Cesty na Slovensko

Jokinen

Příspěvek#1 » pát 23. říj 2020, 21:25

Zdravím,
omlouvám se, pokud to tady někde je, ale mám dotaz: pracovně budu potřevat na 2-3 v týdnu pobývat v SK. Nevíte někdo co je potřeba, abych mohl skrytě nosit i v SK? Nemám žádnou "potřebu" jen ochrana zdraví a majetku :-)) Lze získat zbrojní pas?
Díky

Igrlik

Příspěvek#2 » pát 23. říj 2020, 21:28

V súčasnej dobe nikto, kto nemá zbrojný preukaz Slovenskej republiky skupiny A, nesmie nosiť zbraň na jej území (samozrejme mimo OZ).
Rovnako dovezenie zbrane bez príslušných povolení na vývoz a dovoz smeruje k trestnému činu nedovoleného ozbrojovania.
Európsky zbrojný pas umožňuje doviezť zbraň za účelom športovej alebo loveckej aktivity, tá musí byť dokumentovaná pozvánkou alebo propozíciami súťaže - v aktuálnej koronavírovej situácii nezmysel.

Arc

Příspěvek#3 » pát 23. říj 2020, 21:37

Ako technicky to ide získať zbrojný preukaz na Slovensku ale,
- skupina A (to je slovenské nosenie) nie je nároková a musíš zdokladovať dôvod prečo potrebuješ nosiť. Dá sa to obísť (ak chceš poradím ako)
- na ZP na Slovensku potrebuješ prechodný pobyt, na čo treba ďalšie náležitosti
- zbraň evidovanú v ČR nemôžeš len tak preniesť cez hranice a nosiť na SR, aj keby si mal ZP a oprávnenie nosiť v oboch krajinách. Na Slovensku by si si musel kúpiť inú zbraň (teoreticky by šlo požiadať o výnimku), ktorú zase nesmieš len tak previesť do ČR.

Teoreticky by šlo spraviť si Európsky zbroják a dohodnúť sa na Slovensku s lokálnou strelnicou, že by si sa zapísal na priebežnú športovú prípravu spojenú so súťažami. V tom prípade by si mohol svoju českú zbraň na Slovensku držať, teda npr nosiť v taške s notebookom vybitú. Nabiť a natiahnúť trvá dlho, ale je to stále rýchlejšie ako čakať na políciu.

Nosiť môžeš na Slovensku len ak tam máš ZP a skupinu A, alebo ak si napríklad diplomat a podobne.
Naposledy upravil(a) Arc dne pát 23. říj 2020, 21:39, celkem upraveno 1 x.

cipis

Příspěvek#4 » pát 23. říj 2020, 21:39

No a co se ozbrojit Déčkem, které je Déčkem v obou zemích?

Arc

Příspěvek#5 » pát 23. říj 2020, 21:42

Cipis má dobrý nápad -> asi najschodnejšia alternatíva by bol taký Gladiator... voľne predajné od 18 rokov v oboch krajinách.
https://www.commando.sk/tovar/8765/perk ... asic-paket

Igrlik

Příspěvek#6 » pát 23. říj 2020, 21:49

Osobne doporučujem uložiť si číslo 158 pod hlasovú voľbu "A do prdele!!!" a zabudnúť na akékoľvek palné zbrane. V opačnom prípade tu budeme vidieť v poltucte plátkov bulvárne titulky palcovým písmom "Čech strieľal v krčme legálne držanou zbraňou!"

Arc

Příspěvek#7 » pát 23. říj 2020, 21:54

Dnes som montoval nábytok, s takou hlasovou voľbou by si u mňa dnes nestihli policajti podávať dvere :D

Ale fakt, médiá otočia čokoľvek. To Déčko by som určite zvážil. Je tiež rozdiel či má Déčko v rukách niekto kto vie čo robía má ZP, alebo len niekto kto si to kúpi a myslí si že má A) riešenie všetkých problémov; B) certifikát o dĺžke prirodzenia +20 cm ; C) hračku.

ondrush

Příspěvek#8 » pát 23. říj 2020, 21:58

pokial bude v perexe, ze tym ochranil kasu krcmi pred vyprazdnenim a servirku pred znasilnenim, tak s tym palcovym titulkom nemam ziadny problem.

Ako clovek, co mal do tohto roku cely svoj zivot trvale bydlisko na slovensku a tez ako clovek, ktory cely svoj dospely zivot zije v CR len podotknem, ze touto otazkou som sa zaoberal velakrat a jedinym schodnym riesenim pre mna nakoniec bolo vysrat sa na to. Mojim dlhodobym planom bol Howdah Hunter perkusna lupara a pripadne gladiator. Lenze pokial senat posvati a prezident podpise novy zakon, Gladiator bude na registraciu a zatial netusim, jak to bude s pripadnym nosenim takeho niecoho cez hranice

Piggy

Příspěvek#9 » sob 24. říj 2020, 09:23

Popravde nestíham sledovať stav implementácie na Slovensku. :(
Ak by bol Gladiator aj naďalej D, tak si ho v Česku zaregistruješ a na Slovensku nemáš problém.
Ale môžeš čakať ďalšie sprísňovanie, až dokým neprestane fungovať európska smernice.

Zpět na