Lapač výkonných střel

Joffrey

Příspěvek#1 » úte 14. kvě 2013, 22:12

Zdravím, zabýval se někdo konstrukcí lapače na výkonné náboje jako .357 magnum, .45ACP..? Kámoš začíná s přebíjením a nechce pořád kupovat olovo, které jinak bez užitku skončí ve valu.
Díky

stip

Příspěvek#2 » úte 28. kvě 2024, 09:13

Měl bych stejný dotaz. Našel jsem toto na netu a přijde mi to jako zajímavá konstrukce:

https://www.youtube.com/watch?v=Jl1fV7QfFcA

Nenašel jsem to nikde na netu, že by se to dalo koupit, resp. poslat do ČR aby to dávalo smysl. Našel by se někdo kdo to se mnou postaví, aby nás bylo víc? Můžu to nakreslit. Potřeboval bych někde sehnat materiál a někoho kdo to nařeže a potom svaří. Kdyby se dělalo víc kusů, mohlo by to být třeba pro výrobce zajímavější. O tloušťce a typu materiálu (hardox?) se můžeme pobavit v závislosti na požadavcích na ráži do které by to mělo být určené.

Héfaistos

Příspěvek#3 » úte 28. kvě 2024, 09:56

Tady máte trochu větší variantu výše uvedeného, vhodnou pro výkonné ráže:

https://www.youtube.com/watch?v=ifknjDTGl2k&ab_channel=JerryMiculek-ProShooter

Akorát to potřebuje podvozek a bude vážit přes metrák...

stip

Příspěvek#4 » úte 28. kvě 2024, 10:20

To právě nechci, mě by stačilo něco menšího, aby to mohl přenášet jeden člověk. Když to bude jenom do .22 nevadí.

marty00

Příspěvek#5 » úte 28. kvě 2024, 13:35

Pokud ti nezáleží na penězích, tak zadej "balistické vybíjecí zařízení". Jinak pro sebe jsem si svařil vybíjecí zařízení z U profilu 6mm, vevnitř dvě šikmé přepážky / \, uzavřeno opět deskou 6mm. Pro mou běžnou potřebu stačí a je to přenosné.

marty00

Příspěvek#6 » úte 28. kvě 2024, 13:36

V hrdle nacpaná minerální vata kvůli nepravděpodobnému odlétnutí odštěpků.

stip

Příspěvek#7 » úte 28. kvě 2024, 14:36

Nechci střílet do minerální vaty, z toho bude lítat nepořádek. Smysl toho zařízení je právě v tom, že to neprodukuje žádnou drť z brzdícího materiálu a netřeba tedy okolí uklízet.

marty00

Příspěvek#8 » úte 28. kvě 2024, 14:56

Jako brzdící materiál jsou tam ty šikmé přepážky, minerální vlnu (na samém začátku) mám zakrytou obyčejným kartonem (právě kvůli tomu nepořádku). Být tam vůbec nemusí, svůj úkol splní ty dvě šikmé přepážky. sahají do 2/3 profilu a zpomalí střelu natolik, že nenadělá žádnou škodu (vyzkoušeno na 9mm luger). A střela pak jde vysypat.

Zpět na