Parlamentní volby 2017
- jhora
Příspěvek#541 » úte 3. říj 2017, 21:43
Nepodsouvej jim charakterové vady. To že tu o nich lidi píšou ošklivě, protože si potřebují obhájit své rozhodnutí neznamená, že je to pravda. Když ten program a rozhovory nezvládnete číst a poslouchat nezaujatě, doporučuju jít mezi ně a dát s nima řeč. V naprosté většině jsou to normální lidi a názory co mají, obhajují konzistentně, neprodávají je za benefity. To obviňování z nekonzistence a bezpáteřnosti není pravda. Proevropští jsou, ale to neznamená že uctívají EU. I to v těch dokumentech a rozhovorech je. Já si tu práci dal a obešel kdekoho. Četl jsem programy, probíral rozhovory, probíral se smlouvami stran a kdejakou analýzou a nakonec šel a seznámil se s lidmi, kteří tu strany tvoří i s těmi, kteří ji volí. Vidím jen dvě skutečně nebezpečné strany s reálnou šancí získat podíl na moci - a to je ANO a SPD. Obě jen zneužívají populární témata k získání kontroly nad populací a štvaním českých lidí proti sobě ve jménu boje proti tomu či onomu.
Zvedněte zádě a běžte si pokecat i s těmi, kterým nedůvěřujete. Nebo ještě líp, kandidujte sami za svou vybranou stranu. Pak teprve uvidíte, co jsou opravdu zač. Zdroj: Vlastní rozsáhlá zkušenost.
Zvedněte zádě a běžte si pokecat i s těmi, kterým nedůvěřujete. Nebo ještě líp, kandidujte sami za svou vybranou stranu. Pak teprve uvidíte, co jsou opravdu zač. Zdroj: Vlastní rozsáhlá zkušenost.
- Jarda89
Příspěvek#543 » stř 4. říj 2017, 05:49
gogan píše:"... Zastupitelé Pirátů v zastupitelstvu hl. m. Prahy, Brna a dalších měst jsou připraveni v zastupitelstvech podpořit konkrétní pomoc uprchlíkům, aby se integrovali (např. byty, sociální pomoc, integrační programy apod.) ..."
Jo tohle v Brně funguje. kamarád bydlí v domě který patří městu a spravuje ho byťák. Když do bytu v domě nastěhovali kurdskou rodinu (muslimy) kteří se začali okamžitě chovat jako vlastníci, šel se na byťák zeptat co že to má znamenat. Bylo mu řečeno, že byt (a nebytový prostor v přízemí domu) byl jako jeden z mnoha z jejich správy vyňat a převeden pod jakousi instituci pro sociální pomoc.
Tak že, kurdové dělají bo*del po domě, v nebytových prostorách mají kebab bistro, přes léto zabírají stolky chodník na ulici, nelegálně, měšťáci i státní to soukromě přiznají, ale řešit nebudou. Odhadem bude takových v Brně několik stovek (desítky rodin), nejsou moc vidět, ale pokud se člověk ptá dopídí se.
Že u nás uprchlíci nejsou, je bohapustá lež.
Nedávno jsem to viděl ve Vaňkovce, bandička černochů si procházela jeden obchod za druhým, v každým něco ukradla, rámy pískaly jak ztrhaný a nikdo se radši ani nepomohnul.... Upřímně řečeno, vůůůůbec se mi z toho neodjišťovala bouchačka...
Tak jsem si od těch "Pirátů", i za cenu krvácejících očí, něco přečetl... Jako vážně tuhle rozhádanou, nesoudržnou bandu smažek chcete volit? No potěš koště teda... Kalousek to má za pár, ten bude rád,pokud se do sněmovny vůbec dostane..
- pelanj
- Sedmej
Příspěvek#545 » stř 4. říj 2017, 07:00
Jarda89: ano vážně. pro každého to není rozhádaná, nesoudružná banda smažek. projdi si jejich program, poslechni si nějaké předvolební debaty s Bartošem, případně se pobav s někým, kdo o nich něco ví. ono totiž pokud si o nich čteš na FB Okamury nebo v analýze Koller, jak sem někdo dával včera nebo kdy, to nemusí být vždycky tak úplně informace odpovídající realitě.
- pavelg
- jhora
Příspěvek#547 » stř 4. říj 2017, 07:21
pelanj: Svobodní mají přinejmenším na komunální úrovni hodně dobrých lidí (samozřejmě záleží na lokalitě, ale obecně to platit bude), takže za mě dobrá volba a přeju pevné nervy. Není to snadné a vážím si každého, kdo se svými názory a idejemi zkusí jít s kůží na trh 
pavelg: já mám zkušenosti hlavně tady z Prahy. Větší část jejich pražského předsednictva, místní členové. Dohromady to bylo dost lidí, ale pro naše potřeby jsou asi nejzajímavější ti, co jsou na parlamentní kandidátce a se kterými jsem měl možnost mluvit trochu důkladněji (tj. víc než pět minut). Seřadil jsem je podle pořadí, jak jsou na té kandidátce:
Jakub Michálek,
Ondra Profant
Jan Lipavský
Václav Fořtík
Adam Zábranský
Alex Mansurov
Martin Duška
Pavel Nazarský
Tibor Vansa
Všichni jsou aktivní v komunále i celostátně, mluvili rozumně a konzistentně a když jsme zabrousili do oblasti, která není jejich doménou, neměli problém to přiznat a říct mi, s kým to mám probírat. Umí dobře argumentovat a respektují pirátský program i když třeba s nějakým bodem úplně nesouhlasí (ale to obvykle vypadá tak, že souhlasí s cílem, ale zvolili by jinou strategii, výraznější nesoulad jsem nezachytil).

pavelg: já mám zkušenosti hlavně tady z Prahy. Větší část jejich pražského předsednictva, místní členové. Dohromady to bylo dost lidí, ale pro naše potřeby jsou asi nejzajímavější ti, co jsou na parlamentní kandidátce a se kterými jsem měl možnost mluvit trochu důkladněji (tj. víc než pět minut). Seřadil jsem je podle pořadí, jak jsou na té kandidátce:
Jakub Michálek,
Ondra Profant
Jan Lipavský
Václav Fořtík
Adam Zábranský
Alex Mansurov
Martin Duška
Pavel Nazarský
Tibor Vansa
Všichni jsou aktivní v komunále i celostátně, mluvili rozumně a konzistentně a když jsme zabrousili do oblasti, která není jejich doménou, neměli problém to přiznat a říct mi, s kým to mám probírat. Umí dobře argumentovat a respektují pirátský program i když třeba s nějakým bodem úplně nesouhlasí (ale to obvykle vypadá tak, že souhlasí s cílem, ale zvolili by jinou strategii, výraznější nesoulad jsem nezachytil).
- Jarda89
- wigum
Příspěvek#549 » stř 4. říj 2017, 08:11
Sedmej píše:Jarda89: ano vážně. pro každého to není rozhádaná, nesoudružná banda smažek. projdi si jejich program, poslechni si nějaké předvolební debaty s Bartošem, případně se pobav s někým, kdo o nich něco ví. ono totiž pokud si o nich čteš na FB Okamury nebo v analýze Koller, jak sem někdo dával včera nebo kdy, to nemusí být vždycky tak úplně informace odpovídající realitě.
Já ten jejich program plný protikladů čet. A právě že jsem ho četl, tak jsem si udělal obraz. Navíc když někdy poslouchám jejich předsedu, co někdy mluví jak když si řeč napsal v agličtině a pak to hodil to překladače, tak to taky o něčem vypovídá.
- pavelg
Příspěvek#550 » stř 4. říj 2017, 08:21
Jaké nižší úrovně máte u Svobodných na mysli? Vždyť oni kromě EP a pár obcí nikde zvoleni nebyli a nikdo z těch, které znám, se ani neúčastnil např. zasedání zastupitelstva, ačkoliv do něj kandidoval.
Svobodným podle mě uškodil odklon od euroskeptismu v době, kdy už i většina občanů vnímá EU jako hrozbu. Vyštvali Matějku s jeho tahem na referendum (které předtím propagovali a Mach o tom napsal i knihu) a vsadili na tisícikorunu s fotkou Macha.
Nechápu to a mrzí mě to. Mám strach, že se tak nepodaří prosadit ani eurorealistickou politiku, natož to referendum, ani těch pár dobrých nápadů, co mají ve vztahu k ČR.
Hlavně že si kluci ukázali svaly.
Svobodným podle mě uškodil odklon od euroskeptismu v době, kdy už i většina občanů vnímá EU jako hrozbu. Vyštvali Matějku s jeho tahem na referendum (které předtím propagovali a Mach o tom napsal i knihu) a vsadili na tisícikorunu s fotkou Macha.
Nechápu to a mrzí mě to. Mám strach, že se tak nepodaří prosadit ani eurorealistickou politiku, natož to referendum, ani těch pár dobrých nápadů, co mají ve vztahu k ČR.
Hlavně že si kluci ukázali svaly.
- jhora
Příspěvek#551 » stř 4. říj 2017, 09:12
Oni moc neuspěli, ale ti členové, co aktivně kandidovali do komunálu mi přišli rozumní (aspoň těch pár, co jsem potkal).
wigum: očividně to bude každému dle chuti. Pro mě se Bartoš vyjadřuje jako jeden z mála předsedů stran srozumitelně, bez obalu a neodporuje si. A ten program je jeden z mála co dává smysl a neodporuje si napříč oblastmi. To co píšeš, tam prostě nevidím.
wigum: očividně to bude každému dle chuti. Pro mě se Bartoš vyjadřuje jako jeden z mála předsedů stran srozumitelně, bez obalu a neodporuje si. A ten program je jeden z mála co dává smysl a neodporuje si napříč oblastmi. To co píšeš, tam prostě nevidím.
- gogan
Příspěvek#552 » stř 4. říj 2017, 09:13
Rozhovor s Machem
https://www.youtube.com/watch?v=wA_lu6pYE6Y
a Bartošem
https://www.youtube.com/watch?v=bWBuu23A6LE
stejný pořad, stejný redaktor a prý stejná témata
Celkově přístup, Svobodní rušit uřady, Piráti více kontrol
ekonomika stoupá co dál:
Mach - nezadlužovat, čím menší úrok budeme platit tím se lidé budou mít lépe
Bartoš - investovat do budocnosti, vzdělávání, tlačit na růst minimální mzdy
zdravotnictví:
Mach - změnit způsob financování, konkurence mezi pojišťovnami
Bartoš - jedna silná státní pojišťovna, kontroly
školství:
Mach - stejné podmínky pro státní i soukromé školy, odstopit od nesmyslnosti stanovící procento vysokoškoláků
Bartoš - více peněz do školství, více vzdělanosti, více kreativity
bezpečnost:
Mach - zamezit přenosu bezpečnostních problémů sousedů k nám,nenechat si diktovat azylovou politiku
Bartoš - nedostatečná kybernetická bezpečnost
referendum:
Mach - Svobodní podpoří referendum, jsme pro opuštění EU
otázka o referendu a EU nebyla Bartošovi položena ...
U Pirátů ještě přišly na přetřes jejich interní stanovy, kdy poslanci musí volit jak se dohodne vedení ... tohle už tu bylo u VV a tuším, že i u ANO
Doporučuji shlédnout, u stejných témat mě to přijde, že tam kde Mach přináší řešení Bartoš vaří z vody.
https://www.youtube.com/watch?v=wA_lu6pYE6Y
a Bartošem
https://www.youtube.com/watch?v=bWBuu23A6LE
stejný pořad, stejný redaktor a prý stejná témata
Celkově přístup, Svobodní rušit uřady, Piráti více kontrol
ekonomika stoupá co dál:
Mach - nezadlužovat, čím menší úrok budeme platit tím se lidé budou mít lépe
Bartoš - investovat do budocnosti, vzdělávání, tlačit na růst minimální mzdy
zdravotnictví:
Mach - změnit způsob financování, konkurence mezi pojišťovnami
Bartoš - jedna silná státní pojišťovna, kontroly
školství:
Mach - stejné podmínky pro státní i soukromé školy, odstopit od nesmyslnosti stanovící procento vysokoškoláků
Bartoš - více peněz do školství, více vzdělanosti, více kreativity
bezpečnost:
Mach - zamezit přenosu bezpečnostních problémů sousedů k nám,nenechat si diktovat azylovou politiku
Bartoš - nedostatečná kybernetická bezpečnost
referendum:
Mach - Svobodní podpoří referendum, jsme pro opuštění EU
otázka o referendu a EU nebyla Bartošovi položena ...
U Pirátů ještě přišly na přetřes jejich interní stanovy, kdy poslanci musí volit jak se dohodne vedení ... tohle už tu bylo u VV a tuším, že i u ANO
Doporučuji shlédnout, u stejných témat mě to přijde, že tam kde Mach přináší řešení Bartoš vaří z vody.
- gogan
Příspěvek#553 » stř 4. říj 2017, 09:25
pavelg: Svobodní se ale od euroskepticismu neodklonili (referendum mají v programu), jen prostě nechtějí vystoupení jako jediné téma.
Matějky je škoda, ale pokud chtěl postavit volby jen na tématu referenda nedivím se Machovi, že svoje vypiplané dítě, kdy na spoustu věcí mají opravdu mechanismy na vylepšení stavu, nechtěl ořezat a sploštit na jedno téma. Chápu to.
Matějky je škoda, ale pokud chtěl postavit volby jen na tématu referenda nedivím se Machovi, že svoje vypiplané dítě, kdy na spoustu věcí mají opravdu mechanismy na vylepšení stavu, nechtěl ořezat a sploštit na jedno téma. Chápu to.
- Sedmej
- gogan
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva