Studoval jsem v zahraničí

Lukáš S.

Příspěvek#1 » čtv 17. srp 2017, 06:44

Dobrý den.

Rád bych Vás poprosil o radu. Před lety jsem si udělal zbrojní průkaz. Poté jsem odjel na 8 měsíců studovat do Austrálie. Minulý rok jsem se vrátil a teď si budu žádat o nový zbrojní průkaz protože mi za půl roku vyprší platnost. Chci se zeptat jak je to s kolonkou jestli jsem se někde zdržoval v posledních 10-ti letech po dobu víc jak 6 měsíců. Řeší se to nějak nebo to můžu takříkajíc zatlouct? Opravdu netuším jestli z Austrálie získám nějaký doklad že jsem tam žádný TČ nespáchal a jestli to PČR nějak ověřuje. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky za odpověď

Lynx

Příspěvek#2 » čtv 17. srp 2017, 06:51

A to ses tam zdržoval zákonných šest měsíců NEPŘETRŽITĚ, ani jednou jsi nevycestoval? ;)

pelanj

Příspěvek#3 » čtv 17. srp 2017, 08:47

A nebo: nemůže-li takové doklady předložit, protože mu je tento stát nevydá, předloží čestné prohlášení, ve kterém uvede, že v cizině nebyl uznán vinným pro trestný čin, pro který nemůže být považován za bezúhonného (§ 22), nebo uznán vinným z přestupku, pro který nemůže být považován za spolehlivého (§ 23).

Lynx

Příspěvek#4 » čtv 17. srp 2017, 09:04

Tady by mohla vzniknout trapná situace, kdyby náhodou u vedlejšího okénka žadatel potvrzení ze stejného státu měl :D

pelanj

Příspěvek#5 » čtv 17. srp 2017, 09:30

Nepíše se tam o důvodu, proč ho nevydá - dovedu si představit, že třeba Dánsko takový dokument vydá, jelikož každý zaměstnanec/student je registrovaný a dostane vlastní CPR (obdoba našeho rodného čísla).

Co se zkusit zeptat třeba zde? http://www.mzv.cz/jnp/cz/encyklopedie_s ... skeho.html

Třeba e-mail o tom, že se nic takového nevydává, bohatě stačí jako důkaz.

mobil-man

Příspěvek#6 » čtv 17. srp 2017, 22:05

Já bych to doporučoval zatlouc a případně říct, že ses nepřetržitě nezdržoval na jednom místě 6 měsíců. Také jsem studoval v zahraničí a dokonce jsem se tam ani neregistroval... za těch 6 měsíců se nikdo nesháněl :-D

Bamboocha909

Příspěvek#7 » pát 18. srp 2017, 05:47

Spis se zeptej na ambasade. Ja toto resil taky a kdyz jsem sel na policii s dokladem z NZ tak pani vytahla sanon kde mela vzory z ruznych zemi tohoto potvrzeni. Mel jsem i uredni preklad. Oni nejsou blby a dokazi si zjistit kde kdo byl kdyz cestujes legalne na pas. A navic Australie neni zeme kde by v tom meli bordel. Urcite bych se nejdriv zeptal at uz na ambasade nebo primo na policii. Mel jsem pro jistotu oboji. Jak potvrzeni z dane zeme uredne prelozene tak cestne prohlaseni pripraven vytahnout co by vyhovovalo lepe.

Lukáš S.

Příspěvek#8 » čtv 31. srp 2017, 09:39

Zdravím.nakonec se mi povedlo najít že dostanu tzv.police check za 42 AUD takže doklad dostanu. Bohužel jsem opravdu nepřetržitě byl 6 měsíců v Austrálii takže tam nebylo žádné vycestování mimo. Cestoval jsem pouze po Austrálii, takže jsem překročil pár vnitřníh států ale úplně ven ne. Vtší dovolená byla až na konci což už je pozdě :-( Nakonec mě to nemine co se dá dělat :)

Killing joke

Příspěvek#9 » čtv 28. zář 2017, 18:00

10 měsíců v kuse jsem byl v USA a na místní policii mi řekli abych se tím vůbec nezabýval a nijak to neřešil.

erteple

Příspěvek#10 » úte 17. říj 2017, 04:57

Trochu pozdě pro uživatele Lukáš S., ale taky přispěju se svou "troškou". Když jsem žádal o své prodloužení, Víc než rok předtím jsem strávil v zemi poblíž indického poloostrova, kde by mi na jednu stranu za 250,- Kč vydal takové potvrzení jakýkoliv úředník/policista, ale na stranu druhou by ho každý další úředník/policista napadl. Přiznám se, že otázka na formuláři mě trochu zaskočila, takže jsem ji konzultoval u okénka, dokonce zavolali nadřízeným a ti (po otázce "proč jste to tam vůbec psal?") mi poradili přesně toto:
pelanj píše:A nebo: nemůže-li takové doklady předložit, protože mu je tento stát nevydá, předloží čestné prohlášení, ve kterém uvede, že v cizině nebyl uznán vinným pro trestný čin, pro který nemůže být považován za bezúhonného (§ 22), nebo uznán vinným z přestupku, pro který nemůže být považován za spolehlivého (§ 23).

takže mi půjčili pero a papír a já psal: Já.... prohlašuji, že jsem v ... nebyl uznán... Podpis a za pár týdnů aktualizace ZP.

Ještě dodám, že naše oddělení považuji (podle rozhovorů s kolegy střelci z různých částí republiky) za jedno z nejlepších, ne-li úplně nejlepší.

Zpět na