Petice
-
hugofalfar - Příspěvky: 317
- hugofalfar
Příspěvek#31 » pát 20. lis 2015, 18:53
'pavel.telicka@europarl.europa.eu.'; 'petr.jezek@europarl.europa.eu.'; 'dita.charanzova@europarl.europa.eu.'; 'kancelar@dlabajova.eu'; 'jiri.pospisil@europarl.europa.eu.'; 'ludek.niedermayer@top09.cz.'; 'stanislav.polcak@europarl.europa.eu.'; 'jaromir.stetina@ep.europa.eu.'; 'jan.keller@europarl.europa.eu.'; 'pr@sehnalova.cz'; 'pavel.poc@ep.europa.eu.'; 'miroslavpoche@gmail.com'; 'info@konecna.cz'; 'mastalka@mastalka.cz'; 'ransdorf@ransdorf.com'; 'pavel.svoboda-office@europarl.europa.eu.'; 'michaela.sojdrova@europarl.europa.eu.'; 'tomas.zdechovsky@europarl.europa.eu.'; 'jan@zahradil.eu'; 'barbara.wroblova@tosenovsky.cz.'; 'mach@svobodni.cz'
-
- hugofalfar
Příspěvek#32 » pát 20. lis 2015, 18:55
Dovolím i ocitovat odpověď prvního a zatím jediného europoslance, pana Zdechovského, který reagoval na můj mail. Snad mu to nebude vadit:
Vážený pane T...,
také považuji za nesmyslnou regulaci vlastnictví zbraní, která fakticky uškodí jen těm, kteří ji už mají či chtějí získat legálně. Udělám vše proto, aby takové opatření v Evropském parlamentu neprošlo. Záležet ale samozřejmě bude i na dalších lidech, nicméně doufám, že rozumná bude i většina dalších lidí, kteří budou o věci rozhodovat.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský
Vážený pane T...,
také považuji za nesmyslnou regulaci vlastnictví zbraní, která fakticky uškodí jen těm, kteří ji už mají či chtějí získat legálně. Udělám vše proto, aby takové opatření v Evropském parlamentu neprošlo. Záležet ale samozřejmě bude i na dalších lidech, nicméně doufám, že rozumná bude i většina dalších lidí, kteří budou o věci rozhodovat.
S pozdravem
Tomáš Zdechovský
- moony666
Příspěvek#33 » pát 20. lis 2015, 19:50
Přátelé a kolegové, nerad bych srážel Vaše nadšení pro věc. Musím však s politováním konstatovat, EU, respektive EK včetně pana Junckera, který je dokonce předkladatelem této normy a zároveň světe div se je to jeden z největších podporovatelů imigrace z islámských zemí do EU Vaše názory a petice bohužel absolutně nezajímají - ergo je mají u prdele.
EU si bude dělat co chce, hlasovat tak dlouho, dokud to nebude dle představ jistých lidí a to bez ohledu většinového názoru občanů EU. Pokud se to někomu z Vás nelíbí, tak zpytujte třeba svědomí v tom, kdo z Vás hlasoval v referendu o přístupu ČR do EU ano/ne.
EU si bude dělat co chce, hlasovat tak dlouho, dokud to nebude dle představ jistých lidí a to bez ohledu většinového názoru občanů EU. Pokud se to někomu z Vás nelíbí, tak zpytujte třeba svědomí v tom, kdo z Vás hlasoval v referendu o přístupu ČR do EU ano/ne.
- Wotikotas
Příspěvek#34 » pát 20. lis 2015, 20:14
Reakce Europoslance:
Co mají deaktivované zbraně společného s nedeaktivovanými samonabíjecími dlouhými, které máme na základě povolení

Děkuji za zprávu. V mnoha ohledech s Vámi souhlasím. Jsem však osobně v určitých bodech pro přísnější restrikci. Abychom si rozuměli, nevolám po omezení práva legálně držet zbraň a nosit ji, jde mi především sjednocení podmínek pro získání zbrojního průkazu napříč EU a zavedení alespoň minimálních společných standardů. Jak jsem uvedl v prohlášení, chybí nám především jednotný přístup v otázce neutralizace a deaktivace střelných zbraní. Takzvané "znehodnocené" zbraně jsou totiž často opět uvedeny ve funkčnost a dále jako zbraně nelegální mohou a často také slouží k páchání trestné činnosti. Co se týče samotného práva držet legálně zbraň a nosit ji, jsem toho názoru, že pokud jsou splněny zákonné podmínky, je to naprosto v pořádku. Občan by měl možnost hájit svojí bezpečnost a své zdraví sám. Právo nosit zbraň je na jednu stranu velká zodpovědnost, na druhou stranu v ní také vidím i možnost aktivně zasáhnout do dění a... možná to bude názor trochu kontroverzní, ale kdyby například při nedávném tragickém incidentu v Uherském Brodě byl někdo z přítomných ozbrojen a schopen zasáhnout, obětí mohlo být méně.
Co se týče samonabijecích zbraní, které vznikli úpravou ze zbraních samočinných, musím v této věci směrnici více prostudovat, děkuji za podnět.
Stanislav Polčák MEP
Co mají deaktivované zbraně společného s nedeaktivovanými samonabíjecími dlouhými, které máme na základě povolení

- Rough boy
Příspěvek#35 » pát 20. lis 2015, 23:25
Mě přijde, že ale v podstatě odpovídá - ty nedeaktivované samonabíjecí dlouhé, vzniklé úpravou ze samočinných - o těch musí více prostudovat směrnici.
A na začátku pouze podotýká, že chybí jednotný přístup při znehodnocování střelbyschopných zbraní, což evidentně bere jako důležitější. Aspoň tak to chápu já.
A na začátku pouze podotýká, že chybí jednotný přístup při znehodnocování střelbyschopných zbraní, což evidentně bere jako důležitější. Aspoň tak to chápu já.
- zUT
Příspěvek#36 » sob 21. lis 2015, 00:05
Tady je seznam 21 českých euro poslanců:
Už jsem jim to poslal, tak snad se nenaštvou, až jim to přijde 1000x
Jinak, asi nejlepší je dávat všechny adresy do skryté kopie (BCC), takže není vidět, kdo to všechno dostal.
Také předmět bude dobré, pokud si každý vymyslí jiný - nebudou si moct snadno udělat spam filtr
Kód: Vybrat vše
dita.charanzova@europarl.europa.eu, martina.dlabajova@europarl.europa.eu, petr.jezek@europarl.europa.eu, jan.keller@europarl.europa.eu, katerina.konecna@europarl.europa.eu, petr.mach@europarl.europa.eu, jiri.mastalka@europarl.europa.eu, ludek.niedermayer@europarl.europa.eu, pavel.poc@europarl.europa.eu, miroslav.poche@europarl.europa.eu, stanislav.polcak@europarl.europa.eu, jiri.pospisil@europarl.europa.eu, miloslav.ransdorf@europarl.europa.eu, olga.sehnalova@europarl.europa.eu, michaela.sojdrova@europarl.europa.eu, jaromir.stetina@europarl.europa.eu, pavel.svoboda@europarl.europa.eu, pavel.telicka@europarl.europa.eu, evzen.tosenovsky@europarl.europa.eu, jan.zahradil@europarl.europa.eu, tomas.zdechovsky@europarl.europa.eu
Už jsem jim to poslal, tak snad se nenaštvou, až jim to přijde 1000x

Jinak, asi nejlepší je dávat všechny adresy do skryté kopie (BCC), takže není vidět, kdo to všechno dostal.
Také předmět bude dobré, pokud si každý vymyslí jiný - nebudou si moct snadno udělat spam filtr

- Style
-
- hugofalfar
Příspěvek#40 » sob 21. lis 2015, 20:28
Pro případ, že by ta směrnice vešla v platnost mě mimochodem napadla taková věc, ta restrikce se má týkat SAMONABÍJECÍCH zbraní vzniklých ze samočinných vojenských. Co kdyby ale si majitel kosy ji nechal přestavět na "BOLT ACTION", čili opakovačku. Tuším že CSA to má dokonce v nabídce. Pak by se taková flinta převedla do skupiny C a zákaz by se jí netýkal. Vím, že by to bylo pro většinu majitelů bolestný, ale jako krajní možnost? Tohle by snad mohlo fungovat, ne?
-
- hugofalfar
Příspěvek#45 » sob 21. lis 2015, 21:35
Style píše:Nj. jenže bude mít vzhled vojenské zbraně a to je jedno z kritérií zákazu pokud se nepletu.
Já to chápu tak, že se to týká samonabíjecích zbraní vojenského vzhledu, ale asi si pro jistotu to přečtu ještě jednou

citát z LEXU: Rozšíření zbraní kategorie A (zakázané) o samonabíjecí zbraně vyrobené úpravou ze zbraní samočinných a dále samonabíjecí zbraně, které mají vzhled zbraní se samočinným mechanismem, protože mají velkou palebnou kapacitu a představují velkou hrozbu pro bezpečnost - znehodnocené (deaktivované) zbraně kategorie A zůstávají stále zařazeny jako zbraně kategorie A
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí