kontrolován policií při nošení zbraně

Dutchsportsguy

Příspěvek#31 » pon 16. zář 2024, 15:06

DVII píše:Jsem od přírody nedůvěřivý, takže si nejsem jist jestli náš nový holandský přítel není ještě větší přítel protizbraňových aktivistů a naše odpovědi, jak je to všechno "v pohodě " budou dány na stejnou hromádku jako výrok magora z FF, že získat zbroják je jednodušší než získát řidičák. Samozřejmě mínus pro nás, neboť pro mocné tohoto sveta a jejich přisluhovače platí, že je lepší neozbrojený zhulenec než slušný člověk avšak ozbrojený...

Rozumím vaše podezření. ale jsem menšina v Nizozemsku, která je pro držení zbraní. Rozhodně jsem aktivista za bezplatné držení zbraní :).
Dnes večer zveřejním fotku svého střeleckého rejstříku

Rick

Příspěvek#32 » pon 16. zář 2024, 15:33

Dutchsportsguy nemusíš nic ukazovat ani dokazovat. Prostě my jsme trochu nedůvěřivá komunita, z toho si nic nedělej. (myslím obecně český národ a střelci dvojnásob ;) )

Stejně jestli mluvíš pravdu nebo ne, je to z hlediska našich odpovědí jedno. Ať už se informace od nás budeš snažit využít ve prospěch střelectví, nebo proti, odpovídáme správně, objektivně a slušně. Věřím, že tak reprezentujeme českou střeleckou komunitu v dobrém světle.

Gimpel

Příspěvek#33 » pon 16. zář 2024, 16:22

DVII:
........,,pro mocné tohoto sveta a jejich přisluhovače platí"......

Alexandr Solženicyn - Souostroví Gulag:
,,Mírná ovce je vlku po chuti"

dan

Příspěvek#34 » pon 16. zář 2024, 16:38

Erix píše:Prostě bych trval ... nelze z mého pohledu provést ... pravdu nedělal.
Porad nestastne mentalni nastaveni, ktere nedoporucuju. Nemas co na necem trvat, tvuj pohled neni urcujici a "opravdu nedelat" je vyrok, ktery bys v ty chvili nemel mit v hlave vubec.
Vsechny ty mozny popotahovacky o kterych mluvis hrozi jen pokud se jich dozijes.

Znovu ale zduraznuju, ze spekulujeme o velmi hypoteticke situaci. Takze detaily toho jak presne to probehne (a to jak to dopadne) si muzeme vymyslet zcela libovolne ...

Dutchsportsguy

Příspěvek#35 » pon 16. zář 2024, 16:50

Rick píše:Dutchsportsguy nemusíš nic ukazovat ani dokazovat. Prostě my jsme trochu nedůvěřivá komunita, z toho si nic nedělej. (myslím obecně český národ a střelci dvojnásob ;) )

Stejně jestli mluvíš pravdu nebo ne, je to z hlediska našich odpovědí jedno. Ať už se informace od nás budeš snažit využít ve prospěch střelectví, nebo proti, odpovídáme správně, objektivně a slušně. Věřím, že tak reprezentujeme českou střeleckou komunitu v dobrém světle.

Vážím si vašich odpovědí a názorů. děkuji moc

Erix

Příspěvek#36 » pon 16. zář 2024, 17:59

dan píše:
Erix píše:Prostě bych trval ... nelze z mého pohledu provést ... pravdu nedělal.
Porad nestastne mentalni nastaveni,...
Vsechny ty mozny popotahovacky o kterych mluvis hrozi jen pokud se jich dozijes.

Takže ihned bez upozornění na stav zbraně kdekoliv vydat a při případném výstřelu až potom řešit následky? Taky řešení, pokud to pravda přežiju, protože to může trefit i mě.
Naštěstí toto asi opravdu běžné není a pokud by to nastalo, tak za zřetelného komentu co dělám opatrně vyháknu pouzdro a předám tak(hlavní k zemi). Samotnou kontrolu ať udělá až se schovám s druhým příslušníkem za nejbližší roh. :lol:

Letec 12

Příspěvek#37 » pon 16. zář 2024, 18:15

Myslím, že už rozvádíte dotaz do absurdní roviny. Nikdy se mě, ani lidem v okolí nestalo, že by po mě polcista chtěl ukázat zbraň. Někdy se zeptal při silniční kontrole, jestli ji mám, jinak nic. Kontrolu zbraní jsem podstoupil jen na střelnici, nebo na pravidelné prohlídce všech zbraní na PČR.

Klicky

Příspěvek#38 » pon 16. zář 2024, 18:18

Bych to nedramatizoval. Myslím že Dan jen upozorňuje, že odmítáním pokynů od příslušníka se můžeš pouštět na tenkej led toť vše.

Vysvětlovat a upozorňovat můžeš jak chceš, ale dával bych si bacha na nějaký “odmlouvání” a zdlouhavý diskuze co by mohl budut dojem nedpolupráce.

MojeTikka

Příspěvek#39 » pon 16. zář 2024, 19:16

Ja se pri jednani s policistou drzim postupu, jako na vojne. Rozkaz splnit a stezovat si pripadne potom. V Cesku plati, ze dobre slovo zelezna vrata otevira a to i pri jednani s policistou. Nikdy jsem nemel problem. V Nemecku to same. V Italii uplne v pohode. Jedini policajti, kteri na mne kdy byli neprijemni, byli Svycari. Duleziti jak h... na dalnici. Vzdy. Takze s nima se nebavim, odpovidam strucne, jasne, s neutralnim oblicejem.

V Cesku se mi dvakrat stalo, ze jsem byl tazan policistou, jestli mam zbran, po mem pritakani dokonce ani v jednom z pripadu nechteli videt papiry. Zrejme uz podle chovani posoudi, jestli jednaji s potencialne problemovym obcanem. Nema tim padem zadny smysl vzbudit zdani, ze do teto skupiny patrim. Setrim si svuj cas i nervy a pokud by tim melo utrpet moje ego, klidne to spolknu, at je klid.

Bavim se o situaci, kdy jde o neco okolo zbrani. Nemyslim ted jednani se silnicarema. S tema se bavim pouze v mire naprosto minimalni a nezbytne nutne.

Dutchsportsguy

Příspěvek#40 » pon 16. zář 2024, 20:43

jak bylo slíbeno

Erix

Příspěvek#41 » pon 16. zář 2024, 21:38

To Klicky a MojeTikka:
Palec hore, určitě jsem nechtěl, aby to vyznělo jako odpor vůči orgánu, pouze chtěl upozornit na hypotetickou situaci, kdy může převzetí nošené zbraně (nedej bože nabité v komoře) při kontrole představovat jisté riziko, viz zkušenost daného držitele (myslím, že to bylo na Glock fóru), kdy se měl tento chvíli dívat na svoje ústí hlavně. :roll:

Nikdo ale neodpověděl uživateli Střelec, pokud by toto byl nucen někdo podstoupit třeba v obchoďáku. Tam je určitě na místě navrhnout (ano, jistým způsobem odpor) bezpečnější způsob nebo místo. Třeba předám skryto v pouzdře, ale vybíjení a prohlídka mimo ohrožený prostor. Na silnici to hlídce taky kolikrát neodstavíme hned co zablikají, ale zpomalením a případným zablikáním výstražkami dáme vědět, že víme a odstavíme to na dobrém místě. ;)
Ještě, že nejsme v Americe, tam by byl člověk děravej jen za to, že špatně vypadá, tam se ani z auta nevylejzá a člověk doufá, že to přežije. :roll:

P. S. Co je pravdy na tom, že PČR by při kontrole, když se necítí ohrožena, neměla mít ruku ani na zapnutém pouzdře? Prý to taky někdo hnal k projednání, že se cítil být ohrožen hlídkou a tito byli následně minimálně poučeni, že toto spolu s případným rozepnutím pouzdra mohou učinit až při ohrožení a zákroku. Tím pádem by příslušníci s dlouhými, kteří hlídkují také páchali ohrožení občanů, no moc mě to nesedí(možná to má specifika). Kdo má info, nechť doplní.

expres

Příspěvek#42 » pon 16. zář 2024, 21:54

Taky jsem četl něco podobného, ale mám pocit že to sahání na pouzdro se řešilo kvůli "zastrašování" od PCR. Nepřiměřeně na událost co se dela a soud že zastal poskozeneho...

Dutsch-> nic si nevložil, ale vykašli se na to. Češi nejsou důvěřivý. Krom toho tím chceš ukázat na internetu věc co je soukromá a nepatří na něj. Tedy v případě že to nemáte volně k náhledu v Holandsku pro všechny lidi.
Po Česku pokazil: Slibem nezarmoutis.
Nebo: To co já vám slibim, to vám nikdo nikdy neda.

Snad nejsi aspoň nějaký fousac s klubu alou na bar, co si tady hledá pratele.. Tomu říkám konspirace do konce :D

Vím že v Holandu se nesmí nosit a taky čtu obcas zprávy o střelbách na ulici. Pech, nemoci se bránit.

risa2000

Příspěvek#43 » pon 16. zář 2024, 22:01

Pokud by mne policista požádal jestli může vidět moji zbraň a já bych ji měl u sebe nabitou, tak bych se ho zeptal, jestli ji mohu vybít. Ne nutně je všechno záměr, a ne nutně všechny souvislosti musí být jasné. Je to vždy o komunikaci.

dan

Příspěvek#44 » úte 17. zář 2024, 00:20

Erix píše:pouze chtěl upozornit na hypotetickou situaci, kdy může převzetí nošené zbraně
To je situace, ktera ma standardni reseni. Zbran povazuji za nabitou dokud se osobne nepresvedcim o opaku. Upozornit protistranu je slusnost, ale i kdybych mu stokrat opakoval, ze je zbran prazdna, musi ji prebirat stejne jako by byla nabita.

Je tu samozrejme moznost, ze to Policista nevi a se zbrani manipulovat neumi. Rikam jen tolik, ze ani v takovem pripade nemam za bezpecny napad mu odporovat.

Erix píše:pokud by toto byl nucen někdo podstoupit třeba v obchoďák
I to je vec, kterou by kazdy, kdo na verejnosti nosi zbran, mel umet zvladnout. Nabit, vybit a idealne i opravit zavadu musim umet bezpecne provest i obklopen lidmi. Takze udelam co chce.

Odkud beru tak radikalne submisivni postoj? Delavam figuranta. Mam za sebou nepocitane kontaktu, kdy me kontrolovali pripadne odzbrojovali. Sice jde jen o simulace, ale naprosta vetsina Policistu taky nikdy na ulici nikomu strelnou zbran neodebirala doopravdy. Mockrat jsem umrel. I jako vzorne spolupracujici obcan, ktery vzorne plnil i ty pokyny, ktery zapomeli rict. Ne ze byli hloupy ale proto, ze to je slozity a je snadny udelat spatny rozhodnuti. A tohle riziko se ja budu, pri skutecne situaci, pokouset maximalne omezit. Vsechno ostatni je mene dulezite a budu to resit az vyresim tohle.

Ale to je moje zkusenost a muj zaver. Necinim si narok byt jedinnym zjevovatelem pravdy. Naopak, rad uslysim zkusenosti nekoho jineho.

risa2000 píše:Pokud by mne policista požádal jestli může vidět moji zbraň
Stalo se mi. Pri bezny silnicni kontrole. To uz jsme ale byli v te fazi behem ktere spolecne nadavame na to, ze jim stat na trenink neda dost naboju. To uz je trochu neco jinyho. A stejne jsem tricko vyhrnul velmi opatrne.

expres

Příspěvek#45 » úte 17. zář 2024, 06:04

Zajimavej pohled na věc. Není však trochu ovlivněny figurantstvím? Jen že v reálu jim hrozí postih za špatný postup, místo příště tohle a tohle lépe. Nic ve zlem, jen mě tak napadlo.
Nejsem nosič, moc se mě to netýká, ale když tak bych zbraň na výzvu předal. Jen bych je upozornil předem, pak předal snad v pouzdru a znovu upozornil že je nabitá a je potřeba ji vybit. Jak pustím ruky zbraň na výzvu policie, předpokládám že vše de za nima.... Máme sice jalové soudy, ale tohle už je přitaženy moc že bych za špatnou manipulaci mohl já.

Zpět na