Prima zboží až z daleké Číny!!!!

antonspelec

Příspěvek#136 » úte 4. črc 2017, 09:39

Resim podobnou vec-sklo na malorazku. Nejdriv jsem si rikal, ze nejakou Cinu za par slupek (ikdyz objednat to na netu, na to nemam koule, po predchozich negativnich zkusenostech), ale nakonec jsem dospel k nazoru, ze radsi posetrim na lepsi, klidne z druhe ruky. Duvody jsou nasledujici:

1) kdyz ho budu chtit pustit dal, bude o nej zajem a nemusim ani moc prodelat (zejmena pokud bude z druhe ruky), zatimco nejakej kousek z Alibaby si akorat tak muzu nalozit do octa

2) chci mit moznost ho v pripade nutnosti prehodit na vetsi razi (pokud tohle neni Tvuj pripad, tenhle bod ignoruj)

3) kdyz uz se chci venovat strileni na nejakou vzdalenost, coz obnasi hodiny civeni do trubky o prumeru par centimetru, chci poradnej obraz a ne aby to bylo jako koukat pres dno flasky od sodovky - jednak to neni zdravy pro oko a druhak by mne to proste stvalo

audis

Příspěvek#137 » úte 4. črc 2017, 09:59

To máš pravdu, ale rozdíl investice 5 nebo 30 tisíc Kč vede k přemýšlení, zda ten dražší mi odvede 6x víc práce. A nulta otázka, jestli těch třicet kolíků vůbec mám a mám ten luxus mít vůbec možnost vyberu.

Já bych koupil ten, Který už někdo koupil a prohlásil o tom, že to je dobré za ty prachy. Je tu flame o zkušenostech s kolimatory, puskohledy nevím.

antonspelec

Příspěvek#138 » úte 4. črc 2017, 10:50

30 litru je podle mne zbytecne moc, pokud chces jenom na malorazku a nemas nejaky super soutezni ambice. V rozpeti 10 a 20, kde se divam ja, se uz nechaji koupit slusne puskohledy slusnych znacek.

No pokud kupujes na malorazku, tak snad kolimator ani neni alternativa, ne?
To jsem resil na AR-15 tohle dilema :-)

Zkusenosti uzivatelu najdes na foru ci ruzne po netu. Par recenzi je tady:

http://strelectvi.info/cz452/

Ale nejdriv si vyspecifikuj, co chces strilet a na jake vzdalenosti. Pak jakej mas cenovej strop. Pak se pres nejaky sklo zajdi podivat a budes moudrejsi.

Jinak tady uz jsme OT, je tu primo topic na optiku k malorazce, tak kdyztak pis uz tam

pelanj

Příspěvek#139 » úte 4. črc 2017, 11:12

Z levných v ČR dostupných mám vyzkoušené puškohledy Raven (tuším 6x40 2 ks a 1 ks 4-16x50). Na malorážce naprosto v pohodě. Jsou z Číny, ale alespoň je tu 2 roky ČR záruka. Jeden mám dokonce na IŽ-18 ve 223, ale ještě nenastřílel ani stovku. Do 50 m není třeba nic řešit. Jsou určitě lepší skla (je to pořád levná Čína), ale na začátek OK. Kolega je používá už pár let a stále drží.

mocima

Příspěvek#140 » pát 7. črc 2017, 05:06

Už jsem z Číny objednal kde co, ale puškohled bych takto nerealizoval.
Na malorážku bych vzal nějakou deltu z Binoxu nebo druhá ruka. Cena nového bude do 10k, spíš míň, práce to udělá až až a nebudeš se vztekat s box testem, bude to klikat jak má a hlavně přes něj ostře uvidíš i na největší zvětšení.

Odesláno z mého ONEPLUS A3003 pomocí Tapatalk

pedro!

Příspěvek#141 » ned 30. črc 2017, 22:14

Koupil jsem laserový náboj, https://www.aliexpress.com/item/9mm-Las ... 59093.html .Stál mě 24 $ (teď je dražší). Nevim, co bych mohl chtít více a ani netuším, jaký může být rozdíl mezi tímto a podobným za tisíce Kč. Snad jedině v životnosti.

G19 - náboj jde nabít normálně ze zásobníku. Zavádím ho pomalu, nechci si ho zničit puštěním závěru plnou rychlostí. Nemá drážku pro vytahovač, tedy vytahovač ho nevytahuje, což je dobře. Stačí jen znovu natáhnou a "vystřelit". Natahuji jen tak do třetiny, jak to u Glocka stačí, jinak by náboj mohl vypadnout. Osvit je dostatečně dlouhý a dobře čitelný. Doba osvitu je dost dlouhá na to, aby byl patrný neklid v rukou, tedy vlastně to vede k trénování výstřelu po zapíchnutí a zklidnění. Při neklidu je vidět, jak laserem "maluji" po předmětech. Rovněž je velmi dobře vidět pohyb zbraně při případném strhnutí.

Tak pokud se nerozpadne za pár dnů, tak je to super koupě.

Edit: je třeba dát pozor na podobné levnější náboje, které nemají spínač místo zápalky. Ty svítí pořád a jsou určeny k prvotnímu nastavení mířidel před nástřelem.

Zulda

Příspěvek#142 » pon 31. črc 2017, 08:12

Super, dej vědět za pár dnů, týdnů, jestli pořád funguje. Objednal bych si taky.

pedro!

Příspěvek#143 » stř 9. srp 2017, 19:56

Tak sice to ještě není pár týdnů. Náboj stále funguje. Pořídil jsem ČZ P10C. I v ní fungujem, jen ne úplně ideálně, ale za to náboj až tak nemůže. ČZ má "dlouhý" vytahovač. Tím "dlouhý" myslím to, že zasahuje více do středu náboje než u Glocka. Vytahovač se tak dotýká i tohoto laserového náboje. Z komory ho sice nevytáhne, to je OK, ale nelze jen tak kousek popotáhnout a vrátit pomalu závěr zpátky. Je potřeba popotáhnou alespoň do půlky dráhy závěru a pak ho pustit. Jinak se závěr nedovře, protože vytahovač se opře o okraj náboje. To znamená, že při každém natažení vytahovač praští do náboje a odkloní se. Vytahovač by to měl vydržel, ale asi není stavěný na to, aby se to dělalo hodně často. Tak s ČZ budu světelně sušit raději opatrně.

pista1

Příspěvek#144 » stř 9. srp 2017, 21:24

No když ona má p10 vytahovač zrovna jako výstražník, tak musí bejt o trošku delší.
Když na ten náboj koukám, tak bych vzal jemnej šmirgl a v místě kde naráží vytahovač bych tu ostrou hranu u tlačítka zbrousil a případně ubral i trochu materiálu z toho krčku.

Střelec

Příspěvek#145 » stř 16. srp 2017, 12:09

Náboj z aliexpress jsem si koupil také, abych vyzkoušel, jestli to knastřelení pomůže. Jednalo se o puškový.
Ten drážku na vytahovač měl, ale asi úzkou, drápek vytahovače ho nezachytil. A tak se mi jednou stalo, že jsem si neuvědomil, že tam je a při natažení a při ráně jistoty jsem ho odrovnal úderníkem. Svítit svítí, ale dioda se vyhla.

pelanj

Příspěvek#146 » stř 16. srp 2017, 12:55

Ty co jsem si koupil já kdysi na zkoušku, tak nebyly ani v ose (ty, co svítí pořád).

OT: A to jsi nezkontroloval komoru? :twisted:

SC1

Příspěvek#147 » stř 16. srp 2017, 13:15

Já koupil 2. Jeden byl 12ga/70 a ten nebyl v ose už při dodání a ten druhý byl 7,62x39 a ten byl možná i rovně, ale pak mi vypadl při kontrole komory na podlahu (asi z 80 cm výšky) a už je uhnutý taky.

Číňan se dušuje, ze to vyrábí rovné, ale k čemu to je, když stačí, aby s tím na poště klepli...?

Střelec

Příspěvek#148 » pát 18. srp 2017, 11:32

pelanj píše:Ty co jsem si koupil já kdysi na zkoušku, tak nebyly ani v ose (ty, co svítí pořád).

OT: A to jsi nezkontroloval komoru? :twisted:

Bylo to čistě mechanicky, zásobník v pušce nebyl, tak jsem párkrát natáhl závěr a dal ránu jistoty, nějak jsem si neuvědomil, že svítí laser vývrtem. :D

dunit

Příspěvek#149 » pon 2. říj 2017, 20:33

Tak jsem na AliExpress koupil dva "laserové náboje" pro suchý trénink. Na místě zápalky je pryží vyměkčené tlačíko a když na něj udeří zápalník, laserová dioda blikne skrz hlaveň na terč. Náboj 9mm luger funguje jak má. Ale 9mm makarov zlobí - prostě neblikne, když se stiskne to tlačítko. Když ale odšroubuju zadní část náboje s tlačítkem a elektronikou a vodivě spojím vložené baterie (které jsou v přední části) s kostrou náboje, tak laserová dioda svítí.

Přišlo mě to na cca 30$ a tak se mi to nechce hodit úplně za hlavu. Vrátit prodejci, nebo je to nějaká snadno odstranitelná závada? Řešili jste podobný problém? Díky! (Moderátory prosím o případné přesunutí.)

SC1

Příspěvek#150 » pon 2. říj 2017, 21:09

Tak po roce a nepočítaném množství brokových a slugových nábojů vystřelených z Uzkon TR-X jsem kolimátor musel poprvé brutálně doštelovat (pro připomenutí, je to ten v příspěvku č. 46, foto viz petras125 v příspěvku č. 129).

Celý rok držel nástřel perfektně, nepozoroval jsem žádnou degradaci, až teď jsem byl najednou vedle o víc než 20 MOA. Náboje beru pořád stejné. Dávám si to do souvislosti s tím, že jsem těsně před tím měnil pažbu a pak zkoušel různá pouzdra, asi jsem si s tím nějak nešikovně hnul. Po donastavení opět vše OK. Uvidíme, jak bude držet dál.

Zpět na