Možnosti sebeobrany mimo město+učinek pepř. střely na psy
- RAS
Příspěvek#31 » pon 4. úno 2013, 21:27
zvýšený, ok. Mám to nějak otočený, malá citlivost-snížený. Pitbula vyšlechtili v nešlechetného magora, nerespektující nic. A kdo ho vychovával-toho co potkáte třeba v parku při jogingu-je velká neznámá. Smečkový pud nula, přirozený respekt nula, hlídací nebo bránicí schopnosti 0,5. Práh bolesti vysoký, aby málo cítil
a mohl se rvát. Jen k tomu je určený a pokusy z něj udělat společníka jsou ve špatných rukou nebezpečné jak pro okolí, tak pro majitele. Píšu to proto, že je třeba znát protivníka a na to konto volit kvalitně zbraně a strategii. A to sem snad patří. Já volím pepřák apod, protože je lehký, levný, dostatečně účinný a nepřesný. Ale rád se nechám poučit, jestli je něco lepšího.

- Looki
Příspěvek#32 » sob 23. úno 2013, 19:50
Tak slavnostne oznamuji ze jsem uspesne zmaknul ZP a ted uz zbyva jen koupe zbrane (a huraa na strelnici).Hledal jsem jeste nejake informace ohledne uziti pepraku (s novamidem) proti psum,ale nic jsem nenasel.Vzpomel jsem si totiz jak na me jednou letělo nejake psisko (lovecky myslim) a pamatuju jak moc černo jsem pred ocima mel.No pokud bych mel pouzit gver,tak nevm nevim co bych trefil...pomalu jsem nedokazal nahmatat peprak natoz tasit,nabit zamirit atd...
Nakonec psa odvolal hajny takze pohoda.Ja jeen popisuju jak moc stresujici to bylo (jak nekteri zde uz popisovali).Loni jsem uz 3x nabijel plynovku,protoze nas s kolegou pronasledovali psy.kupodivu z akce seslo a psy se na nas vys...ly.
No letos budu trajdat v lese jeste vice (mam koupeny detektor kovu,takze bude i vzrušo) a doufam ze zaden pejsek neudela tu chybu a nebude me chtit spapat
I kdyz uz asi vim,ze peprak mi nepretahne zaver,stejne si dva nabiju a jen doufam ze tam (v zasobniku) budou jeste hoodne sezon
a to preju i ostatnim.
Clovek by ani nerekl,kolik lidi si dela zbrojaky!! myslel jsem ze budu u zkousek sam (max dva lidi) a ono ejhle ...dvanact!!
Nakonec psa odvolal hajny takze pohoda.Ja jeen popisuju jak moc stresujici to bylo (jak nekteri zde uz popisovali).Loni jsem uz 3x nabijel plynovku,protoze nas s kolegou pronasledovali psy.kupodivu z akce seslo a psy se na nas vys...ly.
No letos budu trajdat v lese jeste vice (mam koupeny detektor kovu,takze bude i vzrušo) a doufam ze zaden pejsek neudela tu chybu a nebude me chtit spapat

I kdyz uz asi vim,ze peprak mi nepretahne zaver,stejne si dva nabiju a jen doufam ze tam (v zasobniku) budou jeste hoodne sezon

