Praktická část zkoušky OZ – co Vás může potkat
- marinakus
- HV
- Pablo.gs
- cmk
Příspěvek#4479 » úte 16. srp 2016, 20:27
HV píše:cmk: Stejne bys mel shodit nejprve na bezp. ozub a pak na zaver, tedy prst ze spouste. A protoze nekteri komisari chteji kohout vyhradne na bezp. ozub, bylo by fajn mit na videu i tuto variantu.
Vem si do ruky normalni CZ75 a ne TSko a uvidis, ze kdyz je kohout na ozubu a zmacknes spoust, zacnes ho natahovat, nikoliv spoustet

A to, ze nekteri komisari to chteji na ozub je hezke, ale cele to tam zduvodnuju a rozebiram dost podrobne na to, aby bylo zrejme, proc do videa nebudu davat neco, co sam povazuju za spatne.
Na kurzech to lidem ukazu prave s odkazem, ze takhle to velka cast komisaru chce, ale abych to daval do vyukoveho videa - sorry, to ne...
Nehlede na to, ze tak trochu od drzitele ZP ocekavam, ze bude chapat zakladni principy funkce zbrane a i z toho myho videa vydedukuje, jak spoustet na ozub.
A jeste premejslim, ze si to video necham "autorizovat" na nejvyssich mistech dotazem: "Ve videu XY popisuji vypousteni kohoutu. Pokud zadatel takto vypusti kohout na jakekoliv zkousce ZP, ma komisar pravo pri takto provedenem postupu ukoncit zkousku stupnem neprospel za tento ukon?"
Ac treba nesouhlasim s vypoustenim na ozub, respektuji, ze to tak nekdo chce. Respektuji, ze pokud nekdo spusti na zaver, ze ho to nechaji spustit znovu - na ozub (stejne, jako to ja delam naopak). Ale totalne odmitam respektovat to, ze nekdo vyhodi zadatele za to, ze spusti kohout na zaver (a to i v pripade, ze komisar rekl, ze to chce na ozub). Ale tento muj anti-respekt si nikdo nevykladejte (aspon zatim) jakkoli narokove a spoustejte tak, jak chce komisar...
- cmk
Příspěvek#4481 » čtv 18. srp 2016, 15:43
Pastuji z vedlejsiho tematu, kde to neni urcene k diskuzi - tady jo:
Muj nazor - z popisu si neumim predstavit tu situaci
Ironborn píše:Místo: Pardubický kraj
Zkoušející: Petr Ducháč
13 + 6 opakujících. 2 nenapsali testy, nejméně 3 vyhozeni od manipulace včetně autora:-).
Bezpečný prostor byl terč. Komisař seděl za vámi, zbraně byly na stole po vaší pravé ruce, když jste byli k terči čelem. Pro zbraně se bylo nutno natáhnout. Od zkoušky jsem byl vyhozen během 5 vteřin, když jsem chtěl provést kontrolu zbraně - natáhl se, uchopil zbraň nad stolem, prst zcela mimo lučík a pokusil jsem se pistoli z té podivné pozice nasměrovat na terč (bezpečný prostor), který jsem měl po levé ruce.
Bylo mi vysvětleno, že jsem vůbec neměl otáčet trup, ale měl si hlaveň pistole ještě na stole otočit více k terči, pak uchopit zbraň, udělat krok vzad, zbraň mít přitom cca v úrovni pasu nebo podél těla a až pak zbraň zvednout a spolu s otočením těla o 90 stupňů nasměrovat na terč.
Takto jsem prý mířil mimo bezpečný prostor.
Připadá vám to normální?
Muj nazor - z popisu si neumim predstavit tu situaci

- marinakus
- Ironborn
Příspěvek#4483 » čtv 18. srp 2016, 16:06
Bylo to jako kdyby na střelnici byl stolek místo před vámi (s cílovým prostorem dále za ním) podélně vpravo, jak to dobře pochopil Marinakus. Prostě když stojíte směrem k terči stůl máte po pravé ruce a komisaře za zády, pokud na komisaře chcete vidět, musíte být minimálně natočen těch 90 stupňů - tedy čelem ke stolu a bezpečný prostor pak máte po levé ruce.
Osobně jsem odzkoušel dost lidí. A nejsem tím ani nějak rozloben, spíš jen znechucen. Přišlo mi to neprofesionální. Vím co umím, ale šanci předvést jsem to nedostal. Napříště se hodlám komisaři a vzhledem k absurdnímu uspořádání prostoru zkoušky i střelnici vyhnout.
Osobně jsem odzkoušel dost lidí. A nejsem tím ani nějak rozloben, spíš jen znechucen. Přišlo mi to neprofesionální. Vím co umím, ale šanci předvést jsem to nedostal. Napříště se hodlám komisaři a vzhledem k absurdnímu uspořádání prostoru zkoušky i střelnici vyhnout.
- scorpions.cz
- scorpions.cz
Příspěvek#4485 » čtv 18. srp 2016, 16:30
Na poslední zkoušce mne jeden uchazeč mírně rozesmál.
U mě to je tak, že stolek se zbraněmi je před uchazečem a bezpečný prostor dále v předu. Někdy ,ale položím zbraň na stůl tak, aby směřovala hlavní k uchazeči.
Když jsem vydal pokyn ke zkontrolování zbraně , uchazeč se na mne podíval a řekl "Můžu ten stůl otočit o 180 st. než vezmu zbraň do ruky?"
Nakonec to úspěšně udělal i bez točení stolu
U mě to je tak, že stolek se zbraněmi je před uchazečem a bezpečný prostor dále v předu. Někdy ,ale položím zbraň na stůl tak, aby směřovala hlavní k uchazeči.
Když jsem vydal pokyn ke zkontrolování zbraně , uchazeč se na mne podíval a řekl "Můžu ten stůl otočit o 180 st. než vezmu zbraň do ruky?"
Nakonec to úspěšně udělal i bez točení stolu

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX