Vztah partnerek k nošení zbraně

otta

Příspěvek#76 » pát 26. led 2024, 07:33

Dost dobrej článek

Remy

Příspěvek#77 » pon 29. led 2024, 22:31

Jestli liibi, pošli dál. Možná přesvědčí pár lidí, že nejsme pošahaný bubáci :)

Daleko

Příspěvek#78 » sob 12. dub 2025, 22:21

Trochu k tématu. býli jsme dnes s děckama n výletě , pohoda vánek mezi lesy a najednou k nám hbitě běží dva stratfordi. Páníčky nevidno.tož jsem pustil do BP před ně dvě pecky do země. Vyhodnotili situaci a vymajzli pryč

cipis

Příspěvek#79 » ned 13. dub 2025, 00:13

A kde je ta partnerka?
A co na to policajti?

Jarda.Jezek

Příspěvek#80 » ned 13. dub 2025, 06:36

Partnerku asi minul. Doufejme.
Akorát se tu nejspíš přiznal k přestupku, jen ještě nevíme, jakému. To zjistíme, až se potvrdí, že nešlo ani o nutnou obranu ani o krajní nouzi. To by sice policii informovat povinen nebyl, zato střílel v místě, kde střílet nesmí.

Murphy

Příspěvek#81 » ned 13. dub 2025, 06:48

Kdy uz pred psa vystrelit varovny vystrel, aby to byla KN a ne strelba, kde se nesmi?

Gimpel

Příspěvek#82 » ned 13. dub 2025, 09:36

Opravdu je nezbytné takovou marginalitu veřejně akcentovati?!! :(

dan

Příspěvek#83 » ned 13. dub 2025, 09:52

Murphy píše:Kdy uz pred psa vystrelit varovny vystrel, aby to byla KN a ne strelba, kde se nesmi?
Pokud pes znamena ohrozeni zajmu chraneneho zakonem, nelze ho odvratit jinak, nejsi ohrozeni povinen snaset a obranou nezpusobis horsi nasledek, nez ktery hrozil bez ni.

Cekal jsi nejakou konkretnejsi odpoved ? O konkretni odpoved se muzeme pokusit jen pokud se budeme bavit o zcela konkretni situaci. A i tam to budou dohady, protoze vsechny detaily a hlavne dynamiku situace popsat dost dobre nedokazes. A konecne posouzeni je navic subjektivni a bude zaviset na nazoru konrektnich osob a organu cinnych v danem rizeni. V konkretni situaci se proste budes muset rozhodnout a doufat, ze nasledne i ostatni relevantni uznaji, ze to bylo v poradku.

Ano, zivot neni jednoduchej. Nikdo nesliboval, ze bude. To by nam sem pak lezl kazdej ;-)

P.S. A nejakou partnerku a jeji vztah ke zbrani v tom mas kde ?

Jarda.Jezek

Příspěvek#84 » ned 13. dub 2025, 10:03

K partnerce je to zatím úvod. V hlavním dějství se ještě dozvíme, jestli ho za to pochválila a začala se učit na zkoušky pro získání zbrojního průkazu, nebo se na něj zlobí a jaké další následky to má pro rodinnou pohodu a soudržnost rodiny.

Erix

Příspěvek#85 » čtv 12. čer 2025, 18:50

Tak už máme i CZ kanál na YT pro "holky":
https://youtu.be/4JWB34xKifA?si=u6erbY5otR7qrkYG

Murphy

Příspěvek#86 » čtv 12. čer 2025, 20:27

Jarda.Jezek píše:K partnerce je to zatím úvod. V hlavním dějství se ještě dozvíme, jestli ho za to pochválila a začala se učit na zkoušky pro získání zbrojního průkazu, nebo se na něj zlobí a jaké další následky to má pro rodinnou pohodu a soudržnost rodiny.

Ze zacatku mela vyhrady i proti jednomu kousku. Dnes je to proste soucast meho bordelu. Vadi, jen kdyz to prekazi, nebo smrdi chemie.
Strelba mimo strelnici se zatim nekonala.

Úderník

Příspěvek#87 » pát 13. čer 2025, 09:53

Ta moje z toho nebyla úplně nadšená, ale respektuje moje počínání. Já jí taky nekecám do parfémů od Cartiera a odevzdaně jí jimi zásobuji. :D
Jen doma neprovokuji a čistím nebo suším jen když není doma. Ale k narozeninám mi koupila svítilnu na PDP. :)

ante

Příspěvek#88 » pát 13. čer 2025, 12:26

Ta moje trochu znervozněla až když jsem si kdysi začal obnovovat pilotní průkaz. "Nech se prosimtě aspoň teda pojistit, ano?" :D

Ve skutečnosti jsou většinou rády že něco takovýho doma máš, pokud ovšem nejsi s úplnou blbkou a kecaj jenom proforma. Jediný co se kdy doopravdy řešilo byl požadavek abych jí nekrad kosmetický tampóny vždycky když čistim pistoli, že je to pak zapatlaný od oleje a že mi teda přinese moje vlastní. A pak taky když se narodila první vnučka, vyjádřila obavu že nám ji hoplofobní zeťák nebude chtít pučovat. No dopadlo to jak jsem jí řikal že to dopadne - byla by docela ráda, kdyby nám ji tenhle týden hoplofobní zeťák nepučil, aby si mohla chvíli odpočnout a co jsem neříkal ale stalo se - dcera se připravuje na zkoušky ještě podle starýho zákona a hoplofobní zeťák jí bude kupovat pistoli. :D A stačilo málo - aby se jim do sousedství přistěhovali divnolidi.

juraj1

Příspěvek#89 » sob 14. čer 2025, 19:07

Divnolidi dokazou delat ze slunicek konzervy az to boli :D

Jinak ma soucasna partnerka je nasemu konicku otevrena a je rada, ze ten konicem mam a aktivne se mu venuji a taky se zacina aktivne venovat. Casem bych z ni chtel udelat partaka na CQB, at si muzem navzajem kryt zada :D

Petr z Braníka

Příspěvek#90 » ned 15. čer 2025, 13:32

U nás to nebylo snadné. Žena měla obrovskou hoplofovii, rozená pacifistka. Nic netuše jsem kdysi nadhodil, že přemýšlím o ZP. Reakce mě šokovala, nazval byl ji silná, panická, absolutně odmítavá. Nic takového doma být nesmí! Zbláznil jsem se? Co za člověka by si mohl přát věc, která jediným pohybem prstu vezme lidský život?!
To mě hodně překvapilo, myslel jsem, že zahájím diskuzi, ale spustil jsem jen psychický šok a blok.
K tématu se vracela každý den, pořád se ptala proč, na co?
Časem jsem pochopil, že to vstřebává, proto o tom furt mluví.
Došli jsme do fáze, kdy já jsem viděl, že se toho hodně bojí, a ona viděla, že to hodně chci. Ani jeden jsme nechtěli bagatelizovat postoj toho druhého. Asi by nemohla nic dělat, kdybych prostě přinesl kvéra a "poser se". Ale bylo vidět, že od ní to není truc, že to v sobě fakt řeší, tak jsem přistoupil na dlouhé večerní povídání.
Šlo to po malých krocích, nejprve ZP, později trezor, první zbraň pečlivě zamykaná... Po roce si ale šla poprvé zastřílet, to už to bylo hodně dobrý, zbraně přestaly být bubáci. Letos přibyla domů i flinta AR, zkusila ji v metru na rajské zahradě, ale už je to prý moc těžké, raději střílí pistolí. Dnes už je to úplně normální, že nosím, je hrdá že jsem dokonce SZS. Když jsme byli v noci po plese vyprovodit synovce a jeho přítelkyni (oba mladiství) a nechali je odjet metrem na druhou stranu než jedeme my, tak si to celou cestu vyčítala - ona se veze vedle ozbrojeného chlapa, a chudáci mladí nemají ani pepřák. Příště je musíme doprovodit až domů ;)
Dneska je ve skutečnosti ráda, že tenhle sortiment doma máme. Jsem rád, že jsem místo tlaku zvolil pomalou cestu.

Zpět na