nějaký kamo? černou, šedou, zelenou atd? Zdánlivá drobnost, ale chceš u toho vypadat dobre ne? Nekdo bude tvrdit, ze to neresi. PRD! Každej to resi. Min podvedomě cloveka "sere" kdyz neco neladi oku. Psychologie barev a kontrastu funguje.
2) Velikost. Tady urco primerene tobe. Tady taky res dostupnost plátu. Chcces tvrdou, nebo mekkou balistiku?
3) zapinani. Pro neco ti staci jen navlikaci vesta, neco suchac. Rychlospojky jsou super. Rozdil je v cene, a dalsich parametrech.
4) ramena. tady bych byl hodne opatrny. Kdyz vestu nastrojis, bude mit pár kilo a to se po par hodinach pozna na blbejch ramenich vystelkách.
5) system uchyceni. Molle, suchače? kombinace? I na bocich? Podle toho jak si vestu chces osadit. Puskove a pistolove magy, zdravotni veci, kudla, pouta, camelbag, dalsi picovinky. :)
6) system poutka pro tazení tebe (kdybys to koupil a parták, te chtel odtahnout z nebezpecnyho mista). Neco má jen poutko, neco vytahovaci popruh.
7) cena :)

Sobiho

Příspěvek#13 » stř 7. kvě 2025, 12:06

Já mám Combat System a je to super pohodička, opravdu bavlnka. Od kolegy jsem si pujčoval Agilite a taky super. Já zvolil Combat Systém, protože mi sedí a je český, tedy zákaznická podpora a doplňky jsou obratem. Ovšem toto rozhdutí pro CZE výrobek je jen bonusové. Za mě super, ale záleží co ti sedne. A hlavně je důležité zvolit správnou velikost. U toho CS se to krásně doladí kombinací sucháče a gumových šňur.
Konkrétně mám Sentinel 2.0 L Coyote + doplňky od CS

Sobiho

Příspěvek#14 » stř 7. kvě 2025, 12:16

Blacky píše:Jako u vseho. Ptej se, okukuj testuj, zapisuj si :) Stejně nakonec koupiš vic veci. Nosic, chest-rig, vestu :) Pár kritérií k rozmyšlení za mě: (pořadí je náhodné)

1) Barva / vzor. Chceš nějaký kamo? černou, šedou, zelenou atd? Zdánlivá drobnost, ale chceš u toho vypadat dobre ne? Nekdo bude tvrdit, ze to neresi. PRD! Každej to resi. Min podvedomě cloveka "sere" kdyz neco neladi oku. Psychologie barev a kontrastu funguje.

To je snad jasný a každý přece ví, že zbraň v Coyote je rychlejší a přesnější a nosič odolnější :D :D :D

Ano, máš pravdu, v tomhle i ve všem. Jen bych doplnil, že je taky dobré uvažovat o rozmístění některých věcí na Combat Belt a tedy to sladit jako celek Combat Belt a nosič. Nemá cenu vše nastrojit a pak se nehnout, nebo zase vše narvat na opasek a pak se zase taky nehnout.

monk

Příspěvek#15 » stř 7. kvě 2025, 17:20

Blacky píše:
)

jako klidne zaklad muzes vzit coyote, nebo ranger green. pak na to mzues dat v podstate cokoliv stejne pres to co na to navesis nejde skoro nic videt. ja si vzal demona ve foliage green a na tom mam MTP sumky a barevne to k sobe jde. Pekne jsi to shrnul.

Zpět na