Nákupní povolení

aToM

Příspěvek#2566 » úte 8. pro 2020, 10:21

Lidová tvořivost. A nemají co škrtat. Mohou rozhodnout o zamítnutí žádosti, pokud k tomu mají zákonné důvody. Pokud něco škrtnou, tak chtěj písemné rozhodnutí, ono je to třeba přejde.

pavelg

Příspěvek#2567 » úte 8. pro 2020, 10:31

Taky jsem jednou zaškrtl i sběratelství a volali mi, že mi to škrtají. Dost jsem se divil, ale problém asi nebyl v logice užívání zbraně, nýbrž ve funkci CRZ, aspoň tak jsem to pochopil ... "CRZ jim nedovolil nastavit všechny tři zároveň". Buď sběratelství, nebo ty dva další.
Logicky to smysl nedává, ale dál jsem to neřešil a nechal sběratelství vyškrtnout. Nevím, jestli to opravili nebo jestli to jen u nás blbě užívali - podle mě se ty tři důvody logicky nevylučují.

Caroprd111

Příspěvek#2568 » úte 8. pro 2020, 12:12

A vy místo toho, abyste jim vysvětlili, že jste jediní, kdo ve vaší žádosti bude něco škrtat, sklopíte ocas a ještě jim poděkujete za nesprávný postup a jejich lenost/blbost.

pavelg

Příspěvek#2569 » úte 8. pro 2020, 12:23

v podstatě jo.. to sběratelství jsem tam měl jen v režimu "proč ne" ... a nebylo to pro mě podstatné.

Long

Příspěvek#2570 » úte 8. pro 2020, 13:59

Dnes ráno v cca 8:00 odeslána Žádost blabla B e-mailem na Sdružení, před chvilkou (v cca 13:00) přišly platební údaje..... proč to jde jen v nouzovém stavu ?

ViralWinter

Příspěvek#2571 » úte 8. pro 2020, 16:55

Caroprd111 píše:A vy místo toho, abyste jim vysvětlili, že jste jediní, kdo ve vaší žádosti bude něco škrtat, sklopíte ocas a ještě jim poděkujete za nesprávný postup a jejich lenost/blbost.

Bylo to tak u každého nákupka se kterým jsem na poldy šel. Buď museum/sběratelství, nebo zbytek. Jinak je to v konfliktu. A můžeš si vybrat mezi názorem anonyma bez odpovědnosti na fóru, nebo poldou na přepážce :lol:

paulus.u

Příspěvek#2572 » úte 8. pro 2020, 16:59

paulus.u píše:Dnes je patek a v pondeli to budou presne 4 tydny...

Tak porad nic... Maji na vyrizeni porad jen 30 dni a nebo to protahli? A pokud se ho nekdy dockam, jak probiha registrace na Praze 5? Chtej videt zbran osobne a nebo jim staci ty fotky?

/// ani ty platebni udaje mi jeste nestihli neposlat po 4 tydnech ...

Sud

Příspěvek#2573 » úte 8. pro 2020, 18:54

ViralWinter: jenže policajti pro to nemají v zákoně oporu. Naopak ty máš oporu ve správním řadu. Mají povinnost tvojí žádost přijmout, pokud je z ní aspoň trochu jasné, co po nich chceš. Rozhodně tě nemůžou nutit žádost při podání jakkoliv upravovat. Po podání žádosti, žádosti vyhoví, zamítnou jí nebo tě vyzvou k doplnění. Přičemž při odevzdání doplněné žádosti běží opět lhůta 30 dnů.
Při zamítnutí žádosti ti musí sdělit důvod zamítnutí.
Takže pokud budeš trvat na podání žádosti muzejnictví + to ostatní, museli by ti žádost zamítnout a sdělit ti důvod zamítnutí.
To se ale samozřejmě nestane, protože pro to žádný důvod není a žádosti tedy budou muset vyhovět.

ViralWinter

Příspěvek#2574 » úte 8. pro 2020, 20:08

Z toho by mě j*blo to pokaždé řešit, hádat se a zdržovat volovinama :D Někoho možná baví hádat se úředníkem, můj čas je na to příliš drahý :D

pavelg

Příspěvek#2575 » úte 8. pro 2020, 20:32

Sud: jo, tak to bude, ale nemel jsem potrebnou motivaci. Kdyby jim vadilo noseni, to by byla jina.

Caroprd111

Příspěvek#2576 » stř 9. pro 2020, 00:41

ViralWinter píše:[quote="Caroprd111"]A vy místo toho, abyste jim vysvětlili, že jste jediní, kdo ve vaší žádosti bude něco škrtat, sklopíte ocas a ještě jim poděkujete za nesprávný postup a jejich lenost/blbost.

Bylo to tak u každého nákupka se kterým jsem na poldy šel. Buď museum/sběratelství, nebo zbytek. Jinak je to v konfliktu. A můžeš si vybrat mezi názorem anonyma bez odpovědnosti na fóru, nebo poldou na přepážce :lol:[/quote]Já se nespoléhám na názory, ale na fakta. Nevím, o čem se chcete hádat a ztrácet čas. Žádost, kolky, tady to máte, naschledanou.

Destructor

Příspěvek#2577 » stř 9. pro 2020, 12:01

Já bych řekl že se to navzáje vylučuje, tedy ty to chceš pro sběratelskou činnost (nesmíš s tím střílet) a zárověn pro další činnosti kdy s tím chceš stříet ...
Ještě doplním, pokud přísnější vyhrává, v tom případě by si s ní nemohl střílet.

aToM

Příspěvek#2578 » stř 9. pro 2020, 12:14

Se zbraní pro sběratelství střílet můžeš, pokud má platnou zkušebnu. Bylo na to i stanovisko MV.

Sud

Příspěvek#2579 » stř 9. pro 2020, 12:17

I na samotné NP s kombinací „provozování muzejnictví nebo sběratelské činnosti“ + ostatní důvody je stanovisko MV
https://www.mvcr.cz/soubor/stanovisko-k-uvedeni-radneho-duvodu-provozovani-muzejnictvi-nebo-sberatelske-cinnosti-pdf.aspx

aToM

Příspěvek#2580 » stř 9. pro 2020, 12:23

Jo, to je to stanovisko.

Zpět na