Ukrajinská krize-kam asi půjde vývoj...?

marinakus

Příspěvek#31 » ned 18. led 2015, 19:42

Jak říká Grasel - víc než úsměvná situace. Čím mladší, tím jasnější a ucelenější názory o situaci a případném řešení. Ona pravda není na stránkách novin, na TV ani v oficiálních zprávách kdekoliv (na FB už vůbec ne). Tu si musí každý zkusit najít sám a zkusit použít mozek při sledování vývoje situace.

Bohuliby

Příspěvek#32 » ned 18. led 2015, 23:04

Naprosto souhlasím, ale víc bych to nepitval.

Int1m1thy

Příspěvek#33 » pon 19. led 2015, 03:57

Grasel: Nebyl sem na vojne, ale mam za sebou castecne KZP... a nikde sem nepsal co bych ja dokazal... a tohle neni z moji hlavy, nerikam to ja ale jiny kapacity z branze ;) takze asi na to neco bude...

Obrázek

Oilman

Příspěvek#34 » pon 19. led 2015, 14:10

Minulý rok jsem pár měsíců pracovně strávil na západní Ukrajině a když jsem poslouchal názory místních lidí, tak jsem se i styděl. Oni i jejich rodiče a prarodiče si od Rusů zkusili tolik svinstva, že si to my čecháčci i po 40 letech bratrství na věčné časy ani nedovedeme představit. Nějak rychle zapomínáme, čeho je Rus pro zachování své sféry zájmů schopen. A už jen tím, že se pasoval do role ochránce všech Slovanů před zlým kapitalismem. Co je to za národ, který mimo zbraní nedokáže ostatním nic nabídnout , jen suroviny jako plyn a ropa. Zato svoji armádu cpe všude, mě osobně stačila ta invaze mongoloidních primitivů v roce 1968. Každý jiný národ by dokázal z Ruska plného všech druhů surovin a energie udělat ráj na Zemi, jen Rusové si je zplundrovali a prochlastali. A když poslouchám řeči Václava II. Neomylného Dokonalého a jeho ožralé kopie na Hradě, tak si vzpomenu na kdysi režimního zpěváka Pavla Lišku a jeho "Smrděj ruble ? Nesmrděj !"

marinakus

Příspěvek#35 » pon 19. led 2015, 18:27

Tohle je nějaká politická diskuze?? To bychom mohli potom probrat asi víc zajímavých mocností, ne? P.S. nejsem rusofil.

matias

Příspěvek#36 » pon 19. led 2015, 20:03

To Oilman: K těm mongoloidním primitivům patřily i početné jednotky Polska, NDR, Maďarska ......
Doporučuju zagoolit na důvěryhodné zdroje, kolik z "bratrské" Rudě armády bylo vojáků z Ukrajiny
a pobaltských států, takže trochu prrr. Ukrajinská krize bude zřejmě směřovat tam, kam je nasměruje
silnější ze dvou hlavních zahraničních protihráčů. Zatím jsme tady zpracováváni jednostrannou pro-
pagandou alá Rudé právo 80. let min.století jenže v opačné polarizaci. Možná, že jako potomek ruských
emigrantů mám blízký vztah k Rusku, ale nejsem BOLŠEVIKOFIL neb dělníci rudé ideologie mi vyvraždili
větší část rodiny ( posledního 8.5.1945 na území ČSR ).

Carloss

Příspěvek#37 » pon 19. led 2015, 20:16

Mě sice nevyvraždil nikdo nikoho, ale jestli se Rus staví do role ochránce slovanských nnároů, bšiml si někdo, do jaké role se stavý aměričan? A kdo vlasntě jsou američané?

marinakus

Příspěvek#38 » pon 19. led 2015, 21:13

Carloss: vypadá to, že se poprvé nebudeme dohadovat... američan hájí jen své zájmy a to za každou cenu... jakoukoliv!

Carloss

Příspěvek#39 » pon 19. led 2015, 22:25

Ne jen emejričan... Takových je na světě hodně. Jen evropani jsou ve své podstatě liberálnější, tolerantnější a vůbec... než kdokoli jiný na světě. Další otázkou pak zůstává, kdo je více pokrytecký, jak ke světu, tak sám k sobě a svým vlastním lidem.

Ještě bych mohl přidat otázku, kolik konfliktů po druhé válce vyvolal kdo a kolika se jich kdo aktivně účastnil? Taky by nebyla od věci otázka, kolik jich kdo v poměru k vlastní účasti skutečně vyhrál.

Marinakus: Mimochodem... už před časem jsem s Tebou chtěl souhlasit... Dokonce i s tím střelivěm, ale k tomu jsem si ještě chtěl něco projít.. ale nějak není čas. Pak jsem se taky kousl do jazyka, čéče... ;-) Od Tebe mě to obzvláště těší. :-) (to není ironický smajl, ale radostný úsměv)

franta599

Příspěvek#40 » pon 19. led 2015, 22:39

dovolím si upravit jedno rčení
pesimista se uči islam
optimista se uči anglicky nebo rusky
realista si konzervuje SA 58

Oilman

Příspěvek#41 » úte 20. led 2015, 07:23

To Matias :
Ukrajina a pobaltské státy byly v roce 68 součástí SSSR, takže se jich nikdo neptal, jestli se jim to líbí nebo ne. Stejně tak ostatní státy Varšavské smlouvy - ty dodaly jen počet vojáků a techniky potřebný k tomu, aby se invaze vydávala za internacionální, a pak se rychle pakovali domů. Bohužel jsem vše viděl na vlastní oči, takže se v tomto ohledu bez toho googlení obejdu. A ti mongoloidé přijeli v první vlně invaze, po pár týdnech se jejich morálka tváří v tvář československé realitě sesypala a byli nahrazeni lépe ideologicky připravenými jednotkami RA. Dnes už soudruzi v Kremlu mají lepší armádu - a už zase chtějí zabírat. Protože jak řekl soudruh Stalin : tam, kde šlápne bota sovětského (=ruského) vojáka, tam je Rusko.

Urdo von Fuj

Příspěvek#42 » úte 20. led 2015, 14:51

čistě formálně: Rudá Armáda přestala existovat v roce 1946

Grasel

Příspěvek#43 » úte 20. led 2015, 19:47

Int1m1thy - Aha, KZP... částečně... No už je mi to jasný :roll: :lol: :lol:

matias

Příspěvek#44 » úte 20. led 2015, 20:13

Jen pro malé upřesnění: dle slovníku cizích slov - mongoloidní = mající mongolský ráz
člověk stižený mongolizmem
Sovětský nerovná se ruský. Stalin byl Gruzinec. ůvodně stalinista a posléze jeho veliký kritik ( až po Stalinově smrti ) Chruščov byl Ukrajinec, Lenina ( s pravděpodobně tatarskými kořeny ) chránil
v Zimním paláci pluk lotyšských střelců, zakladatel Čeky Dzerdžinskyj polského původu, Trockij ukra-
jinského původu ....... Mám pokračovat? Naštěstí není nic černobílé.

marinakus

Příspěvek#45 » úte 20. led 2015, 20:21

matias: už jsem to tu asi někdy a někde povídal.... mám velmi rád lidi, kteří mají v hlavě mozek... děkuji za příspěvek (samozřejmě jen za sebe)

Zpět na