Revolver vs. pistole

Unzeitik

Příspěvek#46 » čtv 25. črc 2013, 19:46

:lol: Toto už je ale úplně OT, ale aspň se už neřeší to Miami :roll:

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#47 » čtv 25. črc 2013, 19:49

Unzeitik píše:furt lepší mít za zeťe střelce než třeba IT

Jojo, všichni IT jsou blázni. Žerou psy, nosí ponožky v sandálech a srkají při jídle. Naštěstí jsou někteří z nich i střelci ;)

KlokanXM

Příspěvek#48 » čtv 25. črc 2013, 19:49

tak to bylo jen pro odlehčení, snad se to v OT sekci může... :oops:

Unzeitik

Příspěvek#49 » čtv 25. črc 2013, 19:57

Každej máme něco :lol: mě se doma smějí když si peru náboje :lol: prý mám zvláštní koníčky, tak vím jak se cítí IT

nico

Příspěvek#50 » čtv 25. črc 2013, 20:50

Lepsi zaver si tohle vlakno nemohlo prat, bez ironie. :)

Unzeitik

Příspěvek#51 » čtv 25. črc 2013, 21:01

To asi jo, taky to mohlo skončit valkou pistolařu vs revolverářů a to by bylo blbý

Stepan

Příspěvek#52 » čtv 25. črc 2013, 21:27

Obrázek odsud: http://cheaperthandirt.com/blog/?tag=cy ... gap-injury

Obrázek

V souvislosti s tímhle se sluší připomenout revolver 1895 Nagant.
Velice pěkné a elegentní řešení. Válec se posouvá dopředu přímo pomocí spouště a v kombinaci se zvláštní nábojnicí dokonale těsní. Mimo to, že těsní a je bezpečný, dá se na něj ještě přidat tlumič.
Více viz zde:

http://www.youtube.com/watch?v=Dh1mojMaEtM

Pokud si dobře vzpomínám, někdo se mě snažil přesvědčit, že se revolvery taky vyvíjejí. Ne. Máme tady jednu nepříjemnou vlastnost, která se jak vidno dá krásně vyřešit, ale výrobci pořád sekají ty samé revolvery jako před 150 lety... :(

Urdo von Fuj

Příspěvek#53 » pát 26. črc 2013, 06:05

hele upřímně - že by pistole od Browningovi 1911 výrazně poskočili, to teda ne

Stepan

Příspěvek#54 » pát 26. črc 2013, 07:44

Pistole dnes využívají další způsoby uzamčení závěru, napadají mě teď dva - uzamčení do okénka a ta rotační slovenská věc.
Pistole dnes používají dvouřadé zásobníky.
Spoušťové mechanismy jsou dnes jiné, sa/da, bez kohoutu pouze s úderníkem atd.
Použití jiných materiálů nepočítám jako pravou inovaci.
Moderní pistole dnes vypadá a o dost jinak než 1911.

Revolvery jsou pořád stejné. Revolver prostě NĚJAKÝM ZPŮSOBEM spolehlivě funguje, s něčím se nedá udělat nic, např. s kapacitou, něco se zlepšit dá, ale výrobci rezignovali na jakékoli snahy revolver vylepšit a vývoj je soustředí pouze na pistole. Vypadá to tak, že vývojáři revolver už dávno odepsali.

Teď jsem si vzpomněl na jednu výjimku, revolvery Mateba a dnes Chiappa mají hlaveň umístěnou níž.

Obrázek

Urdo von Fuj

Příspěvek#55 » pát 26. črc 2013, 07:56

... jen je to stále uzamčení výkyvem hlavně, pracovní cyklus není v zásadě jiný ...

Jsem pistolář, revolvery se mi příliš nelíbí (protože je to osobní a hotovo ;) ale třeba .500 S&W beru na milost). Prostě, mám z toho pocit, že ti emoce zastínily úsudek.

sided
moderátor

Příspěvek#56 » pát 26. črc 2013, 08:00

:) no je vidět že o revolverech toho moc nevíš, všema změnama které jsi popsal u pistolí (kromě dvouřadého zásobníku) prošly i revolvery. Rozdíly v jednotlivých mechanismech jsou propastné. Samozřejmě nakonec vystřelí dopředu, to mají společné ale to je žádoucí vlastnost ;) .
Ad. Nagant: dávat jako vzor slepou uličku vývoje se Ti fakt povedlo. Měl jsi tu motyku někdy aspon v ruce? Navíc ten posuvný válec řeší neexistující problém. Ta děsivá ohnivá koule se dá vyfotit i u výhozního okénka samonabíjecí pistole.

sided
moderátor

Příspěvek#57 » pát 26. črc 2013, 08:06

Ty argumenty Matebou , Nagantem, uzamykacíma systémama.....mi zatraceně připomínaj jednoho Trolla který byl asi před dvouma rokama u sousedů. Taky mlel furt dokola a nenechal si říct. Přestal přispívat po Silvestru co mu při oslavné střelbě kopanejma patronama flinta utrhla pár prstů. Že by reinkarnace? ;)

Stepan

Příspěvek#58 » pát 26. črc 2013, 08:06

Já jsem ale Naganta nedával jako vzor. Já jsem ho dával jako příklad, že je JEDEN PROBLÉM jednoduše a úplně řešitelný.

Staší prodloužit nábojnici a posunout válec před výstřelem o dva mm dopředu. To je fakt takový problém?

Nagant dokazuje, že to problém není, je to jednoduchý a spolehlivý mechanizmus, který je navíc úplně účinný.

Stepan

Příspěvek#59 » pát 26. črc 2013, 08:19

Z hlediska uživatele je u revolverů jenom jedna změna spouštění: DAO se skrytým kohoutem.
Jestli se nějak mění mechanizmy uvnitř a zvenku to nemá žádný vliv, nepovažuju takovou změnu za významnou. "Pouhé" vylepšení chodu spouště samozřejmě u zbraně může mít pozitivný vliv výrazný.

Stepan

Příspěvek#60 » pát 26. črc 2013, 10:16

Mimochodem, téma "revolver vs. pistole" není off topic na stránkách o zbraních a střelectví.
Off topic jsou tady příspěvky od 25.7 19:50 nebo 20:16 do 22:01.

Zpět na