Revolver vs. pistole
- graver
- Stepan
Příspěvek#52 » čtv 25. črc 2013, 21:27
Obrázek odsud: http://cheaperthandirt.com/blog/?tag=cy ... gap-injury

V souvislosti s tímhle se sluší připomenout revolver 1895 Nagant.
Velice pěkné a elegentní řešení. Válec se posouvá dopředu přímo pomocí spouště a v kombinaci se zvláštní nábojnicí dokonale těsní. Mimo to, že těsní a je bezpečný, dá se na něj ještě přidat tlumič.
Více viz zde:
http://www.youtube.com/watch?v=Dh1mojMaEtM
Pokud si dobře vzpomínám, někdo se mě snažil přesvědčit, že se revolvery taky vyvíjejí. Ne. Máme tady jednu nepříjemnou vlastnost, která se jak vidno dá krásně vyřešit, ale výrobci pořád sekají ty samé revolvery jako před 150 lety...

V souvislosti s tímhle se sluší připomenout revolver 1895 Nagant.
Velice pěkné a elegentní řešení. Válec se posouvá dopředu přímo pomocí spouště a v kombinaci se zvláštní nábojnicí dokonale těsní. Mimo to, že těsní a je bezpečný, dá se na něj ještě přidat tlumič.
Více viz zde:
http://www.youtube.com/watch?v=Dh1mojMaEtM
Pokud si dobře vzpomínám, někdo se mě snažil přesvědčit, že se revolvery taky vyvíjejí. Ne. Máme tady jednu nepříjemnou vlastnost, která se jak vidno dá krásně vyřešit, ale výrobci pořád sekají ty samé revolvery jako před 150 lety...

- Stepan
Příspěvek#54 » pát 26. črc 2013, 07:44
Pistole dnes využívají další způsoby uzamčení závěru, napadají mě teď dva - uzamčení do okénka a ta rotační slovenská věc.
Pistole dnes používají dvouřadé zásobníky.
Spoušťové mechanismy jsou dnes jiné, sa/da, bez kohoutu pouze s úderníkem atd.
Použití jiných materiálů nepočítám jako pravou inovaci.
Moderní pistole dnes vypadá a o dost jinak než 1911.
Revolvery jsou pořád stejné. Revolver prostě NĚJAKÝM ZPŮSOBEM spolehlivě funguje, s něčím se nedá udělat nic, např. s kapacitou, něco se zlepšit dá, ale výrobci rezignovali na jakékoli snahy revolver vylepšit a vývoj je soustředí pouze na pistole. Vypadá to tak, že vývojáři revolver už dávno odepsali.
Teď jsem si vzpomněl na jednu výjimku, revolvery Mateba a dnes Chiappa mají hlaveň umístěnou níž.

Pistole dnes používají dvouřadé zásobníky.
Spoušťové mechanismy jsou dnes jiné, sa/da, bez kohoutu pouze s úderníkem atd.
Použití jiných materiálů nepočítám jako pravou inovaci.
Moderní pistole dnes vypadá a o dost jinak než 1911.
Revolvery jsou pořád stejné. Revolver prostě NĚJAKÝM ZPŮSOBEM spolehlivě funguje, s něčím se nedá udělat nic, např. s kapacitou, něco se zlepšit dá, ale výrobci rezignovali na jakékoli snahy revolver vylepšit a vývoj je soustředí pouze na pistole. Vypadá to tak, že vývojáři revolver už dávno odepsali.
Teď jsem si vzpomněl na jednu výjimku, revolvery Mateba a dnes Chiappa mají hlaveň umístěnou níž.

- sided
Příspěvek#56 » pát 26. črc 2013, 08:00

Ad. Nagant: dávat jako vzor slepou uličku vývoje se Ti fakt povedlo. Měl jsi tu motyku někdy aspon v ruce? Navíc ten posuvný válec řeší neexistující problém. Ta děsivá ohnivá koule se dá vyfotit i u výhozního okénka samonabíjecí pistole.
- sided
Příspěvek#57 » pát 26. črc 2013, 08:06
Ty argumenty Matebou , Nagantem, uzamykacíma systémama.....mi zatraceně připomínaj jednoho Trolla který byl asi před dvouma rokama u sousedů. Taky mlel furt dokola a nenechal si říct. Přestal přispívat po Silvestru co mu při oslavné střelbě kopanejma patronama flinta utrhla pár prstů. Že by reinkarnace? 

- Stepan
Příspěvek#58 » pát 26. črc 2013, 08:06
Já jsem ale Naganta nedával jako vzor. Já jsem ho dával jako příklad, že je JEDEN PROBLÉM jednoduše a úplně řešitelný.
Staší prodloužit nábojnici a posunout válec před výstřelem o dva mm dopředu. To je fakt takový problém?
Nagant dokazuje, že to problém není, je to jednoduchý a spolehlivý mechanizmus, který je navíc úplně účinný.
Staší prodloužit nábojnici a posunout válec před výstřelem o dva mm dopředu. To je fakt takový problém?
Nagant dokazuje, že to problém není, je to jednoduchý a spolehlivý mechanizmus, který je navíc úplně účinný.
- Stepan
Příspěvek#59 » pát 26. črc 2013, 08:19
Z hlediska uživatele je u revolverů jenom jedna změna spouštění: DAO se skrytým kohoutem.
Jestli se nějak mění mechanizmy uvnitř a zvenku to nemá žádný vliv, nepovažuju takovou změnu za významnou. "Pouhé" vylepšení chodu spouště samozřejmě u zbraně může mít pozitivný vliv výrazný.
Jestli se nějak mění mechanizmy uvnitř a zvenku to nemá žádný vliv, nepovažuju takovou změnu za významnou. "Pouhé" vylepšení chodu spouště samozřejmě u zbraně může mít pozitivný vliv výrazný.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí