kontrolován policií při nošení zbraně
- MojeTikka
- juraj1
-
Dutchsportsguy - Příspěvky: 35
- Dutchsportsguy
Příspěvek#169 » čtv 26. zář 2024, 08:05
Také jsem poslal e-mail českému policejnímu komisaři v mé nejlepší češtině
, Pokud mám také bydliště v Nizozemsku, potřebuji nějaké povolení z Nizozemska, abych si mohl v Česku vyřídit zbrojní průkaz, toto byla odpověď, kterou jsem dostal od policie:
"
Dobrý den,
Souhlas s vydáním zbrojního průkazu z Nizozemska je nutné předložit v případě, pokud místo pobytu máte zároveň v Nizozemsku - § 17 odst. 4 zákona č. 119/2002 Sb., zákona o zbraních. V uvedeném ustanovení zákona se rovněž uvádí, že lze předložit prohlášení členského státu, že předchozí souhlas není nezbytný. Zákon o zbraních neumožňuje náhradu tohoto dokumentu. V případě, že Nizozemsko tento doklad nevydá, podmínku stanovenou zákonem o zbraních nesplníte a zbrojní průkaz Vám ani při splnění ostatních podmínek nebude vydán.
V případě dalších otázek se obraťte přímo na můj E-mail
S pozdravem
"

"
Dobrý den,
Souhlas s vydáním zbrojního průkazu z Nizozemska je nutné předložit v případě, pokud místo pobytu máte zároveň v Nizozemsku - § 17 odst. 4 zákona č. 119/2002 Sb., zákona o zbraních. V uvedeném ustanovení zákona se rovněž uvádí, že lze předložit prohlášení členského státu, že předchozí souhlas není nezbytný. Zákon o zbraních neumožňuje náhradu tohoto dokumentu. V případě, že Nizozemsko tento doklad nevydá, podmínku stanovenou zákonem o zbraních nesplníte a zbrojní průkaz Vám ani při splnění ostatních podmínek nebude vydán.
V případě dalších otázek se obraťte přímo na můj E-mail
S pozdravem
"
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#172 » čtv 26. zář 2024, 10:27
ExplosiveCZ píše:...
Ale jestli máte v Nizozemsku pravidlo, že musíte za rok být minimálně 18x na střelnici, tak já bych nebyl proti něco podobného zavést i zde. Například 2x ročně střelnice, případně jeden závod libovolné kategorie ročně. A ne kvůli buzeraci, ale kvůli tomu, že si často lidé koupí zbraň ze strachu, nemají k tomu žádný vztah a pak jí mají 10 let v trezoru, než jsou prodlužovat zbroják. Je to jako s autem. Pokud sednete za volant jednou za 10 let, jste pro své okolí nebzepeční.
Achjo. Máme málo rozkazů a příkazů, vymyslíme si na sebe další sami, proaktivně. Co třeba nucené jízdy autem, pro ty, kdo jezdí málo?
A co když se mi nechce závodit? Chodím na kurzy HT a tréninky HTRangers, vadí to? Musel bych kvůli tobě na závod? Co s lidmi, které nebaví sedět celé dopoledne a čekat, až na ně přijde řada pro jejich pět minut slávy v měřené situaci...? Sebrat jim zbrojáky, protože nezávodí, a podle tebe jsou nebezpeční?
- MojeTikka
- Erix
- Klicky
Příspěvek#176 » čtv 26. zář 2024, 13:48
Co by vůbec ta návštěva střelnice 2x do roka jako měla vyřešit? To jako nějak zvýší bezpečnost manipulace se zbraní a střelecký schopnosti lidí co tu zbraň vytáhnou z toho sejfu 2x do roka aby splnili nějakou arbitrární podmínku?
Stál by mi někdo v tom Vašem scénáři za zadkem a kontroloval jestli střílim, nebo stačí když si na hodinu pronajmu stav, dám kafe a odjedu zas do háje?
Co by bylo vůbec účelem/cílem takového požadavku? Moc tomu nerozumím.
Stál by mi někdo v tom Vašem scénáři za zadkem a kontroloval jestli střílim, nebo stačí když si na hodinu pronajmu stav, dám kafe a odjedu zas do háje?
Co by bylo vůbec účelem/cílem takového požadavku? Moc tomu nerozumím.
- vvitty
Příspěvek#177 » čtv 26. zář 2024, 15:03
ExplosiveCZ píše:Taky jsem psal 2x ročně střelnice případně jeden závod. Buď a nebo.prostě cokoliv, kde člověk vezme tu zbraň do ruky.
No a je podstatne ze tu zbran vezme do ruky, nebo ze z ni i vystreli?
A ma z ni vystrelit jednou, zasobnik, krabicku, karton?
A postaci ze u toho nikomu neublizi, nebo se ocekava ze se i trefi?
A jako sberatel si na to kver muzu pujcit, nebo je potreba strilet s tim co mam doma a znehodnocovat to?
- MojeTikka
Příspěvek#178 » čtv 26. zář 2024, 16:14
Mmchdm, presne takhle probihaly 'zkousky' na ZP pocatkem devadesatek. Prisel jsem na strelnici, vystrilel 10 ran devitkou kamsi, pak 10 ran 7,65, pak brokovnici pohonil PETku po travniku, pak nam pan policista tak nejak behem ctvrtkodky v kostce povykladal, co a jak a slo se s papirem domu. Pak s papirem na PCR a - voila - vyfasovalo se leporelo ZP s povinnosti nakupu zbrane do 30 dnu, jinak propadlo.
Ze je to cele naprd, se ukazalo pomerne brzy a prave proto je dnes ZoZ takovy, jaky je a funguje velice dobre.
Ze je to cele naprd, se ukazalo pomerne brzy a prave proto je dnes ZoZ takovy, jaky je a funguje velice dobre.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí