kontrolován policií při nošení zbraně

DVII

Příspěvek#181 » sob 5. říj 2024, 15:40

Ať se pan kolega nezlobí, ale stále mi to připomíná sociální inženýrství...

Klicky

Příspěvek#182 » sob 5. říj 2024, 16:03

Co člověk to asi jiný zvyk,

jsou lidé co bez ní neodejdou z domu, jsou lidé co nenosí s nábojem v komoře, jsou lidé co nosí různé zbraně v zimě a v létě atd. atd.

Já veřejnou dopravou moc necestuji a když už jo, tak většinou na místo/akci kde bych stejně nenosil.

MojeTikka

Příspěvek#183 » sob 5. říj 2024, 17:36

Skoro mam takovej pocit, ze kolega je nejakej novinar, kterej sonduje mistni nastaveni.

JirkaCV

Příspěvek#184 » sob 5. říj 2024, 17:53

OK, a i kdyby byl. Tady jenom zjistí, že jsme normální.

MojeTikka

Příspěvek#185 » sob 5. říj 2024, 19:53

Jo, jen, ze tema uz je probrany, takze by mu to melo byt jasne. Pokud ne, musi patrat v zakone.

Petr z Braníka

Příspěvek#186 » ned 6. říj 2024, 16:43

Dutchsportsguy píše:nosíš svou zbraň každý den? Také ve vlaku, v autobuse nebo v metru

Jak by sis to představoval? Když chci jít do metra, tak někdo jiný mi moji pistoli ponese nahoře po chodníku, a vrátí mi ji tam, kde z metra zase vylezu?
Nejsou ty otázky opravdu už trochu hloupé?

DVII

Příspěvek#187 » ned 6. říj 2024, 18:06

Jak píše MojeTikka, téma je probraný a já dodávám, že další odpovědi na velmi zvláštní otázky je krmení trolla...

Dutchsportsguy

Příspěvek#188 » úte 8. říj 2024, 19:42

Omlouvám se za otázky. Jen je těžké si představit, že se to dá nosit ve veřejné dopravě. V Nizozemsku je dokonce i pepřový sprej nezákonné vlastnit a nosit.

dan

Příspěvek#189 » úte 8. říj 2024, 19:53

To je skoda, ze u vas vlada svym vlastnim obcanum neduveruje, ale s tim vam odsud nijak pomoct nemuzeme. Jen snad jako priklad, ze stat muze byt veden tak, ze se vlada svych vlastnich obcanu obavat nemusi.

Dutchsportsguy

Příspěvek#190 » úte 8. říj 2024, 19:55

Máte pravdu. a to je dobrý bod

JirkaCV

Příspěvek#191 » stř 9. říj 2024, 07:08

Za posledních 600 let byl u nás zákaz držení palných zbraní jenom dvakrát. Bylo to za vlády režimů, které se svých občanů bály. Nacisti a komunisti.

Petr z Braníka

Příspěvek#192 » stř 9. říj 2024, 13:03

Dutchsportsguy píše:Omlouvám se za otázky. Jen je těžké si představit, že se to dá nosit ve veřejné dopravě. V Nizozemsku je dokonce i pepřový sprej nezákonné vlastnit a nosit.

Jak jsem psal už dříve - náš zákon funguje tak, jako když funguje zdravý rozum:
https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=57&t=17256#p314054

To znamená - kde ti hrozí nebezpečí? Ve veřejné dopravě, nebo doma ve skříni? Na co by nám byly dobré zbraně, kdybychom je směli mít jenom doma ve skříni? Nebezpečí hrozí v restauraci (Uherský Brod), v čekárně v nemocnici (Ostrava), ve vlaku ( https://cs.wikipedia.org/wiki/%C3%9Atok_ve_vlaku_Thalys_(2015) ), nebo bohužel ve třídě ve škole (mnoho příkladu USA, a bohužel už i u nás).

Je logické, že je zbraň zapotřebí spíše ve veřejném prostoru, než doma. A náš zákon zatím je jediný v EU, který ještě logiku používá. Doufáme, že nám to ostatní státy EU nebudou chtít vzít.

JirkaCV

Příspěvek#193 » stř 9. říj 2024, 13:13

Nejsme jediný. Skoro stejně jsou na tom na Slovensku (kromě nesmyslných psychotestů, protože Fico) snad i v Polsku. Rakousko taky na tom není špatně.

Petr z Braníka

Příspěvek#194 » stř 9. říj 2024, 14:02

JirkaCV: Polsko má may issue, co se týká vlastnění pro obranu, Rakousko má may issue co se týče nošení, a i to Slovensko má may issue, ačkoliv praxe je zatím taková, že to správní uvážení vlastně vždycky dopadne kladně.
Ale každé may issue je v rozporu s tím, co považuji za použití logiky. Pokud by se mě v roce 2015 úředník zeptal, proč potřebuji zbraň pro obranu, co bych řekl? "Pane úřade, za 4 roky budu sedět v Ostravě v nemocnici v čekárně na plicním, a tam přijde Ctirad Vitásek a bude po nás střílet". Je toto logika? Ne, to je věštba. A státy, které po svých občanech požadují věštbu, nepovažuji za státy používající logiku.

Petr z Braníka

Příspěvek#195 » stř 9. říj 2024, 14:18

Tady je super přehledová tabulka:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Z%C3%A1kony_o_zbran%C3%ADch_ve_sv%C4%9Bt%C4%9B

Takže jsem křivdil Estonsku, Litvě a Lotyšsku :)

Zpět na