Nákup zbraně přes známého

DayHawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1 » čtv 8. bře 2018, 08:44

Zdravím všechny znalejší, než já.

Mému kamarádovi propadl velmi nedávno zbroják a rozhodl se jej již neprodlužovat. Vlastní 2 samonabíjecí pistole kat. B a chtěl by je mi prodat.
Pracuji se dvěma variantami jak by to mohlo proběhnout. Prosím o koment, zda-li na to jdu správně.

1) Pořídit 2x nákupní povolení, sepsat smlouvu o koupi, zajít na PČR, přehlásit na mě.
2) Vytvořit darovací smlouvu a jen zajít na PČR na přehlášení. (tady mi jde o to, jestli bych v takovémto případě potřeboval nákupko)

Díky za rady, svou zbraň jsem kupoval v obchodě a nevím jak to chodí přímo mezi majiteli ;)

sided
moderátor

Příspěvek#2 » čtv 8. bře 2018, 08:47

varianta 1 je správně

Blacky

Příspěvek#3 » čtv 8. bře 2018, 08:49

Nakupko potrebujes kazdopadne, pokud jsou to zbrane B. S kamosem sepis jednoduchou smlouvu co je tady ke stazeni. K tomu sedivak na kazdou. Pokud patrite oba na stejny policajty, tak jeden, pokud na ruzny, tak dva. S jednim to kamos “odhlasi” a s druhym ty prihlasis. Delam to ted taky tak.

Vetsi problem vidim v tom propadlym ZP. Nevim jaka je lhuta, kdy to musi prvest, nebo odevzdat na policii.

DayHawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#4 » čtv 8. bře 2018, 08:52

Jo, patříme pod stejné ředitelství, takže to je cajk. Už tam volal a tvrdila mu ženská, že má 2 měsíce na to. Jako nebudeme na nic čekat a v pondělí tam jdem.

Máte někdo odkaz na tu smlouvu?

EDIT: Ignorujte, už jsem to našel ;)

notobi

Příspěvek#5 » čtv 8. bře 2018, 09:00

HonourPB

Příspěvek#6 » stř 18. dub 2018, 09:57

Zdravim ,

mel bych jednu doplnuji otazku k tomuto tematu. Konkretne k prevodu vlastnictvi zbrane...plati se zde za provedeni tohoto ukonu nejaky poplatek? Popr. jak, kolky? a kolik?

Diky moc za pomoc!!!

jhora

Příspěvek#7 » stř 18. dub 2018, 11:11

Žádost o nákupní povolení chce kolek 200Kč, žádost o registraci zbraně 300Kč.

Lynx

Příspěvek#8 » stř 18. dub 2018, 22:19

Raději pro upřesnění: nákupní povolení a žádost o registraci se týkají nabytí vlastnictví. Převod vlastnictví znamená to, že jsi zbraň vlastnil a následně ses jí zbavil. V tomto případě se neplatí nic, pouze to ohlásíš na předepsaném formuláři (tzv. šedivák).

Bakly

Příspěvek#9 » ned 22. dub 2018, 13:08

Celkem mne zarazilo, jak někdo může mít ZP a toto nevědět...

JardaB

Příspěvek#10 » ned 22. dub 2018, 16:13

Me ani ne, jednak se to občas meni a clovek to nedela tak často, aby to nezapomel... Taky bych si to musel pro jistotu dohledat.

Zpět na