Petice
- marinakus
Příspěvek#181 » pon 30. lis 2015, 16:26
majkl : neber to ve zlém ale mám spoustu zkušeností s organizacemi, které mají spoustu sladkých slibujících slov a málo činů za sebou, jen mají zájem o počet členů, členské příspěvky a prospěch vedoucích činitelů...... žádná situace a žádné sliby by mě ke vstupu přesvědčit nemohly ale jak už jsem uvedl, přesvědčila mě reakce LEXu a jeho okamžitá tvůrčí činnost a iniciativa
- Legolend
Příspěvek#182 » pon 30. lis 2015, 17:22
Doufám, že se s vámi všemi můžu (trošku s radostí a pocitu naděje) sdílet odpovědi, které jsem zatím obdržel od některých europoslanců:
Odpověď pana Stanislava Polčáka již je na 12cté straně
No a do dneška mi došly reakce od
Zbytek europoslanců (17) z listu ze strany 3. zatím neodpovědělo. (Došli mi rovněž 3 "doručenky" aneb potvrzení o přečtení a ještě neodpověděli, ale přečetli, následující: Sehnalová, Poche, Telička)
Snad jsem to tady moc "nezasral"
Pavel Legolend
Odpověď pana Stanislava Polčáka již je na 12cté straně
No a do dneška mi došly reakce od
Tomáš Zdechovský píše:Vážený pane Prokope,
Také nesouhlasím se současnou povahou návrhu Komise na regulaci zbraní, která podle mého fakticky uškodí jen těm, kteří už zbraň mají či chtějí získat legálně. Naštěstí jde prozatím pouze o návrh Komise a tento zatím ještě vůbec není v Parlamentu k projednávání. V každém případě udělám vše proto, aby opatření v tomto smyslu v Parlamentu neprošlo.
S pozdravem,
Tomáš ZDECHOVSKÝ
Asistent Jana Zahradila píše:Vážený pane Prokope,
dovolte mi prosím nejdříve Vám poděkovat, jménem pana poslance Evropského parlamentu Jana Zahradila, za Váš email a zájem o problematiku regulace držení zbraní v zemích Evropské unie. Pan poslanec Zahradil mne poprosil, abych Vám na email odpověděl.
Vašemu znepokojení plně rozumíme a sdílíme jej. Osobně se domníváme, že Evropská komise zde volí naprosto nevhodné řešení. Podpořili bychom změny vedoucí k efektivnímu potírání nelegálního obchodu se zbraněmi, nicméně odmítáme, aby byli trestáni držitelé legálních zbraní, včetně replik nebo zbraní historických. Evropská komise by se měla zaměřit na skutečně existující problémy, nikoliv uměle předvádět činnost pro činnost a omezovat zbytečně život sportovním střelcům, myslivcům, lovcům, sběratelům a fandům do vojenství.
My samozřejmě budeme problematiku sledovat a poslanci ODS v Evropském parlamentu se pokusí udělat vše co bude možné aby návrh neprošel projednáváním v Evropském parlamentu. Této problematice se také do hloubky věnuje naše kolegyně, poslankyně Jana Černochová, která k této problematice již vydala tiskovou zprávu (http://www.ods.cz/clanek/10657-evropska ... ele-zbrani), navrhla zamítavé usnesení Poslanecké sněmovny a je také v kontaktu se zástupci majitelů střelných zbraní a zájmovými kluby působícími v této oblasti.
V případě jakýchkoliv dalších dotazů se prosím neváhejte na nás, nebo na paní poslankyni Černochovou, v této otázce kdykoliv obrátit.
S pozdravem,
Anar Kučera
Assistant to Jan Zahradil MEP
Dita Charanzová píše:Vážený pane Prokope,
děkuji za Váš email, vnímám jej jako další vstup do široké diskuze, kterou v nejbližších týdnech o návrhu Evropské komise na změnu směrnice o kontrole palných zbraní v EU očekávám. Text, o němž hovoříme, je skutečně předložen v bezprostřední reakci na nynější bezpečnostní situaci v Evropě. Nejde o finální podobou nové legislativy, pouze první návrh, který bude dále projednáván, a to nejen v Evropském parlamentu, ale i mezi členskými státy.
Úprava směrnice je dlouhodobě očekávána (některé aspekty související s držením zbraní zůstávají neřešeny v EU již mnoho let), primárně bychom ale měli efektivněji potírat nelegální držení zbraně a nelegální obchod s nimi, ke kterému na území Evropské unie stále dochází, jak nakonec dokazují i výsledky šetření po teroristických útocích. Osobně považuji za přínosné, že návrh obsahuje ustanovení ohledně unijních pravidel ve věci označování, evidence či deaktivace zbraní.Věřím však, že se podaří nastavit taková pravidla, která zároveň nebudou omezovat práva občanů, kteří se nedopouští ničeho nezákonného.
S pozdravem,
Dita Charanzová
poslankyně Evropského parlamentu
Zbytek europoslanců (17) z listu ze strany 3. zatím neodpovědělo. (Došli mi rovněž 3 "doručenky" aneb potvrzení o přečtení a ještě neodpověděli, ale přečetli, následující: Sehnalová, Poche, Telička)
Snad jsem to tady moc "nezasral"

Pavel Legolend
- Majkl
Příspěvek#183 » pon 30. lis 2015, 18:57
marinakus píše:majkl : neber to ve zlém ale mám spoustu zkušeností s organizacemi, které mají spoustu sladkých slibujících slov a málo činů za sebou, jen mají zájem o počet členů, členské příspěvky a prospěch vedoucích činitelů...... žádná situace a žádné sliby by mě ke vstupu přesvědčit nemohly ale jak už jsem uvedl, přesvědčila mě reakce LEXu a jeho okamžitá tvůrčí činnost a iniciativa
V pohodě, sám jsem jen pouhý finanční přispěvatel. Na činnosti LEXu se nijak aktivně nepodílím. Jen mne tak trochu štve, že lidi (dokud jim vysloveně neteče do bot) nejsou ochotní si "předplatit" někoho, kdo se za ně v případě nutnosti bude brát. Kdyby všichni čekali se vstupem na to, jak se LEX předvede ve chvíli, kdy ho bude třeba, tak žádný LEX dnes neexistuje a nikdo by za nás na národní i mezinárodní úrovni nekopal. K tomu, aby si zájemce zjistil, jestli LEX něco dělá = zaslouží si ode mne členský příspěvek, stačí podívat se na jejich stránky

- MM
Příspěvek#184 » pon 30. lis 2015, 20:09
Majkl - pod to sa podpisem
. Som 'clenom prispievatelom' z principu uz nejaku dobu napriek tomu ze ich sledujem len marginalne - zucastnovat sa aktivit ci uz Lex-u alebo nejakeho streleckeho klubu bohuzial zatial nestiham. Ale pokial nebudeme niecim zastreseni, tak sme za chvilu po slovensky povedane tam co slnko nesvieti ...
Dalsie plusove body u mna maju za to ze sa striktne snazia byt apoliticki aj v tejto 'EK krize'. Nech im to vydrzi. A dufam ze ustoja aj terajsi naval novych clenov a ze sa to tam nepokasle.

Dalsie plusove body u mna maju za to ze sa striktne snazia byt apoliticki aj v tejto 'EK krize'. Nech im to vydrzi. A dufam ze ustoja aj terajsi naval novych clenov a ze sa to tam nepokasle.
- marinakus
- 4R
Příspěvek#187 » pon 30. lis 2015, 22:02
Já jsem dnes také zjistil, že spousta aktivních střelců, které jsem potkal na střelnici, nemá o tom návrhu sebemenší tušení a jsou v šoku. Nebylo by od věci, požádat střelnice, aby aktivně návštěvníky o této skutečnosti informovaly a odkazaly na lex a petici. Pokud to někdo umí hromadně na všechny, nebo alespoň pomocí nás, když tam půjdeme...
- Lynx
Příspěvek#188 » pon 30. lis 2015, 22:36
Co konkrétně LEX dělá, krom neurčitých a neadresných prohlášení a doporučování petice, která situaci nemůže změnit (protože žádnou změnu nepožaduje)? A vy, co podepisujete, uvědomujete si, co podepisujete? Nějak to nechápu - když chcete, aby kolečko bylo červené, proč podepisujete, aby úřad zajistil, že čtverečky nebudou zelené?
- Lynx
Příspěvek#191 » úte 1. pro 2015, 01:43
Já upozorňuju na to, že petice, tak jak je napsaná, nezmění to, co se tu neustále řeší - samonabíjecí pušky. Mé možnosti jsou výrazně jiné, než zde tolik vychvalovaného LEXu. A právě proto, že je tolik vychvalovaný přes mé výhrady k petici, bych chtěl vědět, co dělá. Na jejich webu jsou jen neurčitá prohlášení, píšeme otevřené dopisy, s kýmsi se bavíme... ale jaké konkrétní kroky podnikají, to se nedozvím.
