Branná povinost -odmítnutí

Boudy

Příspěvek#271 » sob 19. pro 2015, 18:40

Ty Serz- mas neco k tematu? Kdo je Pepik? Nespletl sis tema? Kdo navic uz dopredu odmita je vcelku omezeny, protoze situace se hodnoti kdyz nastane, spousta faktoru to modifikuje ...

Serz

Příspěvek#272 » sob 19. pro 2015, 18:41

ty se nejdriv prober, nez zacnes rozumovat

Grasel

Příspěvek#273 » sob 19. pro 2015, 18:52

Boudy - Systém velení nikdo nezpochybňuje. Stejně tak obranu vlasti.

Boudy

Příspěvek#274 » sob 19. pro 2015, 19:35

Hele Serz, kdyz nemas nic k tematu, tak nemusis psat ... Jinak jsi offtopic a zbytecne prudis ... Asi predvanocni depka ... Tak si hod sprchu a pouzij frote rucnik- treba se toho prebytecnyho stresu zbavis ...

To Grasel: ja bych proste neodmitnul. A ti, kteri si hledaji ( navic dopredu) cesticky, jak to pripadne obejit, beru fakticky jako vychcanky ... Chteji prava, ale bez povinnosti...

Serz

Příspěvek#275 » sob 19. pro 2015, 19:37

ty jsi kurva chytry jak radio. byls v armade? udelal jsi neco pro tento stat? tipuju, ze 2x ne. tak laskave zavri pant a prestan si hrat na hrdinu. tvoje rodina.... koho zajima...

sided
moderátor

Příspěvek#276 » sob 19. pro 2015, 19:38

Oba pánové se uklidní pokud si nechtějí dát pauzu.

Boudy

Příspěvek#277 » sob 19. pro 2015, 19:52

Sided - pokud jednom panem myslis me, tak ja nemam problem, jsem uplne klidny, ja se nezacal navazet a kur.ama nehazel...

P.S. pro Serz tipovani ti moc nejde, tak radsi hrej na jistotu ...

Serz

Příspěvek#278 » sob 19. pro 2015, 19:59

zm*d tveho kalibru mi nestoji ani za komenar. pekny vecer

Boudy

Příspěvek#279 » sob 19. pro 2015, 20:04

Pekny oxymoron - tedy protimluv :-) , kdyz neco nestoji za komentar, tak se to nekomentuje ...dobrou ...

To Sided : ode mne to je jen nutna obrana ...

marinakus

Příspěvek#280 » sob 19. pro 2015, 20:05

Boudy: alespoň za mne.... nevycházím z toho, co bude, to nevíme totiž nikdo a vycházet se z toho nedá, vycházím ze současné situace a ta podle mě pro naše "spojence" ze zámoří zrovna kladně nevypovídá, a nevím jaké zájmy naší vlasti kdo obhajoval třeba v Afgoši stejně jako nechápu jak může být Turecko, které popírá některá základní lidská práva členem NATO - aha, už vím, že by raketové základny
nejvýstižněji to teď napsal Grasel - bránit vlast? ano, v každém případě - útočit v rámci vývozu americké demokracie kdekoliv ve světě? určitě ne

Luky22

Příspěvek#281 » sob 19. pro 2015, 20:42

Souhlas s tím, co psal Grasel a Marinakus. Když na to přijde, i když se na mě branná povinnost už nevztahuje, bojovat dle svých fyzických možností jsem ochoten DOMA. Při ohrožení státu. Ne v nějaké daleké tramtárii pro kdoví čí zájmy. Stejně si myslím, že správný voják by měl bojovat za stravu, za bydlení a za nějaké to kapesné na cigarety a pivo. Odměny, které jej během pár let nasazení zabezpečí na zbytek života jeho motivaci v očích jiných značně znevěrohodňují.

wigum

Příspěvek#282 » sob 19. pro 2015, 20:53

Luky, bacha. Až dojde mladej kanónfutr, výtáhnou i starší ročníky ;)
Vede se tu hezká polemika, jak se bránit. Fajn, to tu můžem debatovat jak u píva, ale kdyby nás náhodou opravdu povolali, tak nám bude houbeles platný, že se nám nechce někam na hromadu písku, ale chcem se zaparkovat na Šumavě. Rozkaz je rozkaz a splnit se musí. Voják tu od myšlení prostě není.
O současných výjezdech profíků si myslím prostě svoje a považuji to za naprostou zbytečnost, vyplívající bohužel z našich poviností jako členů NATO.
Bohužel mezi vojáky je o mise velký tlak, z důvodu finančního ohodnocení. Chtěl bych vidět kolik frajerů by se tam hlásilo dobrovolně, za stejný plat jako doma.

Luky22

Příspěvek#283 » sob 19. pro 2015, 21:04

"Chtěl bych vidět kolik frajerů by se tam hlásilo dobrovolně, za stejný plat jako doma."

Přesně tak! Nabídnout jim za misi stejné prachy, co berou doma, a hrdinství a ochota bojovat za zájmy NATO by se rázem rozplynuly jak ranní inverzní mlha. :D

Luky22

Příspěvek#284 » sob 19. pro 2015, 21:10

wigum: "Luky, bacha. Až dojde mladej kanónfutr, výtáhnou i starší ročníky"

V klidu. Je mně třiašedesát, to už mě do pouště komandovat nikdo nebude. Pokud budu někde bojovat, tak už jen na základě dobrovolnosti.

fangli69

Příspěvek#285 » sob 19. pro 2015, 22:27

Jako partyzán,za stranu a za lidi.Nebo to bylo zasraný náledí :)

Zpět na