Brožura - teorie o ochraně "měkkých" cílů
- Erix
Příspěvek#47 » čtv 14. srp 2025, 16:14
Jen se smějte, jen tam člověk nedá uvozovky a hned sranda. Fakt, zkuste nechat děcka za barákem na písku, nikdy nevíte kde dneska už někdo číhá a čmajz... Mobil, peněženka, i auto lze oželet, ale děcko ne.
Dříve nějaké čipování nebo mobil vůbec nebyl, nikdo nevěděl, jestli třeba prvňák je ve škole, jestli přišel do DDM (SVČ), dneska je monitoring "normální", velký bratr na každém sloupu, ale bezpečno jako dříve není.
Dříve nějaké čipování nebo mobil vůbec nebyl, nikdo nevěděl, jestli třeba prvňák je ve škole, jestli přišel do DDM (SVČ), dneska je monitoring "normální", velký bratr na každém sloupu, ale bezpečno jako dříve není.
- Erix
Příspěvek#49 » čtv 14. srp 2025, 18:13
Kdyby jen ty, to jsou Novinky, Prima, ČT1 už je taky bulvár, prostě se to valí ode všech.
Teď to bude zase volební, takže se trochu uklidníme, "opijeme" rohlíkem a po vhození hlasu a ukončení voleb to začne opět -> to ti a to je tak protože, to nejde protože nejsou prachy, prachy nejsou, protože bylo třeba mimořádně řešit toto a tohle,...
Jak se shodují odborníci napříč obory, Česko je v tomto "ztraceno", změnit to nelze (národ ani nechce, i když je vědom toho, že je špatně), lze jen přijmout, akceptovat a v danou chvíli sib vyfiltrovat jen pozitiva a negativa "zazdít". Chtě nechtě na to budu muset patrně přistoupit, ale moc se mi nechce.
To je taky důvod, proč skuteční odborníci z vedení/vlady odešli nebo byli vytlačeni byly nahrazeni "pseudo odborníky". Víte, kdo by skutečně mohl pomoci s obranou měkkých cílů? Střelecká komunita, jedině ta ve spolupráci s odborným vedením, stát bude věčná administrativní brzda! Peníze ale nečekejte, bude to spíše bonus. Kamarádi z okolí něco zkouší, tak dám echo, jak dopadli a co (ne)podařilo. Taky jsem se zapojil.
Teď to bude zase volební, takže se trochu uklidníme, "opijeme" rohlíkem a po vhození hlasu a ukončení voleb to začne opět -> to ti a to je tak protože, to nejde protože nejsou prachy, prachy nejsou, protože bylo třeba mimořádně řešit toto a tohle,...
Jak se shodují odborníci napříč obory, Česko je v tomto "ztraceno", změnit to nelze (národ ani nechce, i když je vědom toho, že je špatně), lze jen přijmout, akceptovat a v danou chvíli sib vyfiltrovat jen pozitiva a negativa "zazdít". Chtě nechtě na to budu muset patrně přistoupit, ale moc se mi nechce.
To je taky důvod, proč skuteční odborníci z vedení/vlady odešli nebo byli vytlačeni byly nahrazeni "pseudo odborníky". Víte, kdo by skutečně mohl pomoci s obranou měkkých cílů? Střelecká komunita, jedině ta ve spolupráci s odborným vedením, stát bude věčná administrativní brzda! Peníze ale nečekejte, bude to spíše bonus. Kamarádi z okolí něco zkouší, tak dám echo, jak dopadli a co (ne)podařilo. Taky jsem se zapojil.
- dan
Příspěvek#51 » pát 15. srp 2025, 00:03
Ztraceny mobil se mi vratil uz dvakrat, ackoliv na nem neni zadna identifikace a je zamceny. Zapomenuta penezenka s velkym obnosem a vsemi doklady se mi vratila pred dvema mesici. Auto nikdo neukradl ani nevykradl, prestoze sedacce spolujezdce vecne lezi nezakryty notebook, na zadnich sedackach spousta dalsich veci, o kufru ani nemluve.Erix píše:Mobil, peněženka, i auto lze oželet, ale děcko ne.
Moc se modlim at mas s tema svejma vestbama pravdu aspon v pripade tech deti. Protoze jestli se mi vrati i ty, tak to bude opravdu pruser. Vzdyt ja nikdy zadny nemel ...
Jestli ti fakt nekdo ukradl mobil, penezenku, auto a dokonce i deti, tak to's musel vesmir necim opravdu ukrutne nastvat.
-
Dentista Žurovský - Příspěvky: 160
- Dentista Žurovský
Příspěvek#52 » pát 15. srp 2025, 01:32
A co zhoršování, hrubnutí veřejné morálky ze strany mometálních "majitelů pravdy" ? Ti způsobili naprostou relativizaci a devastaci morálních hodnot. Příklad : Po nějakých diskuzích jsem přišel na to, že hodně našich lidí se Ruska bojí. Proto všechna ta nenávist a virtue signaling :
1) Jsou vykulení z toho, co si ti mužici ze zemljanek, kteří umí jen pít vodku, vlastně dovolují. Můžou být přece vůbec rádi, že od nich milostivě kupujeme plyn a ropu. Mají stát v koutě a poníženě nám děkovat. Oni mají jen nějaké suroviny, zato my máme demokracii, iPhony a gender studies.
