Nákupní povolení přes datovou schránku

kolombo

Příspěvek#691 » stř 25. zář 2024, 12:21

Já nevím, ale datovka mi komunikaci usnadňuje. Podpis mám taky, ale tím podepisuji jen podání na daňové portály a tak. Jinak jedu dvě DS a spokojenost.

JirkaCV

Příspěvek#692 » stř 25. zář 2024, 12:26

Jenom jsem moc nepochopil, jaký je rozdíl mezi datovkou FO a PFO. Stačila by jedna.
Nedávno mi notář poslal rozhodnutí o dědictví a přistálo v PFO.

Haluziak

Příspěvek#693 » stř 25. zář 2024, 12:43

Tak to poslal špatně a pokud by ses do té datovky nepřihlásil tak by měl nedoručeno.
Ano je zbytečné, že má někdo datovku jak FO, tak PFO, tak předseda SVJ, tak advokát.. Jedna by bohatě stačila takhle je v tom akorát bordel :D

EDIT: A teď si ještě představ, že ADIS (systém na kterém běží finanční správa) ještě minulý rok nedokázal rozlišit FO a PFO :D

kolombo

Příspěvek#694 » stř 25. zář 2024, 13:10

Rozdíl je v adrese a v právní závaznosti :-)
Pokud mi to pošlou špatně, můžu toho využít.
Fakt je ten že sociálka mi valila OSVČ vyúčtování do soukromé a bylo jim to fuk.
Asi by mi taky stačila jedna, ale ne všude obsluhuje FO a PFO stejná osoba, i když je to na stejnou osobu psané. Pak by sloučená schránka mohla vadit.

cipis

Příspěvek#695 » stř 25. zář 2024, 13:35

Certifikáty nemizí, naopak, přibývají, ona datovka není na podpis, ale doručení. Kdežto "podepsat" dokument (pdfko, word, excel, zip, zkomprimovanou složku atd.) je práce pro ten certifikát (a třeba časové razítko).
A ve finále je to s tím certifikátem jednodušší, než s datovkou. Ostatně i to nákupko od policajtů v datovce je podepsané, tak stačí pak přeposlat třeba prodejci mailem či dát na flešce, když nemá přístup do crz.

sober

Příspěvek#696 » stř 2. říj 2024, 16:34

Platí se správní poplatek při podání žádosti o nákupko přes datovou schránku?

JYbour

Příspěvek#697 » stř 2. říj 2024, 16:38

nic se neplatí

McHa

Příspěvek#698 » úte 11. úno 2025, 20:34

Jen čerstvá zkušenost - únor 2025, Jč Kraj

V pondělí večer podána žádost o nákupko, výjimky na A-I střelivo a nadlimitní zásobníky (vše jen na vyplněných PDF formulářích MV ČR (https://mv.gov.cz/clanek/formulare-ke-stazeni-736999.aspx?q=Y2hudW09MTA%3d).

V úterý dopoledne odpovědi s povolením a výjimkami zpět v datové schránce. Posíláno na datovou schránku našeho krajského ředitelsví, nalezeno v tomto seznamu (https://policie.gov.cz/clanek/datove-schranky-713352.aspx).

PDFka jsem jen vyplnil v Acrobat Readeru, uložil zpět na disk vyplněná, v datové schránce jen napsal "subject/předmět zprávy/" a připojil PDFko (tedy poslal jsem celkem 3 zprávy). Nic jsem nepodepisoval, nic jsem nescanoval, nic jsem elektronicky nepodepisoval (i když podpis mám), prostě hodil do datovky vyplněné PDF. Bylo to opravdu velmi jednoduché a rychlé a navíc bez poplatku.

Výborná zkušenost kde mi (vedle podání daňového přiznání) dává datovka smysl :)

JirkaCV

Příspěvek#699 » úte 11. úno 2025, 20:55

A pak že digitalizace (až na výjimky) nefunguje.
Včetně daňového přiznání, sociálky a zdravotky. Než dopiju sedmičku bílýho, odesláno a zaplaceno.
Za mě dobrý. https://www.youtube.com/watch?v=ZnJcZ-5P8hE

glock69

Příspěvek#700 » stř 12. úno 2025, 05:19

No, když myslíš... Tak vše báječně funguje

JirkaCV

Příspěvek#701 » stř 12. úno 2025, 07:40

On je to trošku problém, zda je sklenice zpola plná nebo zpola prázdná. Digitalizovaných agend přibývá a jsou použitelné. A nejenom na úřadech, třeba ČEZ digitalizuje docela dost.

Trošku OT: Jenom bych připomněl, že pokud máme zřízenou DS PFO, už musíme komunikovat s úřadama pouze přes tuto DS. Papírové podání se připouští pouze v odůvodněných případech.

Blacky

Příspěvek#702 » stř 12. úno 2025, 07:40

a je to tak dobře.

ante

Příspěvek#703 » stř 12. úno 2025, 09:46

Daně posílá účetní elektronicky už nejmíň pět let, možná déle, rozhodně od doby ještě hluboko před kovidem, navíc nevím jak tahle propaganda souvisí s nákupními povoleními.

JirkaCV

Příspěvek#704 » stř 12. úno 2025, 10:01

Nákupní povolení přes datovou schránku.
Nevidím v tom žádnou propagandu a nepřímo se tématu týká.

vvitty

Příspěvek#705 » stř 12. úno 2025, 10:59

JirkaCV: Slovo "pokud" je v souvislosti s DS PFO matouci, nebo chces-li nadbytecne.

Zpět na