Nařízení vlády pro zákon o nakládání se zbraněmi/Střelecká příprava
- JirkaCV

Příspěvek#437 » úte 6. zář 2022, 11:46
Nojo, jenomže my starší si ještě pamatujeme PSVB.
Tatíci, co si navlíkli oranžovou pásku a najednou byli hróózně důležitý. Správně měli chodit pouze s esenbákem, ale někteří to zneužívali fest.
Okolí si z nich dělalo akorát prču.
Jinak rozdíl tu přecejenom je. PSVB nechodili ozbrojení, neprošli prakticky žádným výcvikem. Jednalo se v podstatě o podržtašky esenbákům.
(pro mladé: esenbák (SNB) = policajt (PČR)).

Tatíci, co si navlíkli oranžovou pásku a najednou byli hróózně důležitý. Správně měli chodit pouze s esenbákem, ale někteří to zneužívali fest.
Okolí si z nich dělalo akorát prču.
Jinak rozdíl tu přecejenom je. PSVB nechodili ozbrojení, neprošli prakticky žádným výcvikem. Jednalo se v podstatě o podržtašky esenbákům.
(pro mladé: esenbák (SNB) = policajt (PČR)).
- Letec 12

Příspěvek#438 » úte 6. zář 2022, 11:51
Pleteš si to, mluvíš o dřívější VB Veřejné bezpečnosti, která odpovídá dneční Policii ČR
https://cs.wikipedia.org/wiki/Sbor_n%C3 ... C4%8Dnosti
Podrobnosti k stanovená záloha státu a systém střelecké přípravy:
https://gunlex.cz/zbrane-a-legislativa/ ... emu-zakonu
https://tacticoolna.cz/stanovena-zaloha ... -pripravy/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Sbor_n%C3 ... C4%8Dnosti
Podrobnosti k stanovená záloha státu a systém střelecké přípravy:
https://gunlex.cz/zbrane-a-legislativa/ ... emu-zakonu
https://tacticoolna.cz/stanovena-zaloha ... -pripravy/
- Sobiho

Příspěvek#439 » úte 6. zář 2022, 14:11
Jen technická: Jednotky dobrovolných hasičů nejsou žadné "pomocné" jednotky, ale základní složka IZS, na to velký pozor. V rámci plošného pokrytí jsou zásadní. Jen tak mimochodem mokrých z HZS je cca 7tis a členů dobrovolných jednotek 63tis. Navíc člen dobrovolné jednotky musí umět to samé jako "profík" a často dobrovolné jednotky jezdí i bez HZS na události. Dobrovolné jednotky JPO nejsou pomocné, ale základ stojí na nich. Tím nemyslím fanoušky požárního sportu a nedělní opilce v PSkách, to je něco úplně jiného, co spíše zneužívá označení Hasiči.
Jinak stanovené zálohy opravdu jsou pomocné, pro pomoc při řešení krizových situací a myslím, že je to i dobrý nápad. Jen mi tam pořád chybí nějaká systematická činnost a výhody jako mají "aktivní zálohy". Ale je to krok dobrým směrem.

Jinak stanovené zálohy opravdu jsou pomocné, pro pomoc při řešení krizových situací a myslím, že je to i dobrý nápad. Jen mi tam pořád chybí nějaká systematická činnost a výhody jako mají "aktivní zálohy". Ale je to krok dobrým směrem.
- petras125

Příspěvek#440 » úte 20. zář 2022, 12:17
O tomto víkendu jsem absolvoval kurz 201 u CZUB na střelnici Orlová-Lazy. Kurz v naprosté pohodě, instruktoři super přístup. Bylo to hodně individuální, protože se nás sešlo pouze 7 uchazečů a instruktoři byli dva. Mám za sebou šest kurzů pistole/puška u HARD TASK a DIRECT FORCE v levelech 1-2-3. Kurz 201 mi připadl nejkomplexnější a fyzicky nejnáročnější. Po kurzu cítím svaly, o kterých jsem doposud neměl tušení, že je vlastním 
 Vysoce hodnotím, že instruktoři vše reálně ukazují a nešetří sebe ani střelivem (což se třeba o kurzech DIRECT FORCE říci nedá).

- pavelg

Příspěvek#443 » čtv 29. zář 2022, 10:27
Já bych byl opatrný - bylo by politicky a trestně riskantní přistihnout při takové aktivitě spojence. Mnohem pravdědobobnější je scénář, ve kterém státní správa takovou aktivitu provede nebo umožní a pak určí viníka politickou cestou bezdůkazově.
Lidi, co by třeba zadrželi osobu provádějící humanitární akci na infrastruktuře by mohli celou spojeneckou akci ohrozit a být obviněni.

Lidi, co by třeba zadrželi osobu provádějící humanitární akci na infrastruktuře by mohli celou spojeneckou akci ohrozit a být obviněni.
- Letec 12

- HLAP

Příspěvek#446 » čtv 29. zář 2022, 14:25
Dneska jsem odstřílel hodnocené střelby. Mám certifikát, pak mám ten papír, co jsem dostal když jsem absolvoval MV-102. A teď prý ještě potřebuju nějaký další formulář, na kterém požádám na policajtech o zápis do SZS včetně svých zbraní. Byl jsem upozorněn, že policajti tohle ještě moc neznají. To chápu, je to novinka. Formuláře nemusí na oddělení mít k dispozici a teoreticky je ještě zatím možné, že sami nebudou vědět, co po nich chci... Tedy bych se vás rád zeptal, jestli víte, co je ten třetí formulář? A máte ho někdo ke stažení? Ať tam jdu radši s ním.

- Blacky

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX