Zbrojní průkaz a životopis

Carloss

Příspěvek#46 » pon 27. led 2025, 12:54

JirkaCV píše:
dan píše:jak moc udaje ve vypisu z rejstriku trestu ... koresponduji s bezuhonnosti definovanou zakonem o zbranich a strelivu.

Nekorespondují. Můžu si i odsedět nedbalostní trestný čin a ZP budu mít dál.

Tu bezúhonnost máme, pokud vím, definovanou zákonem, čili zde by tpo mělo s RT korespondovat. Něco jiného je spolehlivost.

JirkaCV

Příspěvek#47 » pon 27. led 2025, 13:15

Podle TrZ člověk odsouzený za nedbalostní trestný čin není bezúhonný, podle ZoZ ovšem ano.
Zaměstnavatel by měl mít právo vědět, že jsem v minulosti něco podělal. Minimálně k PČR nebo do AČR by mě nevzali.

Erix

Příspěvek#48 » pon 27. led 2025, 14:33

Do AČR nově asi ano, budou upravovat.

JirkaCV

Příspěvek#49 » pon 27. led 2025, 14:42

Bude z toho něco, jako Wagner group? No, potěškoště ...

Erix

Příspěvek#50 » pon 27. led 2025, 14:47

To pošli na štáb armády :lol: . Ne fakt budou polevovat, ale dušují se, že extrémy povoleny nebudou. Prostě zelených je málo, berou málo(prý přisypou na náboráku) , tak chtějí motivovat za každou cenu. :roll:

Haluziak

Příspěvek#51 » pon 27. led 2025, 14:55

Lehce mimo téma ale proč by ublížení na zdraví z nedbalosti (blbá bouračka) měla být diskvalifikačním kritériem v příjímacím řízení do armády.

Petr z Braníka

Příspěvek#52 » pon 27. led 2025, 15:04

Jarda.Jezek píše:Co když slévá nedopité půllitry v hospodě v místnosti s nápisem na dveřích "Slévárna"? Tvoří hodnoty nebo chrání životní prostředí? A co na to jeho ESG?

Já myslím, že při slévání nedopitých piv se ještě pořád z piva uvolňuje zbytek CO2 (pokud to není ráno v nádražce, tam už opravdu není ani bublinka). Takže tvoří skleníkový plyn a Gréta ho nemá ráda.

Petr z Braníka

Příspěvek#53 » pon 27. led 2025, 15:16

Haluziak píše:Lehce mimo téma ale proč by ublížení na zdraví z nedbalosti (blbá bouračka) měla být diskvalifikačním kritériem v příjímacím řízení do armády.

Přesně. Chceme po někom, aby zabíjel lidi, a budeme dělat cavyky že někoho nechtěně zabil.

JirkaCV

Příspěvek#54 » pon 27. led 2025, 15:22

Uvádím to jenom pro ten rozdílný přístup. ZP ano, PČR ne.
A zaměstnavatel, ten ať se rozhodne sám. Nedbalostní TrČ ukazuje na určitou tendenci ignorovat pravidla, což bývá nejčastější příčina. Rozmyslel bych se přijmout takového člověka někam na kritickou pozici.

dan

Příspěvek#55 » pon 27. led 2025, 16:33

Presne. Ze nekdo chce vypis z rejstriku neznamena, ze podminkou prijeti je vypis cisty.

expres

Příspěvek#56 » úte 28. led 2025, 07:32

Přesně tak a myslím si že v případě ZP už de o rozumny filtr, ale spíš šlo o zbraně, které společnost nemá ráda...

Celkem zpět se někomu stalo že v noci mezi dedinama přejel opilce místního co si ustlal za zatáčkou. Úplně bych neodsuzoval že se nemůže stát...

JirkaCV

Příspěvek#57 » úte 28. led 2025, 07:36

Nemusí to být jenom opilec za zatáčkou.
Taky se můžu vykašlat na pravidla a pustit chlapa do nezajištěný trafostanice. Příkaz B (elektrikáři vědí) je poměrně snadná cesta do tepláků. A úmysl tam vůbec být nemusí.

cipis

Příspěvek#58 » úte 28. led 2025, 11:06

Úmysl a vykašlat na pravidla jaksi spolu neladí. Vzhledem k tomu, že jsi prokazatelně poučen, jaká máš dodržovat pravidla, tak vykašlání se na ně je tvůj úmysl (víš, že to máš udělat jinak, ale vědomě se na to vykašleš).
Správně jsi asi chtěl říct, že bys na to zapomněl, že mu máš dát/zařídit toto a tamto ...

Haluziak

Příspěvek#59 » úte 28. led 2025, 11:40

cipis ne úmysl je že chci něco udělat, to co popisuješ ty je vědomá nedbalost, vím že se to může stát ale co srát na to. A existuje i nevědomá nedbalost - nevěděl jsem (neměl jsem jak vědět) že se to může stát ale stalo se.

Piggy

Příspěvek#60 » úte 28. led 2025, 11:59

Nevědomá nedbalost = nevěděl jsem, ale měl a mohl jsem vědět.
Pokud jsem neměl jak vědět, jsem nevinný.

Zpět na