Nákupní povolení

Sud

Příspěvek#3121 » ned 21. črc 2024, 20:26

Héfaistos: u Brýmové v Praze po mně chtěli vidět vytištěné nákupko. Ale jsou to víc jak dva roky, co jsem u nich kupoval zbraň. Od té doby jsem tam ale nebyl. Možná už je to jinak. V Supře myslím taky. Ale to si nejsem fakt jistý. Nějak mi to splývá.

dan

Příspěvek#3122 » pon 22. črc 2024, 08:59

Héfaistos píše:Spíš bych se zeptal: V kterých krámech ho neuvidí?
To neni ten duvod. To rozhrani neni moc privetivy, vsechno je na moc kroku a kazdy trva. A je to jest ehorsi - tak se teda proklikas ke klientovu nakupku. Nez se ale klient dorozhodne a vyresite zaplaceni, tak te system odhlasi. Takze kdyz chces prodej zadat, musis zacit uplne od zacatku.

Neni to na pouzivani mco komfortni a pokud tam mas frontu zakazniku, tak to dost zdrzuje. Nekteri obchodnici to delaji tak, ze doklady zkontroluji v jejich hmotne podobe, udelaji si poznamku na papir - a do CRZ do zadaji vecer pri denni uzaverce. Setkal jsem se s tim pri svych nakupech i v posledni dobe.

A celkem jim rozumim. Ja sam prodavam ucastnikum programu MV-1-500 po uspesne nastrilenych proverkach statem dotovane strelivo. Uz dopredu maji objednano co kdo chce a je to dopredu prirapvene k vydani. Skonci proverky, stoupne si prede me fronta az dvaceti lidi. U kazdeho bych mel v CRZ overit jeho narok na dotovane strelivo, najit si jake ma skupiny zbrojaky abych overil, ze smi dostat co si objednal (pokud ma jen sk. E tak stejne musi ukazat prukaz zbrane, protoze to v CRZ videt neni), a pak vydej do CRZ zapsat. Pod tri minuty jednoho cloveka nedam, takze ten posledni tam ceka taky hodinu. Ze zacatku jsme to tak opravdu delal.

Ted zkontroluju ZP (a u eckaru i PZ), vezmu bankovku, necham si podepsat prevzeti, posunu pripravenou hromadku naboju. Za pet minut je mam hotove vsechny a do CRZ do zadam az kdyz jsou pryc. Takze kdyz mi v krame obcas reknou, ze to chceji papirove, protoze do CRZ nemaji cas koukat, tak jim opravdu rozumim.

Grymex

Příspěvek#3123 » pát 8. lis 2024, 15:28

Zdravím včera jsem udělal zkoušku Odborné způsobilosti a chci se zeptat.
Mám OZ a fotku, zdravotní mají u přihlášky není starší než 3m. takže Ok, ale mohu si sebou krom žádosti o ZP. Vzít také žádosti na:
Výjimku na A-I nadlimitní zásobníky a A-I náboje ?
Vím že se tu řešilo nákupní povolení to sebou vezmu 100%, ale u tech A-I výjimek jsem to tu nedohledal, tak jestli jsem neprolistoval vše, tak se omlouvám a děkuji za odpovědi.

Aritma

Příspěvek#3124 » pát 8. lis 2024, 15:37

Jestli si to správně pamatuji, tak výjimky i nakupko až po vydání ZP, číslo ZP se uvádí na žádost.

Grymex

Příspěvek#3125 » pát 8. lis 2024, 15:49

Artima to jsem si myslel že nechám prázdné a policista mi to doplní podle čísla, který mi přidělí.

Aritma

Příspěvek#3126 » pát 8. lis 2024, 16:37

Zkusit to můžeš, ale asi to bude záležet na dobré vůli. Není jednodušší, podat ty žádosti až si půjdeš pro ZP. Mohou to udělat na počkání nebo to podat přes datovku a máš to zadarmo.

JirkaCV

Příspěvek#3127 » pát 8. lis 2024, 16:45

Povolení k nabytí, držení a nošení (zbraň kat. B) lze vydat současně s rozhodnutím o vydání ZP (ZoZ, § 12, odst. 7).

Pro vydání výjimky A-I nic takového neplatí, takže neočekávám, že by to PČR dělala, nemá k tomu zákonný důvod.

Na počkání to nebude, řeší se to přes krajské ředitelství, takže správný postup je poslat to datovkou. Je to rychle a zadarmo,

Petr z Braníka

Příspěvek#3128 » pát 8. lis 2024, 17:15

Na nákupní povolení se také píše číslo ZP, a podal jsem ho při převzetí zbrojáku. Prostě mi dali ZP do ruky, já z toho opsal číslo na žádost o NP, a rovnou mu ji dal zpátky.
Myslím, že s výjimkami by to mělo také tak jít. Vyplň tam všechno co lze, a vem to tam s sebou. Nemůže se stát nic horšího, než že ti to nevezmou.

JirkaCV

Příspěvek#3129 » pát 8. lis 2024, 17:59

V zákoně se píše "vydá" nikoliv "přijme".
V případě "B" odcházím s povolením, v případě "A-I" odcházím s nadějí.

Grymex

Příspěvek#3130 » pát 8. lis 2024, 18:11

Ok prostě to zkusím. Díky za rady ❤️

Střelec

Příspěvek#3131 » pát 8. lis 2024, 18:34

Měl bych dotaz, možná se to zde již řešilo, nedohledal jsem. Mám pár plonkovních NP (B, A-I), které jsou ale vydány na číslo starého ZP. Jsou stále platné? Díky.

JirkaCV

Příspěvek#3132 » pát 8. lis 2024, 18:38

Řekl bych, že ano. Byla vydána na starý ZP s platností rok (B) a nekonečno (A-I).
Součástí ZP není jenom číslo, ale i propojení se jménem, datem narození, rodným číslem ...
Nikde v zákoně není napsáno, že platnost povolení končí s číslem ZP.

Lonestar

Příspěvek#3133 » pát 8. lis 2024, 19:07

Rozšiřuju teď skupiny, a na stejný dotaz mi na našem OSZBM řekli, že platnost přechází...

dan

Příspěvek#3134 » ned 10. lis 2024, 01:44

Petr z Braníka píše:Na nákupní povolení se také píše číslo ZP, a podal jsem ho při převzetí zbrojáku. Prostě mi dali ZP do ruky, já z toho opsal číslo na žádost o NP, a rovnou mu ji dal zpátky.
To ja zadal o nakupko soucasne se zakosti o vydani ZP. Takze jsme tam cislo ZP logicky vyp;lnit nemohl. Dopsali si ho tam sami v okamziku, kdy bylo prideleno a hotove nakupko mi dali soucasne se ZP. Tenhle postup mi navrhli sami, me by to ani nenapadlo zkusit.

Nakupni povoleni je vazano na osobu, nikoliv na konkretni doklad.

dan

Příspěvek#3135 » úte 12. lis 2024, 19:08

Misterstvo Vnitra, odbor bezpečnostní politiky
Stanovisko k platnosti povolení po vydání nového zbrojního průkazu

Zpět na