2) Jsou vystrašení, protože válka je za humny. Když byla někde v Asii nebo Africe, tak to bylo daleko a nás se to netýkalo. Když byla za humny v Srbsku, tak to nevadilo, protože to jsme útočili my (NATO, Západ a vůbec my, vyspělí a dobří). Ale teď útočí někdo jiný! Teď se nás to nějak víc dotýká, prostě!
3) Jsou vystrašení, protože si uvědomují, že my vyspělí a dobří nemáme vlastně žádnou armádu. Najednou začínají pochybovat i o NATO, záruce naší bezpečnosti.
4) Konečně je "dovoleno" průměrné lúze někoho nenávidět. Za parazitické cikány - čest těm z nich, kteří takoví nejsou - provokující drzé teplouše manifestující veřejně s téměr holým č... - čest těm z nich kteří svou orientaci, za kterou nemůžou, nezneužívají jako provokativní primitivní politikum - , vlčí soukromné vymahače zvané ňákým hnutím mysli "soudní" exekutoři (zde mě ovšem ňák nenapadá nic pozitivního ohledně nich), za ty všechny jsou flastry. To jsou všechno státem chráněné druhy. Rusové jsou náhle jako jediní oficiálně uvolněni na, obrazně řečeno, "volný odstřel"...
A tak se ovečky semkly a svorně bečí, jak je to Rusko zlé. Bečí politici, bečí všechny noviny a pro jistotu, aby snad někdo nezačal pochybovat a vyšilovat ještě víc, tak nám cenzurují veškeré informace...
V Srbsku, Libyi, Iráku, atd. USA ukázali světu, že je možné beztrestně útočit na suverénní státy. To je precedens. Teď, když jen to samé dělá Rusko, se z toho můžete posr*. Začněte si zvykat na svět, kde vedoucí úlohu už nehrají jen USA...
1) Jsou vykulení z toho, co si ti mužici ze zemljanek, kteří umí jen pít vodku, vlastně dovolují. Můžou být přece vůbec rádi, že od nich milostivě kupujeme plyn a ropu. Mají stát v koutě a poníženě nám děkovat. Oni mají jen nějaké suroviny, zato my máme demokracii, iPhony a gender studies.
2) Jsou vystrašení, protože válka je za humny. Když byla někde v Asii nebo Africe, tak to bylo daleko a nás se to netýkalo. Když byla za humny v Srbsku, tak to nevadilo, protože to jsme útočili my (NATO, Západ a vůbec my, vyspělí a dobří). Ale teď útočí někdo jiný! Teď se nás to nějak víc dotýká, prostě!
3) Jsou vystrašení, protože si uvědomují, že my vyspělí a dobří nemáme vlastně žádnou armádu. Najednou začínají pochybovat i o NATO, záruce naší bezpečnosti.
4) Konečně je "dovoleno" průměrné lúze někoho nenávidět. Za parazitické cikány - čest těm z nich, kteří takoví nejsou - provokující drzé teplouše manifestující veřejně s téměr holým č... - čest těm z nich kteří svou orientaci, za kterou nemůžou, nezneužívají jako provokativní primitivní politikum - , vlčí soukromné vymahače zvané ňákým hnutím mysli "soudní" exekutoři (zde mě ovšem ňák nenapadá nic pozitivního ohledně nich), za ty všechny jsou flastry. To jsou všechno státem chráněné druhy. Rusové jsou náhle jako jediní oficiálně uvolněni na, obrazně řečeno, "volný odstřel"...
A tak se ovečky semkly a svorně bečí, jak je to Rusko zlé. Bečí politici, bečí všechny noviny a pro jistotu, aby snad někdo nezačal pochybovat a vyšilovat ještě víc, tak nám cenzurují veškeré informace...
V Srbsku, Libyi, Iráku, atd. USA ukázali světu, že je možné beztrestně útočit na suverénní státy. To je precedens. Teď, když jen to samé dělá Rusko, se z toho můžete posr*. Začněte si zvykat na svět, kde vedoucí úlohu už nehrají jen USA...
- Blacky
Příspěvek#53 » pát 15. srp 2025, 06:16
Ale Rusko JE zlé. Pokud si někdo myslí opak, může tam vycestovat. Nemám USA nijak moc rád, ale tam muzu vycestovat uplne v pohodě. Mám rád část ruske kultury, nelze jim uprit zasluhy o vedecky pokrok. Se sportovni je to kvuli dopingu slabsi. Ale jako celek je Rusko proste hrozba.
- Murphy
Příspěvek#54 » pát 15. srp 2025, 06:24
Dentista Žurovský píše: , vlčí soukromné vymahače zvané ňákým hnutím mysli "soudní" exekutoři (zde mě ovšem ňák nenapadá nic pozitivního ohledně nich), za ty všechny jsou flastry.
Ja za ne byl docela vdecny, kdyz jsem potrebovaldostat zpet z dluznika penize.
Uz 2x.
- JirkaCV
Příspěvek#55 » pát 15. srp 2025, 06:52
Soudní exekutoři jsou soudní (od slova soud, nikoliv soudnost), protože vykonávají soudní rozhodnutí. Nic víc.
Před jejich zavedením byla vymahatelnost práva věřitelů výrazně nižší. Chápu, někdo může být přesvědčen, že se dluhy platit nemusí. A jelikož je to byznys jako každý jiný, snaží se maximalizovat zisk. Jestli někdo kvůli pár nezaplaceným pokutám v tramvaji přijde o barák, tak to je mi líto. Není to ovšem problém exekutorů, ale legislativy.
Někdo tu špinavou práci dělat musí.
Před jejich zavedením byla vymahatelnost práva věřitelů výrazně nižší. Chápu, někdo může být přesvědčen, že se dluhy platit nemusí. A jelikož je to byznys jako každý jiný, snaží se maximalizovat zisk. Jestli někdo kvůli pár nezaplaceným pokutám v tramvaji přijde o barák, tak to je mi líto. Není to ovšem problém exekutorů, ale legislativy.
Někdo tu špinavou práci dělat musí.
- Murphy
- vvitty
Příspěvek#57 » pát 15. srp 2025, 07:51
Dentista Žurovský píše:To je dosti divoka přihoda, ne ? Co tak zavrit stupacku, zavolat hasicsky rebrik, vlezt pres rozbite okno, atd ? Ja myslel ze jen v blbych US filmech hrdina proleza "nevypnutelnymi" ventilatory - i kdyz by mu stacilo sekyrou odrubat napajeci kabel
Kdyz svagrovi pri stehovani zustal v ruce privod k pracce (holt unava materialu) tak jsme taky uzavreli hlavni privod, nez vymenime kohout. Nez jsme stihli dojit zpatky tak to pustila sousedka z prvniho patra protoze pere a nejakej debil ji zavrel vodu. Pak to pustil soused ze tretiho protoze se musi nutne do prace vysprchovat. Pak uz tam svagr stal a sousedy posilal nekam nez to vymenime. Takova "nevypnutelna" prekazka
PS: Privod ze stupacky zavrit nesel protoze mistni "OPBH" samozrejme pravidelne jednou rocne zkousi jestli vsechny uzavery funguji, sepise vsechny zavady, nahlasi je na mesto a tim to skonci. Takze ty bytove uzavery jsou uz leta zarezle a nefunkcni.
- Blacky
- Erix
Příspěvek#59 » pát 15. srp 2025, 08:24
Tak jsem zkusil vytížit Google dotazem "active shooter emergency pdf". I ta Amerika to má takové hodně upovídané, verze pokynů od FBI má i 125 stránek.
Lepší jsou infografika přes Google Pictures, tam už něco v zaujme.
Pro je asi ta česká verze taková, jaká je -> prostě to de facto zkompilovali a přeložili, napsali tam párek rádoby odborníků a hurá, máme to!

-
Dentista Žurovský - Příspěvky: 160
- Dentista Žurovský
Příspěvek#60 » pát 15. srp 2025, 13:34
JirkaCV píše: Jestli někdo kvůli pár nezaplaceným pokutám v tramvaji přijde o barák, tak to je mi líto. Není to ovšem problém exekutorů, ale legislativy. Někdo tu špinavou práci dělat musí.
Ano, přesně tak - někdo to dělat musí, ale jde o to podle jakých pravidel. A ta jsou teď taková, že právo je privatizované. Soukromný podnikatel přece nesmí rozhodovat podle svého uvážení jak velkou újmu způsobí. Musí mít velice striktní a čitelná pravidla. Co tak udělat malý experiment, aby se ti rozsvítilo. Znám jednu osobu s několika nedobytnými exekucemi, která obtěžuje lidi nesmyslnými podnikatelskými projekty. Pošlu ji za tebou. Než pochopíš o co jde a vyhodíš ji, bude chvíli u tebe a já ji natočím jak od tebe vychází a pošlu to jejímu exekutorovi. On "nabyde přesvědčení" - ano, přesně tato formulace v zákoně je - že bába má u tebe uložený nějaký exekuovatelný majetek. A vtrhne k tobě domů - nemáš žádných zákonných možností obrany - zabaví ti co mu zákon dovoluje, přečti si laskavě jak málo ti toho musí ponechat, a až potom máš možnosti : Dát návrh exekutorovi k vyškrtnutí ze seznamu - o kterém ovšem rozhoduje on sám. Pak můžeš podat excindační žalobu - kde ale je důkazné břemeno na tobě, máš od všeho faktury na své jméno (anonymní účtenka nestačí), můžeš prokazovat svědecky vlastnictví, atd. ? Máš co dělat na x měsíců s nejistými vyhlídkami. Tak co, kamaráde, dáš mi svou adresu a zkusíme zda mám pravdu ? Velké h... zkusíme. Štěkás zpoza rohu z bohorovné pozice člověka co si nevidí od konce nosu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí