Web www.72h.gov.cz
- Erix
Příspěvek#3 » stř 6. srp 2025, 16:28
Jj, pozdě, klasika, jak všechno v ČR, tedy obvykle. Všechno je to hezké, ale předpokládá to klidné a rozvážné chování v krizi (chladnou hlavu). Toto bohužel většina současné populace nesplňuje. Od doby Covid-19 se rapidně změnilo chování lidí + uspěchanost doby a stres k tomu. Stačí se podívat co dělá už malý pocit nedostatku -> např. dojde cukr v Kauflandu. Zákazníci šílí, bábu s plným vozíkem posledních kusů osočují, nadávají si vzájemně, nadávají pokladní, namísto toho, aby zachovali klid a zkusili to zítra. Jasně, taky se předpokládá, že nebudu "prase" a vezmu max 1 balík (osobně beru ještě méně, myslím na starší). V krizi, při nedostatku čehokoliv to bude podobně, prostě se sami případně vzájemně zničíme a nepřítel to dobře ví! Na toto armádní ani střelecký výcvik nestačí, dokonce nestačí ani obecné pokyny od vlády -> dáno osobním nastavením každého.
- dan
Příspěvek#4 » stř 6. srp 2025, 21:52
IMHO nelze vytvorit navod, ktery by byl k necemu lidem, kteri propadaji panice. V tomto stavu se zadnymi navody ridit nebudou a ty tak postradaji smysl. Navod ma smysl vytvorit pro ty, kteri se nejakym navodem schopni ridit jsou. Ergo nevnimam jako vadu nybrz jako nutnost, ze prave pro takove je navod koncipovan.
Ze je tech panikaricich vetsina je zajimava hypoteza, myslim, ze zadny pruzkum na toto tema jsem nevidel, takze tezko rict nakolik je to realisticky odhad, ale ono je to jedno - na krizi se pripravuji ja, a na jakekoliv konkretni chovani okoli, stejne jako statnich organu, se nespoleham.
Ze je tech panikaricich vetsina je zajimava hypoteza, myslim, ze zadny pruzkum na toto tema jsem nevidel, takze tezko rict nakolik je to realisticky odhad, ale ono je to jedno - na krizi se pripravuji ja, a na jakekoliv konkretni chovani okoli, stejne jako statnich organu, se nespoleham.
- Erix
Příspěvek#5 » čtv 7. srp 2025, 06:31
Pravda, jen je třeba říci, že už i při poměru 50:50, nebo až 66,6:33.3 ve prospěch připravených a "klidných" bude docela o hubu nějak fungovat. Bohužel si myslím, že to bude ještě horší -> populace je hodně "agresivní" i za klidu. Všichni operují já mám právo a stát musí. Stát nemusí, právo máš, ale jen za klidového stavu a začíná a končí tam, kde končí a začínají práva osoby další. Ten průzkum by se měl udělat, ale celostátně, protože je to věc hodně bezpečnostní.
P. S. Ty se připravíš, ale soused(i) ne. Já počítám s variantou, že i případný "bezproblémový" soused bude první "riziko" a určitě nebude sám. Tady stát opravdu zaspal!
P. S. Ty se připravíš, ale soused(i) ne. Já počítám s variantou, že i případný "bezproblémový" soused bude první "riziko" a určitě nebude sám. Tady stát opravdu zaspal!
- Blacky
Příspěvek#7 » čtv 7. srp 2025, 07:56
Já mám vetšinu připravenou. Ale mimoděk. Jídla je doma vždy na pár týdnů, jaksi běžně. Od každé mouky kilo, testoviny, nějaká cibule, bramnbory, cornflakes, pár kompotu, zelenina. Basa piva, nejaka mineralka, pepsi, tonik vždy. Kdo má barak a zahradu, tak má i ohniště a tím vaření vyřeší. V paneláku to je horší. Auto, motorky= nejaky benzin = radio a nabijeni mobilu ev i teplo. Ke kotli na tuhá paliva mám malou centrálu s 25l benzinu což vydrzí při minimálnim provozu tak 10 dní. Destovky mám kolem 2000l. Nemám evakuační batoh, ale dost jasnou predstavu, kde co vzit tak behem 5 minut.
Doklady v mobilu. Jizdní kolo vždy ready.
- Blacky
- Erix
Příspěvek#9 » čtv 7. srp 2025, 09:21
Jako jo, ale toto tady mělo být "už" kolem roku 2001, kdy se začaly přepisovat dějiny. Navíc, mám pocit, že je to jen a pouze předvolební kampaň a o lidi jako takové vůbec nejde, jen jim něco předhodit. Rád bych se mýlil.
Tito rádoby politici by v krizi povolali každého (pohlaví i věku), aby jim zachránil jak se říká pr.. l, ale sami nic aktivně dělat nebudou (ani jejich rodiny a nejbližší příbuzní). Jo, leda postaví "ochotné" příslušníky obrany vlasti k bráně vojenského letiště do doby, než se všichni rozletí do zahraničí. To, že by někdo zůstal "velet" nepředpokládám.
P. S. : Jak říkám, zásoby mít můžete, otázka zní zda, a jak dlouho je člověk uhájí.
Tito rádoby politici by v krizi povolali každého (pohlaví i věku), aby jim zachránil jak se říká pr.. l, ale sami nic aktivně dělat nebudou (ani jejich rodiny a nejbližší příbuzní). Jo, leda postaví "ochotné" příslušníky obrany vlasti k bráně vojenského letiště do doby, než se všichni rozletí do zahraničí. To, že by někdo zůstal "velet" nepředpokládám.
P. S. : Jak říkám, zásoby mít můžete, otázka zní zda, a jak dlouho je člověk uhájí.
- kolombo
- ante
Příspěvek#11 » čtv 7. srp 2025, 10:42
Přpravený to mam i nemam. Balená voda tu vždycky je, trvanlivý potraviny se skladujou v plastových přepravkách, má udržovat rezervu, outdoorový věci (ponča, pláštěnky, vařiče, hamaky jsou taky v jedný bedne.) Posbíram přepravky, doklady, peníze léky, zbraně a jedem zadní cestou mimo město na chatu. Tam je zásoba plynu, i dříví.
Možná by si ten stát měl rozmyslet co teda chce, tuhle chtěli zakazovat kamna a to kažení benzínu je taky úžasný. Jeden web to kocourkovským myslim nezachrání.
Možná by si ten stát měl rozmyslet co teda chce, tuhle chtěli zakazovat kamna a to kažení benzínu je taky úžasný. Jeden web to kocourkovským myslim nezachrání.
- Erix
Příspěvek#13 » čtv 7. srp 2025, 11:45
Jj, a na nouzovku a 100℅ připravenost mít trochu Aspen benzínu + plechovku VIFU. Do hlavních kanystrů jen Vervu 100. Ale jak říkám, nějaké noty pro krizi nebudou fungovat "optimálně", pokud se jako národ zase trochu "nepostavíme na nohy". Při delší krizi to povede jen k oddálení " nevyhnutelné ho" a jinak nic navíc.
P. S. : Ano, někdo zmíní soudržnost UA, ale to je jiná mentalita, to tu fungovat nemusí a patrně nebude.
P. S. : Ano, někdo zmíní soudržnost UA, ale to je jiná mentalita, to tu fungovat nemusí a patrně nebude.
- Erix
Příspěvek#15 » čtv 7. srp 2025, 12:25
Jo, a při BO většinou nejede výdej, takže smolík, nádrže většinou v zemi, takže ani nouzový výdej v režimu samospádu se většinou nekoná -> je třeba mít zdroj pro čerpadla PHM. Toto byl taky problém a třeba RZS dostávala Echo, kam má jet, sami neví do poslední chvíle většinou nic. 
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí