ZP - Spolehlivost

iloveguns

Příspěvek#136 » sob 2. lis 2024, 22:28

Nejlépe ti poradí na PČR na oddělení pro zbraně. Tam se zeptej, zda si můžeš podat žádost. Zde se dočkáš jen více či méně přesných odhadů.

Piggy

Příspěvek#137 » sob 2. lis 2024, 22:34

Spolehlivost se posuzuje za 3 roky zpět.

dan

Příspěvek#138 » ned 3. lis 2024, 00:15

Petecz píše:V roce 2019 jsem na 6 mesicu prisel o ridicak kvuli alkoholu (zbytkac 0.28)

§ 23 (1) Za spolehlivého podle tohoto zákona se nepovažuje ten,
c) kdo ... představuje vážné nebezpečí svým jednáním, za které byl v posledních třech letech pravomocně uznán vinným ze spáchání více než jednoho přestupku ...

Jednak je to davno, jednak je jen jeden (pokud jsi neco nezamlcel). Jsi stale spolehlivy.

marinakus

Příspěvek#139 » ned 3. lis 2024, 10:14

iloveguns : Na OSZBM mu nic radit nebudou. Buďto jeho žádost o vydání ZP akceptují nebo ji zamítnou. Do registrů lezou až na základě příslušného Č.j. Jinak tam totiž vlézt ani nesmí.

dan

Příspěvek#140 » ned 3. lis 2024, 10:56

Poradi mu, ale obecne, tak, ze mu ocituji zakon - zhruba jako ja o kousek vys. A k tomu mozna pridaji radu, ze pokud si nepamatuje kdy a kolik toho napachal, tak vypis z rejstriku prestupku muze ziskat na kazdem Czech Pointu. S nim v ruce uz uvidi zda podminku zakona splnuje.

No, a priste pozor na zbytkac za volantem a s nabitym kverem u pasu. To jsou totiz v tu ranu prestupky dva a spolehlivost v tahu. Je tam sice urcity manevrovaci prostor (ridic nesmi alkohol pozit zatimco strelec jim nesmi byt ovlivnen), ale to by byla pravni bitva s velmi nejistym vysledkem.

marinakus

Příspěvek#141 » ned 3. lis 2024, 11:10

*

Petecz

Příspěvek#142 » pon 4. lis 2024, 13:52

Diky vsem za rady. Jel jsem tedy primo na svuj odbor a tam mi vylozene rekli, ze to opravdu resi ty 3 roky zpetne.

Zpět na