Zbraně Kvalitně v. 2.0 - náměty, přání a tipy

DesertEagle

Příspěvek#31 » úte 12. srp 2025, 12:26

ZK forum bylo prvním zdrojem informací pro stovky lidí před nebo v průběhu přípravy na ZP a díky za to gentlemani, kteří za tím stojíte.

Redsnake

Příspěvek#32 » úte 12. srp 2025, 14:45

Prijde mi, ze kazdy chce ovladat skupinu, tak si dela svoji platformu

Jen se s dovolením ohradím vůči tomuhle, protože asi někteří mají pocit jak bohatnu na založení www.streleckeforum.cz. Opakuji to už po několikáté a vždycky doufám, že už to je naposledy. Střelecké fórum jsem zakládal protože klasická, zajetá fóra jako ZK, střelectví atd měli a mají technické problémy a i s gunsbookem je řada lidí nespokojených, protože jim zase nevyhovovala fcb like síť. Jen náklady na provoz jsou u podobného projektu v tisících ročně, svůj čas věnovaný vývoji, údržbě atd do nákladů nepočítám, resp si nevyplácím žádnou odměnu.

kolombo

Příspěvek#33 » úte 12. srp 2025, 15:37

Tam asi nejde o to, že by jsi z toho získal balík, ale že se vytvoří nějaké prostředí se spřízněným kolektivem.
Na založení serveru, na kterém obrovský zbohatneš, už není ten správný letopočet :-)

Jsou to tu vesměs řeči, netřeba to brát na 100% vážně.

Héfaistos

Příspěvek#34 » úte 12. srp 2025, 19:53

DesertEagle píše:...kteří za tím stojíte.

Spíš kteří za tím stáli. Kdysi. Kromě fóra je celý web ZK bohužel totální zombie s hrubě neaktuálními údaji. V tomto má SF celkem slušně našlápnuto na to, převzít po ZK štafetu prvotního zdroje informací pro zájemce o ZP(ZO). Tedy alespoň do doby, dokud se na to tamní admin také nevyflákne ;)

Pokud se ale na SF podaří rozjet po 1.1.2026 sekce jak na ZO, interaktivní seznam střelnic (momentálně v ladění) a podobně spolu s nějakým inteligentním rozcestníkem hned na první stránce fóra, tak bude SF prostě ZK 2.0.

Vysvětlení zkratek pro neznalé:
ZK - Zbraně Kvalitně
SF - Střelecké Fórum
ZP - Zbrojní průkaz
ZO - Zbrojní oprávnění.

;)

DesertEagle

Příspěvek#35 » úte 12. srp 2025, 21:59

Ze zvědavosti jsem se na SF chtel ve 23:13 podívat, nic jiného než viz dole se mi nezobrazilo ...

Obrázek

Sedmej

Příspěvek#36 » úte 12. srp 2025, 22:31

DesertEagle: Já tam normálně jsem a funguje.

Jarda.Jezek

Příspěvek#37 » stř 13. srp 2025, 05:57

Erixi, nějak jsem nepochopil, jestli máš s Markem domluvu, že ti toto forum předá a ty ho vylepšíš a budeš udržovat s větším nasazením než může projevit Mark, který se aspoň po letech zjevil, když nefungovalo posílání emailů, aby ho spravil. Což mi přijde dostatečné na to, abych tu chtěl zůstat, protože jednoduchost je výhoda tohoto fóra na rozdíl od SF nebo GB.
Pokud takovou domluvu nemáš, máš vůbec nějakou domluvu? Jakou?
Pokud nemáš domluvu žádnou, můžeš sice vyčíst komplet příspěvky, ale nevím, jak převedeš uživatele, aby se udržela kontinuita, ani jak zajistíš, že ZK zmizí a nebude tu nikdo už tvořit obsah.
Udělat mrtvý archiv starého a začít novým bez návaznosti mě vede spíš k té poslední možnosti.
Tedy, já bych nic neměnil a další fórum navíc nepotřebuji.

Héfaistos

Příspěvek#38 » stř 13. srp 2025, 07:19

DesertEagle píše:Ze zvědavosti jsem se na SF chtel ve 23:13 podívat, nic jiného než viz dole se mi nezobrazilo ...

Obrázek

Ono SF je pořád ve fázi překotného vývoje, (vždyť běží chvilku) tak jsi asi zrovna trefil okamžik, kdy se tam něco upgradovalo. Máš pech. ;)

Mimochodem všimnul jsem si, že tam na hlavní stránce nahoře přibyla lišta - rozcestník - tedy přesně to, o čem jsem mluvil v minulém příspěvku. :thumbup: Zatím tedy ještě není vše propojeno a některé odkazy nefungují (resp jsou statické - pasivní), ale vypadá to dobře! Redsnake mě kdyžtak určitě doplní/opraví.

Redsnake

Příspěvek#39 » stř 13. srp 2025, 09:02

Ano, veci co mi prijdou jako dobry napad se snazim prevest do praxe a nasadit kdyz prijdu na to jak ohnout system ze ktereho http://www.streleckeforum.cz vychazi. Ta lista je takovy nastrel, prislib, ze se na projektu pracuje.

glock69

Příspěvek#40 » stř 13. srp 2025, 11:52

No zrovna ten rozcestník je v mobilu neštěstí. Zabírá skoro půlku displeje která pak chybí při čtení, psaní.

glock69

Příspěvek#41 » stř 13. srp 2025, 12:24

Paráda, již opraveno.

Klicky

Příspěvek#42 » stř 13. srp 2025, 12:30

dan píše:OK, tak tedy seriozne. Nejvesi deviza tohoto webu byly prehledne informace jak na zbrojni prukaz. Coz je vec, ktera se nemeni dennem jen jednou za cas. To pritahlo lidi, coz melo kumulativni efekt a ve zdejsich diskusich bylo lze najit zajimave informace. A ja, stara konzerva, bych byl uplne nejradsi kdyby to presne takhle fungovalo i nadale. Je ty informace o ziskani ZO aby byly k novemu zakonu. Po jine zmene moje srdce netouzi.

Přesně tohle, jediný co tohle fórum, potažmo web potřebuje je aktualizovat informace a formuláře pro vyřizování nákupek apod. a zprovoznit registrace (s ohledem na to, že je tu nějaký nový registrovaný uživatel jiný než noxxicek tak už to asi jede).

Mě by se jako uživateli redditu líbili asi nějaký možnosti dávat palce nahoru u komentářů ale to není až zas tak podstatný. V podobě v jaký tohle fórum je s množstvím informací, který tu člověk najde je to zcela dostačující. Nejdůležitější ale je, že to fórum je hlavně aktivní.

dan

Příspěvek#43 » stř 13. srp 2025, 15:14

Bohuzel, uz za pul roku nebude role techto stranek jen pozitivni. Diskuse obsahuji spoustu informaci - ale jde o informace poplatne dobe sveho vzniku. A spousta lidi v problematice se prilis neorientujicich to nepobere - vzdyt si preci odpoved na svoji otazku nasli na ZK, ktere ma povest uzitecneho zdroje informaci. Dobra povest ZK a s ni souvisejici vysoka duvera v informace co tu jsou se snadno muze obratit proti ZK. Bude, neumyslne, velkym zdojem dezinformaci, zejmena mezi novacky. To ale zadne jednoduche reseni nema.

Erix

Příspěvek#44 » stř 13. srp 2025, 15:32

Má a proto jsem taky vytvořil diskuzi. Stačí "staré" oddělit k procházení s dovětkem "dané, zejména legislativní věci nemusejí být plně aktuální", pokračujte v nové části! ;)

Jarda.Jezek

Příspěvek#45 » stř 13. srp 2025, 16:55

Legislativní zmínky jsou v každém druhém vlákně. To reálně oddělit nejde. Každý ví, že legislativa se mění, a nejen to, takže svým způsobem je každý příspěvek poplatný kontextu svého vzniku.

Datumy tu vidět jsou, takže já bych tohle zrovna jako hlavní důvod pro řešení nového fóra, neviděl.

Toto fórum má živé moderátory, ti mohou do vláken zasahovat, není problém jim hlásit zastaralé příspěvky či vlákna a oni tam můžou přidávat barevný dovětek, že účinnost zmíněného ustanovení skončila 31.12.2025. Každý pak bude vědět, že má hledat znovu.

A Erix mi tu na moje otázky neodpověděl. Škoda.

Zpět na