Pohovor s komisařem

thomas888

Příspěvek#1 » úte 25. zář 2012, 10:24

Dobrý den, právě jsem se při studiu dozvěděl, že součástí teoretické zkoušky je i osobní pohovor na 20 minut max. s komisařem. Bude se ptát na věci ze zákona nebo se mám připravit na něco jiného? Děkuji

HonzaLBC

Příspěvek#2 » úte 25. zář 2012, 10:52

Zdravím,
při teoretické části se jen píše test a podle výsledku testu (počtu bodů) buď skončíš nebo pokračuješ k praktické části. Pohovor s komisařem je až v praktické časti při předvádění bezpečné manipulace a jde o otázky okolo zbraní, zákony ho už nezajímají, na to je ten test.

thomas888

Příspěvek#3 » úte 25. zář 2012, 11:04

super, diky moc. a ty veci co jsou napsany tady v nauka o zbranich mi staci na ty jeho otazky?

sided
moderátor

Příspěvek#4 » úte 25. zář 2012, 11:31

Měly by stačit ale chce si to i ošahat. V reálu je to trošku jiný než na jůtůbu.

HonzaLBC

Příspěvek#5 » úte 25. zář 2012, 11:47

Může mít i nějaký doplňující otázky navíc, ale na ty se dá většinou přijít logickou úvahou. Třeba mě se zeptal, co udělat s nábojem, kterému se nechce vystřelit (selhač). Teoreticky správný postup je vrátit výrobci k likvidaci, mě napadlo odpovědět, že to na té střelnici odevzdám správci střelnice a ten si s tím jistě poradí a bude na to líp připravený, tahle odpověd taky prošla. Asi by nechtěl slyšet, že třeba náboj strčíš do kapsy a doma vyhodíš do koše.

maja

Příspěvek#6 » úte 25. zář 2012, 13:37

Selhač vezmeš do kapsy a doma hodíš do kamen :lol: (tak takhle ne)

Obecně ti stačí to, co je tady v nauce o zbraních. Je vhodné znát maximum, co se týká bezpečnosti, protože o tom ta praktická část je. Takže i co dělat, když selže náboj nebo se zasekne zbraň. Ono až se ti to stane ve skutečnosti, tak budeš aspoň tušit, co s tím.

thomas888

Příspěvek#7 » úte 25. zář 2012, 16:21

jasně, přiznávám se, že jsem úplnej začátečník a včechny ty věci jsou pro mě nový, třeba ty popisy zbraná mě docela děsí z toho obrázku, je třeba vědět všechny ty části nebo stačí jen ty hlavní?

Alcatraz

Příspěvek#8 » úte 25. zář 2012, 17:14

Nas komisar pred rozborkou jasne rekl, ktery zbrane tam ma, ktera ma jaky hlavni casti, ze je bude chtit ukazat a ze na vic se ptat nebude.

Jinak pozadovat po tobe musi kontrolu zbrane, rozebrani, slozeni a predvedeni ukonu pri strelbe. Ale oni se ptaji, nevim z jakeho institutu te muze vyhodit, kdyz se mu tvoje odpovedi nelibi. Ale teoreticky se mohou zeptat na cokoliv z te nauky o zbranich zde (a uz bylo zaregistrovano i par dotazu, ktere zde uvedeny ani nejsou). Je to o cloveku. Vetsinou je to nekdo rozumny, kdo se zepta na zaklady, a kdyz nevis nejaky i dulezity detail, tak ti ho rekne, abys priste vedel.

Takze ty ukony musis mit dost zazity a dost presne. Ja myslim, ze jinak nez se zbrani (vsema) na strelnici to jde tezko. Jinak se lehce stane, ze zacnes rozebirat brokovnici aniz predtim zkontrolujes komory a mas vymalovano.

Zbytek tech informaci je dobry umet, je dobry je pochopit, neni tam nic, co by naprosta vetsina lidi tady se ZP nevedela, takze se to neztrati, ale uplne tezkou hlavu bych si z toho nedelal.

matyman2

Příspěvek#9 » ned 30. zář 2012, 10:46

Jestli se nepletu, tak ten ústní pohovor na max. 20 minut je u zkoušek na zkušebního komisaře a ne u zkoušek pro získání ZP

garf

Příspěvek#10 » ned 30. zář 2012, 12:59

To matyman2 : Pletete......
Tam... :twisted: , je pane kolego, po úspěšně složených písemných testech skutečně pohovor uchazeče o zkušebního komisaře , ale před zkušební komisí ministerstva vnitra...a skutečně časově vymezený,tady tazatel , je uchazeč o první ZP....
ale,.....pokud jste již dlouho držitelem ZP /jako já od r 1993/pak doporučuji udělat si zkoušky odborné způsobilosti znovu ...občerstvíte si některé současné požadavky a skutečnosti ,a dorazíte do reality zkoušek v současné době - pak nebudete překvapen běžně dnes probíhající ústní zkouškou v rámci praktické zkoušky pro nejběžnější sk ZP:B,E .....
Na odůvodnění-oporu v zákoně se ptejte jinde..., tady se to probíralo už mnohokrát v jiných vláknech, a ani MV,ani Lex, ani odborný tisk- nedokázal některé otázky ohledně průběhu zkoušek bezezbytku zodpovědět,

ALE tady je oprávněný dotaz !!! na praktickou část zkoušky odborné způsobilosti .... , kde zkušební komisař ! - Jako jediný ,ověřuje a případně na závěr osvědčením potvrzuje způsobilost uchazeče o ZP v několika "ohledech" / např.-bezpečná manipulace se zbraní-zbraněmi a střelivem, rozborka pro čištěni a sborka, odstraňování závad při střelbě, jako poslední je střelba.../ jednou z otázek,- je také podstatná : Příprava zbraně a střeliva před střelbou.../ tzn vcelku volné tema -na všeobecný pokec... o zbraních a střelivu :mrgreen: ,kde zkušební komisař zjištuje u žadatele např co se kam "nabíjí" ,co je to ráže,co znamená 9mmPara a 9mmLuger a 9x19 ap., kde by mohla na zbrani být zkušební značka,a samozřejmě také popis dalších pro bezpečnost zbraně podstatných částí-např úderník,pojistka, atd..
v podstatě takový všeobecný přehled o zbraních a střelivu,
I kdyby jen proto, aby si někdo po vydání ZP nenabil do CZ75v9mm třeba 9mmMakarova,
rozumíme?
Garf

matyman2

Příspěvek#11 » ned 30. zář 2012, 17:22

Děkuji za vysvětlení, hned jsem moudřejší :)

E-Ryc

Příspěvek#12 » pon 1. říj 2012, 10:45

Jen me tak napadlo, nezamotal se ti tam ten 20min pohovor ze zkousky na zkusebniho komisare?
EDIT: tak koukam, ze uz to nekdo napsal. tedy nic.

Artifex

Příspěvek#13 » pon 1. říj 2012, 14:36

Nemusí být, já byl svého času na pohovor s komisařem určitě přes 1/4 hodiny, vyptával se na veškeré možné serepetičky a detaily a měl moooc velkou touhu mne načapat a vyhodit ale jaksi se mu to nepodařilo...

Zpět na