Nosič plátů - doporučení
- EmielRegis89
- EmielRegis89
Příspěvek#2 » stř 5. čer 2024, 11:12
Doporučuji nejdřív dát dohromady loadout/co budeš tahat ... jen zásobníky-kolik a do čeho/vysílačku/lékárničku/camelbak... Potom je důležitá velikost plátů a jestli potřebuješ boční pláty. Tohle by mělo minimálně alespoň trochu zůžit výběr. Můžeš jít od něčeho co schováš pod bundu - Fenix Demon po něco masivnějsího jako Sentinel od CS. Každopádně pokud možno vyzkoušet.
- vidocqcz
Příspěvek#4 » pát 7. čer 2024, 08:59
Ono je to asi jedno. Je to ten kus hadru, který nese ten zbytek, nebo něco jako batoh. V podstatě jsou všechny stejné a pro civilní použití stačí cokoliv, co se ti líbí. Osobě jsem vzal to, co bylo "hrdě vyrobeno v čr" a umělo to SAPI rozměry a vyrábělo se to v mojí oblíbené barvě.
- Klicky
- Erix
Příspěvek#10 » stř 7. kvě 2025, 07:46
Jo ČOIka to trochu komplikuje, většinou tam je civilní doložka -> není ochranný prostředek. Co jinak říkáte na firmu gared.cz?
Jinak pláty (hardox/armox) brát pouze jako trénink závaží, případně spodní anti trauma vrstvu. Ony ty střepiny střel jsou jak malé žiletky.
P. S. : Docela velký výrobce balistické ochrany je i Mars Jevíčko, ale kusové zakázky neberou.
Jinak pláty (hardox/armox) brát pouze jako trénink závaží, případně spodní anti trauma vrstvu. Ony ty střepiny střel jsou jak malé žiletky.

P. S. : Docela velký výrobce balistické ochrany je i Mars Jevíčko, ale kusové zakázky neberou.
- Blacky
Příspěvek#12 » stř 7. kvě 2025, 09:07
Jako u vseho. Ptej se, okukuj testuj, zapisuj si
Stejně nakonec koupiš vic veci. Nosic, chest-rig, vestu
Pár kritérií k rozmyšlení za mě: (pořadí je náhodné)
1) Barva / vzor. Chceš nějaký kamo? černou, šedou, zelenou atd? Zdánlivá drobnost, ale chceš u toho vypadat dobre ne? Nekdo bude tvrdit, ze to neresi. PRD! Každej to resi. Min podvedomě cloveka "sere" kdyz neco neladi oku. Psychologie barev a kontrastu funguje.
2) Velikost. Tady urco primerene tobe. Tady taky res dostupnost plátu. Chcces tvrdou, nebo mekkou balistiku?
3) zapinani. Pro neco ti staci jen navlikaci vesta, neco suchac. Rychlospojky jsou super. Rozdil je v cene, a dalsich parametrech.
4) ramena. tady bych byl hodne opatrny. Kdyz vestu nastrojis, bude mit pár kilo a to se po par hodinach pozna na blbejch ramenich vystelkách.
5) system uchyceni. Molle, suchače? kombinace? I na bocich? Podle toho jak si vestu chces osadit. Puskove a pistolove magy, zdravotni veci, kudla, pouta, camelbag, dalsi picovinky.
6) system poutka pro tazení tebe (kdybys to koupil a parták, te chtel odtahnout z nebezpecnyho mista). Neco má jen poutko, neco vytahovaci popruh.
7) cena

1) Barva / vzor. Chceš nějaký kamo? černou, šedou, zelenou atd? Zdánlivá drobnost, ale chceš u toho vypadat dobre ne? Nekdo bude tvrdit, ze to neresi. PRD! Každej to resi. Min podvedomě cloveka "sere" kdyz neco neladi oku. Psychologie barev a kontrastu funguje.
2) Velikost. Tady urco primerene tobe. Tady taky res dostupnost plátu. Chcces tvrdou, nebo mekkou balistiku?
3) zapinani. Pro neco ti staci jen navlikaci vesta, neco suchac. Rychlospojky jsou super. Rozdil je v cene, a dalsich parametrech.
4) ramena. tady bych byl hodne opatrny. Kdyz vestu nastrojis, bude mit pár kilo a to se po par hodinach pozna na blbejch ramenich vystelkách.
5) system uchyceni. Molle, suchače? kombinace? I na bocich? Podle toho jak si vestu chces osadit. Puskove a pistolove magy, zdravotni veci, kudla, pouta, camelbag, dalsi picovinky.

6) system poutka pro tazení tebe (kdybys to koupil a parták, te chtel odtahnout z nebezpecnyho mista). Neco má jen poutko, neco vytahovaci popruh.
7) cena

- Sobiho
Příspěvek#13 » stř 7. kvě 2025, 12:06
Já mám Combat System a je to super pohodička, opravdu bavlnka. Od kolegy jsem si pujčoval Agilite a taky super. Já zvolil Combat Systém, protože mi sedí a je český, tedy zákaznická podpora a doplňky jsou obratem. Ovšem toto rozhdutí pro CZE výrobek je jen bonusové. Za mě super, ale záleží co ti sedne. A hlavně je důležité zvolit správnou velikost. U toho CS se to krásně doladí kombinací sucháče a gumových šňur.
Konkrétně mám Sentinel 2.0 L Coyote + doplňky od CS
Konkrétně mám Sentinel 2.0 L Coyote + doplňky od CS
- Sobiho
Příspěvek#14 » stř 7. kvě 2025, 12:16
Blacky píše:Jako u vseho. Ptej se, okukuj testuj, zapisuj siStejně nakonec koupiš vic veci. Nosic, chest-rig, vestu
Pár kritérií k rozmyšlení za mě: (pořadí je náhodné)
To je snad jasný a každý přece ví, že zbraň v Coyote je rychlejší a přesnější a nosič odolnější

Ano, máš pravdu, v tomhle i ve všem. Jen bych doplnil, že je taky dobré uvažovat o rozmístění některých věcí na Combat Belt a tedy to sladit jako celek Combat Belt a nosič. Nemá cenu vše nastrojit a pak se nehnout, nebo zase vše narvat na opasek a pak se zase taky nehnout.
- monk
Příspěvek#15 » stř 7. kvě 2025, 17:20
Blacky píše:
)
jako klidne zaklad muzes vzit coyote, nebo ranger green. pak na to mzues dat v podstate cokoliv stejne pres to co na to navesis nejde skoro nic videt. ja si vzal demona ve foliage green a na tom mam MTP sumky a barevne to k sobe jde. Pekne jsi to shrnul.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí