Nákupní povolení

wigum

Příspěvek#1546 » ned 30. říj 2016, 13:46

Tak to radši budu dál na venkově, ale zas mít všechno vyřízený během dopoledne :lol: My vesničani prostě nemáme čas chodit někam několikrát pro jednu věc. My musíme makat na poli, aby ve městěch měli co jíst ;)
sory za OT, ale na tohle nešlo nereagovat

cmd_

Příspěvek#1547 » ned 30. říj 2016, 21:43

mrkev píše:
psenda píše:Zdravím,
koment k mé dnešní žádosti o ZP.
Jen co paní od PČR zahlídla vyplněné NP, aniž bych ji ho spolu s ostatním
dával, hned na mě vychrlila větu: To povolení si nechte, ještě žádný průkaz nemáte...
Na jednání s kýmkoli od PČR je vhodné být připraven. Předpokládám, že by v tomto případě stačilo odrecitovat § 12 odst.7 zák.č.119/2002 Sb.:
Na žádost žadatele se povolení podle odstavců 5 a 6 vydá jedním rozhodnutím. Tato povolení lze rovněž vydat současně s rozhodnutím o vydání zbrojního průkazu nebo zbrojní licence.
Ono se taky pak může stát, že si půjdeš pro hotový ZP, ale NP odmítnou vystavit na počkání a uděláš si ještě jeden výlet navíc...

Evidentně si to všude vykladají jinak, ještě na zkoušce nás přítomný policista "varoval", že o nákupko nemůžeme žádat současně se žádostí o vydání ZP, údajně proto, že se na něj píše číslo zbrojáku, a ten ještě nebudeme mít. Inu, ona to vydává dáma na vedlejší židli, tak je jasné, že to nejde najednou....ale zase jak tady někdo psal, my to máme 15 minut, tak proč tam nezajít vícekrát ( hmm, mě to tedy z práce trvá minimálně 45, když už je to na stole ).

tomas fuk

Příspěvek#1548 » pon 31. říj 2016, 20:02

Ja jsem si zazadal o nakupni povoleni pri zazadani o vydani Zbrojniho prukazu a nikdo z policistu nic nenamital. I komisar pri zkouskach rikal, ze pokud nekdo uz vi, jakou zbran si bude kupovat, tak at zadost o nakupni povoleni poda rovnou s zadosti o vydani Zbrojniho prukazu. Kazde oddeleni funguje jinak.

Hyrogen

Příspěvek#1549 » pon 31. říj 2016, 20:08

Holt typický český bordel...

horazl

Příspěvek#1550 » pon 31. říj 2016, 20:14

U nas ve Zline mi policistka po zkouskach rekla, ze to nejde a typickym tonem urednika, ze ktereho jsem mel pochopit, ze jsem asi padly na hlavu, kdyz to chci soucasne. Oduvodnenim bylo ze v zadosti musi byt uvedeno cislo ZP.

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

kk

Příspěvek#1551 » pon 31. říj 2016, 21:23

Ano, musi tam byt uvedeno cislo ZP, ale u nas třo vysvetlili tak, ze to "predschvali" to povoleni a jakmile se zhotovi ZP tak se na nakupni povoleni tam cislo ZP jen doplni (formalita).

SC1

Příspěvek#1552 » pon 31. říj 2016, 21:51

PictusCZ píše:Do háje už s váma, venkovani :-D :-D :-D To by člověka taky vzteklo, když to tady člověk z Prahy čte :-D :-D :-D

No, ono je to všechno jaksi relativní. Žádný "OSZBM pro venkov" neexistuje; leckde (jako třeba u nás) není ani v okresním městě a musí se do okresu sousedního. Skuteční venkovani se tudíž vezou s celou spádovou oblastí, do které patří, takže náhodným výběrem respondentů přes republiku dojdeš k úplně stejné míře spokojenosti u lidí z venkova i z okresních/krajských měst. Venkovani to ještě mají s cestou navíc.

Na druhou stranu, abych taky přilil trochu oleje do ohně - dnes na OSZBM Příbram - příjezd k policejnímu areálu 8:10, vystání fronty a předložení žádosti cca 8:20, časová značka na NP 8:31, odjezd od areálu 8:35. Bledněte a záviďte - těm, co to tam mají blíž... já si totiž cestou do práce kvůli tomu zajel 90 km.

AgN75cZ

Příspěvek#1553 » úte 1. lis 2016, 06:35

Tak to nezávidím. Já to mám z práce na úřad cca 300m :-D
Vydávají jak NP tak i PZ na počkání.

Odesláno z mého YOGA Tablet 2-830F pomocí Tapatalk

Poky

Příspěvek#1554 » úte 1. lis 2016, 06:54

kk píše:Ano, musi tam byt uvedeno cislo ZP, ale u nas třo vysvetlili tak, ze to "predschvali" to povoleni a jakmile se zhotovi ZP tak se na nakupni povoleni tam cislo ZP jen doplni (formalita).

Zkusenost vlastni + kamarada

1rok zpet: Zadost o vydani ZP + vyplnena 2 NP bez cisla ZP. Za 14 dni vyzvednuto vse soucasne (jeste se mi omlouvali, ze to zdrzuje MeÚ s prohlasenim o spolehlivosti). Na NP dopsali jen cislo vydaneho ZP a datum vystaveni NP byl v den vystaveni ZP.

14dni zpet: Zadost o vydani ZP + 1x NP. Druhy den telefon, ze je vse hotove. Treti den vyzvednuto.

Je to jen o lidech... a ja si rozhodne stezovat nemuzu. Nakupko/registrace/vydani PZ vzdy do 15 minut

kk

Příspěvek#1555 » úte 1. lis 2016, 08:00

Poky: no ja tim chtel prave rict, ze ta vymluva je jaksi trosku zcestna, protoze jak tu pisou i jini, to cislo tam byt musim, ale kdyz se chce tak to jde. U nas ve Svitavach to jde :)

imperator_cz

Příspěvek#1556 » úte 1. lis 2016, 15:31

Praha 5 - jedno NP prosím....přijďte si tak za 14 dní, to už bude určitě hotové :?

Jistr

Příspěvek#1557 » stř 2. lis 2016, 15:25

Moje zkušenost z Prahy 5: žádost podána 7.9., paní se podívala do kalendáře a sdělila mi, že to dělají do třech týdnů, ale 28.9. je státní svátek, takže to bude 3.10. ?!!
To jsem se trochu podivil a sdělil ji, že na venkově to dělají na počkání. Odpověď byla, že jim chodí spousta lidí (50 denně) a že na to ze zákona mají 30 dní. Na to jsem jí řekl, že to není pravda, že podle správního řádu mají rozhodovat bez zbytečného odkladu s tím, že do 30 dní rozhodují ve složitých věcech a pokud na venkově rozhodují na počkání, tak to musí jít i tady. Na to mi řekla, že teda ať si zkusím zavolat toho 26.9., ale že neví.
Převzal jsem 3.10., povolení bylo datováno okolo 15.9. (už si přesně nepamatuji).
Tak nevím, jestli čekají nějaký úplatek ...

tmks

Příspěvek#1558 » pon 28. lis 2016, 12:40

dnešní vlastní zkušenost Plzeň-Bory - na počkání
pán -takovej ráznej- mi dal papír a řekl pište: Vzdávám se práva na odvolání.. tak jsem přestal psát, chtěl jsem si to přečíst, pán zas až nevrle "Pište!" .. "..takže, tímto vám to platí ode dneška. Nashledanou" :)

tuton

Příspěvek#1559 » pon 28. lis 2016, 12:52

tmks - pan (porucik) pusobi nevrle a uredne, ale je ochotnej. Uz mam najeto, jak chce, aby byla vyplnena zadost a vychytal jsem i zpusob komunikace a vubec nemam problem. Mmch, chystam se tam pro dve az tri nakupka ;-)

Kalič

Příspěvek#1560 » pon 28. lis 2016, 13:05

tmks píše:dnešní vlastní zkušenost Plzeň-Bory - na počkání
pán -takovej ráznej- mi dal papír a řekl pište: Vzdávám se práva na odvolání.. tak jsem přestal psát, chtěl jsem si to přečíst, pán zas až nevrle "Pište!" .. "..takže, tímto vám to platí ode dneška. Nashledanou" :)

Mě to před časem nadiktoval taky. Nic proti tomu, ale když jsem tam byl naposled, tak měl dovolenou. Mladá paní co ho zastupovala mi tu větu napsala rovnou sama od sebe na PC do nákupky a já jsem to jen podepsal. Byl jsem velmi příjemně překvapen. Inu, když dva dělají totéž.... Jinak u nás v Plzni mi vystavili NP vždy na počkání. :thumbup:

Zpět na