Jak argumentovat "odpůrcům zbraní"?

Joe

Příspěvek#46 » stř 21. bře 2012, 23:28

Většina lidí nejsou odpůrci zbraní, ale mají ze zbraní strach.
Jednou z příčin je, že dostávají informace neúplné, prezentované zavádějícím způsobem, tak, jak je to v odkazované "reportáži".

mobil-man

Příspěvek#47 » čtv 22. bře 2012, 10:35

V mem okoli jsem se setkal nejdrive s absolutnim odmitanim, ale po case se to rychle zmenilo a rodina s tim problem nema, ackoliv predtim jsme vlastnili pouze vzduchovku:-D
Pohled beznych lidi je takovy, ze zbrane maji pouze blazni, sportovni strelci a paranoidni osoby. Potom, co jsem je vzal na streleckou akci, zmenili nazor a jsem tomu rad.
Medialni masaz bohuzel pusobi negativne ve vetsine pripadu. Staci, ze nekdo prepadne benzinku/banku se zbrani, byt vetsinou pouze plynovou, ale to uz se neuvadi pozdeji. Prvotni zprava je ta, ze zlocinec s pistoli...
Pripady nutne obrany jsou taky medialne nezajimave, protoze by to ukazalo, k cemu jsou zbrane dobry a to se jim nehodi.
S odpurci a pacifisty bych se nebavil, ale s lidmi, ktery to zajima a zeptaji se, tak rad vse vysvetlim.

E-Ryc

Příspěvek#48 » čtv 22. bře 2012, 10:45

Self-Def-Enthusiast píše: Bude to znit nadute, ale pravda je podle meho jednoznacne na nasi strane

Pravdu pisi vitezove a to "ozbrojovaci lobby" u nas zatim neni (ackoliv v porovnani s okolni Evropou)...

Carloss

Příspěvek#49 » čtv 22. bře 2012, 10:47

V tom nám teď nahrává případ Chánovského policisty: Pokud policie nezvládne ochránit sebe, a to je na to cvičená, to se na ní máme spoléhat? Jak chce chránit nás, obyčejné občany? Snad máme právo zvýšit své šance na přežití ve zdraví a bez újmy.

sheep

Příspěvek#50 » úte 27. bře 2012, 17:55

Ono opravdu nejučinější je vzít "odpůrce" na střelnici a zapůjčit mu zbraň.Potom většinou změní názor.Kdysi jsem měl také takový podobný názor než jsem sám složil zkoušku.Ale trochu odlišný.Vadilo mě jak jednoduché je ZP získat a to hlavně ohledně lékařské prohlídky.Neříkam všichni ale většinou je prohlídka fraška .A ještě pokud se povede jako mě že u lékaře jsem nebyl 2 roky a při otázce kolik budu platit,mě lékař vyrazil dech že nic protože se spoji periodická prohlídka.A tu hradí pojištovna.
Dalším argumentem je většina v mém okolí že by každej mazal povinně na psychotesty.Ale odpovídám jednou oblíbenou otázkou pokud vím že dotyčný byl na vojně.Jestli když tam byl se ho někdo ptal zda to má v hlavě srovnané a s jistotou prošel psychotestem.Odpověď je jasná NE,dostal do rukou kver a ma mazal na palpost.

coltremington

Příspěvek#51 » úte 27. bře 2012, 19:37

nejvíce mě udivuje že někteří na TV H@vno tak neuvěřitelně zkreslují informace že se to nedá ani pospat :roll: . Tenkrát asi tak před 5 lety tam byla reportáž že jako se jejich reporter setkal s překupníkem zbraní a ten mu nabízel SA-58. což je holá blbost, protože nikdo z překupníků nebude chodit po ulici uprostřed města a nabízet lidem SAčka. :roll: :roll: :roll: nejzajímavější na tom je jak zastávají kriminálníky, cikány, a zkorumpovaný politiky. a pak mají lidi vygumovaný mozky podle tv noha :evil: :evil: asi nejlepší příslový které znám ale trošičku upravené
je lepší mít 454 za opaskem, než 158 na telefonu.
pro odpůrce:
proč nosíte zbraň? protože s sebou nemohu nosit policajta:-D

jomekabi

Příspěvek#52 » stř 28. bře 2012, 00:35

Sice se tim dostavame OT, ale k Tve tirade proti TV Nova (ne, ze bych se jich jinak chtel zastavat):

Pred par lety (zhruba sesti az sedmi?) muj syn, ktery zije v Nemecku, byl s pritelkyni v Praze. Za Narodnim muzeem postavali u auta 3 chlapci. Kdyz zaslechli, ze syn s pritelkyni mluvi nemecky, dali se s nima do reci. Byli to Cecenci a nakonec se syna zeptali, jestli nema zajem koupit zbran. On se na ne vykulil a zeptal se: "Vy prodavate zbrane?" Bez jakychkoliv zabran rekli: "Ano" a otevreli kufr auta, v nemz meli sbirku pistoli a kalachu.

Takze, aspon v tomto pripade, TVN neplacala blbosti, podobne veci se opravdu stavaji.

Zpět na