Parlamentní volby 2017

pavelg

Příspěvek#436 » pát 22. zář 2017, 13:04

Ještě k tomu konspiračnímu scénáři. Mnohdy si člověk nedokáže představit, jaké věci napadnou nějakého magora. Třeba takový Hitler si v USA u IBM objednal počítače na zpracovávání dat. Firma vzorně spolupracovala a výsledkem byla supermoderně vedená agenda holokaustu. Koho by kdy napadlo, že detailní opisování údajů z matrik a jejich vkládání do systému má takhle úchylný účel?
Nebo na našem území se při odsunu bralo za jeden z rozhodujích parametrů to, jaký jazyk daný člověk uvedl při sčítání lidu jako jazyk obcovací.
Pokud by měl režim věrohodná data o tom, jak kdo volil, dá se přiměřeným tlakem na několik lidí vyřešit problém s opozicí během dvou voleb.
Zahrávání si s volebním systémem směrem k umožnění manipulací a kompromitace je nebezpečná věc a může se šeredně nevyplatit.

ppindian

Příspěvek#437 » pát 22. zář 2017, 13:14

pavelg píše: Třeba takový Hitler si v USA u IBM objednal počítače na zpracovávání dat. Firma vzorně spolupracovala a výsledkem byla supermoderně vedená agenda holokaustu.

Nemáš nějaký zdroj, zajímalo by mě to? Pokud se pamatuji tak počítače kusově sestavované v třicátých letech (spiš po polovině) byly většinou releové obludy sloužící především k výpočtům (balistickým a podobně). O nějakém zpracování databázových dat myslím tenkrát ještě nikdo moc neuvažoval.
Díky

pavelg

Příspěvek#438 » pát 22. zář 2017, 13:16

Myslím, že to šlo přes štítky a pásky.. daleko předaleko k dnešnímu pojetí slova počítač a databáze.
Ale bylo to specializované strojové zpracování dat.
https://cs.wikipedia.org/wiki/IBM_a_holocaust

ppindian

Příspěvek#439 » pát 22. zář 2017, 13:21

Jo, pasky by to mohly být. Sám jsem kdysi programoval utility pro převod nějakého archovivu z pásek na 5,24 diskety (tedy, na ty pásky se toho vešlo víc :D ). To by mohlo být, i když si to reálně nedovedu představit, jenom jako nějaké seznamy.
Díky

gogan

Příspěvek#440 » pát 22. zář 2017, 15:06

Svobodné přijel podpořit Nigel Farage, myslím že i to dost vypovídá o jejich postojích a o tom, že je nutné je brát vážně.

gogan

Příspěvek#441 » pát 22. zář 2017, 16:12

Tak konečně jsem měl chvilku na volební kalkulačku, malý výňatek:

86 % Strana svobodných občanů
...
79 % Referendum o Evropské unii
74 % Realisté
71 % Občanská demokratická strana
71 % Svoboda a přímá demokracie - Tomio Okamura
.....
51 % ANO 2011
....
47 % Česká pirátská strana
47 % TOP 09
43 % Komunistická strana Čech a Moravy
33 % Křesťansko-demokratická unie - Československá strana lidová
33 % Starostové a nezávislí
27 % Česká strana sociálně demokratická
26 % Strana zelených

Vypustil jsem strany které nesleduji nebo pro mě nejsou z hlediska osobní statistiky zajímavé měřítko.

Slezman

Příspěvek#442 » pát 22. zář 2017, 16:27

Farage jim moc nepomůže po tom, jak to podělal po referendu o Brexitu.

audis

Příspěvek#443 » pát 22. zář 2017, 16:31

Co a Jak to podelal? (fakt nic nevím, ptám se)

Slezman

Příspěvek#444 » pát 22. zář 2017, 16:34

Po referendu se na čas stáhl, v klíčové době, kdy byli všichni vykulení, čekali na jasné slovo, CO BUDE DÁL a kdy se slušelo říct "bojoval jsem za to, tak to pomůžu dotáhnout". Chápu, že měl za sebou peklo, ale měl ještě vydržet, než se to uklidnilo. Takhle akorát politbyru EU a jejich příznivcům v UK poskytl vítr do plachet a hodně lidí zklamal.

gogan

Příspěvek#445 » pát 22. zář 2017, 17:38

Farage vždy trdil, že jeho cílem je vystoupení z EU a že nemá ambice poté pokračovat v politice. Udělal jen to co deklaroval.
Co bude dál bylo přece jasné, odchod z EU. Referendum vyhlásil Cameron s Conservative Party, ti byli u kormidla a ti také měli vůli lidu realizovat.
To že Farage udělal něco špatného se nás snažila přesvědčit hlavně ukřivděná novinářská obec.

Slezman

Příspěvek#446 » pát 22. zář 2017, 17:57

No prave, ze jeste nevystoupili. Ten pravy boj teprve zacal. Novinari a ostatni oponenti se na tom svezli, ale jeho strategicka chyba to byla.

gogan

Příspěvek#447 » pát 22. zář 2017, 18:23

Bylo přece jasné, že nový premiér bude někdo Conservative Party, maximálně Labourista. Neproběhly volby, Farage jako premiéra neměl nikdo snahu nominovat.
Nevystoupili ... no parlament odchod odhlasoval a aktivovali čl. 50 Maastrichtské smlouvy. Proces výstupu běží. Fakt nevím co by měl Farage dělat.

Sedmej

Příspěvek#448 » pon 25. zář 2017, 18:28

pro jejich voliče celkem zajímavý
https://www.youtube.com/watch?v=VD_JTFf4j2I

gogan

Příspěvek#449 » pát 29. zář 2017, 10:53

Volební preference dle Median. Celkem mě uklidňuje že jejich "průzkum" na 1243 respondentů, totálně rozvrací anketa, v tuto chvíli s 25833 hlasy.
Nějaké větší čarování s anketou asi není pravděpodobné, musí se zadávat kód.

mihlit

Příspěvek#450 » pát 29. zář 2017, 10:58

no socdem 3.3 % je blbost, kscm 5.7 % je blbost a spd 24.4 % je vylozene blbost. Tady mi ten median prijde vyrazne pravdepodobnejsi vysledku, nez co je v te ankete. Btw, diky it zamereni (priznivcu) maji skoro ve vsech anketach pirati vyrazne vic procent, nez kolik dostanou ve volbach, nastesti.

EDIT: Ten článek je z dneška. Nevím, ze kdy je ta anketa, ale pokud taky z dneška z 9hodin tak 30 tisíc hlasů za 3 hodiny je poněkud mimo.

Zpět na