Omezení nákupu Americké zboží
- expres
Příspěvek#16 » pát 21. bře 2025, 08:12
Do nekonečných tahanic se nepripojim.
Nekupuji prostě jejich zboží a vyhýbám se mu, když to de.
Ano, jsem i zastánce Kanady, stejně tak Grónska.
Svou malou měrou jim mohu pomoci. Když to udělá dost lidí tak to pocítí.
Vsimate si Muska jak po drtivém padání Tesly víc mlčí
Jasně že to nedá a zas se bude ozivat, ale očividně funguje.
Mimo to, aby amik říkal jak jim máme být vděční a neustále vandruje o malosti do okolních států. Když jim něco byť jen nekdo odpoví.... Ať táhnou víte kam, spojenci stejně nejsou.
Nikoho nenutím do ničeho, jen jsem připomněl možnost a zdá se že funguje.
Nekupuji prostě jejich zboží a vyhýbám se mu, když to de.
Ano, jsem i zastánce Kanady, stejně tak Grónska.
Svou malou měrou jim mohu pomoci. Když to udělá dost lidí tak to pocítí.
Vsimate si Muska jak po drtivém padání Tesly víc mlčí

Mimo to, aby amik říkal jak jim máme být vděční a neustále vandruje o malosti do okolních států. Když jim něco byť jen nekdo odpoví.... Ať táhnou víte kam, spojenci stejně nejsou.
Nikoho nenutím do ničeho, jen jsem připomněl možnost a zdá se že funguje.
- strasidlo
Příspěvek#18 » pát 21. bře 2025, 09:23
Jarda.Jezek píše:... Bylo by nám bylo lépe, kdybychom tomu nenapomáhali? Kdo ví? Člověku je v otroctví dobře.
K tomu mohu doporučit vhodné čtivo. Rozprava o dobrovolném otroctví, Étienne de La Boétie https://www.databazeknih.cz/knihy/rozprava-o-dobrovolnem-otroctvi-87398.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#19 » pát 21. bře 2025, 09:29
Donald Trump nastoupil do úřadu a začal dělat to, co sliboval před volbama. Chápu, že v našich končinách na něco takového nejsme zvyklí. Ale přecejen mám pocit, že takhle nějak by měla fungovat demokracie - Něco se naslibuje, Amíkům se to líbí tak tomu hodí hlas, a ono se to pak vyplňuje. Když už se to teda někde na světě takhle děje, měli bychom to bojkotovat, jako Slováci: Fico řekl, co má za lubem. Slováci ho zvolili. Fico to začal dělat tak, jak slíbil. Slováci vyrazili do ulic protestovat. To dává smysl.
- paza
Příspěvek#20 » pát 21. bře 2025, 09:47
No my jsme vždy papežštější než papež, ve všem máme jasno a do všeho se montujeme, přitom doma si neumíme udělat pořádek a začít vést náš stát (!) k lepšímu. Naši představitelé (?) jezdí po světě a rozdávají moudra a podpory a každý na ně kašle.
Nějaký bojkot nějakého zboží je směšný, ale někomu to asi dělá dobře, tak ať bojkotuje, jen v tom musí mít, chudák, zmatek, aby stihnul měnit, koho je právě v módě bojkotovat...
A jednání Trumpa bych nezjednodušoval, on je mazaný a do všeho vnese zmatek a nejistotu a ono se o těch věcech začne přemýšlet a začnou se v nich dělat změny a nastane nějaký pohyb a to současný ujetý a podivně nasměrovaný svět potřebuje. Najednou se konečně například začíná zpochybňovat greendeal, došlo by k tomu, kdyby do všeho nešlápnul???
Mimo jiné - myslíte si opravdu, že všechny ty návrhy, názory, požadavky jsou dílem Trumpa? No asi má kolem sebe celé týmy poradců a analytiků a moc dobře zvažují co pustit do světa a jaké lze očekávat důsledky. Ono stačilo jen vidět uveřejněnou fotku, kdy si telefonoval s Putinem, okolo něj je tým poradců, kteří online reagují a směrují téma hovoru, v jiných místnostech to sledují analytici, ono to v politice tak asi je..
Nějaký bojkot nějakého zboží je směšný, ale někomu to asi dělá dobře, tak ať bojkotuje, jen v tom musí mít, chudák, zmatek, aby stihnul měnit, koho je právě v módě bojkotovat...
A jednání Trumpa bych nezjednodušoval, on je mazaný a do všeho vnese zmatek a nejistotu a ono se o těch věcech začne přemýšlet a začnou se v nich dělat změny a nastane nějaký pohyb a to současný ujetý a podivně nasměrovaný svět potřebuje. Najednou se konečně například začíná zpochybňovat greendeal, došlo by k tomu, kdyby do všeho nešlápnul???
Mimo jiné - myslíte si opravdu, že všechny ty návrhy, názory, požadavky jsou dílem Trumpa? No asi má kolem sebe celé týmy poradců a analytiků a moc dobře zvažují co pustit do světa a jaké lze očekávat důsledky. Ono stačilo jen vidět uveřejněnou fotku, kdy si telefonoval s Putinem, okolo něj je tým poradců, kteří online reagují a směrují téma hovoru, v jiných místnostech to sledují analytici, ono to v politice tak asi je..
Naposledy upravil(a) paza dne pát 21. bře 2025, 10:04, celkem upraveno 3 x.
- Murphy
Příspěvek#21 » pát 21. bře 2025, 09:53
No, omlouvat DT kvuli tomu, ze se zacalo pochybovat o greendealu je jako omlouvat Nicolae Ceaușescu, protoze byl jediny, kdo na nas v 68. neposlal armadu, nebo Heinricha Himmlera, ze zavedl povinne odrazky na pedalech jizdnich kol.
Ti demonstrujici slovaci nejspis nebudou ti sami, kteri Fica volili, hadal bych.
Ti demonstrujici slovaci nejspis nebudou ti sami, kteri Fica volili, hadal bych.
- Neptun
Příspěvek#22 » pát 21. bře 2025, 10:00
to Murphy: Kdyz to same (opravdu totozne) zbozi koupime zde, treba jednoduche kydexove pouzdro, ktere jsem odkazoval, zhruba za ctyrnasobek, tak tim dosahneme ceho?
Od cinana to koupi nekdo jiny, ktery si na tom namasti kapsu, az nam to proda.
Cinan vydela v obou pripadech stejne, jen my vyhodime zbytecne penize.
Za to nam deti nepodekuji.
Oni u některého zboží jsou třeba i čeští výrobci například RH holsters. Mám, používám a naprostá spokojenost. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat.
Od cinana to koupi nekdo jiny, ktery si na tom namasti kapsu, az nam to proda.
Cinan vydela v obou pripadech stejne, jen my vyhodime zbytecne penize.
Za to nam deti nepodekuji.
Oni u některého zboží jsou třeba i čeští výrobci například RH holsters. Mám, používám a naprostá spokojenost. Víc se k tomu nebudu vyjadřovat.
Naposledy upravil(a) Neptun dne pát 21. bře 2025, 10:10, celkem upraveno 2 x.
- ante
Příspěvek#23 » pát 21. bře 2025, 10:03
paza: Ad GD - já se tak trochu obávám že jsou to zase jenom úhybný kecy, je v tom už tolik nainvestováno, jak politicky, tak finančně, že už jsme dávno za horizontem událostí.
Co se těch bojkotů týká - čína fujky, amerika už taky fujky, o rusku vůbec nemluvě, s takovou budete za chvíli bojkotovat celej svět.
Co se těch bojkotů týká - čína fujky, amerika už taky fujky, o rusku vůbec nemluvě, s takovou budete za chvíli bojkotovat celej svět.
- Murphy
Příspěvek#24 » pát 21. bře 2025, 10:13
Kdyz jsem si potreboval na zacatku vyzkouset ruzne typy pouzder a to rovnou na dve ruzne zbrane, tak mi vazne nedavalo smysl si koupit dva typy OWB a jeden IWB v kydexu (plastu) a jednu kuzi OWB za ceny, za ktere to prodava treba RH. Proc, kdyz je kvalita stejna, originalita take, ani zadny patent nebyl porusen.
Nedava mi smysl zaplatit na pokusech 20.000 misto 2.000.
A vzhledem k tomu, ze cinska kvalita u tehle vyrobku neni horsi, nez ta CZ, proc bych vyhazoval funkcni vec a kupoval totez draz?
Ty vazne v krame nakupujes pouze ceske vyrobky, idealne ty nejdrazsi? A jeste se pritom vyhybas vyrobkum od AB?
Tu a tam s necim po svete prorazime i my. Co kdyby treba zacali vsude bojkotovat Skodovku, CZUB, AZUB, ... a jine ceske vyrobky? Nejspis by to prislo leckomu, kdo ted chce bojkotovat US a Cinu, nefer.
A vzhledem k tomu, ze cinska kvalita u tehle vyrobku neni horsi, nez ta CZ, proc bych vyhazoval funkcni vec a kupoval totez draz?
Ty vazne v krame nakupujes pouze ceske vyrobky, idealne ty nejdrazsi? A jeste se pritom vyhybas vyrobkum od AB?
Tu a tam s necim po svete prorazime i my. Co kdyby treba zacali vsude bojkotovat Skodovku, CZUB, AZUB, ... a jine ceske vyrobky? Nejspis by to prislo leckomu, kdo ted chce bojkotovat US a Cinu, nefer.
- Murphy
Příspěvek#25 » pát 21. bře 2025, 10:15
Murphy píše:Kdyz jsem si potreboval na zacatku vyzkouset ruzne typy pouzder a to rovnou na dve ruzne zbrane, tak mi vazne nedavalo smysl si koupit dva typy OWB a jeden IWB v kydexu (plastu) a jednu kuzi OWB za ceny, za ktere to prodava treba RH. Proc, kdyz je kvalita stejna, originalita take, ani zadny patent nebyl porusen.
(A vyhoda Ciny je i v tom, ze mi neni lito do nahrat a priohnout nebo kus odriznout, abych vyzkousel, jestli mi mala uprava nebude lepe sedet.)
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#26 » pát 21. bře 2025, 11:14
Jarda.Jezek píše:Bez Američanů a bez Čínanů by nebyl ani internet ani počítače ani mobily, kterými k němu přistupujete. Jestli chcete soutěžit v bojkotu, začněte tímhle, třeba pochopíte, jak je to absurdní....
Jen bych si dovolil poznámku, že internet byl vynalezen v CERNu v Ženevě.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- ante
Příspěvek#28 » pát 21. bře 2025, 11:49
Petr z Braníka píše:
Jen bych si dovolil poznámku, že internet byl vynalezen v CERNu v Ženevě.
Ale kdepak. Původně to byl vojenský projekt USA uvolněný ke komerčnímu užití. Viz praotec ARPANET.
https://cs.wikipedia.org/wiki/ARPANET
To si možná pletete s webem ale i to je jen sada různých protokolů a nadto to rozhodně není "internet", pouze jedna ze služeb a i ta je z více komponent.
https://datatracker.ietf.org/doc/html/rfc2616
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypertext_Markup_Language
- expres
Příspěvek#29 » pát 21. bře 2025, 12:43
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_ikul
Portugalsko ruší nákup, Kanada zvažuje taky a asi není všemu konec u dalších.
Když je chcete podporovat, budiž vaše volba...
Cla mi od nich vadí na Evropu a Kanada je spojenec. Můžu malou věci pomoci, tak proč ne
DT krom vydírání slabších nic nepředvedl.
Je to chaoticky šašek a naopak oslabováním aliance dává zavdavek válkám imperialnim (russ, Cina).
PS. O Česku někdo ve Švýcarsku řekl: Češi sou jak cyklisté. Do kopce šlapou a hrbí se. Z kopce se zas hrbí a šlapou.
Nedivím se te hlášce po některých komentářích zde. Proč to provozujete je mi záhadou...
Portugalsko ruší nákup, Kanada zvažuje taky a asi není všemu konec u dalších.
Když je chcete podporovat, budiž vaše volba...
Cla mi od nich vadí na Evropu a Kanada je spojenec. Můžu malou věci pomoci, tak proč ne

DT krom vydírání slabších nic nepředvedl.
Je to chaoticky šašek a naopak oslabováním aliance dává zavdavek válkám imperialnim (russ, Cina).
PS. O Česku někdo ve Švýcarsku řekl: Češi sou jak cyklisté. Do kopce šlapou a hrbí se. Z kopce se zas hrbí a šlapou.
Nedivím se te hlášce po některých komentářích zde. Proč to provozujete je mi záhadou...
- JirkaCV
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX