registrace zbraně
- Grasel
Příspěvek#32 » pon 14. led 2019, 16:04
Takže, dnes registrace nové (jeté ale nové pro mě) pistole v Brně, chtěli vrátit NP (?), obligátních 3x100 Kč kolek a na zadní stranu šediváku ručně napsat dohoda ze dne 14.1.2019.. A za pár minut byl techničák v kapse. Kdyby všechny úřady fungovaly jako inspektorát v Brně, to by byla nádhera na tom světě...
- Long
- cipis
Příspěvek#42 » čtv 17. led 2019, 13:49
A dáš jim samozřejmě kopii.
Nicméně tohle je ten nejhorší možný způsob, jak se snažit domoci se svých práv - "neudělat si zle" ...
To rozhodnutí je tvoje, je to výsledek správního řízení a ten papír defacto ani nemusíš mít u sebe. Vše je v CRZ. Takže příště to tam už ani nenos
Nebo jim tam mám nosit na flešce to pdfko, co mi došlo do datovky?
Nicméně tohle je ten nejhorší možný způsob, jak se snažit domoci se svých práv - "neudělat si zle" ...
To rozhodnutí je tvoje, je to výsledek správního řízení a ten papír defacto ani nemusíš mít u sebe. Vše je v CRZ. Takže příště to tam už ani nenos
Nebo jim tam mám nosit na flešce to pdfko, co mi došlo do datovky?
- Grasel
- Indian
Příspěvek#44 » pát 18. led 2019, 09:48
Zase námořní bitva v hrnku vody kvůli ... čemu? NP je po jeho využití bezcenné. Na nic, jen na skladování nepotřebných papírů. Když je jednou vydán průkaz zbraně, tak je to doklad, že vše proběhlo tak jak mělo. Tedy na co ještě skladovat papír? Žeby něco jako "opasek i kšandy"? Hádat se kvůli tomu s policistou je úplná blbost / kverulantství, které těm policajtům taky něco napoví, jak se chovat k takovému člověkovi. Oni jsou taky jen lidi a chtějí věci řešit tak jednoduše, jak to jde (většinou), aby si nekomplikovali práci...
- cipis
Příspěvek#45 » pát 18. led 2019, 11:24
To je velice špatná úvaha a pak se nesmíme divit, co se kde leckde děje.
Úredník má za prvé dodržovat zákon. NP je výsledek správního řízení a je moje a já si rozhodnu, co s ním udělám. Úředník nemá žádné právo mi toto rozhodnutí zabavit.
S tím přístupem, který oba praktikujete, tak bychom třeba neprotlačili datovky, platby na účet atd. Kdyby každý dělal, co si kdejaký úředník vymyslí, vycucá z prstu, no prostě lidová tvořivost, tak jsme v prdeli ...
A aby si nekomplikovali práci? To myslíš vážně? Sice jsou to jen lidi, ale jsou to úředníci, zaměstnanci státu, tedy je defacto platím a mají dělat to, co mají a ne, že si budou ulehčovat práci.
Všichni kňučíte, jak to v tomto státě blbě funguje, ale přesně tyhle vaše postupy jsou toho příčinou. Kdyby jste důsledně trvali na dodržování toho, co dodrženo má být, tak je ten bordel o něco menší.
Úredník má za prvé dodržovat zákon. NP je výsledek správního řízení a je moje a já si rozhodnu, co s ním udělám. Úředník nemá žádné právo mi toto rozhodnutí zabavit.
S tím přístupem, který oba praktikujete, tak bychom třeba neprotlačili datovky, platby na účet atd. Kdyby každý dělal, co si kdejaký úředník vymyslí, vycucá z prstu, no prostě lidová tvořivost, tak jsme v prdeli ...
A aby si nekomplikovali práci? To myslíš vážně? Sice jsou to jen lidi, ale jsou to úředníci, zaměstnanci státu, tedy je defacto platím a mají dělat to, co mají a ne, že si budou ulehčovat práci.
Všichni kňučíte, jak to v tomto státě blbě funguje, ale přesně tyhle vaše postupy jsou toho příčinou. Kdyby jste důsledně trvali na dodržování toho, co dodrženo má být, tak je ten bordel o něco menší.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí