Kde nelze nosit zbraň
- WALACHMOTORS
- WALACHMOTORS
Příspěvek#1291 » čtv 5. čer 2025, 11:34
No s deckama to mam takto a ma obhajoba kdyz sem se snimi bavil .... ony ze prej: tam je preskrknuta pistole a ty ji mas u sebe ....no a ja na ne: tam je taky preskrnuty mobil a fotak (klasika obchodni centra) .... otazka na decka: ty nechavas mobil, fotak .. pripadne mobil s fotakem doma? .... NE .... no vidis ... ta cedulka totiz znamena nepouzivat , nestrilet a jinak s ni nemanipulovat .... jdeme
...
No a samo ze tam kde uz by to smrdelo pruserem tam proste nejdu a poslu tam "spojku"

No a samo ze tam kde uz by to smrdelo pruserem tam proste nejdu a poslu tam "spojku"
- Sobiho
Příspěvek#1292 » čtv 5. čer 2025, 11:51
No snažil jsem se vysvětlit, že mají dodržovat pravidla, ale ta pravidla mají být legální a ne jen vymyšlená. Stejně jako, když soused si dal na obecní cestu cedulku "VSTUP ZAKÁZÁN - soukromý pozemek". Nechci zase v nich vytvářet dojem, že mohou vše porušovat, ale na druhou stranu, tohle je neoprávněné a z mého pohledu i v rozporu s platnou legislativou... No a jak tu psal DAN, právě proto máme tajnou řeč... což vlastně není moc dobře, ale funguje to, nikdo neví, jen zasvecení! 

- dan
Příspěvek#1293 » čtv 5. čer 2025, 13:25
Nejen deti. Ale tohle je ta tezsi cesta, protoze to znamena prijmout rozhodnuti, nest za nej odpovednost a riziko moznych nasledku. Spousta lidi voli tu snazsi cestu - slepe uposlechnout prikaz premysleni nevyzaduje a odpovednost nese ten, kdo zakaz vydal.ante píše:Pokud se děti dostanou do rozporu morálky s pravidly, měly by volit morálku.
Vubec nesmeruju k tomu, ze tezsi cesta je spravna a lehci spatna. Podle evolucni teorie potrebuje spolecnost ke svemu fungovani oba typy lidi. Ty prvni proto aby se mohla vyvijet a lepe reagovat na zmeny podminek, ti druzi zajistuji stabilitu a brani aby se spolecnost nepropadla do chaosu.
Takze jak je to teda s tim nosenim kveru nekam, kde si to nepreji ? Naprosto exaktni pravni odpoved zni "to zalezi". A ve vzacne shode stejnou odpoved poskytuje i moralka.
Chapu, ze pro nekoho, kdo rad jasna pravidla a jistoty a nerad prijima rozhodnuti a nese odpovednost je takovy zaver "male peklo". Ale mezi temi, kdo nosi zbran pro vlastni obranu by snad nikdo takovy ani byt nemel. Pouziti zbrane k (sebe)obrane je zavisle na institutu KN/NO. A to je mimoradne velmi pocitova a neexaktni zalezitost. Kdo se dokaze vyrovnat s timhle, ten da i dilema "EDC v supermarketu".
Naposledy upravil(a) dan dne čtv 5. čer 2025, 13:36, celkem upraveno 1 x.
- Sobiho
- ante
- alabaj
Příspěvek#1296 » pát 6. čer 2025, 05:21
CzechJoker píše:Ono by možná stačilo být trochu lucidní. Když jdu k doktorce a vím, že bude chtít vidět dařbujána, tak nebudu mít Glock na apendixu i když ví, že nosím. To stejné preventivka, kde se svlékám do půl těla. Pokud mám být hospitalizovaný, zbraň si neberu. Pokud jsem doprovod nebo jsem v nemocnici z jiného důvodu, striktně dodržuji skryté nošení tak, aby mi zbraň netrčela nebo nebyla obtisklá. Možnosti tu jsou a myslím si, že není potřeba za každou cenu zacházet k extrémním výkladům.
Stejně tak bych byl opatrný na argument o legálním držení/nošení, protože idiotů se ZP je mezi námi bohužel furt dost.
Na jednu stranu máš pravdu, s tím souhlasím ale pokud jsi pak po čase ve městě kam se dostaneš málo kdy a dostaneš SMS o vyzvednutí zásilky či třeba problém s kartou a musíš na Poštu či do banky, nebo se ti něco přihodí a musíš nutně na úřad kde natrefíš na blba z ochranky se ti prostě stane že musíš se zbraní. osobně jsem ne ochranku na podobných úřadech zaznamenal jen lidi s nižším IQ a chováním 10 letého dítěte co se chová jako hulvát.. třeba na podatelně u soudu kam jdeš z práce a máš u sebe jen nahlásíš a vše je OK nebo na to upozorníš když jdeš k rámu. Na úřadechch soudu a podobných institucí jsem nezaznamenal nějaké špatné nebo nenormální chování, vždy s pochopením a v pohodě.
Před asi rokem či dvěma lety byl i článek tuším ve střelecké revue na podobné téma kdy i ostraha v obchodním domě ( tuším Praha Paladium ) hlasitě napadla člověka jen proto že se všimla že dotyčný má zbraň pod košilí, nevím jak to bylo popsáno ale snad při vytahování peněženky s kapsy si přizvedl košili a bylo to vidět, jak celý incident pokračoval již nevím ale jen si pamatuji že na konci bylo že s daným pracovníkem ostrahy byl ukončen pracovní poměr, ale bohužel příjem do práce takových lidí v ochrankách je veliký a zde je problém + samozřejmě i to jak píšeš že i idiotů se ZP je je také dost a typoval bych to 50 na 50 což je další problém , bohužel .
Jinak pokud jdu k doktorovi a podobně plánovitě, samozřejmě nenosím což je snad logické .......
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#1297 » pát 6. čer 2025, 06:01
Pokud je někdo jelito a odkryje zbraň (nebo ji má obtisklou jak Babišovo ochranka), tak je to imho souboj dvou jelit. Pokud tedy chceme řešit nějaký anekdotický příběh, u kterého vůbec nevíme, jak to bylo doopravdy.
Andrej-Babis-ochranka-1440x810-c.png
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#1298 » pát 6. čer 2025, 06:41
alabaj píše: Jinak pokud jdu k doktorovi a podobně plánovitě, samozřejmě nenosím což je snad logické .......
Ne, není to logické. Nebo alespoň já tam v tom tu logiku nevidím. Čekárna u doktora je měkký cíl, to už víme, bohužel i prakticky.
Když jdu k lékaři plánovitě, beru si tašku přes rameno pro skryté nošení namísto kydexu.
- Střelec
Příspěvek#1299 » pát 6. čer 2025, 06:55
Pokud máte obavu, že někdo bude řešit to, že nosíte zbraň, tak se v první řadě snažte, aby to neměl jak zjistit a vy dodržovali zákonné skryté nošení. Zařídit si to jde, jen u toho je nutné přemýšlet a neobejde se to bez nějaké investice nebo omezení (příslušná velikost zbraně, pouzdro, popř. vhodné oblečení).
Pak má člověk jistotu, že ho nebude obtěžovat nějaký jouda, pokud tedy nechcete záměrně konflikt vyvolat.
Pak má člověk jistotu, že ho nebude obtěžovat nějaký jouda, pokud tedy nechcete záměrně konflikt vyvolat.
- Sobiho
Příspěvek#1300 » pát 6. čer 2025, 07:04
No tak popravdě ostrahy a bezpečtnostní agentury jsou naprostý konec pod který již nejde padnout níže, takže proto jejich zaměstnanci na takové mentální úrovni. Bohužel máme to i v práci a nejhloupější je ostraha a nejvíc krade ostraha... Takže k nošení, když to nevidí, tak to neví... z hlediska printingu se mi nejvíc osvědčila EDC brašna na zbraň se samostatnou komorou. Sice to není ideální pro obranu, ale ideální na pohyb. A když si to natrénuješ, a máš dobrý insert, dá se i rychle případně tasit. Nechci tadyr rozebírat výhody a nevýhody, ale léto je kritickým období nošení...
- Murphy
Příspěvek#1301 » pát 6. čer 2025, 07:27
Kdyz nestacis tasit, muzes tu tasku pouzit jako remdih.
Nebo jit cestou te mensi zbrane.
Ja radsi vybral takove kratasy, ve kterych mi v kapse neuvizne ruka, kdyz v ni sevru pazbu zbrane.
Nemam ulpne drobne ruce.
Mohu doborucit Lidl parkside jeansove kratasy. Maji pracovni kapsy, ale vypadaji relativne civilne.
Na stehnech vpravo dve svisle kapsicky, tak na zavirak a kubotan nebo taktickou svitilnu, vlevo jedna velka + jedna vodorovna, tak akorat na plnotucny zasobnik do kratke.
Nebo jit cestou te mensi zbrane.
Ja radsi vybral takove kratasy, ve kterych mi v kapse neuvizne ruka, kdyz v ni sevru pazbu zbrane.
Nemam ulpne drobne ruce.
Mohu doborucit Lidl parkside jeansove kratasy. Maji pracovni kapsy, ale vypadaji relativne civilne.
Na stehnech vpravo dve svisle kapsicky, tak na zavirak a kubotan nebo taktickou svitilnu, vlevo jedna velka + jedna vodorovna, tak akorat na plnotucny zasobnik do kratke.

- Walt
- dan
Příspěvek#1304 » pát 6. čer 2025, 11:01
No, uz se mi stalo, ze jsem ten cas v ordinaci nemel. Doktora jsme upozornil, nabidnul jsem, ze ji na miste sundam a vlozim do batohu, prohlasil, ze jemu to pri vysetreni nijak nevadi a zustalo to tak. Popravde receno, ja se vlastne jeste nesetkal s odmitavou, natoz panickou reakci, kdyz nekdo zjistil, ze jsem ozbrojeny. Vetsinou je reakce spis zvedava (to je prava ? to se smi ? to se tolik bojite ?), obcas slysim "to bych se bal mit neco takovyho u sebe", jen dvakrat jsem se dozvedel "neni mi prijemny, ze tu takhle mezi nama jsi", ale z tech dvou k tomu jeden dodal "ale deti s tebou na vylet pustim zcela bez obav" a taky pustil. Nekolik let jsem jezdil jako vedouci na detsky tabor, vsechny deti (a tak predpokladam, ze i rodice) vedeli, ze ji mam a nesetkal jsem se s zadnou negativni reakci.
Tim nechci rict, ze se objevit nemuze, nebo, ze lze ostatni beztrestne provokovat, ale urcite chci rict, ze diskutujeme problem, ktery v nasi zbranove velmi tolerantni spolecnosti vyvola vaznejsi konflikt jen nepravdepodobne.
Tim nechci rict, ze se objevit nemuze, nebo, ze lze ostatni beztrestne provokovat, ale urcite chci rict, ze diskutujeme problem, ktery v nasi zbranove velmi tolerantni spolecnosti vyvola vaznejsi konflikt jen nepravdepodobne.
- Střelec
Příspěvek#1305 » pát 6. čer 2025, 12:43
Kdysi jsme se stavil u doktora jen pro razítko do formuláře do práce, s nějakým vyšetřením jsem nepočítal, ale byla tam jiná doktorka a ta si mě chtěla poslechnout, samozřejmě jsem jí řekl, že mám povolení, neříkala nic, ale vyšetřila mě velice rychle a pomalu vyhodila z ordinace.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí