Možnosti sebeobrany mimo město+učinek pepř. střely na psy

Ravkar

Příspěvek#61 » čtv 4. pro 2014, 17:45

Pajapety: samozřejmě. Dej mi čas, nejsem teď na počítači, jen, co dojdu z tréninku, napíšu. Nebude jich několik, napíšu jeden. Když jsem napsal několik, chtěl jsem být pouze zajímavý :)

pajapety

Příspěvek#62 » čtv 4. pro 2014, 18:25

Jasne :) Dik

Ravkar

Příspěvek#63 » čtv 4. pro 2014, 20:02

Pajapety, prosím Tě, vydrž, až budu u compu. Psát to na mobilu, tak mi upadnou ruce. Díky[emoji1]

Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk

Ravkar

Příspěvek#64 » čtv 4. pro 2014, 20:52

Pajapety: chlápkovi zdrhli dva psi, nebylo to poprvé. Jenže tentokrát se z toulek vrátil jen jeden, protože druhého zastřelil myslivec, který šel ráno kolem jakési voliéry (ta je sice typicky pro ptáky, ale nevím, jak se říká ohrazenému prostoru pro jiná zvířata), kde byli králíci. Slyšel štěkot, tak tam zašel, uviděl tam dva psy, jakési ovčáky, jak rdousí králíky. Vešel dovnitř, otevřel dveře voliéry, první pes zdrhl, ale druhý ne, postavil se proti myslivci a začal vrčet (verze myslivce, nikdo jiný tam nebyl). Myslivec to vyhodnotil jako ohrožení svého zdraví a života, psa zastřelil. Majitel psa podal trestní oznámení na myslivce, ale bez šance. Toť vše.

pajapety

Příspěvek#65 » čtv 4. pro 2014, 22:04

Pokud opravdu rdousili kraliky a jeden sel po myslivci, tak to beru. Jestli je verze myslivce pravdiva, je druha vec. Chyby delaji obe strany. Jak verejnost, ktera se pri nevinnem priblizeni ciziho psa chova prehnane hystericky, tak i panickove, kteri nekdy nechapou, ze jejich padesatikilove stenatko budi u neznalych hruzu... Znam to velmi dobre. Jedno takove "stene" mam doma...

Ravkar

Příspěvek#66 » čtv 4. pro 2014, 22:16

Co mám malého synka, a když jezdím s kočárkem, tak jsem na volně pobíhající psy alergický.

Chip

Příspěvek#67 » čtv 4. pro 2014, 23:34

Rozumný pejskař si zvíře vždycky přivolá k sobě, když se blíží cizí lide. Přítelkyně, dlouholetý profesionalní psovod to dělá vždy a je spokojenost na obou stranach...

Ravkar

Příspěvek#68 » čtv 4. pro 2014, 23:41

Proto s sebou nosím teleskop, a už dvakrát jsem ho pro výstrahu roztáhl. Psisko jako tele, panicek nikde, sorry, nevím, co ten pes chce, tak se připravím. Jinak ale mám psy rád.

Odesláno z mého HUAWEI P7-L10 pomocí Tapatalk

Bohuliby

Příspěvek#69 » pát 5. pro 2014, 01:02

Co se týče toho myslivce, pokud se jednalo o NO, nebo KN, tak jednal správně.
V honitbě dnes smí usmrtit loulavého psa, nebo kočku pouze hospodář místního sdružení, nebo myslivecká stráž !
Jiný myslivec to opravdu nesmí, to je zákon !
Pokud se to někde děje, je to špatně a proti zákonu.

Ravkar

Příspěvek#70 » pát 5. pro 2014, 07:47

Bohulibý, však taky myslivec byl v pohodě, oznamovateli se vysvětlilo, že si za to může tak trochu sám, protože to nebylo poprvé, co mu psík utekl. Řeči, že by nikomu neublížil, je mírumilovný, to možná ano, ale v rodinném prostředí, anebo když jde s páníčkem, tak nemá důvod být nasraný. Jak si ale může být jistý, že když je pes ve stresu a vytržen z pudového jednání (lov), stojí proti cizímu člověku, co se tomu psovi honí hlavou. To jsou hloupé řeči, že pes je hodný a nikoho nepokouše. Předesílám, že mám pejsky moc rád, vážně. Ale jejich majitelé musejí vzít rozum (a zodpovědnost) do hrsti.

Grasel

Příspěvek#71 » ned 7. pro 2014, 17:56

Alcatraz píše:to není povýšenost. To je jen naštvanost někoho, kdo to už řekl dvakrát jasně někomu kdo pořád trvá na tom, že to chce jinak, špatně.

Má pravdu v tom, že o kompatibilitě střeliva a zbraní jsem věděl před zkouškou. Stejně jako jsem si myslel, že to je nutnost ke zkoušce. Ale nevěděls to před zkouškou, když jsi se ptal, tak jsme ti to řekli. Ale že teď po zkoušce se k tomu furt vracíš a pořád chceš dělat opravdu špatné věci, to prostě pro ostatní vypadá divně, no.

Takže to, na čem tě u zkoušky mohli evidentně lehce vyrazit, je fakt, že do zbraně se strká JEN A POUZE střelivo určené pro danou zbraň. Je identifikováno ráží. A opět z otázek ke zkoušce: ráže není průměr hlavně, ale kompletní označení přesného tvaru náboje i komory. Pistole není ráže 9mm. Tak to píšou jen na iDnes. Je ráže 9mmLuger, což je synonymum pro ráži 9x19. Ráže je napsaná na zbrani a jiný náboje do toho nejdou. Nejde do toho 9x21, nejde do toho 9mm Browning ani 9mm Makarov. Jsou to jiný náboje. A neřeší se, který bys tam mohl nacpat a který ne. Prostě je to jiná ráže, takže tam NEJDE. To je axiom, nepřemýšlej na tím. A tohle je "nutnost" ke zkoušce.

.,.,,.,.
,,Pistole není ráže 9mm...."
Bože... :roll: :roll: :shock:
Nemáš pravdu. Když už chceš někoho poučovat, zjist si alespoň nějaký údaje ať nepíšeš nesmysly, 9mm je zcela běžné označení pro Luger!

9 mm
9 mm Luger Parabellum
9 mm NATO
9x19 mm
9x19 mm NATO
9mm Parabellum
9mm Para
9 x 19 Parabellum
9 mm Luger
9 mm M.38
9 mm Beretta (1915)
9 mm Suomi
9 mm Pistolenpatrone 08
9 mm Pistolenpatrone 400 (b)
9 mm m/34
9 mm m/39
9 mm vz. 48
PM 9
DWM 480C
DWM 480D
DWM 487C
GR 927
SAA 4955

Stačí? :wave:

Grasel

Příspěvek#72 » ned 7. pro 2014, 18:09

RAS píše:mě příjde, že pan Looki je na psychologa. On se mu ten patologický strach z neznámého může rozšířit i na jiné skupiny. To aby se jeden bál, zeptat se na cestu. Drtivá většina zvířat(i lidí) si dovolí jen to, co vy jim sami dovolíte. A představa šílence, kterej střílí na každýho toulavýho psa(a na vesnicích je to stále běžná věc, většinou je ale lidi nezajímaj-jenom feny nebo odpadky) je strašná a jenom nahrává odzbrojářům(nebo jak jim tady říkáte). Co já mám zkušenosti, stačí šutr na dálku, klacek na blízko. A když nemáte ani jedno, prostě zvednete nad hlavu ruce, tím se zvětšíte pro to nebohý zvíře několikanásobně a :evil: rozběhnete se na něj. 99% psů zdrhne. Ovšem, nesmíte bejt u něj na zahradě. Taky bych panu Lookimu nedoporučoval Rumunsko apod. Tam mají psy jako telata a žerou pohani i křesťani.

.-.-.-.
Nedá mi to nereagovat ještě na tento blábol...
V případě, že narazíš na SAO, KPP, RTW, NO, apod. bude ,,rozběhnutí se", Tvůj poslední hrdinský čin.. :lol:
Evidentně nemáš žádné zkušenosti se psy velkých a ostrých plemen, tak prosím nepiš podobná moudra, protože kdyby někdo zkoušel Tvoje rady v praxi, bude mít nekrolog v černé kronice..

K tématu jen toto: Pokud se Vás velký pes rozhodne napadnout, na 95% jste prohráli, pokud je cvičený, máte smůlu.. Nedokážu si představit účinnou střelbu na psa vážícího 50 a více Kg který Vám visí na ruce, nedej Bože krku...
Jak už psal někdo z kolegů - jako psovod se málo čeho bojím tak, jako napadení psem - to myslím smrtelně vážně, protože vím, že nejspíš prohraju.
P.S.: Jinak se psů nebojím ;)

azavak

Příspěvek#73 » ned 7. pro 2014, 19:13

GRASEL naprosty souhlas.Kdysi dávno když jsem sloužil u vojáčku svých 730 (+ 14 :lol )dělal jsem figuranta klukum psovodum.Služební NO jsem měl na rukávu takže představa že bude někdo střílet když mu nejlepší přítel člověka drtí ruku je pro mne hodně najivní.

Chip

Příspěvek#74 » ned 7. pro 2014, 23:14

Myslim že zase tak naivni není. Co by zbyvalo jiného? Nejsem sice psovod, ale 10 let střelecký instruktor u PČR, takze jsem spoustakrat dělal figuranta psovodům jak s rukávem, tak i s ringem. Při váze 95 kg člověk psa ustoji, zvláště když ho protočí a pak už by nebylo tak těžké vytáhnout zbraň a přitisknout ji k pejskovi, pokud teda člověk nosí v komoře. Ostatně, co by člověku zbyvalo jiného? Nechat se sežrat?

Milanos

Příspěvek#75 » pon 8. pro 2014, 07:49

chip:
Souhlas s tebou na mě už vlítnul NO dvakrát byl to teda dobrej šrumec, ale v druhém případě jsem mu stihl nastavit předloktí v mém připadě pravé ruky naštěstí střílím levou.No každopadně mě nestrhl a při tom když překousával tak jsem mu dokonce stihl vytrhnou ruku z tlamy a z vlastní zkušenosti mužu říct že by se stihlo střílet v případě že už je zakouslej tak jak jsi říkal přitisknout zbraň těsně k němu a střílet pokud by se podařilo vyprostit tak by to bylo trochu složitější protože ta potvora po vás furt jde.
No v tomto případě jsem neměl bohužel zbraň a každopádně i kdyby jste jí měly tak by jste musely počítat s tím než by jste vytáhly zbraň a použili ji tak už budete mít slušná zranění.
Já jsem měl to štěstí že kousek od této události byl plot k našemu pozemku na který jsem se dostal sice za cenu že mě ještě kousl do nohy, ale na pozemek už se nemohl dostat tak tím to skončilo.

Zpět na