Praktické zaučení na střelnici - problém
- marinakus
Příspěvek#196 » úte 24. kvě 2016, 14:51
Přesně tak. Kde není žalobce není ani soudce a ze situace, že ho za to nikdo neklepl přes prsty, vycházet jako že to je teda fajn, je dost zcestná. Ožralý řidič, kterého zatím nechytli asi taky bude přestupce. Nebo teprve až ho fakt chytnou? Živnosťák si nemůže nic myslet když neví.
- cipis
Příspěvek#197 » úte 24. kvě 2016, 14:57
No právě, takže to asi nedovolené podnikání nebude, což? On je tam totiž asi nějaký manévrovací prostor, protože "Kdo neoprávněně ve větším rozsahu poskytuje služby" ... A co je zase větší, že? Není to třeba těch 30 000 Kč?
Marinakus - samozřejmě, že dokud ho "neodsoudí", tak to není přestupce. Vždyť to je právě ta presumpce neviny. Dokud se neprokáže opak, ...
No nic, tahle debata se posunula už úplně jinam, nechce se mi v tom už pokračovat a dokola psát to, co jsem už napsal.
Jedno máme jisté, na svěření zbraně není nutně potřeba koncese/licence.
Marinakus - samozřejmě, že dokud ho "neodsoudí", tak to není přestupce. Vždyť to je právě ta presumpce neviny. Dokud se neprokáže opak, ...
No nic, tahle debata se posunula už úplně jinam, nechce se mi v tom už pokračovat a dokola psát to, co jsem už napsal.
Jedno máme jisté, na svěření zbraně není nutně potřeba koncese/licence.
- uncle
Příspěvek#198 » úte 24. kvě 2016, 15:00
cipis píše:Ale vždyť jsem to psal v příspěvku 183 - když to tedy bude takový hajzl, že teda podniká na černo, tak asi nebude mít problém přijít na policii, že tam dostal střepinou, že se tam porušují pravidla, že tam není hasičák tam, kde má být, že je divná lékárna atd. atd. A střelnice najednou začne lítat ...
co to tady proboha meleš?? kam to chceš dohnat svýma hloupýma příspěvkama na veřejným fóru?? s něčím co napíšeš se dá i souhlasit, ale toto??

o to, že střelnice argumentovala nějakým porušováním zákonů přece vůbec nejde! když budu jako správce trvat na tom, že tě na stav nepustím, tak tě tam prostě nepustím a vymluvím se klidně na veverku ve střelišti, a NIC s tím nenaděláš! že správce zvolil výmluvu na zákon, je v tomto případě věc naprosto podružná a ty sem ještě napatláš řeči o soudu, licencích, koncesích, paragrafech a navádění jak na neposlušný střelnice

vyser se raději na psaní takových nesmyslů a popřemýšlej, co by mohly způsobit
- graver
Příspěvek#201 » úte 24. kvě 2016, 15:22
Tak se nám to nějako zvrhlo. Na jedné straně bububu za neoprávněné podnikání, berňák, sociálka, úřad pro začleňování hluchoslepých atd... Na druhé straně navádění k disturbingu střelnice (což je mimochodem taková prasárna a ještě do vlastních řad, že se mi začaly zpožďovat hodinky). Fakt karakter. Nepochybně už to tady čte i ten správce, kterého se to týká, ale že by si chlapi za zavřenými dveřmi přečetli noty (za jakých podmínek, jó nebo né...), to asi nehrozí.
Tazator: jestli máš pocit, že by ti to mohlo i něco hodit, tak do toho jdi - dej litr-dva advoušovi za hodinu školení, jak na to legálně a kde máš mantinely, správci ukaž lidskou tvář a nějakou bankovku a máš vylíčeno.
Tazator: jestli máš pocit, že by ti to mohlo i něco hodit, tak do toho jdi - dej litr-dva advoušovi za hodinu školení, jak na to legálně a kde máš mantinely, správci ukaž lidskou tvář a nějakou bankovku a máš vylíčeno.
- marinakus
Příspěvek#203 » úte 24. kvě 2016, 15:33
Graver : To přece nebylo vyhrožování, odsouzení ani cokoliv podobného ale především dobře míněná rada jak předejít případným problémům, když už chce prudit a nemusí být tak úplně ready. Jestli bylo pochopeno jinak, je mi líto. Určitě lepší než ubezpečovat, že vše je O.K. a že dokud mi na to nepřijdou, můžu si dělat co chci.
- cipis
Příspěvek#204 » úte 24. kvě 2016, 15:49
Ou pánové, nejvyšší čas zamčít toto vlákno, protože už to sklouzává ke vkládání něčeho někomu do úst, co neřekl. Nějak jsem si nevšiml, že tu někdo někoho ubezpečoval, že když se na to nepřijde, že je to ok. A jestli tím myslíš mne (
), tak věz, že jsem jen ctil presumpci neviny a že o přestupku či přečinu nerozhodujeme my na fóru, ale příslušné instituce. Stejně tak poznámka o bankovce nemusí nuátně znamenat navádění k uplácení 
Možná ta poznámka o problémech střelnic nebyla zrovna taktická, ale je potřeba si uvědomit, že správci střelnice nejsou žádní bozi, že i nevýdělečná organizace může provozovat živnost a poskytovat služby zákazníkům a tím pádem nemůže žádného diskriminovat (tedy odmítnout). Také je potřeba si uvědomit, že všechno, z čeho tečou peníze, nemusí být nutně podnikání, stejně tak, že když není něco zakázáno, tak je to dovoleno atd.

Možná ta poznámka o problémech střelnic nebyla zrovna taktická, ale je potřeba si uvědomit, že správci střelnice nejsou žádní bozi, že i nevýdělečná organizace může provozovat živnost a poskytovat služby zákazníkům a tím pádem nemůže žádného diskriminovat (tedy odmítnout). Také je potřeba si uvědomit, že všechno, z čeho tečou peníze, nemusí být nutně podnikání, stejně tak, že když není něco zakázáno, tak je to dovoleno atd.
- graver
Příspěvek#205 » úte 24. kvě 2016, 16:57
Marinakus: to nebylo specificky na tebe. Jestli jsi to pochopil jinak, je mi líto.
Cipis: čas to zamčít byl už před tím hovadským návodem, jak střelnici vysírat. Práskat je svinstvo, ale práskat bez důkazů, jen abys někomu zrobil palírnu, to už chce výjimečnou situaci.
Cipis: čas to zamčít byl už před tím hovadským návodem, jak střelnici vysírat. Práskat je svinstvo, ale práskat bez důkazů, jen abys někomu zrobil palírnu, to už chce výjimečnou situaci.
- cipis
Příspěvek#207 » úte 24. kvě 2016, 17:09
Nemyslíte, že to má ale platit oboustranně? Když někdo dělá ze správců bohy a dává mu právo kohokoliv nepustit, když nechce (a ne z důvodů nesplnění podmínek), tak se ale nesmí divit, že se pak také někdo nasere. Navíc u komerční střelnice, kde je o to další důvod nevyhodit zákazníka, jen na základě nějaké domněnky. Já tu žádný návod nedával, nikoho nenabádal a ani neříkal práskat, jen poukázal na to, co se může stát, když se potkají dva volové. A že je chyba na obou stranách, tak jsem už psal, stejně tak, že se mají domluvit, což tu psali i ostatní.
- Pablo.gs
Příspěvek#209 » úte 24. kvě 2016, 17:58
Chlapi vybodněte se na to. Už se to zvrhlo do nesmyslných konstrukcí a slovíčkaření. Je to nedůstojný tohohle fóra, připadám si už jak na Offroad fóru.
Jestli Tazator překračuje zákon nejsme oprávněni posoudit, protože míra nahodilé činnosti je gumová a záleží na posouzení ŽÚ. Teprve result ŽÚ (že se už jedná o podnikání) by spustil impuls pro PČR, že se tímpádem jedná i o porušení Zákona o zbraních.
Jestli s má s Tazatorem problém střelnice, je to jejich kaše a musí si to vyřešit, ale způsobem, že mu to řeknou na rovinu a nebudou ho preventivně strašit paragrafama. Kdybych měl svou střelnici, tak bych si odhadl +- a buďto ho poslal do řiti, nebo mu řekl budiž, ale za tento příplatek. Normální obchodní jednání a pokud toho zainteresované strany nejsou schopny, nemá cenu to řešit na fóru a dělat z toho flame.
Jestli Tazator překračuje zákon nejsme oprávněni posoudit, protože míra nahodilé činnosti je gumová a záleží na posouzení ŽÚ. Teprve result ŽÚ (že se už jedná o podnikání) by spustil impuls pro PČR, že se tímpádem jedná i o porušení Zákona o zbraních.
Jestli s má s Tazatorem problém střelnice, je to jejich kaše a musí si to vyřešit, ale způsobem, že mu to řeknou na rovinu a nebudou ho preventivně strašit paragrafama. Kdybych měl svou střelnici, tak bych si odhadl +- a buďto ho poslal do řiti, nebo mu řekl budiž, ale za tento příplatek. Normální obchodní jednání a pokud toho zainteresované strany nejsou schopny, nemá cenu to řešit na fóru a dělat z toho flame.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí