Prima zboží až z daleké Číny!!!!
- ladaj
Příspěvek#91 » úte 31. led 2017, 23:20
AS-13 je asi pumpa... osobně mi na brokně vyhovuje toto: běžná baterka s palcovým průměrem, upevníš ji do normálního (třeba i rychloupínacího) oka na 22mm lištu. Dálkový ovladač mi neseděl a preferuju normální zadní čudlík, blbé je, že laciný číňan většinou nemá spínač na namáčknutí. Baterka musí být 1-mode (na ali vyhledáš). Druh baterií zvaž, my máme doma několik nezbraňových svítilen na li-ion 18650, takže je to jasná volba.
Před časem jsem se díval a rozumné 1-mode se tam dají vyhledat někde těsně pod "bez DPH" hranicí. Uváděné výkony (tisíce lumenů) jsou bludy, je třeba se řídit podle použitého CREE čipu.
Před časem jsem se díval a rozumné 1-mode se tam dají vyhledat někde těsně pod "bez DPH" hranicí. Uváděné výkony (tisíce lumenů) jsou bludy, je třeba se řídit podle použitého CREE čipu.
- Drvoštěp
Příspěvek#92 » stř 1. úno 2017, 12:34
Tak tohle sem musím napsat...
Když jsem tohle téma zakládal, napsal jsem, že se nákup v číně má považovat za lotynku. Ale není to jen lotynka!!! Je to i test kreativity a výzva Vašim kutilským schopnostem.
Koupil jsem si lampičku:

Moc pěkná lampička! Hliníkový tělo, fakt slušně udělané -TO TÉLO!!!! Ale lampička by měla svítit, pokaždý když je zapnutá. Tahle byla ponškud náladová, někdy se rozsvítila, někdy né. Tak jsem ji rozebral a složil což se jí dotklo natolik, že přestala fungovat.
Třepal jsem s ní, bouchal a nic. Takže pokud něco nejde násilím je třeba použít větší násilí.
Rozmontoval jsem to a v reflektoru byly sva moduly. jedemn s ledkou a druhej osázenej jakýmisi smd součástkami.
Tak jsem ty součástky vylámal, připojil dvěma drátky modul ledky přímo na kontaktní plošky. A hle!
Lampička funguje zcela spolehlivě, jen ztratila mód stroboskop, který považuju za zbytečnost.
Proč to píšu..
Hliníková značková lampička stojí desetkrát tolik, tělo má stejný, zpracování elektroniky mnohem lepší.
Ale když koupím lepší LED modul za 3 dolary a dám si tu práci s pečlivou předělávkou ušetřím čtyřcifernou částku..
Nebojme se zboží z číny!
Když jsem tohle téma zakládal, napsal jsem, že se nákup v číně má považovat za lotynku. Ale není to jen lotynka!!! Je to i test kreativity a výzva Vašim kutilským schopnostem.
Koupil jsem si lampičku:

Moc pěkná lampička! Hliníkový tělo, fakt slušně udělané -TO TÉLO!!!! Ale lampička by měla svítit, pokaždý když je zapnutá. Tahle byla ponškud náladová, někdy se rozsvítila, někdy né. Tak jsem ji rozebral a složil což se jí dotklo natolik, že přestala fungovat.
Třepal jsem s ní, bouchal a nic. Takže pokud něco nejde násilím je třeba použít větší násilí.
Rozmontoval jsem to a v reflektoru byly sva moduly. jedemn s ledkou a druhej osázenej jakýmisi smd součástkami.
Tak jsem ty součástky vylámal, připojil dvěma drátky modul ledky přímo na kontaktní plošky. A hle!
Lampička funguje zcela spolehlivě, jen ztratila mód stroboskop, který považuju za zbytečnost.
Proč to píšu..
Hliníková značková lampička stojí desetkrát tolik, tělo má stejný, zpracování elektroniky mnohem lepší.
Ale když koupím lepší LED modul za 3 dolary a dám si tu práci s pečlivou předělávkou ušetřím čtyřcifernou částku..
Nebojme se zboží z číny!
- Kalič
Příspěvek#93 » stř 1. úno 2017, 12:47
Já už si taky budu muset koupit hada na 9mm. Ačkoliv jsem našel tu čínskou výrobu za cca 50,-CZK, chtěl bych se vás zde zeptat, je-li opravdu tak velký rozdíl mezi tímto extra laciným a tím od renomovaného výrobce, který ale stojí několikanásobek. Někde na fóru kdosi psal, že ty vetkané mosazné kartáče u hada od laciného výrobce zůstanou ohnuté už po pár protaženích a potom už tolik neberou.
- jhora
Příspěvek#94 » stř 1. úno 2017, 13:40
Mě teď přišel na ráži .22 a ráži .30 (7.62). Zkusil jsem oba, nevidím po pár protaženích žádné ohýbání kartáčků, jen ten větší mi přijde že je v té hlavni o dost volnější a nejsem si jistý jestli bude dostatečně dobře čistit. Myslím ale že v kombinaci s normální čištěním to bude ok, jen budou mít nižší životnost než originál...
Přímé srovnání s originálem bohužel nemám.
Přímé srovnání s originálem bohužel nemám.
- jhora
Příspěvek#96 » stř 1. úno 2017, 14:53
Barevně vypadá stejně jako originál. Ten .22 je hodně na těsno, ale .30 je celkem volný (s výjimkou kartáčové části). Upřímně, ocenil bych trochu těsnější abych měl jistotu že vypucuje všechno. Link:
https://www.aliexpress.com/item/Bore-Sn ... 0.0.rPwe1o
https://www.aliexpress.com/item/Bore-Sn ... 0.0.rPwe1o
- SC1
Příspěvek#99 » stř 1. úno 2017, 22:17
Drvoštěp píše:Tak tohle sem musím napsat...
Koupil jsem si lampičku:...
Jo, tu jsem koupil taky, je to ta o které píšu o pár stránek zpět. Ještě to chce "tuning" vypínače a pak je super

- SC1
Příspěvek#100 » stř 1. úno 2017, 22:22
Drvoštěp -> Jo a jinak Ti musím dodatečně poděkovat, protože tohle vlákno, co jsi založil, ve mně vzbudilo zvědavost a díky ní jsem pořídil _nejen_ zbraňové doplňky, o kterých jsem neměl tušení (i nějaká radost pro ženu a děti z toho nakonec byla).
OT, Admin laskavě promine...
OT, Admin laskavě promine...
- Drvoštěp
Příspěvek#102 » čtv 2. úno 2017, 07:47
Ale kdepak...
Koukni:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170201223614&SearchText=tactical+led+flashlight+aluminium+picatinny
Musíš to sledovat až nělaký prodejce vyhlásí několikadenní slevu.
Pak se Ti to podaří koupit i pod 10 dolků.
A důležité, ikdyž předčasné upozornění:
11. 11. je jakýsi čínský svátek, a Alík má ten den fakt husté slevy!!!
Koukni:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20170201223614&SearchText=tactical+led+flashlight+aluminium+picatinny
Musíš to sledovat až nělaký prodejce vyhlásí několikadenní slevu.
Pak se Ti to podaří koupit i pod 10 dolků.
A důležité, ikdyž předčasné upozornění:
11. 11. je jakýsi čínský svátek, a Alík má ten den fakt husté slevy!!!
- HV
Příspěvek#103 » čtv 2. úno 2017, 09:30
Jen technická. Většinou se díly, které mají být z kvalitnějších slitin, v Číně vyrábí z nějakých sra*ek s příměsí zinku a jsou o dost křehčí než originály. Na vzduchovku či malorážku je to asi OK ale na "dospělou" zbraň bych asi kupoval něco kvalitnějšího.
Má osobní zkušenost s nákupem svítilen neznámých značek - to je slepá ulička. Mají blbé vypínače, nespolehlivě spínají protože nemají zajištěn řádný kontakt tubusu v závitu, LEDky stojí za houby. Je to lotynka nebo DoDo (DodělejDoma). Akumulátory jsou samostatná kapitola. Údaje o kapacitě jsou většinou natolik zveličené, že není výjimkou když má accu cca 1/4 deklarované kapacity, která se časem ještě snižuje. Když ani největší výrobce baterií nedělá tak vysoké kapacity, je to jistá indicie.
Má osobní zkušenost s nákupem svítilen neznámých značek - to je slepá ulička. Mají blbé vypínače, nespolehlivě spínají protože nemají zajištěn řádný kontakt tubusu v závitu, LEDky stojí za houby. Je to lotynka nebo DoDo (DodělejDoma). Akumulátory jsou samostatná kapitola. Údaje o kapacitě jsou většinou natolik zveličené, že není výjimkou když má accu cca 1/4 deklarované kapacity, která se časem ještě snižuje. Když ani největší výrobce baterií nedělá tak vysoké kapacity, je to jistá indicie.
- Drvoštěp
Příspěvek#104 » čtv 2. úno 2017, 10:21
K tomu..
Nedokonalý kontakt to je pravda - vždycky při montáži máznout vodivou bazelínou a je po ptákách.
Materiál. Na tom nejde moc šetřit, nejdůležitější je standardní obrobitelnost. Je pravda, že zinek v duralu zvyšuje křehkost a dává se do materiálu aby se drolila tříska. Podobně je to u oceli 11 109 - žádná superpevnost ake kudlu nezlomí, frézu neoštípe.
Rozhodně ale ty výrobky nejsou křehké do té míry aby to bylo na závadu.
Vypínače. Nojo! Je potřeba rozebrat, máznout doladit.
LED moduly. Opravdu si myslíš, že výrobci známých značek nepoužívají LED moduly vyrobené v číně? Ty levné svítilny používají levné moduly. Stačí koupit trochu lepší modul, je to cena v jednotkách USD.
Akumulátory. Souhlas. Většinou jsou to CR 123 nebo 18650. Koupit ve foto!
Aby nedošlo k omylu. Kdybych nemusel počítat peníze a byl každý den účastníkem noční přestřelky v můzeu koupím si lampu za 5.000,-
Čínských lamp za ty prachy koupím 20.
A mimoto mi tak trochu vadí, že mě tihle výrobci vsázející na střelecký snobismus cenově nafukují jak gumovou vopici.
Nebo si vážně myslíš, že výrobní a marketingové náklady na tohle:

dosahují hodnoty cca 6.000,- ????
Nedokonalý kontakt to je pravda - vždycky při montáži máznout vodivou bazelínou a je po ptákách.
Materiál. Na tom nejde moc šetřit, nejdůležitější je standardní obrobitelnost. Je pravda, že zinek v duralu zvyšuje křehkost a dává se do materiálu aby se drolila tříska. Podobně je to u oceli 11 109 - žádná superpevnost ake kudlu nezlomí, frézu neoštípe.
Rozhodně ale ty výrobky nejsou křehké do té míry aby to bylo na závadu.
Vypínače. Nojo! Je potřeba rozebrat, máznout doladit.
LED moduly. Opravdu si myslíš, že výrobci známých značek nepoužívají LED moduly vyrobené v číně? Ty levné svítilny používají levné moduly. Stačí koupit trochu lepší modul, je to cena v jednotkách USD.
Akumulátory. Souhlas. Většinou jsou to CR 123 nebo 18650. Koupit ve foto!
Aby nedošlo k omylu. Kdybych nemusel počítat peníze a byl každý den účastníkem noční přestřelky v můzeu koupím si lampu za 5.000,-
Čínských lamp za ty prachy koupím 20.
A mimoto mi tak trochu vadí, že mě tihle výrobci vsázející na střelecký snobismus cenově nafukují jak gumovou vopici.
Nebo si vážně myslíš, že výrobní a marketingové náklady na tohle:

dosahují hodnoty cca 6.000,- ????
- HV
Příspěvek#105 » čtv 2. úno 2017, 12:36

...ještě k té ceně. U značky platíš za vývoj, spolehlivost a kvalitu materiálu. U čínských plagiátu platba za vývoj a kvalitu odpadá, o spolehlivosti si můžeš nechat jen zdát. No a nakonec - cena je v rukou trhu. Pročpak asi značky nezlevňují? (!!!pozor spoiler!!! - protože je o jejich zboží zájem)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí