Střelecké fórum
- Sobiho
Příspěvek#91 » úte 24. čer 2025, 12:36
Bohužel osobně měl jsem za to banána , že jsem si dovolil označit pana Rakušana s tím, že mu to spočítám u voleb, jakožto autora nápadu zákazu tlumičů ve vlákně o legislativě, no a to bylo provinění. Určitě moderovat diskuzi je náročné zejména s udržením věcného tématu. Ale banánovat za politiku ve vlákně o politice, je fakt... Zajímavé bylo, že vše ostatní bylo v pořádku, ale dotknout se pětidemolice, to bylo špatně. Další mázání témat, protože se politicky nehodí a opět si někdo dovolil zkritizovat pětidemolici. Proto jsem rád za nové forum a chat. Jen škoda, že je tady spousta informací, velká knihovna a studnice a bohužel to usíná. Mám rád pluralitu názorů, a svoboda právě končí tam, kde se tohle zakazuje. Je tu zajímavá komunita, lidi se znají a ví co od koho čekat, je to fajn, ale je škoda, že to bohužel může brzo usnout. Za mne je ten chat TOP věc, přesně kvůli tomu, aby se neplevelilo vlákno, a moderátor Tě s tím odkáže tam...
- Sobiho
- Sobiho
- Redsnake
Příspěvek#94 » úte 24. čer 2025, 12:53
Ano, měly by existovat oficiální nástroje pro migraci, ale musel bych mít přístup k databázi původního fora oficiální cestou nebo by nám to někdo musel vyexportovat. Ale netuším jak náročné to je z právního hlediska, dneska máš gdpr a kdesi cosi... Provozovatel ZK stejně nekomunikuje, takže asi nemá smysl se touhle alternativou trápit.
- Erix
- Mac.42
Příspěvek#96 » úte 24. čer 2025, 18:50
Sobiho píše:Bohužel osobně měl jsem za to banána , že jsem si dovolil označit pana Rakušana s tím, že mu to spočítám u voleb, jakožto autora nápadu zákazu tlumičů ve vlákně o legislativě, no a to bylo provinění. [...] Proto jsem rád za nové forum a chat. Jen škoda, že je tady spousta informací, velká knihovna a studnice a bohužel to usíná. Mám rád pluralitu názorů, a svoboda právě končí tam, kde se tohle zakazuje. Je tu zajímavá komunita, lidi se znají a ví co od koho čekat, je to fajn, ale je škoda, že to bohužel může brzo usnout. Za mne je ten chat TOP věc, přesně kvůli tomu, aby se neplevelilo vlákno, a moderátor Tě s tím odkáže tam...
jojo, seš hotovej disident... úplně tě vidim přikovanýho do želez ve sklepě
tohle fórum šlo do kopru ve chvíli, kdy lidi začali tahat politiku do odborné diskuse a nenechali se umravnit ani banánama, jen místo toho více vřískají bláboly
- risa2000
Příspěvek#97 » úte 24. čer 2025, 20:22
Už jsem to tady psal do jiného vlákna, ale napíšu to znova:
Neznám odborné fórum, kde by náboženství (víra), politika, nebo různé ideologie a světonázory, byly povolený off-topic. A není to tím, že by na všech těch fórech moderovali tvrdí cenzoři, ale proto, že z těchhle diskusí se vždy stane žumpa. A ano, i o zbraňové legislativě se dá diskutovat odborně nebo laicky na úrovni.
Neznám odborné fórum, kde by náboženství (víra), politika, nebo různé ideologie a světonázory, byly povolený off-topic. A není to tím, že by na všech těch fórech moderovali tvrdí cenzoři, ale proto, že z těchhle diskusí se vždy stane žumpa. A ano, i o zbraňové legislativě se dá diskutovat odborně nebo laicky na úrovni.
- paza
Příspěvek#98 » úte 24. čer 2025, 20:32
Mac.42: Dobře, bylo řečeno, že politika se prostě nepřipouští, to by bylo v pořádku, jde (spíše šlo) o odborné řízené fórum a mělo to své důvody a přínosy...
Podivné ale začalo být, že se tu politika začala objevovat a ten, kdo se vymezoval proti stávající destrukční vládě, byl některými členy fóra, tuto vládu hájícími, napaden, přitom ban dostal ten, který byl proti stávající vládě, ale už banem nebyl poctěn ten, kdo ho i nevybíravě napadl s podporou stávající vlády.
To je podivné a nemělo by to tak být, zavání to tendenčností a je to škoda...
Já jsem se kdysi pokusil na jednom odborném strojařském fóru, které bylo takové strohé, otevřít vlákno humor a vtípky a byl jsem majitelem fóra "umravněn" a členy fóra dosti nevybíravě odkázán kamsi, že to tam nepatří a vlákno bylo smazáno, prostě je to tak nastavené a basta.
Podivné ale začalo být, že se tu politika začala objevovat a ten, kdo se vymezoval proti stávající destrukční vládě, byl některými členy fóra, tuto vládu hájícími, napaden, přitom ban dostal ten, který byl proti stávající vládě, ale už banem nebyl poctěn ten, kdo ho i nevybíravě napadl s podporou stávající vlády.
To je podivné a nemělo by to tak být, zavání to tendenčností a je to škoda...
Já jsem se kdysi pokusil na jednom odborném strojařském fóru, které bylo takové strohé, otevřít vlákno humor a vtípky a byl jsem majitelem fóra "umravněn" a členy fóra dosti nevybíravě odkázán kamsi, že to tam nepatří a vlákno bylo smazáno, prostě je to tak nastavené a basta.
- dan
Příspěvek#100 » úte 24. čer 2025, 21:15
Prispevky se nestavaji automaticky vlastnictvim provozovatele, jejich autor k nim ma stale sva (autorska) prava. Jejich predani nekomu zcela jinemu tak nemusi byt na prostem rozhodnuti provozovatele.
A co se diskuse o korektnosti moderatoru tyce - moderator ultimativne rozhoduje o tom co je pripustne a co ne. Predstava, ze kdyz nekdo vytvori neco verejnosti dostupneho znamena tak to te verejnosti zacalo patrit a ma pravo mluvit do toho jak to bude fungovat je jednim z castych omylu. Uzivatel diskusniho fora ma jedine pravo - najit si jine forum, pokud mu to stavajici nevyhovuje. Nebo si vytvorit vlastni.
A co se diskuse o korektnosti moderatoru tyce - moderator ultimativne rozhoduje o tom co je pripustne a co ne. Predstava, ze kdyz nekdo vytvori neco verejnosti dostupneho znamena tak to te verejnosti zacalo patrit a ma pravo mluvit do toho jak to bude fungovat je jednim z castych omylu. Uzivatel diskusniho fora ma jedine pravo - najit si jine forum, pokud mu to stavajici nevyhovuje. Nebo si vytvorit vlastni.
- Sobiho
Příspěvek#101 » stř 25. čer 2025, 05:48
Mac.42 píše:Sobiho píše:Bohužel osobně měl jsem za to banána , že jsem si dovolil označit pana Rakušana s tím, že mu to spočítám u voleb, jakožto autora nápadu zákazu tlumičů ve vlákně o legislativě, no a to bylo provinění. [...] Proto jsem rád za nové forum a chat. Jen škoda, že je tady spousta informací, velká knihovna a studnice a bohužel to usíná. Mám rád pluralitu názorů, a svoboda právě končí tam, kde se tohle zakazuje. Je tu zajímavá komunita, lidi se znají a ví co od koho čekat, je to fajn, ale je škoda, že to bohužel může brzo usnout. Za mne je ten chat TOP věc, přesně kvůli tomu, aby se neplevelilo vlákno, a moderátor Tě s tím odkáže tam...
jojo, seš hotovej disident... úplně tě vidim přikovanýho do želez ve sklepě
tohle fórum šlo do kopru ve chvíli, kdy lidi začali tahat politiku do odborné diskuse a nenechali se umravnit ani banánama, jen místo toho více vřískají bláboly
S tím se dá relativně souhlasit (až na toho disidenta, nevím na co si tu hraješ zase ty). V tématu o legislativě ohledně změn, které jsou na základě čistě politického tlaku, se nedá politice vyhnout, chápu to, když je to v jiném "technickém" příspěvku, ale tady to prostě nejde se tomu vyhnout. Zajímavé, že banány a mazání bylo jen za kritiku současné vlády (která těmi změnami jde proti zájmům střelecké komunity), a to ihned bez varování. Ostatní politické komentáře byly v pohodě a o tom to je. Pravidla neplatí pro všechny stejně i když jsou nastavena dle přání vlastníka fóra. Takže pokud ne politika, tak ne pro všechny a to je to co mi na tom vadilo. Politika je spíše hospodské téma, ale prostě někdy se tomu nedá vyhnout (změny legislativy viz výše), proto jsem rád za ten chat na novém fóru. To vyřeší tyto disputace.
- Sedmej
Příspěvek#102 » stř 25. čer 2025, 06:30
Sobiho: Bany a mazání se tu vždycky dělo po varování nebo za nějaké osobní urážky. To co popisuješ bych teda chtěl vidět. Muj tip je, že ty to vnímáš takhle, ale realita byla taková, že tam bylo několik stránek nadávání a urážení kde koho, někdo byl varován a tebe to smetlo v rámci čištění vlákna.
Nikdy se tu podle mě nestalo, že by někdo nějak sprostě nadával na opozici, to se tu nechalo a obdobné nadávání na vládu se mazalo.
A jasný, možná se pletu a nějaká debata mě tu utekla.
Nikdy se tu podle mě nestalo, že by někdo nějak sprostě nadával na opozici, to se tu nechalo a obdobné nadávání na vládu se mazalo.
A jasný, možná se pletu a nějaká debata mě tu utekla.
- Sobiho
Příspěvek#103 » stř 25. čer 2025, 06:41
No je pravda, že tam toho bylo hodně
ze všech stran, ale banány byly jen pro někoho, to už je jedno, vlastně teď máme offtopic už zde
Tím bych to asi uzavřel. Ten chat na střeleckém fóru je super na tlachání
To mi dost chybělo, protože naše grupa má vlastní whatsapp forum, ale dost lidí znám jen virtuálně a s nimi si zajít do hospody je těžké, proto hospoda u generála je dobrý nápad
vlastně to dalo úplně jiný rozměr 

- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#104 » stř 25. čer 2025, 06:51
Na druhou stranu, ve vlákně o SZS začali někteří psát nesmysly o lidových milicích, pomocné stráži a střelbě do dělníků. Neříkám, že je to na ban, ale je dobré si připomenout, že někteří lidé se, byť v rámci mantinelů svobody slova, nechovají zrovna lucidně.
Střelectví se politika dotýká a myslet si, že se v legislativní oblasti lze vyhnout ztotožnění konkrétních nápadů s konkrétními mluvícími hlavami, to je utopie. A že budou následovat hodnotící soudy, to je asi jasné.
Střelectví se politika dotýká a myslet si, že se v legislativní oblasti lze vyhnout ztotožnění konkrétních nápadů s konkrétními mluvícími hlavami, to je utopie. A že budou následovat hodnotící soudy, to je asi jasné.
- kolombo
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX