Kontrola zbraně na policii.

Belmondak

Příspěvek#31 » sob 10. říj 2020, 21:23

Na Sdružení i vypuštění šuplete s hlavní do vybijecího zařízeni pod dohledem policisty a klasická kontrola zbraňe s ránou jistoty

S0far

Příspěvek#32 » sob 10. říj 2020, 21:32

Nosím k registraci bez zásobníku a podávám s otevřeným závěrem na záchytu. Samozřejmě lauf směřuju bokem a nematlám na spoušť. Nikdy nebyl problém. Stačí zapojit hlavu.

genu

Příspěvek#33 » sob 10. říj 2020, 23:30

Vybíjecí šachta přímo v kanclu. Netřeba. Předložen plastový kufřík, otevřen, na dotaz souhlasu několikrát povytažen závěr, kontrola šachty, předáno policistce ...

Arc

Příspěvek#34 » ned 11. říj 2020, 09:29

Robím to rovnako ako Honzajan. Doma skontrolujem, vyberiem zásobník, dám do kufríku. Donesiem kufrík, položím na stôl/pult smerom k sebe, otvorím to, otočím kufrík o 180° aby mal policajt zbraň na svojej strane a ďalej to nechám na ňom. Na zbraň nesahám, až kým mi nepovie inak (napríklad aby som ju rozobral). Ak podávam niekomu zbraň, tak vždy so záverom na streleckej pohotovosti. S dlhou som dostal pokyn aby som to vybral z obalu ja, tá mala záver celú dobu zamknutý v zadnej polohe (a zásobník samozrejme vybraný), takže som to vybral tak aby to smerovalo k stene a policajtovi som pred tým ako som mu to dal do ruky ukázal komoru a šachtu.

Všeobecne sa dá povedať, že určite najlepšie je doma vybiť/skontrolovať a uložiť bez zásobníku, ak sa dá tak aj so záverom vzadu. Na stanici nemaniupolovať ak to nie je nutné, a ideálne nechať policajta nech si to vyberie a skontroluje všetko sám. Inak len poslúchať pokyny a riadiť sa nimi a bezpečnou manipuláciou. Ak máte napríklad len jednu zbraň a tú máte na EDC a nechcete ju niesť v režime držania, tak je dobré využiť vybíjacie zariadenie čo najskôr po príchode na políciu ak je umiestnené na chodbe. Alebo pred predložením zbrane aspoň upozornite policajta že viete o tom že je nabitá a vybite to po jeho pokyne pred ním ak je vybíjacie zariadenie u neho v kancli.

*pre nových budúcich čelnov streleckej komunity alebo pre nestrelcov čo sa len zaujímajú o túto problematiku -> vybíjacie zariadenie slúži na ranu istoty (cvaknutie či je určite zbraň prázdna) po vybití a kontrole zbrane, nie na to aby ste tam úmyselne vypálili strelu z komory.

Střelec

Příspěvek#35 » ned 11. říj 2020, 09:45

Když jsem se kdysi na OSZBM v žertu zeptal, jestli už si někdo u nich do vybíjecího zařízení někdy střelil, tak prý ano a prý bych se celkově divil, co tam chodí za materiál... :)

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#36 » ned 11. říj 2020, 10:21

Jo, v tom mi stačí vyprávění správce střelnice...vleze mu do kanclu člověk s nabitou kulovnicí apod. A pak co se dozvěděl ze svého OSZBM kde už pár výstřelů taky padlo.

Já byl registrovat jen dvě...dlouho a krátkou. Doma řádně zkontroloval (i když je mám v trezoru vybité, stejně vždy při vyndání kontroluji), uložil do přepravního kufru (krátkou) a baťohu (dlouhou) bez zásobníků a vyrazil na OSZBM. Celou dobu jsem měl zbraně pod dohledem, takže myslím, že není třeba znovu kontrolovat pokud mě nevyzve policista.
Kufr s krátkou jsem položil na přepážku, otevřel a otočil k policistovi, ten si zbraň vzal, provedl registraci a vrátil jí do kufru.
Dlouhou jsem vyndal z baťohu (na přepážku by se to nevešlo), dbal na to aby na nikoho nemířila a podal jí policistovi pažbou napřed. Provedl registraci, podal mi jí pažbou napřed a já jí stejně opatrně uložil do baťohu.
Kolín, neměli s tím problém.

gogan

Příspěvek#37 » ned 11. říj 2020, 10:55

V Kolíně jsem byl kupovat uloženku a na dlouhý se mě to tam zdálo hodně pitomý, cpát zbraň někam okýnkem ... to se blbě kontroluje kam směřuje hlaveň. Patřím pod Blansko, tam je "barpult" to je dost pohodnější, najít bezpečný prostor.

Cemada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#38 » ned 11. říj 2020, 11:11

Jj, to okýnko je docela malé, není to ideální.

EDIT: navíc teď to mají nově udělané a okýnka jsou naproti velkým oknům ven. Takže je asi nemožné podat dlouhou tak aby mířila bezpečným směrem.

Ale to už jsem OT.

old_Mr_Grim

Příspěvek#39 » ned 11. říj 2020, 14:24

Já jsem u nás v Jindřichově Hradci byl registrovat zatím dvě zbraně. Krátkou a dlouhou.
Krátkou jsem doma zkontroloval, že je vybitá a uložil do kufříku. Zásobníky jsem nechal doma. Na OSZBM mají velký široký pult, takže jsem tam lupnul kufr, otevřel, otočil k policistovi a tím to pro mě zhaslo. Policista provedl registraci a vrátil do kufru. Ten jsem si sám zavřel a odkráčel.
S dlouhou jsem šel ve vaku na vzduchovku (nic jiného jsem na ní zatím neměl). Taktéž doma vybita, zkontrolována, bez zásobníku. Na pultu jsem z ní stáhnul šprcku (hlaveň směřovala pořád do zdi) nechal ležet. Policista si jí registroval, položil na pult a já si jí schoval do pouzdra.
Žádný vybíjení ani rána jistoty před policajtem nebylo vyžadováno.

checkroot

Příspěvek#40 » ned 11. říj 2020, 14:50

V Opavě vybíjecí zařízení mají, ale nikdy jsem jej nepoužil. U pistolí předkládám bez zásobníku, uvedu do střelecké pohotovosti hlavní směřující mimo lidi. Revolver s otevřeným bubnem, brokovnici s otevřenou komorou. U malorážky jsem závěr měl zvlášť.
Jinak tam mají ceduli s nápisem zbraně předkládejte vybité, brokovnice zlomené, kulovnice s otevřeným závěrem

Odesláno z mého MI 8 pomocí Tapatalk

expres

Příspěvek#41 » pon 12. říj 2020, 08:00

Doma provedena kontrola, blbuvzdorne 2x a vic, kdyz s tim du k PCR. Ac ulozene mam vzdy vybite. Jistota je jistota a tech par sekund me nezabije..
Zasobnik vzdy mimo kdyz du na PCR. Pokladam na stolek dle pokynu, mirim mimo lidi. U opakovacky povytazeny zaver pro kontrolu. U kratke chtela policistka zaver dozadu a zachytit pro kontrolu. Jinak si stim pak manipuluji oni.
Prislo mi ze pribylo lapacu a snad i za prepazkou. Podminka je vybita, nesmi se manipulovat na chodbe, jen v mistr vybijece.
Sam jsem byl svedkem kdy starsi pan mel nabitou kulovnici. Policista kricel z poza prepazky na celou chodbu a hnal dedka to vybit bezpecne. (To tam jeste u toho nebyl vybijec). Byl nasranej policajt. Deda jeste frflal.
Manipulace lidi u prepazky bezne pred kontrolou od PCR nebo jeho. Tak hlavni mireni jak na lidi venku. Stejne jako na me vedle stojiciho a prihlasujiciho zbran taky pri "motani" se zbrani mireno. Uhybal jsem pred hlavne hlavou a stejne tak policistka... Ta byla v klidu, asi denni chleba, ale me to sralo uhybat kvuli blbci.

mobil-man

Příspěvek#42 » pon 12. říj 2020, 12:10

Já jsem naposledy při přihlašování pušky řekl, zda mám mířit na stěnu a nechat vystavený závěr, ale policista mi sdělil, že ji mám jen odložit na stůl a zkontroluje si ji sám. Říkal, že mu to tam pravidelně vybíjí borci tak, že míří jeho směrem na hlavu nebo mu míří na břicho a kvedlají závěrem, takže už je otrlý :-D

Je fakt, že když sedí za stolem a střelec si myslí, že když sklopí hlaveň na 45 stupňů, tak je to bezpečný úhel, tak míří na břicho/koule policisty za stolem... ta přepážka ho neochrání.

vgj

Příspěvek#43 » pon 12. říj 2020, 12:14

Ono je nejjednodušší se vždy zeptat. Jak si dotyčný policista představuje předání. Podstatná je žádná manipulace před pokynem od policisty. Tj. napřed předávám vždy doklady a šedivák, až pak na vyzvání zbraň.

Milkyway

Příspěvek#44 » pon 12. říj 2020, 15:07

Krátkou nosím v krabičce, dlouhou ve futrále od baskytary. Když jdu přes recepci, tak vždycky říkám, že jdu na hudební. Když je tam natvrdlo, tak se opravím, že jestli je hudební zrušený, tak zajdu na zbraně. Tam se řídím pokyny policisty - tady máš a urob si sám! Ani na zbraň nesahám, ať nemají nervy.

Kdybych tam dělal a někdo mi přinesl kulovnici nabitou, odchází bez zbrojáku. Dělají si to sami komplikovanější.....

vvitty

Příspěvek#45 » pon 12. říj 2020, 16:42

Dneska nekdo na Sdruzeni dorazil s brokovou kozlici pres rameno a kulovnici s optikou v ruce... a takhle tam postaval venku ve fronte pul hodiny, nez vybehli ven pracovnici OZSBM s plachtou na motorku at si to proboha zakreje, ze uz jim nekdo volal :)

Zpět na