Možnosti sebeobrany mimo město+učinek pepř. střely na psy

Looki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » pát 1. úno 2013, 08:20

to Georg : jaky veterinar ci patolog?? neumis cist v souvislostech?tady slo o ciste teoretickou uvahu,kde pri (nedejboze) zastreleni psa vyjmes kulku a ztratis se.Jak uz bylo receno,priznani by bylo pritezujici a kvuli blbě nastavenemu pravnimu řadu přijit o ZP,kdyz to lze vyresit jinak?!jeste porad nic?? tak dobre...v CR se nemuzes ocividne branit ani proti psu (to snad lze jen unas).

K videjim: video kde policajt zastrelil psa,je v poradku.dobre udelal.vidno ze v americe to lze.unas by zastrelili jeste jeho.clovek lezici na ulici (nejspis pokousany)byl dost dobry duvod psa zastrelit.nejaka zena tam řvala proč střilel...no pokud to byl pes jeji (podle jeji reakce asi ano),tak by mela jit sedět! co jako ta krava cekala, ze toho psa budou policajti hladit?
No a video,kde na policajta vyjel rotfajler...pes mel stesti ze meli jen taser!!ale poldova noha byla taky dost rychla 8-) a pohotová.
Myslim ze kazdy ma pravo branit svuj zivot a pokud o nej usiluje pes...smula (pro něj).Zas je ale fakt,ze takovou situaci vetsina lidi nikdy nezazije a my tady jen teoretizujem (snad u toho i zustane).Ja mam treba psy rad,ale jakmile by sel po mě,tak mi nedava jinou sanci.Nejhorsi jsou ratlici,ti utikaji za kolem i sto metru a protoze mam elektrokolo jen zvednu nohy a jedu dal :lol: :lol: Vetsinou kdyz potkam psy,tak jen koukaji a nevsimaji si mě.
Nekdo tu psal ze na psa nelze strilet na dalku (ano,pokud neutoci a nezajima se o me),ale co kdyz pes vyjizdi po cloveku a porad odbiha?myslim chvili se znazi pokousat a pak odbehne 10m a znovu zautoci? to i tehdy nelze jednat strelbou? no pokud uz nelze ani to,tak at se pak nekdo nedivi ze jsem psal o vyjmuti kulky.
Jinak nůž nosím taky,ale proti psovi pouziti noze jedině ve full-kontaktu.To uz byva ale pozde a clovek byva pokousany.
No ale jeste nikdo nenapsal co udela peprak se psem??kolega v praci rikal ze peprak s novamidem (sprej) psa pekne pocuchá.Ucinek jen asi 2min,ale to staci.jen nevim co bojovy pes.

NuclearBlast

Příspěvek#17 » pát 1. úno 2013, 09:19

http://www.youtube.com/watch?v=tDUC7oFVYB4
Na videu není přímé použití spreje, ale výsledný efekt je značný. Jeden pes utekl a druhý rozhodně neměl chuť pokračovat v útoku. O situaci ani souvislostech ni nevím, jen v popisu videa stojí: "Psi se mě pokoušeli pokousat každý měsíc, když jsem přijel zkontrolovat jejich ?prostor? (meter). Tentokrát jsem použil pepřový sprej."
Toť k účinku spreje na psy.....
Edit: z několika U.S. diskuzí jsem vyčetl, že pepřové spreje fungujou velmi omezeně na plemena typu bull (Stafordšírský bulteriér, Americký stafordšírský teriér, Americký pitbulteriér, Anglický bulteriér), kvuli jejich výrazně zvýšenému prahu bolesti. Osvědčený je prý sprej UDAP (na medvědy)

Georg

Příspěvek#18 » pát 1. úno 2013, 11:29

Looki: číst umím, dík za optání :D Nicméně ta tvoje teorie se taky musí skloubit i s realitou. Takže pokud něco aspoň málo víš o ranivé balistice a střelných poraněních, tak ti (možná) bude jasné, že pokud budeš třeba byť jen teoreticky vyjímat z těla psa kulku, tak si z 99,9999% "hraješ" na patologa. Jenže ten na rozdíl od tebe pracuje v prostředí, kdy má k dispozici vhodné nástroje a po práci se umyje, převleče a zakrvácené oděvy bezpečně uklidí. Už tě vidím, jak po vyjmutí kulky ze psa hledáš v lese studánku na umytí rukou a převlíkáš zakrvácené oblečení.
To mi mimo jiné připomělo jednu dávnou příhodu mého dnes již bývalého spolužáka:
Jeli s otcem střelit srnčí. Oba myslivci. Podařilo se, ale bylo už pozdě. Tak srnku v rychlosti vyvrhli, hodili do auta a jeli domů. Cestou zastavili stopařovi. Ten však když uviděl zkrvavené ruce řidiče a flintu mezi nohama spolujezdcea tak si po pár desítkách metrech nechal zastavit s tím, že si tam něco zapomněl. Při vystupování ještě stačil dodat, že na něj nemusí čekat :lol:
Ty videa jsem zde vložil jako víceméně ilustrační, kdy se mi jednalo o hlavně o technickou stránku. Nebylo mým úmyslem tady rozebírat oprávněnost a zákonnost púoužití zbraně či toho nebo jiného prostředku.

bacil.357

Příspěvek#19 » pát 1. úno 2013, 13:57

ad vyndavání střely..
já bych řekl, že by nebylo co hledat. Při použití běžné munice střela psíkem proletí a zaryje se do hlíny nebo stromu ( když je řeč o lese). Takže lopatku nebo pilku by to spíš chtělo než skalpel :lol:

KITTbx

Příspěvek#20 » pát 1. úno 2013, 15:59

Mírně OT…
Názorná ukázka to je, ovšem podle všeho se jedná o chudáky psy.
Video u autobusu vypadá, že pes chrání majitele a idiot to neumí řešit jinak.
(pochopitelně, je třeba chránit další lidi)
Druhé video ukazuje obtloustlého policajta, který je strašný americký hrdina, už to pozérské procházení včetně jeho kolegáčka.
No a třetí to ruské, je snad jediné, kde spatřuji smysl střelby na psa, jenže to je nejspíše Piťák,
pořádně na-adrenalinovany a banda maníků snad střílí prvně v životě, málem sejmuli tu bábu a akce s UAZem no to je také majstrštyk.
Ti lidé (civilisté) se snažili zjevně pomoci, ale v určitém momentě to pokazili, ten muž to pěkně schytal.

Jinak vycházím jen z toho co jsem viděl, třeba to bylo jinak.
Jinak pes co vám visí na ruce, nelítá jak čamrda, to je nesmysl, většina plemen tohle ani neumí, zahryznout a tahají nebo strnou, jen pes naučený na boj je tohohle nejspíše schopen.
Případně v boji pes < > pes a podobně.
Pochopitelně, i když mám psy velice v oblibě, sám mám dva, tak nikdy nedostane přednost před člověkem (no…), jo a myšlenka nože, no to je už teprve něco, už máte někdo vyzkoušeno takto do něčeho bodat či sekat a řezat, do něčeho co je na ruce, představte si to….
Nehovořím už o tom, jak pracuje psychika a nervy, navíc ten zasažený, zraněný pes, to naříkání je srovnatelné s dítětem. Opravdu nepříjemná situace.

Ale to jsme asi někde jinde.

Fantasmagorie o maskování stop a hledání kulky, v tom psovi nejspíše nebude, už raději neřeším.

Alcatraz

Příspěvek#21 » pát 1. úno 2013, 17:30

Střelu v psovi lovit nebudeš. Šance, že ho zastřelíš je mizivá. To není jako ve filmech, že kdo vystřelí o půl vteřiny dřív vyhrál. Mnohem, mnohem větší šance je, že ho zraníš. A buď se složí nebo odběhne. Bude se převalovat a kňučet. A vystresovanej na půdu začneš "přemýšlet" co dál. Jestli máš vystřelit ještě jednou, zdrhnout, zavolat policii, zabalit do pytle. Možná v dálce uvidíš přicházet lidi.. Na tohle bych se spíš snažil připravit psychicky. Příjde mi to jako pravděpodobnější scénář, než si to idealizovat na "střelit/nestřelit, přece se nenechám pokousat".

Já už jsem se smířil s tím, že na psa bych mohl střílet jen kdyby útočil na někoho jiného. Když pes útočil na mě, byl vždycky moc rychlej. Doráží jen malí psi, který odkopneš. Větší se buď zakousne, nebo tě bude mít v šachu. Ňafne tě do nohy a bude stát 2m od tebe a vrčet při sebemenším pohybu. Zkus v tom vytáhnout zbraň. Takže je právě moc velká pravděpodobnost, že se ti povede zabít jen ty psy, kteří útočit nechcou. Jen stojí, koukaj a štěkaj a situaci můžeš stejně jako střelbou vyřešit i tím, že zívneš a odejdeš, maximálně že střelíš do země (se lekne nečeho co nezná a když bude sám tak zdrhne).

Looki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » sob 2. úno 2013, 11:12

No ja hlavne doufam ze nebude nikdo nikdy takove situace resit.ja jeste krome hmyzu a ryb(na jidlo) nikdy nic nezabil,takze bych byl asi dost naměko.mejte prosim na pameti,ze vse zde napsane jsou jen teorie.
P.s. dneska si takhle jedu po polnačce a kdo si to nevykracuje proti mě...jak jinak nez pes...jen se podival co delam a šupajdil si zas po svem (takhle by to melo byt porad).
Jeste me napadlo jak psy reaguji na elektricky paralyzer.mam scorpy max a ten teda pekne jiskri.ma napeti 500 000V.ale nenosim ho.

Jan Jeni

Příspěvek#23 » sob 2. úno 2013, 12:03

Zdraím všechny, já mám zkušenost takovou že když jsem šel na procházku ,tak mě napadl pitbul a roztrhal mě obě ruce jeho majitel ho uplně nezvládl .Tak že jsem zkončil na urazovce mám umělej kloub a byl jsem přibližně půl roku doma.Ten člověk popad psa a zmizel .Můj nazor je takovej pokud by mi hrozilo to stejný nebo by napadl pes či jinné zvíře člena mé rodiny tak bych ho nemilosrdně odpráskl zákon nezákon!!!!

nico

Příspěvek#24 » sob 2. úno 2013, 12:42

Amen

Looki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » ned 3. úno 2013, 09:13

Jan Jeni píše:Zdraím všechny, já mám zkušenost takovou že když jsem šel na procházku ,tak mě napadl pitbul a roztrhal mě obě ruce jeho majitel ho uplně nezvládl .Tak že jsem zkončil na urazovce mám umělej kloub a byl jsem přibližně půl roku doma.Ten člověk popad psa a zmizel .Můj nazor je takovej pokud by mi hrozilo to stejný nebo by napadl pes či jinné zvíře člena mé rodiny tak bych ho nemilosrdně odpráskl zákon nezákon!!!!

hergot,tak to je hoodně drsny zazitek :o to je presne ten pripad,proc jsem tento topic začal.
Nasel se pak ten chlap??pokud ano,co soudy??
A ted si predstavte ze jste v lese(nebo jinde v prirode) a potkate takovou obludu bez majitele.navic ji tecou sliny po pysku a svinsky vrči.nebo jeste huř potkate smečku takovych psu.radeji ani nedomyšlet co by se mohlo stat (byt neozbrojen). jo a navic mate sebou sveho maleho potomka....prostě idylka :shock:

KITTbx

Příspěvek#26 » ned 3. úno 2013, 09:39

Looki píše:potkate takovou obludu bez majitele.navic ji tecou sliny po pysku a svinsky vrči.nebo jeste huř potkate smečku takovych psu.radeji ani nedomyšlet co by se mohlo stat (byt neozbrojen). jo a navic mate sebou sveho maleho potomka....prostě idylka :shock:

Dítě opřu o strom nebo postavím za záda a jakmile se ten čokl pohne směrem k nám tak první výstřel vedle něj a druhý do něj. (ten první by mohl stačit)
Možná to nekoresponduje s tím co jsem napsal, ale v případě, že je se mnou dcera rozhodně nepřemýšlím nad tím, zda je to chudák pes, kanec a spol.
Utíkat smysl nemá, tohle je situace kdo z koho u smečky je důležité sejmout šéfa, ale to platí obecně.

Jan Jeni

Příspěvek#27 » ned 3. úno 2013, 09:43

přesně tak jak to říká KITTbx to je správně taky souhlasím ! :ugeek:

RAS

Příspěvek#28 » pon 4. úno 2013, 13:28

přidám taky trochu do mlýna. Na bouchačce teprve pracuju, ale psy mám. Ostrý. A stačí na ně obyčejnej pepřák. Nevím sice, jaký je rozdíl mezi tím pistolovým a sprejovým, ale sprejem se nemusí moc mířit. Jen správně načasovat. V podstatě by měl stačit lak na vlasy. Respektive, normálního psa zažene už protiútok, pokud zaregistrujete, že útočí. S pitbulama je to jiný, to není pes, ale asociální zrůda. Ale nos by mu měl fungovat stejně, jen toho pepře bude potřeba víc, neb má snížený práh bolesti.

NuclearBlast

Příspěvek#29 » pon 4. úno 2013, 13:50

(nerad zakládám podnět pro zbytečný flame)
@RAS: Pitbull je pes, jako každej jinej. Je to o výchově, která je bohužel vzhledem k typu lidí, kteří si ho často pořizujou ve většině případů naprosto neodpovídající. A práh bolesti nemá sníženej, ale zvýšenej...to jen pro upřesnění... ;)

KITTbx

Příspěvek#30 » pon 4. úno 2013, 19:33

(nerad pokračuji, ale musím)
Pitbul je sice pes, ale o výchově to také jenom není.
Pitbul a spol., byl a někde i je „určen a vyšlechtěn k boji, vhodné křížení“ zvyšovalo a zvyšuje jeho agresivitu a upřímně hodně záleží od koho psa koupíte. Někteří "chovatelé" jsou ošipané.
Jsou chovatelé, kteří je „vhodně kříží“ jen proto ať agresivní jsou a pak jsou majitelé, které to pochopitelně ještě těší. Já třeba poznal dva a opravdu na lidi (většinou andílci), ale jak ho to chytlo....
Já mám Dobrmanku, je to plemeno služební, ale doma je to miláček, bohužel její povaha je taková, že venku chce zlikvidovat určité divně vypadající lidi a zvířata, pošťáky a podobně nepočítám.
Neučím ji to, nechci ať to dělá, ale dělá to, no její matka zkrotla až po 3 roku života, tak uvidíme. Chtěl jsem jen říci, že to není nikdy černobílé….

Zpět na