Brožura - teorie o ochraně "měkkých" cílů
- Erix
Příspěvek#31 » stř 13. srp 2025, 20:43
No, tak všechno tedy směřuje k systému, kdy se nikdo nepovolaný nesmí dostat do budovy. Ale jak to provést, aby to nebylo přehnané, nezdržovalo to a nebylo diskriminační.
Jinak ty zarážky jako dobrý, ale když to někdo v dobré víře odvysílá aktivně v TV, tak to je pak na potlamě a funkci to nemá
Proto jsem raději držel pusu. Ono nic není dokonalé, dokonalé by bylo, kdyby se k sobě všichni chovali hezky, nebo alespoň lépe.
P. S: U známého v bytě praskla voda (on na dovolené,klasika), ani nejlepší zámečníci z Prahy nebyly schopni otevřít dveře - nejvyšší high těch třída zabezpečení a tak jela jeho dcera přes celou republiku otevřít.
Jinak ty zarážky jako dobrý, ale když to někdo v dobré víře odvysílá aktivně v TV, tak to je pak na potlamě a funkci to nemá
P. S: U známého v bytě praskla voda (on na dovolené,klasika), ani nejlepší zámečníci z Prahy nebyly schopni otevřít dveře - nejvyšší high těch třída zabezpečení a tak jela jeho dcera přes celou republiku otevřít.
- dan
Příspěvek#33 » čtv 14. srp 2025, 05:57
Napriklad ve skolach zakladnich a nizsich nemuze. Protoze by se ti tam deti zamykaly. A pokud by byl "odemykaci univerzal" dostupny snadno, ziskal by ho snadno i utocnik, ktery v pripade skol nezridka pochazi zevnitr a prostredi velmi dobre zna. A pokud by byl dostupny ztezka, narusovalo by to prilis bezny provoz.Erix píše:Takže tam nemůže být zevnitř ručně ovl. zámek
Neplytvej nasim casem naznacovanim. Vime, ze velci magove ovladaji hermeticke nauky beznym smrtelnikum nedostupne. Takze jiste znas i pravidlo kdo moc vi ...Erix píše:Pak jsou samozřejmě další řešení, některá i mně známá, ale uvádět záměrně nebudu. ;)
... brzo umre.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#35 » čtv 14. srp 2025, 08:02
Erix píše:Jinak ty zarážky jako dobrý, ale když to někdo v dobré víře odvysílá aktivně v TV, tak to je pak na potlamě a funkci to nemáProto jsem raději držel pusu.
Ale zlato, toto je reklamní představení z USA, kde je to reálný problém. Nečekej, že v podmínkách Česka se toto rozšíří a pokud ano, budou se u toho stříhat pásky a fotit politici. Aktivní útočník si často vybírá místo, které zná a kam se např. umí bez problémů dostat. A ty píčoviny o dávání popřesdržce si strč za klobouček, prosím.
- paza
Příspěvek#36 » čtv 14. srp 2025, 09:28
No moje zkušenost z "mojí" Vysoké školy, kam občas zajdu popovídat si s pány kolegy a nebo jen pro potěchu ducha z prostředí, které jsem miloval, je ta, že sice vstup je na kartu, ale tu nemám, "vrátného" v kukani nechci aktivovat (je to pro mě i takové trochu ponižující a jeho zajímá stejně jen čučení na televizi, kde mu běží nějaká telenovela) a tak počkám až dovnitř jde pár studujících, kteří mají kartu, projdu s nimi a odchod, který je také blokovaný kartou, řeším stejně...
Ale přiznám se, že už nemám z té návštěvy tak příjemný pocit, jaký jsem míval, když akademická půda byla svobodná a bez restrikcí...
Ale přiznám se, že už nemám z té návštěvy tak příjemný pocit, jaký jsem míval, když akademická půda byla svobodná a bez restrikcí...
- JirkaCV
Příspěvek#37 » čtv 14. srp 2025, 09:31
Ten "klíč u někoho ze sousedů" je slabé místo. Já mám klíč u dcery, která bydlí 300 m daleko.
Kdysi jsem si zabouchl dveře s klíčem v zámku uvnitř. Nepomohl ani náhradní klíč. Standardní vchodový zámek. Standardní ochrana RC4.
Pomohl až soused. Byl to odborník, za vloupačky si pár let odseděl. Postavil se tak, abych mu neviděl na ruce a za 3 vteřiny byly dveře otevřený.
Proto tam teď mám zámek s vnitřní kličkou.
Kdysi jsem si zabouchl dveře s klíčem v zámku uvnitř. Nepomohl ani náhradní klíč. Standardní vchodový zámek. Standardní ochrana RC4.
Pomohl až soused. Byl to odborník, za vloupačky si pár let odseděl. Postavil se tak, abych mu neviděl na ruce a za 3 vteřiny byly dveře otevřený.
Proto tam teď mám zámek s vnitřní kličkou.
- Erix
Příspěvek#39 » čtv 14. srp 2025, 10:42
To Dentista: Opravdu, to byl reálný problém. Vodu zastavily a vstup přes okno v x-tém patře se nekonal.
To Czech Joker: Ok, beru to tak, že informační hodnota je v tomto případě škodlivější, než neříkat nic a umožnit aby to třeba relativně zajímavě mohla používat nějaká škola školka. Takto každý předem ví co dělat. Asi tak, víc za tím nehledej.
To Czech Joker: Ok, beru to tak, že informační hodnota je v tomto případě škodlivější, než neříkat nic a umožnit aby to třeba relativně zajímavě mohla používat nějaká škola školka. Takto každý předem ví co dělat. Asi tak, víc za tím nehledej.
- Blacky
Příspěvek#40 » čtv 14. srp 2025, 11:03
Vsechno je resitelné. Jen pokud ccete, aby to bylo pro všechny myslitelné případy, tak to stojí raketu a to už zase moc nikdo nechce dát. 100% ochránit nelze nic. Panikové kování, kamery, el. zámky, přístupy na kartu/čip, bdělost osob, pravidelné kontorly, a nácviky, vzdělávání personálu i objektů měkkého cíle. Tot cesta. Stojí to čas ,a peníze no. 
- Murphy
Příspěvek#41 » čtv 14. srp 2025, 11:31
Erix píše:To Dentista: Opravdu, to byl reálný problém. Vodu zastavily a vstup přes okno v x-tém patře se nekonal.
Co jsem tak zaregistroval, dost casto na skolach strileji jejich studenti.
Takze to je budto potreba zatajit i pred studenty, aby strelec neobehl vsechny tridy a predem zarazky nesebral, ale pak spousta trid zabarikadovana nebude, protoze o tom nikdo nebude vedet, nebo to vsechny naucit, ale pak to umi a zna i strelec.
Takze radsi nerikat?
- Erix
Příspěvek#42 » čtv 14. srp 2025, 12:00
Ale jo říci, ale když vymyslím nedobytnou kastli, rozdělám a vyfotím, novináři to zpracují udělají reklamu a z nápadu je rázem h.. o, protože všichni mají data kde třeba vrtat. Proto třeba Charvát safe nefotí detaily a už vůbec rozdělané dveře. Tak asi taková pointa.
Co se týče obecné ochrany, je bohužel smutný fakt, že těm "horním" je to putna. Chraň ale Bůh, aby nebylo TOP zabezpečení nebo bylo jakékoliv selhání v zařízení kde se ani nachází. Asi takto.
Co se týče obecné ochrany, je bohužel smutný fakt, že těm "horním" je to putna. Chraň ale Bůh, aby nebylo TOP zabezpečení nebo bylo jakékoliv selhání v zařízení kde se ani nachází. Asi takto.
- paza
Příspěvek#43 » čtv 14. srp 2025, 14:23
Proto jsem výše psal, že se mi celé jeví hlavně jako předvolební maškaráda, že se to jako systémově řeší a aby bylo v případě nějakého masakru možno říci, že se to řešilo a že šlo jen o selhání jednotlivce, který se obětuje...
A proto jsem také výše psal jak se dá projít do objektu, který má vstup na kartu, není to problém, zvláště bude-li pachatel zapadat věkem a celkovým vzhledem do příslušné skupiny. A obhlídnout si to předem jistě není problém...
A další, co se uvádělo jako spásné řešení jsou rámy u vstupu, ale i to se lehce dá obejít, u každého objektu jsou místa, která jsou dost mimo běžnou pozornost a připravit si předem třeba silonový vlasec spuštěný z vhodného okna dolů a pak si pomocí něj vytáhnout třeba zbraň do objektu jistě dokáže vymyslet každý také a rámy jsou k ničemu, jen budou stát hromadu peněz...
Takže úplné a definitivní zabezpečení proti někomu, kdo si to předem připraví není a nebude nikdy možné, zajímavější by bylo se podívat na lidskou stránku, proč se to dříve prakticky nedělo a proč je to nyní docela časté...
A proto jsem také výše psal jak se dá projít do objektu, který má vstup na kartu, není to problém, zvláště bude-li pachatel zapadat věkem a celkovým vzhledem do příslušné skupiny. A obhlídnout si to předem jistě není problém...
A další, co se uvádělo jako spásné řešení jsou rámy u vstupu, ale i to se lehce dá obejít, u každého objektu jsou místa, která jsou dost mimo běžnou pozornost a připravit si předem třeba silonový vlasec spuštěný z vhodného okna dolů a pak si pomocí něj vytáhnout třeba zbraň do objektu jistě dokáže vymyslet každý také a rámy jsou k ničemu, jen budou stát hromadu peněz...
Takže úplné a definitivní zabezpečení proti někomu, kdo si to předem připraví není a nebude nikdy možné, zajímavější by bylo se podívat na lidskou stránku, proč se to dříve prakticky nedělo a proč je to nyní docela časté...
- Erix
Příspěvek#44 » čtv 14. srp 2025, 14:32
K poslední větě, tady je "jádro věci, problému". Mám za to, že je to "přepísknuté" chování vlády + vliv EU(migrační krize) + vliv izolace z Covidu.Toto se bude řešit hodně dlouho, ale přijde mi, že se to spíše prohloubí, jelikož řešení není a ani analýzu nikdo nedělá. Dříve se nedělo věcí, mohl jsem nechat kolo "týden dole ve městě" a ono tam pořád bylo.
Dneska už vám je "bere zloděj z ruky". Další jako děcko jsem si hrál venku a bylo to ok, nikdo "neměl" strach, že mě někdo vezme. Dneska se člověk otočí a děcko v tahu a je to. Jen takový příměr.
Bohužel v ČR se velké množství osob, které se nějakým způsobem léčí za pomoci psychofarmak a jejich počet se zvyšuje. O řadě se ani neví a jsou označeni jako podivíni atd. Neříkám, že nějaká velká část, ale určité ℅ ať známých či neznámých rizikových osob představuje nebezpečí + samozřejmě osoby z 3. zemí s nejasným účelem pobytu ("děkujeme" EU) + osoby nějakým způsobem šikanované nebo utiskované ("děkujeme" agresorům) + osoby postavené do zdánlivě bezvýchodné situace ("děkujeme" laxnímu a nezodpovědnému přístupu státu).
Bohužel v ČR se velké množství osob, které se nějakým způsobem léčí za pomoci psychofarmak a jejich počet se zvyšuje. O řadě se ani neví a jsou označeni jako podivíni atd. Neříkám, že nějaká velká část, ale určité ℅ ať známých či neznámých rizikových osob představuje nebezpečí + samozřejmě osoby z 3. zemí s nejasným účelem pobytu ("děkujeme" EU) + osoby nějakým způsobem šikanované nebo utiskované ("děkujeme" agresorům) + osoby postavené do zdánlivě bezvýchodné situace ("děkujeme" laxnímu a nezodpovědnému přístupu státu).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí