Přežití a soběstačnost při rozvratu společnosti
- LoganRaise
- LoganRaise
Příspěvek#1128 » sob 8. úno 2020, 18:23
Budeš jí mít, dokud nepojde civilizace v plamenech, ty neutečeš do divočiny, kde si budeš chtít nasekat dříví na zátop a sekyra ti... praskne... Sledujte příběh Serze, který umrzl v pustině se zlomenou sekyrou v ruce. Muže, který neposlouchal varování Gréty.
LEDOVEC SERZ!
Již brzy ve vašich kinech.
LEDOVEC SERZ!
Již brzy ve vašich kinech.
- MojeTikka
Příspěvek#1129 » sob 8. úno 2020, 18:43
Moje zkusenost s kompozitnimi topurky je naprosto katastrofalni. Nejprve se na sekyre vyloupe ten epoxyndl, co nahore tak hezky zalejva diru s toporem. Pak se vydroli i okolo a ve finale ta sekyra s topora uleti, pricemz nejake reseni s klinkem je samozrejme utopie. Takto jsem postupne dopadl se tremi sekyrami od ruznych vyrobcu (ano, Fiskars mi vymenili za novou bo dozivotni zaruka, ale to je mi v Postapu ku... nicemu), takze jsem nakonec sehnal stareho pana kolare, ktery mi ty sekyry zasadil do jasanovych topor a od te doby (12 let) se ani nehly. A bez klinku. Krome toho mi ta topora udelal o kousek delsi, nez ma bezna sekyra z kramu, takze se s tim seka s mensi namahou, protoze vetsi svih.
Kompozit uz nikdy. Uznavam, byly to sekyry na praci v lese. Ale predstava, ze bych se na ne mel spolehnout... tak to ani omylem.
Kompozit uz nikdy. Uznavam, byly to sekyry na praci v lese. Ale predstava, ze bych se na ne mel spolehnout... tak to ani omylem.
- paza
Příspěvek#1132 » sob 8. úno 2020, 20:10
Tak nevím, já mám 4 sekery Fiskars s kompozitními topůrky a nemohu říci proti nim jediné špatné slůvko. Už toho dost nasekaly, tu a tam jsem se i netrefil, když se mi poleno pohnulo a praštil jsem o něj plnou silou přímo topůrkem, ale vše přestály, ostří drží ostré, prostě výborné...
- Shirako
- MojeTikka
Příspěvek#1138 » sob 8. úno 2020, 21:31
Nova Fiskars, pokud vim, ma to toporo "oblite" okolo sekyry. Ja mel tehdy takovou, kde tohle nebylo. Toporo bylo normalne zasazene v sekyre v dire. Po jejim rozpadeni a reklamaci jsem dostal novou a ta ma to nove toporo. Nicmene ji ale nepouzivam v lese, takze o zivotnosti v ramci intenzivni prace nic nevim. Do lesa mam topora jasanovy a nemam problem.
Rozhodne se vyhybat kompozitnim toporum, co jsou normalne zasazeny do sekyry dovnitr.
Mimochodem, zacalo se to rozebirat po linku na Hecht za dve stovky. Za dve stovky sotva koupim kvalitni sekyru, natoz s toporem. Krome toho Hecht je nejlevnejsi Cina. Cinan umi dobre veci, ale nesmi mu za to Hecht dat ctvrtinu toho, co Cinan chce
Ja jsem od Hecht mel kompresor a sekacku na travu. Oboji davno vymeneno kvalitnimi vyrobky.
Rozhodne se vyhybat kompozitnim toporum, co jsou normalne zasazeny do sekyry dovnitr.
Mimochodem, zacalo se to rozebirat po linku na Hecht za dve stovky. Za dve stovky sotva koupim kvalitni sekyru, natoz s toporem. Krome toho Hecht je nejlevnejsi Cina. Cinan umi dobre veci, ale nesmi mu za to Hecht dat ctvrtinu toho, co Cinan chce

- Rudolf Steiner
- Kontaktovat uživatele:
- Rudolf Steiner
Příspěvek#1139 » pon 10. úno 2020, 08:56
No mám fiskarsku x27, za dva roky používání na ní není vidět stopy opotřebení a to jsem s ní naštípal tak asi 60 m3 .
To samé se týče pily z Hechtu a tomu se opravdu divím. Stará pila mi dosloužila a já neměl zrovna na novou, tak mě Hecht zachránil, mám ji dva roky, to co jsem naštípal, jsem musel před tím nařezat. Měnil jsem lištu, původní jsem zlikvidoval na starém dubu.
To samé se týče pily z Hechtu a tomu se opravdu divím. Stará pila mi dosloužila a já neměl zrovna na novou, tak mě Hecht zachránil, mám ji dva roky, to co jsem naštípal, jsem musel před tím nařezat. Měnil jsem lištu, původní jsem zlikvidoval na starém dubu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí