Strelnice ke zkousce odborne zpusobilosti (Praha)

JirkaCV

Příspěvek#31 » pát 23. pro 2022, 11:50

Jasně, je tam dost much. Ale kostra by mohla zůstat stejná. A termín 26 mi připadá docela jako reálný. Jestli do té doby nevyhraje volby strana zelených.

marinakus

Příspěvek#32 » pát 23. pro 2022, 12:29

JirkaCV : Byli jsme teď na semináři zkušebních komisařů a tam to padlo dost natvrdo. Takže uvidíme. Zcela upřímně, mě se tam nelíbí zrušení papírových ZP. Průkazy zbraní ať klidně zruší, ať si každý držitel ZP sám ručí za oprávněnost držení zbraně. Alespoň tu knihovnu zahodím. Ale papírový průkaz je pořád nejjednodušší ověření jak na střelnici tak třeba na honu. Tohle je podle mě nedomyšlené.

Gregory

Příspěvek#33 » úte 27. pro 2022, 15:06

marinakus: a nebudou se místo klasického formátu ZP dělat plastové kartičky formátu OP, ŘP?

Jinak střelnici můžu doporučit Kapslovnu a pak Prague Armory tam jsem dělal rozšíření ZP. Do AVIMu chodím střílet, ale tam není možnost dělat zkoušky na C (předpokládám, že ani na B). V Prague Armory dělají tuším i přípravu..., ale to jen co si tak matně vzpomínám. Tehdy to pro mě, ale nebylo důležité, protože jsem pouze rozšiřoval o novou skupinu.

skagerak

Příspěvek#34 » úte 27. pro 2022, 16:58

Pokud je nekde prekazkou pro nedelani C strelba dlouhou na 25m, tak B pokud je v kombinaci s E nebo D strili jen kratkou pokud samo tak taky muze jen kratkou nebo dlouhou...

paza

Příspěvek#35 » úte 27. pro 2022, 17:57

Já jsem konzerva a AVIM má úžasnou atmosféru, to pro mě hodně znamená...

marinakus

Příspěvek#36 » pát 30. pro 2022, 14:01

Gregory : Bavíme se o tom, co je v návrhu nového zákona. Smyslem je prý mimo jiné zjednodušení práce na OSZBM. Vydávání plastových kartiček by ji udělalo naopak složitější.
Jinak Céčko pochopitelně na střelnici kratší než 25 metrů neodstřílíš, Béčko v pohodě, protože ho můžeš ze zákona odstřílet krátkou kulovou na deset metrů. A nemusí to být v kombinaci s jinou skupinou ale klidně i holé B.

Zpět na