Ukrajinská krize-kam asi půjde vývoj...?
- marinakus
Příspěvek#31 » ned 18. led 2015, 19:42
Jak říká Grasel - víc než úsměvná situace. Čím mladší, tím jasnější a ucelenější názory o situaci a případném řešení. Ona pravda není na stránkách novin, na TV ani v oficiálních zprávách kdekoliv (na FB už vůbec ne). Tu si musí každý zkusit najít sám a zkusit použít mozek při sledování vývoje situace.
- Int1m1thy
- Oilman
Příspěvek#34 » pon 19. led 2015, 14:10
Minulý rok jsem pár měsíců pracovně strávil na západní Ukrajině a když jsem poslouchal názory místních lidí, tak jsem se i styděl. Oni i jejich rodiče a prarodiče si od Rusů zkusili tolik svinstva, že si to my čecháčci i po 40 letech bratrství na věčné časy ani nedovedeme představit. Nějak rychle zapomínáme, čeho je Rus pro zachování své sféry zájmů schopen. A už jen tím, že se pasoval do role ochránce všech Slovanů před zlým kapitalismem. Co je to za národ, který mimo zbraní nedokáže ostatním nic nabídnout , jen suroviny jako plyn a ropa. Zato svoji armádu cpe všude, mě osobně stačila ta invaze mongoloidních primitivů v roce 1968. Každý jiný národ by dokázal z Ruska plného všech druhů surovin a energie udělat ráj na Zemi, jen Rusové si je zplundrovali a prochlastali. A když poslouchám řeči Václava II. Neomylného Dokonalého a jeho ožralé kopie na Hradě, tak si vzpomenu na kdysi režimního zpěváka Pavla Lišku a jeho "Smrděj ruble ? Nesmrděj !"
- matias
Příspěvek#36 » pon 19. led 2015, 20:03
To Oilman: K těm mongoloidním primitivům patřily i početné jednotky Polska, NDR, Maďarska ......
Doporučuju zagoolit na důvěryhodné zdroje, kolik z "bratrské" Rudě armády bylo vojáků z Ukrajiny
a pobaltských států, takže trochu prrr. Ukrajinská krize bude zřejmě směřovat tam, kam je nasměruje
silnější ze dvou hlavních zahraničních protihráčů. Zatím jsme tady zpracováváni jednostrannou pro-
pagandou alá Rudé právo 80. let min.století jenže v opačné polarizaci. Možná, že jako potomek ruských
emigrantů mám blízký vztah k Rusku, ale nejsem BOLŠEVIKOFIL neb dělníci rudé ideologie mi vyvraždili
větší část rodiny ( posledního 8.5.1945 na území ČSR ).
Doporučuju zagoolit na důvěryhodné zdroje, kolik z "bratrské" Rudě armády bylo vojáků z Ukrajiny
a pobaltských států, takže trochu prrr. Ukrajinská krize bude zřejmě směřovat tam, kam je nasměruje
silnější ze dvou hlavních zahraničních protihráčů. Zatím jsme tady zpracováváni jednostrannou pro-
pagandou alá Rudé právo 80. let min.století jenže v opačné polarizaci. Možná, že jako potomek ruských
emigrantů mám blízký vztah k Rusku, ale nejsem BOLŠEVIKOFIL neb dělníci rudé ideologie mi vyvraždili
větší část rodiny ( posledního 8.5.1945 na území ČSR ).
- Carloss
- Carloss
Příspěvek#39 » pon 19. led 2015, 22:25
Ne jen emejričan... Takových je na světě hodně. Jen evropani jsou ve své podstatě liberálnější, tolerantnější a vůbec... než kdokoli jiný na světě. Další otázkou pak zůstává, kdo je více pokrytecký, jak ke světu, tak sám k sobě a svým vlastním lidem.
Ještě bych mohl přidat otázku, kolik konfliktů po druhé válce vyvolal kdo a kolika se jich kdo aktivně účastnil? Taky by nebyla od věci otázka, kolik jich kdo v poměru k vlastní účasti skutečně vyhrál.
Marinakus: Mimochodem... už před časem jsem s Tebou chtěl souhlasit... Dokonce i s tím střelivěm, ale k tomu jsem si ještě chtěl něco projít.. ale nějak není čas. Pak jsem se taky kousl do jazyka, čéče...
Od Tebe mě to obzvláště těší.
(to není ironický smajl, ale radostný úsměv)
Ještě bych mohl přidat otázku, kolik konfliktů po druhé válce vyvolal kdo a kolika se jich kdo aktivně účastnil? Taky by nebyla od věci otázka, kolik jich kdo v poměru k vlastní účasti skutečně vyhrál.
Marinakus: Mimochodem... už před časem jsem s Tebou chtěl souhlasit... Dokonce i s tím střelivěm, ale k tomu jsem si ještě chtěl něco projít.. ale nějak není čas. Pak jsem se taky kousl do jazyka, čéče...
- Oilman
Příspěvek#41 » úte 20. led 2015, 07:23
To Matias :
Ukrajina a pobaltské státy byly v roce 68 součástí SSSR, takže se jich nikdo neptal, jestli se jim to líbí nebo ne. Stejně tak ostatní státy Varšavské smlouvy - ty dodaly jen počet vojáků a techniky potřebný k tomu, aby se invaze vydávala za internacionální, a pak se rychle pakovali domů. Bohužel jsem vše viděl na vlastní oči, takže se v tomto ohledu bez toho googlení obejdu. A ti mongoloidé přijeli v první vlně invaze, po pár týdnech se jejich morálka tváří v tvář československé realitě sesypala a byli nahrazeni lépe ideologicky připravenými jednotkami RA. Dnes už soudruzi v Kremlu mají lepší armádu - a už zase chtějí zabírat. Protože jak řekl soudruh Stalin : tam, kde šlápne bota sovětského (=ruského) vojáka, tam je Rusko.
Ukrajina a pobaltské státy byly v roce 68 součástí SSSR, takže se jich nikdo neptal, jestli se jim to líbí nebo ne. Stejně tak ostatní státy Varšavské smlouvy - ty dodaly jen počet vojáků a techniky potřebný k tomu, aby se invaze vydávala za internacionální, a pak se rychle pakovali domů. Bohužel jsem vše viděl na vlastní oči, takže se v tomto ohledu bez toho googlení obejdu. A ti mongoloidé přijeli v první vlně invaze, po pár týdnech se jejich morálka tváří v tvář československé realitě sesypala a byli nahrazeni lépe ideologicky připravenými jednotkami RA. Dnes už soudruzi v Kremlu mají lepší armádu - a už zase chtějí zabírat. Protože jak řekl soudruh Stalin : tam, kde šlápne bota sovětského (=ruského) vojáka, tam je Rusko.
- matias
Příspěvek#44 » úte 20. led 2015, 20:13
Jen pro malé upřesnění: dle slovníku cizích slov - mongoloidní = mající mongolský ráz
člověk stižený mongolizmem
Sovětský nerovná se ruský. Stalin byl Gruzinec. ůvodně stalinista a posléze jeho veliký kritik ( až po Stalinově smrti ) Chruščov byl Ukrajinec, Lenina ( s pravděpodobně tatarskými kořeny ) chránil
v Zimním paláci pluk lotyšských střelců, zakladatel Čeky Dzerdžinskyj polského původu, Trockij ukra-
jinského původu ....... Mám pokračovat? Naštěstí není nic černobílé.
člověk stižený mongolizmem
Sovětský nerovná se ruský. Stalin byl Gruzinec. ůvodně stalinista a posléze jeho veliký kritik ( až po Stalinově smrti ) Chruščov byl Ukrajinec, Lenina ( s pravděpodobně tatarskými kořeny ) chránil
v Zimním paláci pluk lotyšských střelců, zakladatel Čeky Dzerdžinskyj polského původu, Trockij ukra-
jinského původu ....... Mám pokračovat? Naštěstí není nic černobílé.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí