Odevzdání ZP správci střelnice

Bubenicek

Příspěvek#226 » pát 8. pro 2023, 11:01

frantisekkozisek píše:Bubenicek: Když to uzavřeš úplně, budeš mít ještě míň starostí

Uzavírám to úplně a definitivně, bude to jen klubová střelnice. Ty problémy co byli stačily, klid opravdu bude a už žádné starosti. Parta lidí co se o střelnici stará, vylepšuje si jí a v klidu si jde kdykoli zastřílet je 1000 x lepší než se hádat s arogantní má lidma co si myslí že dají 100 Kč a můžou si dělat co chtějí.

ante

Příspěvek#227 » pát 8. pro 2023, 12:19

Ježiš tak si to zavři, no.

Nikdy jsem u tebe nebyl a teď bych nešel ani smykem, protože jsi dal jasně najevo že jsem pro tebe apriori póvl jenom proto že mne neznáš. Nemyslim že chci takový lidi potkávat a je mi úplně jedno jak málo za stav chtějí.

Sobiho

Příspěvek#228 » pát 8. pro 2023, 12:35

Jestli jste někdy někdo z Vás pořádali něco pro lidi, pro veřejnost, tak rozhodně "opatrnost" a "zkušenost" vlastníků či správců střelnic pochopíte, my už "spolkově" příští rok pro veřejnost nic dělat nebudeme, právě na základě těchto zkušeností. Na druhou stranu je taky špatně ihned mít toho druhého za hajzla. Takže to musí mít rozumnou úroveň. Bohužel jsem nedávno zažil dva nové střelce co dorazili na "naší" střelnici poprvé a fakt to byla nevychovaná namachrovaná hovada a Ti už se tam asi nikdy neobjeví. Je to prostě o lidech a to na obou stranách, bohužel ta jedna strana pak ty opravy a náklady nese na rozdíl od té druhé.

vvitty

Příspěvek#229 » pát 8. pro 2023, 12:48

frantisekkozisek píše:A když mi ten ZP zabavenej správcem někdo z toho stolu ukradne .... čí to bude chyba? Samozřejmě moje.
A druhá věc, když půjdu například nakoupit do obchodu 100 metrů od baráku a budu mít u sebe zbraň ... musím mít u sebe i ZP?, nebo je to dostatečně blízko, abych ten průkaz u sebe mít nemusel a v případě potřeby pro něj zaběhnu

Jako ze spravce ktery ma zajistit mimo jine zabezpeceni streliva a pujcovanych zbrani si tam necha ukrast ZP navstevnika? A jeste clovekem ktery mu predtim prozradil svoji identitu a je snadno dohledatelny - protoze tipuju ze navsevnici bez ZP se tam jaksi volne nepromenaduji ....

frantisekkozisek

Příspěvek#230 » pát 8. pro 2023, 13:03

vvitty: Zbraně a střelivo mají obvykle v trezoru ... ZP tam jsou pohozený na stole ..... ale pokud ti to tak vyhovuje, tak je to tvoje věc .... Já se tady jen snažím říct, že tím, že odevzdáš zp a následně jdeš střílet aniž bys měl zp u sebe porušuješ zákon. Můžete si to vykládat jak chcete, ale v zákoně to je černý na bílým.

dan

Příspěvek#231 » pát 8. pro 2023, 14:21

frantisekkozisek píše:A když mi ten ZP zabavenej správcem někdo z toho stolu ukradne .... čí to bude chyba? Samozřejmě moje.

To je zajimava otazka. A odpoved urcite znaji ti, kterym se to uz stalo. Snad nam to tady nektery z nich rekne. Ledaze se takove veci, jakkoli samozrejme mozne, realne nestavaji a nebude nikdo, kdo by nam to mohl rict ...

To by nam melo dat odhad o jakem riziku (a jakych moznych skodach) se tu tak plamenne dohadujeme ...

Kodiak66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#232 » pát 8. pro 2023, 14:24

Ale tady se zase mlátí prázdná sláma. :-)

dan

Příspěvek#233 » pát 8. pro 2023, 14:27

Stejne je pro me asi nejvetsi prekvapeni v jake bubline ja to ziju. Pohybuju se po velke verejne strelnici. Rocne tu projdou vetsi tisice lidi. Ale probiha to tu tak nejak v pratelske, skoro bych rekl klubove, atmosfere. Coz neznamena, ze nekdo neco obcas nepodela, no tak dostane vynadano, nejak se dohodne jak se to napravi a jede se dal. Cekal jsem, ze na mensich strelnicich to musi byt jeste lepsi. Ale z diskuse tady to vypada, ze typicka strelnice je se svymi navstevniky v permanentni studene valce. Bud' jsem ja uplne mimo, coz je klidne mozny, ja zas tolik jinych strelnic nenavstevuju, nebo se tu z marginalniho problemu vyrabi velka afera ...

kolombo

Příspěvek#234 » pát 8. pro 2023, 14:54

Tahle debata neodráží reálný stav na střelnicích. U nás na severu rozhodně ne.

pavelg

Příspěvek#235 » pát 8. pro 2023, 14:57

A to je právě cenné na diskusi, když si něco představuješ a dozvíš se, jak je to doopravdy.
Ty máš jednu zkušenost, někdo jiný má jinou. Obě jsou reálné. Někde mají dobré pivo, někde nemají.

Ale původně to bylo o tom, jestli je v pořádku lidem odebírat při vstupu ZP.

uncle

Příspěvek#236 » pát 8. pro 2023, 15:05

dan...
řekl bych, že je to přesně je to poslední, co píšeš... kdybych si měl z každého střelce, který mi prostřelí zařízení nebo brokovnicí zlikviduje latě na terče, protože "on přece nevěděl", dělat nepřítele, tak to rovnou můžu zavřít... samozřejmě ale všechno má své meze ;)

vvitty

Příspěvek#237 » pát 8. pro 2023, 17:50

frantisekkozisek píše:vvitty: Zbraně a střelivo mají obvykle v trezoru ... ZP tam jsou pohozený na stole .....

Jak kde.
Ja to teda moc neresim protoze strelnice kam chodim obvykle jsou ponekud komercniho charakteru a odevzdavani ZP neprovozuji, spravce si poradek zjednava jinym zpusobem.
Za mnohem vetsi problem povazuji na nekterych strelnicich chovani nekterych strelcu ve vedlejsim kotci nez to ze mi nekdo ukradne karticku ponechanou u spravce.

dan

Příspěvek#238 » pát 8. pro 2023, 18:42

Sobiho píše:bohužel ta jedna strana pak ty opravy a náklady nese na rozdíl od té druhé.

V tomhle ve skutecnosti muze byt zakopany pes. V nejake pozici je strelnice provozovana za ucelem zisku - ta ma obvykle trochu vyssi ceny, coz jednak prichozi vyfiltruje samo od sebe, druhak, jeji hranice mezi "beznym provoznim opotrebenim" a "on mi to tu nici" bude trochu vys. A v jine pozici je strelnice provozovana "pro radost", ekonomicky se potacejici na nule nebo dokocne pod ni. Jednak tam asi bude o neco vetsi pomerne zastoupeni "svatecnich" strelcu, jednak tam kazda prestrelena lat znamena zasek do rozpoctu. Tam pak asi budou vztahu napjatejsi ...

Nejhorsi kombinace pak patrne je strelnice provozovana pro radost a navstevnik, jehoz hlavni starosti je, jestli ho spravce strelnice nahodu nejak nekrati na jeho svatych pravech. A spravne zminujes, ze tohle se netyka jen strelnic, ale vlastne kazde dobrovolnicke nekomercni akce poradane pro verejnost ...

Carloss

Příspěvek#239 » pát 8. pro 2023, 22:52

JirkaCV píše:Vstoupí v platnost velká novela ZoZ, která papírové ZP ruší. Ale to asi víš, ne?

1. nezruší ZP jako takové. 2. kdo ví, jak to bude.
Podle mě nezruší ani ty papírové. Jen k nim zavede ty digitální. Tak, jako třeba s ŘP a OP a zruší povinnost fyzické nosit u sebe. Jedině tak to totiž dává smyl.
No.. ale moje reakce byla na tvrzení o "zrušení ZP". To tvrzení je přinejmenším... zavádějící... až nepravdivé.

cipis

Příspěvek#240 » pát 8. pro 2023, 22:54

Nemyslím si, ZP už nebudou. Bude ZO ... Slovíčkaření, ale v kontextu je ten výše uvedený výrok pravdivý. ZP jako takový, co je teď, přestane existovat.

Zpět na