To je důvod, proč jsem nedokončil registraci, zdá se mi, že přes velká slova nedělá nic užitečného. Je mi jasné, že je potřeba něco smysluplného udělat, ale žádnou takovou aktivitu zatím nevidím.
Připomínám požadavky z petice:
Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:
- Vnější hranice EU nejsou chráněny.
- V naší společnosti se nachází skupiny, které odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu.
- V EU se rozmáhá trh s nelegálními zbraněmi.
- Zločinci a teroristé se k nelegálním zbraním dostanou často snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.
Chvályhodné, ale problém kategorizace zbraní to neřeší.
To je důvod, proč jsem nedokončil registraci, zdá se mi, že přes velká slova nedělá nic užitečného. Je mi jasné, že je potřeba něco smysluplného udělat, ale žádnou takovou aktivitu zatím nevidím.
Připomínám požadavky z petice:
Požadujeme, aby se EU zaměřila na skutečné problémy:
- Vnější hranice EU nejsou chráněny.
- V naší společnosti se nachází skupiny, které odmítají respektovat základní demokratické principy a naši kulturu.
- V EU se rozmáhá trh s nelegálními zbraněmi.
- Zločinci a teroristé se k nelegálním zbraním dostanou často snáz, než spořádaní občané k tomu, aby mohli vlastnit zbraň legálně.
Chvályhodné, ale problém kategorizace zbraní to neřeší.
- notobi
Příspěvek#192 » úte 1. pro 2015, 07:29
Lynx: a četl si tohle vlákno celý? třeba tyhle odkazy:
Lucas96 Dávám jsem odkaz na video s poslancem Romanem Váňou, předsedou Výboru pro bezpečnost PS ČR.
Začátek cca od 9ti minut a 20vteřin do cca 17té minuty.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1010 ... 058271127/
A včera ještě vystoupila proti návrhu EU v poslanecké sněmovně Jana Černochová.
zde je přepis: http://www.parlamentnilisty.cz/politika ... -ze-410232
a tady video kdo by nechtěl číst: https://www.youtube.com/watch?v=mByCmk6vepU
Lucas96 Dávám jsem odkaz na video s poslancem Romanem Váňou, předsedou Výboru pro bezpečnost PS ČR.
Začátek cca od 9ti minut a 20vteřin do cca 17té minuty.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1010 ... 058271127/
A včera ještě vystoupila proti návrhu EU v poslanecké sněmovně Jana Černochová.
zde je přepis: http://www.parlamentnilisty.cz/politika ... -ze-410232
a tady video kdo by nechtěl číst: https://www.youtube.com/watch?v=mByCmk6vepU
- Lynx
Příspěvek#193 » úte 1. pro 2015, 07:44
Průběžně ho sleduju, včetně těchto odkazů, četl jsem i přepis řeči paní Černochové. Dobře, půl bodu za citování dopisu
Ale to je otevřený dopis všem a nikomu. Řekněme, že udělal osvětu o současném stavu. Ale k čemu bude bez navazujících kroků? Nemůžu chválit někoho za boj s rakovinou, když na wiki napíše článek o metastázách.
A četl jsi tu petici, zejm. co požaduje?

A četl jsi tu petici, zejm. co požaduje?
- Boudy
Příspěvek#194 » úte 1. pro 2015, 08:29
Hele, Lynx: se mi líbí, jak víš, že to je málo a skoro zbytečný a na druhou stranu chceš bojovat - tak bojuj, založ si LYNX a přesvědčuj nás, že tě máme podpořit, protože nám pomůžeš ...
Takže, když dle tebe LEX nedělá nic užitečného, tak nic neřeš. Ale alespoň se nesnaž přesvědčovat lidi, že je to k málo a slabé, když nenabízíš jinou alternativu.
Kritizuje se snadno, ale přijít s něčím je těžší ...
Takže, když dle tebe LEX nedělá nic užitečného, tak nic neřeš. Ale alespoň se nesnaž přesvědčovat lidi, že je to k málo a slabé, když nenabízíš jinou alternativu.
Kritizuje se snadno, ale přijít s něčím je těžší ...
- pajapety
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX