Tlumiče na zbraně

Erix

Příspěvek#1246 » pát 3. led 2025, 12:49

Tak jasně, namažeme pozůstalým med kolem huby a dobrý, takto uvažuje. :roll: Mít tam dítě někdo z nich, tak postupně doktorku a potom i tu hlídku asi svléknout z kůže.
No, pochybuli( doteď zadržují zprávu,překrucují a upravují), to je jasné, ale nejvíc za to může vláda, že už od dob Brodu se na to vysr... a a nechala to být. Prostě kysat a brát prachy, to jim jde. :evil:

cipis

Příspěvek#1247 » pát 3. led 2025, 20:29

Nekde byl rozhovor s maminkou zabite studentky. A tusim nekde na konci rekla, ze zakazy nic neresi, ikdyz puvodne byla pro zakaz. Doslo ji, ze hajzl si zbran vzdycky najde. A nemyslim si, ze je jedina z pozustalych, co takto uvazuje.

getsome

Příspěvek#1248 » pát 3. led 2025, 21:16

Erix píše:Mít tam dítě někdo z nich, tak postupně doktorku...

Jako by obvoďák v současném systému měl jakoukoliv šanci zjistit, jestli se pacient, kterého vidí max 1x za 2 roky na preventivce, někde soukromě neléčí s psychickou poruchou. V podstatě jsem všem doktorům mezi známými, kteří jsou od FF a od útoků na tu obvoďačku o poznání nervóznější, přestal automaticky vymlouvat nařizování psychotestů. Protože čestné prohlášení žadatele o ZP, že se neléčí s hlavou, je jen papír.

DVII

Příspěvek#1249 » pát 3. led 2025, 21:44

Víc než magora s legální zbraní mám strach z magora s nelegální zbraní a možná ještě větší z držitelů ŘP za volantem, kdy papíry dostane opravdu každý

Erix

Příspěvek#1250 » pát 3. led 2025, 21:45

Tak možnost zjistit to v tomto případě byla, jen se to neudělalo, záznam tam byl. ;) To, že to už od dob Brodu, Ostravy,... ještě centrálně nefunguje je problém vlády, ta se na to vys... a. ;) Takže by se mělo šlapat tam a nevymýšlet kraviny v opačném směru. :twisted:
P. S. : Celý rok se jako něco řeší, ale v praxi opět žádná změna. Pokud už něco vymyslí, hned to v TV ukážou a už to nemá ten ochranný efekt -> např. ta patentová zarážka.

Béďa

Příspěvek#1251 » sob 4. led 2025, 16:25

Já jen žasnu, že vláda je slovně silné pro Ukrajinská a musí se bojovat atd., ale nikdo z politiků to nemyslí vážně....ono se stačí podívat co se děje ve Finsku, Pobaltí...
Ve Finsku má vzniknout velké množství střelnic a má se rozvíjet brána příprava obyvatel. V Pobaltí je možné, stát z hlavy nedám, poridit fulauto....
Za mě je nutné zdůrazňovat tento aspekt v případných diskuzích s odpůrci zbraní. Dost často jsou ale pro Ukrajinu.

Erix

Příspěvek#1252 » sob 4. led 2025, 18:59

No, nechtěl jsem rozpoutat OT, ať zase ne lítají banány. ;) Pravda je, že co se má řešit(vláda), to se neřeší a naopak. Jinak i v Polsku už mají nové předměty ve škole, takže něco se děje. :?

U nás zatím zakáží tlumiče jako gesto, jinde zase povolí automaty, no hezký. :roll: Doporučuji se přesunout jinam, aby diskuze byla tu jen tlumičová.
P. S. : Nechci ani pomyslet, až začne vadit i kompík ala GIS HP, Noveske,...:cry:

Gimpel

Příspěvek#1253 » ned 5. led 2025, 20:18

Tlumiče prý pozbyly atraktivitu v momentě, kdy nám je konečně legalisovali :(.

Možná bych si i třeba vzpomněl, kdo tuto kokotinu vyslovil. Rozhodně se však samozřejmě nejedná o tlumičologa. Nikoho z mých podoborových kolegů, by předmětná zhovadilost ni nenapadla jen. O psychopatech a KZO řeč není, to žádní kolegové přeci nejsou. Stále mi nejde do hlavy, jak jinak příkladně normálního, vždy předpisového a slušného střelce, vůbec mohlo toto napadnout.
Zdaleka nejsem sám, kdo si vynachváliti nemůže, současný to věci stav :) :).

==============================================================

:idea: MOJE NEZIŠTNÁ NABÍDKA :idea:

Konkrétně vlákna Tlumiče + B71 + případně Škorp, jsem ochoten bezplatně a rád moderovati (stejně se v nich se zájmem angažuji)
Odmítám však udělovati bany, na toto naopak nemám ctižádost.

Ihned bych to zde železným koštětem vymetl, jako Augiasův chlév a s. Entusiasmus by mi Hilfe (pomoč).

Ostatně citát z historie :
,,Žijeme v železné epoše, kdy je nezbytné zametat železnými metlami".
H. Himmler, září 1941

gunman

Příspěvek#1254 » ned 5. led 2025, 21:15

Nic ve zlým, ale čím delší napíšeš příspěvek, tím víc je o hovně.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1255 » pon 6. led 2025, 11:32

Tlumiče na b71 a škorpa nikdo nezakazuje.

A ano, atraktivní jsou tlumiče jen zakázané.

nn

Příspěvek#1256 » pon 6. led 2025, 12:02

Jak nikdo nezakazuje tlumiče ne Škorpiona? Vz. 61 má délku 270 mm se sklopenou ramenní opěrkou a 522 s vyklopenou, tedy dle definice to je krátká zbraň.

edit: Scorpion Evo 3 S1 a verze Micro také spadá do definice krátké zbraně.

cipis

Příspěvek#1257 » pon 6. led 2025, 12:05

Jenže to má fixní hlaveň, takže to nepotřebuje "aktivní" tlumič. A snaží se zakázat pouze ty "aktivní". Tj. obyčejnou trubku s přepážkami ne. Tedy na Evo tlumič nikdo nezakazuje.

nn

Příspěvek#1258 » pon 6. led 2025, 12:22

Jo, je to tak. Sypu si popel na hlavu.

Gimpel

Příspěvek#1259 » pon 6. led 2025, 17:18

Děláte mi radost.
Očekával jsem, že vyjmuty z neštěstí budou jen ty malorážkové (to nejlepší).

===============================================================

................ ,,atraktivní jsou tlumiče jen zakázané."

Zjevně nejsi tlumičolog. Jak zařídit, aby tobě zakázali všechny??!
Ať nepřicházíš o tu atraktivitu :twisted:.

===============================================================

...........,,je o hovně."

Znáš to snad, povinnost k té, kurva demokracii přeci.
Třeba zde jsou i střílející kolegové fekaloman a koprofág. Musím občas také něco napsati pro ně, aby to nebyla ta diskriminace, že.

Erix

Příspěvek#1260 » úte 7. led 2025, 12:01

Tak toto jsem teda netušil, že existuje :shock: :
Obrázek

Má to být experimentální a výzkumné zařízení, reduktor hluku pro houfnice.

Jinak pro pistolníky, co říkáte na tzv. integrály, tj. integrované tlumiče/moderátory, někdy i ve funkci kompenzátoru? Je to hnus, špatná cesta, nebo použitelné ve sportu či při ochraně před hlukem?
Obrázek
https://www.recoilweb.com/fully-integra ... 51984.html

Zpět na