Nákupní povolení
- aToM
- pavelg
Příspěvek#2567 » úte 8. pro 2020, 10:31
Taky jsem jednou zaškrtl i sběratelství a volali mi, že mi to škrtají. Dost jsem se divil, ale problém asi nebyl v logice užívání zbraně, nýbrž ve funkci CRZ, aspoň tak jsem to pochopil ... "CRZ jim nedovolil nastavit všechny tři zároveň". Buď sběratelství, nebo ty dva další.
Logicky to smysl nedává, ale dál jsem to neřešil a nechal sběratelství vyškrtnout. Nevím, jestli to opravili nebo jestli to jen u nás blbě užívali - podle mě se ty tři důvody logicky nevylučují.
Logicky to smysl nedává, ale dál jsem to neřešil a nechal sběratelství vyškrtnout. Nevím, jestli to opravili nebo jestli to jen u nás blbě užívali - podle mě se ty tři důvody logicky nevylučují.
-
ViralWinter - Příspěvky: 659
- ViralWinter
Příspěvek#2571 » úte 8. pro 2020, 16:55
Caroprd111 píše:A vy místo toho, abyste jim vysvětlili, že jste jediní, kdo ve vaší žádosti bude něco škrtat, sklopíte ocas a ještě jim poděkujete za nesprávný postup a jejich lenost/blbost.
Bylo to tak u každého nákupka se kterým jsem na poldy šel. Buď museum/sběratelství, nebo zbytek. Jinak je to v konfliktu. A můžeš si vybrat mezi názorem anonyma bez odpovědnosti na fóru, nebo poldou na přepážce

- paulus.u
Příspěvek#2572 » úte 8. pro 2020, 16:59
paulus.u píše:Dnes je patek a v pondeli to budou presne 4 tydny...
Tak porad nic... Maji na vyrizeni porad jen 30 dni a nebo to protahli? A pokud se ho nekdy dockam, jak probiha registrace na Praze 5? Chtej videt zbran osobne a nebo jim staci ty fotky?
/// ani ty platebni udaje mi jeste nestihli neposlat po 4 tydnech ...
- Sud
Příspěvek#2573 » úte 8. pro 2020, 18:54
ViralWinter: jenže policajti pro to nemají v zákoně oporu. Naopak ty máš oporu ve správním řadu. Mají povinnost tvojí žádost přijmout, pokud je z ní aspoň trochu jasné, co po nich chceš. Rozhodně tě nemůžou nutit žádost při podání jakkoliv upravovat. Po podání žádosti, žádosti vyhoví, zamítnou jí nebo tě vyzvou k doplnění. Přičemž při odevzdání doplněné žádosti běží opět lhůta 30 dnů.
Při zamítnutí žádosti ti musí sdělit důvod zamítnutí.
Takže pokud budeš trvat na podání žádosti muzejnictví + to ostatní, museli by ti žádost zamítnout a sdělit ti důvod zamítnutí.
To se ale samozřejmě nestane, protože pro to žádný důvod není a žádosti tedy budou muset vyhovět.
Při zamítnutí žádosti ti musí sdělit důvod zamítnutí.
Takže pokud budeš trvat na podání žádosti muzejnictví + to ostatní, museli by ti žádost zamítnout a sdělit ti důvod zamítnutí.
To se ale samozřejmě nestane, protože pro to žádný důvod není a žádosti tedy budou muset vyhovět.
-
Caroprd111 - Příspěvky: 313
- Caroprd111
Příspěvek#2576 » stř 9. pro 2020, 00:41
ViralWinter píše:[quote="Caroprd111"]A vy místo toho, abyste jim vysvětlili, že jste jediní, kdo ve vaší žádosti bude něco škrtat, sklopíte ocas a ještě jim poděkujete za nesprávný postup a jejich lenost/blbost.
Bylo to tak u každého nákupka se kterým jsem na poldy šel. Buď museum/sběratelství, nebo zbytek. Jinak je to v konfliktu. A můžeš si vybrat mezi názorem anonyma bez odpovědnosti na fóru, nebo poldou na přepážce

- Sud
Příspěvek#2579 » stř 9. pro 2020, 12:17
I na samotné NP s kombinací „provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti“ + ostatní důvody je stanovisko MV
https://www.mvcr.cz/soubor/stanovisko-k-uvedeni-radneho-duvodu-provozovani-muzejnictvi-nebo-sberatelske-cinnosti-pdf.aspx
https://www.mvcr.cz/soubor/stanovisko-k-uvedeni-radneho-duvodu-provozovani-muzejnictvi-nebo-sberatelske-cinnosti-pdf.aspx
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí