Dobrovolné vojenské cvičení pro studety SŠ

JirkaCV

Příspěvek#16 » sob 15. čer 2024, 18:52

Pořád je to dobrovolné. Já si ještě pamatuju dobu, kdy ti přišel povolávák a když jsi ho ignoroval, tepláky.
Ještě pořád žijeme ve svobodné zemi. Je na tobě, jestli na to kývneš a rizika poneseš. I mláďata mají svoje rodiče, kteří ho od toho můžou odradit a nic se nikomu nestane.
Až sem orkové vtrhnou, nebude se tě nikdo ptát, jestli máš nebo nemáš výcvik. Ti co mají, budou ve výhodě.

Petr z Braníka

Příspěvek#17 » sob 15. čer 2024, 19:40

Jo, je to dobrovolné, ale rozhodně tam chybí na férovku uvedené varování, čím jsi potom povinen, až NATO zavolá. Je to švindlem, je to zamaskované.

Dentista Žurovský

Příspěvek#18 » sob 15. čer 2024, 19:48

Kteri "Orkove" JirkoCV ? Myslis ty s turbany ? Co je o "trochu" pravdepodobnejsi nez ti ktere myslis ?
politika jedlo.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Sedmej

Příspěvek#19 » sob 15. čer 2024, 20:25

Na ten kurz půjde beztak většina lidí, kteří nějakou budoucnostu u ozbrojených složek plánují nebo o tom uvažují (soudím podle pár rozhovorů, které jsem slyšel se studenty co se tamhlásí). Tyhle vaše až pomatené úvahy jim jsou jedno. Ví to a nic proti tomu nemají. Stejně jako lidi co jsou v aktivních zálohách nebo jsou součástí Stanovené zálohy státu (nebo jak se to od MV jmenuje přesně).

CzechJoker

Příspěvek#20 » sob 15. čer 2024, 20:53

Petr z Braníka píše:Stává se záložákem a to už mu neodpářou.

Branná povinnost se na něho vztahuje tak jako tak.

film píše:Já měl u odvodu kvalifikaci schopen s omezením...

To mám ve vojenské knížce, ale nikdo na to nedbal. Ale já sloužil státu, který už neexistuje.

JirkaCV píše:Až sem orkové vtrhnou...

Tak určitě. Rusáci se prcají 1500 km daleko a třetí rok po sobě nejsou schopni dobít Charkov, který mají 30 km od hranic...

MojeTikka

Příspěvek#21 » sob 15. čer 2024, 21:42

JirkaCV píše:Ještě pořád žijeme ve svobodné zemi.

No hura, od zitrka neplatim dane :)

Petr z Braníka

Příspěvek#22 » sob 15. čer 2024, 22:07

CzechJoker píše:
Petr z Braníka píše:Stává se záložákem a to už mu neodpářou.

Branná povinnost se na něho vztahuje tak jako tak.

Je branná povinnost, a pak je výkon branné povinnosti Výkon je, že už jsi odveden, a jde se na to.

Branná povinnost ukládá občanovi dostavit se k odvodní komisi. Teprve odvodní komise z tebe udělá vojáka. Ale výkon můžeš převzít i dobrovolně a ušetřit komisi práci, jak jsem psal na minulé stránce. A už jsi na seznamu těch, kterým už stačí jenom dát rozkaz.

Počítá se s tím, že kdyby něco nastalo, budeme se odvodu vyhýbat a budou nás hledat po zahradních chatkách jak dneska vyhledávají Ukrajince (Švejku! Vám se, mně se zdá, nechce zemřít za císaře pána!). Tihle už to budou mít hotový a už se odvodu nevyhnou, protože už odvedení budou.
dobrovolny vykon.jpg

Proto je teď tolik lákadel. O studentském vojenském stipendiu už jste slyšeli? Další možnost, jak získat od mlaďocha podpis.

https://www.doarmady.cz/o-armade/uplatneni-v-armade/stipendijni-program-pro-stredoskolaky

Ti nejblbější mohou své životy upsat jen tak, a nic za to nedostat. Tomu se říká Dobrovolné predurčení. To se jen přijdeš ukázat doktorovi před komisí, a tam jim to podepíšeš.

Bylo by fér, aby na té nabídce účastnit se cvičení bylo varování, jako je na krabičkách cigaret: MINISTRYNĚ OBRANY VARUJE; ABSOLVOVÁNÍM CVIČENÍ DOBROVOLNĚ PŘEBÍRÁTE VÝKON BRANNÉ POVINNOSTI. TENTO VÝKON MŮŽE NA ROZKAZ ZPŮSOBIT TĚŽKÉ ZRANĚNÍ NEBO SMRT. Ať si nalijeme čistého vína.

erteple

Příspěvek#23 » sob 15. čer 2024, 22:20

No, Petře, a teď si vezmi, že někteří jsou opravdu tak blbí, že mají svoji vlast rádi a chtějí za ni případně bojovat. A nebo za ní už teď bojují. Nemají v plánu zdrhnout, když by sem sem dojel báťuška Putin nebo když trochu zaprší. A třeba někteří "mlaďoši" namísto 99 genderů a naprosté svobody chtějí trochu disciplíny a řádu. Nebo si to jen zkusit. Ale to jsou koukám pro Tebe jen blbci, co upisují své životy za nějakou blbou imaginární entitu, po které nemá cenu ani vzdechnout. Ještě víc Petrů z Bráníka a vypadá to tady, jak to vypadá; všichni na všechny kašlou, nadávají na "blbé čecháčky" a hlavně ničemu a v nic nikdy nevěřit. Ideálně kromě sputniknews, to už je taky dobrá kombinace... A co je zahraniční, to je dobré! A v případě, že padne první bomba, tak rychle do auta a zdrhnout někam pryč a dělat ze sebe chudáčka jak ti Ukrajinci, co si tu jezdí v pětkových bavorácích.
(pro upřesnění, rozhodně jsem proti Rusákům, což ovšem neznamená, že nevnímám současný stav a problémy s "uprchlíky" nebo bych byl fanatický zastánce fialové barvy)

Petr z Braníka

Příspěvek#24 » sob 15. čer 2024, 22:30

To je omyl. Já jsem na vojně pro obranu vlasti přísahal a nevadí mi to.
Ale přečti si ještě jednou výňatky z nové verze zákona, které jsem zkopíroval na předchozí straně. Já ti to shrnu:
1. Cvičením převezme VÝKON. Stane se vojákem v záloze (nebo v aktivní záloze, když bude chtít)
2. Voják v záloze může být povolán k operativnímu nasazení
3. V odstavci 13 přibylo písmeno c !!! Tedy skončila romantika o obraně vlasti, ale můžeš jít kamkoliv do světa, bojovat za války, které nejsou tvoje, ale NATO si to přeje. A to je to, kvůli čemu to pro mě ztratilo smysl a považuji to za zradu. To, že absolvováním cvičení se z tebe stane nevolník NATO pro jejich libovolně použití kdekoliv na světě.
operacni nasazeni mimo CR.jpg
Naposledy upravil(a) Petr z Braníka dne sob 15. čer 2024, 22:42, celkem upraveno 1 x.

Sedmej

Příspěvek#25 » sob 15. čer 2024, 22:41

Petr z Braníka: Není to hele málo to sem kopírovat po čtvrté? :-D

Petr z Braníka

Příspěvek#26 » sob 15. čer 2024, 22:44

Já nevím. Stejně to nikdo nečte, a pořád opakují to s tou vlastí. Asi to nemá cenu. Čtyřikrát, a zbytečně.
Ještě aby mě někdo nařknul, že to snad chci někomu rozmluvit :lol: Já jsem pro, ať jdou.

Sedmej

Příspěvek#27 » sob 15. čer 2024, 22:47

Petr z Braníka: Čteme to, chápeme to, jen na to máme jiný názor. ;-)

Petr z Braníka

Příspěvek#28 » sob 15. čer 2024, 22:53

Erteple píše, že někteří mají svou vlast rádi, a chtějí za ni bojovat. Tak to moc nevypadá, že si nové zákonné úpravy všimnul.
Ale já už mizím, ať je prostor pro ostatní.

risa2000

Příspěvek#29 » ned 16. čer 2024, 01:00

Petr z Braníka: To co jsi sem postnul je dostatečně výmluvné a pochopitelné. Původně jsem chtěl k tomu napsat, že jestli to je tak, jak to vypadá, tak je to v lepším případě totálně nezvládnutá komunikace (od armády), v horším případě na hraně podlého jednání. Ale pak jsem si řekl, že nebudu psát komentář, který musí být každému jasný.

Jak se ukázalo tak není.

Sedmej: Kdo jste "vy" co máte jiný názor, a na co ten názor vlastně máte?
Já mám totiž pocit, že kromě Petra tady čtu jen samé dojmy.

Aris

Příspěvek#30 » ned 16. čer 2024, 06:51

Petr z Braníka píše:Prohlídka je kódové heslo pro "schopen, odveden". Stává se záložákem a to už mu neodpářou.

Citace z odkazu na začátku vlákna:
Všichni účastníci musí být v době cvičení plnoletí a čeká je standardní procedura: obdrží povolávací rozkaz, podepíšou přísahu a stanou se vojáky v záloze povolanými k výkonu vojenské činné služby, tedy k výkonu dobrovolného vojenského cvičení. Po skončení cvičení se stávají vojáky v záloze mimo činnou službu. Všechny také čeká lékařské vyšetření, které je součástí náborového procesu.

Zdá se mi, že to o čem se tu hádáte na dvou stránkách je uvedeno přímo v oficiální správě.

Zpět na