Clovek by ani nerekl,kolik lidi si dela zbrojaky!! myslel jsem ze budu u zkousek sam (max dva lidi) a ono ejhle ...dvanact!!
-
Kublajchán - Příspěvky: 171
- Kublajchán
Příspěvek#35 » sob 23. úno 2013, 21:19
Looki : ty asi rád testuješ svou životnost, když hodláš mít v zásobníku první 2 náboje pepřové (pokud se ti nějakým záhadným způsobem jej podaří narvat do zásobníku). Dejme tomu, že tam dáš místo peřového třeba brokový - stane se, že ti to nepřetáhne, tedy ok, natáhneš závěr. Ale může se stát, že se ti kousne a chci tě vidět, jak budeš uprostřed boje řešit závadu (stáhnout závěr na záchyt, vytáhnout zásobník, po vypadnutí seklýho náboje zásobník zpět a spustit závěr dopředu). Vyprdni se na takový pitominy jako první náboj plastový/slepý/brokový v pistoli a měj tam jen ostrý. V boji nemusí být čas natáhnout závěr nebo nebudeš mít 2. ruku volnou pro natažení.
Sorry za OT.
Sorry za OT.
- Looki
Příspěvek#36 » ned 24. úno 2013, 08:37
No priznam se,ze jsem nevedel ze peprove strely nenacpu do gveru (a co ty NIOS??).nedival jsem se nikdy na jejich kalibr.
Ale tady panacek nademnou si asi mysli ze je na divokem zapade,ne?pokud by doslo jak rikas k 'boji' tak se stejne podělam strachy...ne ztoho ze bych nekoho mohl sejmout,ale proto ze pokud ho sejmu,tak me diky stupidnim zakonum jeste oběsí!! doufam ze to brzy nasi poslanci napravi a dovoli se lidem pred zmetky branit (i silou).Osobne nechapu,proc kdyz utocnik pouzije nůž a hodla me ocividne sejmout,nemuzu zmetka strelit aspon do ramene?? je to normalni???to se mam nechat pobodat a zabit a pak se az branit (mysleno sarkasticky)??
Jaky peprovy naboj se vleze do pistole (cal. 7.65)??
Ale tady panacek nademnou si asi mysli ze je na divokem zapade,ne?pokud by doslo jak rikas k 'boji' tak se stejne podělam strachy...ne ztoho ze bych nekoho mohl sejmout,ale proto ze pokud ho sejmu,tak me diky stupidnim zakonum jeste oběsí!! doufam ze to brzy nasi poslanci napravi a dovoli se lidem pred zmetky branit (i silou).Osobne nechapu,proc kdyz utocnik pouzije nůž a hodla me ocividne sejmout,nemuzu zmetka strelit aspon do ramene?? je to normalni???to se mam nechat pobodat a zabit a pak se az branit (mysleno sarkasticky)??
Jaky peprovy naboj se vleze do pistole (cal. 7.65)??
- Looki
Příspěvek#38 » ned 24. úno 2013, 10:41
glock69 píše:Sorry, ale opravdu ti dali zbrojní průkaz?
to jako proc? jen proto ze jsem nevedel o kompatibilite peprovych strel? nebo narazis na obranu? vzdyt mam pravdu,unas by te zavreli...tady jsou snad zlocinci celorocne hajeni!!
kdyz uz pises,tak aspon popis proc to pises.I kdyz znam testy a paragrafy,to jeste neznamena ze vim vsechno!
to Kublajchán: diky za SZ...v podstate souhlasim cos napsal,napsal si to co si vetsina znas mysli.jen nevim jestli by to u soudu obstalo.
Ale jak uz jsem psal,me spis zajimaji momentalne ty psy.Pokud bych to nejak sesumiroval,tak jedna polovina by se nechala sežrat (protoze by dle nich nebyla naplnena podstata KN ani NO) a druha by psa zastrelila (vylozene agresivniho psa,ne nejakeho ratlika na ktereho staci peprak).Osobne bych taky strilel pri utoku na mou osobu.Tady ale vyvstava otazka: pokud by jste psa opravdu zastrelili nekde v lese bez svedku,hlasili by jste policii pouziti zbrane?nebo by jste zdrhli??co pak ale s kulkou?
- nico
Příspěvek#39 » ned 24. úno 2013, 10:54
Nemáš ani šajn o kompatibilitě střeliva, což bys jako držitel ZP měl mít, a asi ani nechápeš rozdíl mezi nábojem a střelou, když tyto termíny neustále zaměňuješ. Tak asi proto přišla ta otázka ...
Dále bys měl také vědět, že nesmíš "používat střelivo, které neodpovídá dovolenému výrobnímu provedení". Což rozhodně neodpovídá, i kdybys nadobro ten 8 mm "pepřák" do své 7.65 mm nebo 9 mm pistole našlapal.
Dále bys měl také vědět, že nesmíš "používat střelivo, které neodpovídá dovolenému výrobnímu provedení". Což rozhodně neodpovídá, i kdybys nadobro ten 8 mm "pepřák" do své 7.65 mm nebo 9 mm pistole našlapal.
- KITTbx
- Bydliště: Ostrava ______________________ člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#40 » ned 24. úno 2013, 11:31
Není žádný rozumný (ani řešitelný) důvod cpát plynovou nábojku do ostré, stejně tak není důvod obávat se, že náboj s brokovou střelou nepřetáhne závěr, přetáhne. Modrý náboj (celoplast) to ovšem neudělá. Plasťák se hodí nosit jako odstrašující a musí být naládováno, ale funguje jen na lidi a vyžaduje znovu natažení rukou.
Pokud nechceš ublížit, kup si CZ83 9 mm P.A. Rubber, nebo Slovenskou GrandPower T10/T910 nebo T12.
Nejsem příznivec militaristických řešení a silných slov a nevidím všude divoký západ, kde je třeba mít u sebe nabitou/naládovanou i doma na WC, ale v každém případě kolego Looki, Tvoje nápady/úvahy jsou celkem k pobavení, opravdu máš ZP, bez urážky
Pokládáš otázky na které musíš už přeci z principu znát odpovědi, to jsi se učil jen otázky a odpovědi?
Nic méně debata se dostala jistě již mimo téma.
Pokud nechceš ublížit, kup si CZ83 9 mm P.A. Rubber, nebo Slovenskou GrandPower T10/T910 nebo T12.
Nejsem příznivec militaristických řešení a silných slov a nevidím všude divoký západ, kde je třeba mít u sebe nabitou/naládovanou i doma na WC, ale v každém případě kolego Looki, Tvoje nápady/úvahy jsou celkem k pobavení, opravdu máš ZP, bez urážky

Pokládáš otázky na které musíš už přeci z principu znát odpovědi, to jsi se učil jen otázky a odpovědi?
Nic méně debata se dostala jistě již mimo téma.
- PaF
Příspěvek#41 » ned 24. úno 2013, 12:10
Kdyz chcete strilet jinymi naboji nez plnotuky, poridte si revolver. Tam odpada problem s pretazenim zaveru.
Jinak muj nazor je, musis-li uz strilet "jde ti o zivot". Pak neres nejake vystrahy, broky a paragrafy a zachran si zivot.
Nejde-li ti o zivot, neres to zbrani...
Jinak muj nazor je, musis-li uz strilet "jde ti o zivot". Pak neres nejake vystrahy, broky a paragrafy a zachran si zivot.
Nejde-li ti o zivot, neres to zbrani...
- Looki
Příspěvek#42 » ned 24. úno 2013, 15:41
Jake nápady/úvahy mam k pobaveni?? te se nemuzu optat? kcemu je tady potom to forum?? A ze nemam sajn o kompatibilite? no a jako co?nikdy sem si nehral na vseznalka a proto tady zbiram informace.Uz vidim jak vy jste vedeli vse hned prvni tyden po ZP
Rozdil mezi nábojem a střelou samozrejme chapu,asi kdyz neco o tom pisu,nepremyslim a pisnu prvni slovo co mam na jazyku
Zatim jsem se vubec ale nedozvedel o ucincich pepre na psy (a uz se nabavme o pouzit pepraku v pistoli,ale o rucnim spreji).Uz tu je spousta postu OT.

Rozdil mezi nábojem a střelou samozrejme chapu,asi kdyz neco o tom pisu,nepremyslim a pisnu prvni slovo co mam na jazyku

Zatim jsem se vubec ale nedozvedel o ucincich pepre na psy (a uz se nabavme o pouzit pepraku v pistoli,ale o rucnim spreji).Uz tu je spousta postu OT.
- nico
Příspěvek#43 » ned 24. úno 2013, 15:52
No jako co? No jako to, ze se ti to ruzni lide snazi opakovane vysvetlit a ty si porad meles svou a porad stejne blbou. Ne, o tomto forum neni.
A ze rychleji pises, nez myslis? To te nijak neomlouva. To je jen tvoje dalsi minus. Pokud ten rozdil chapes, pis to priste spravne a nemusis se nasledne na nic vymlouvat.
Nejde o to, ze jsi na pocatku neco nevedel, ale o to, ze ti to nelze na podesate vysvetlit. Neni problem nevzdelanost, ale tvuj pristup idiota, nyni jeste opepreny aroganci.
A ze rychleji pises, nez myslis? To te nijak neomlouva. To je jen tvoje dalsi minus. Pokud ten rozdil chapes, pis to priste spravne a nemusis se nasledne na nic vymlouvat.
Nejde o to, ze jsi na pocatku neco nevedel, ale o to, ze ti to nelze na podesate vysvetlit. Neni problem nevzdelanost, ale tvuj pristup idiota, nyni jeste opepreny aroganci.
- Looki
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX