Kde nelze nosit zbraň

LK

Příspěvek#1306 » pát 6. čer 2025, 12:45

Ta ochranka p. Babise! lol, chapu, ze to hrajou na demonstrativnost - ale co je moc - toho je prilis. Saskovina. Navic typek ma zjevne z bobul - gynekomastii (defacto zenske prsni bradavky).

Walt

Příspěvek#1307 » pát 6. čer 2025, 15:56

audis píše:Ad 158 žádosti u uložení pistole :
Pak bylo co? kdo a kde kdy uložil ?

Prijela hlidka, sepsali se mnou protokol, predal jsem zbran, zasobniky a po propusteni ze spitalu jsem si pro ni dosel na mistni oddeleni.
O tom, ze ji odvezu domu a vratim se nechtela doktorka ani slyset.

Erix

Příspěvek#1308 » pát 6. čer 2025, 16:59

No pěkné příběhy tady, hlavně to kino. :lol: Teď si představte "kovbojky" po novém roce, až začneme chodit bez "kartiček" a systém bude v nedohlednu či porucha atd. Být někde zaklenutý a jen hlásit jsem držitel, číslo průkazu xxx xxx, eh, eh, nemůžu dýchat,... :roll:

JirkaCV

Příspěvek#1309 » pát 6. čer 2025, 17:24

Jestli se z čísla průkazu, který si pamatuju, stane číslo jednací, který si nezapamatuje ani autista, tak to bude problém.

Erix

Příspěvek#1310 » pát 6. čer 2025, 18:33

No problém bude, ale vnitro problém nevidí dřív, než se stane, pak se teprve ladí, kdo ví jestli. :roll: Zrovna ta "jednoduchost" ověření oprávnění i případnou osobou bez terminálu utrpí. Ne, že bych se prokazoval kde komu, ale případné "nervózní" občany, security,... to uklidnit může - ukázat průkaz a ihned uklidnit mínění - takto na mě přijede v nejhorším urna a ještě někoho sundaj. ;)

JirkaCV

Příspěvek#1311 » pát 6. čer 2025, 18:45

Jenom bych připomněl, že MV není jenom nějaký Rakušan (s velkým R), ale spousta profesionálních úředníků, kteří normálně fungují. Připomenu Mgr. Bačkovskou.
O tom, že se to doladí vůbec nepochybuju.

Erix

Příspěvek#1312 » pát 6. čer 2025, 18:53

No, není jen jeden, co tvrdí na vše tlumič, tlumič. Ladit ale problém, který způsobí absence papírového dokladů je hrůza. Co bude příště, rušení OP, rodných listů? Nebo při narození dostaneme časový čip s platností 70 let a po expiraci budeme odepsáni, jelikož stát nás ne obslouží? Kámoš dělá programátora a "papírové" doklady vnímá jako poslední zálohu, když by stát třeba po konfliktu chtěl obnovit ztracená data ze serveru (nemusí to být válka, ale třeba i kybernetický útok se smazáním dát, magnetická bouře - i bankovní výpisy na papíře něco mají do sebe) .

MojeTikka

Příspěvek#1313 » sob 7. čer 2025, 09:27

Ja obcanku v Cesku nenosim roky. Za jeji ztratu je flastr a nosit neni povinne, tak co. Nikdy jsem s tim nemel problem. Navic ta obcanka dneska neobsahuje nic z toho, co ja potrebuju. Rodna cisla deti, moje ockovani, atd. Tak at si ji nechaji.

Erix

Příspěvek#1314 » sob 7. čer 2025, 15:07

Tak jako jo, taky všude nenosím komplet doklady, ale jen třeba OP a kartičku ZP + hotovost, další dle potřeby, bankovní karty jen vyjímečně, ale jsem rád za jejich fyzické formy. Mobil preferuji "blbý", ale kvalitní.

Petr z Braníka

Příspěvek#1315 » sob 7. čer 2025, 15:43

JirkaCV píše:Jestli se z čísla průkazu, který si pamatuju, stane číslo jednací, který si nezapamatuje ani autista, tak to bude problém.

Na všechno už budeš znát jenom rodné číslo. Podle toho najdou občanku i zbrojní oprávnění

Jarda.Jezek

Příspěvek#1316 » sob 7. čer 2025, 16:11

A když se jim to nepovede, jdeš do klepet. To jsem zvědav, jak z CPZ prokážeš, že ses ozbrojil dovoleně...

glock69

Příspěvek#1317 » sob 7. čer 2025, 16:57

Někde jsem četl, že rodné čísla se budou rušit taky...Chtějí nějaké identifikatory aby nikdo nepoznal, zda jsi muž, žena, kdy jsi se narodil. Bude veselo...

JirkaCV

Příspěvek#1318 » sob 7. čer 2025, 17:03

Není problém. Každý nafasujeme jedinečný blockchain identifikátor a bude.

cipis

Příspěvek#1319 » sob 7. čer 2025, 17:04

Ono se nekdy nekomu stalo, ze policajti nebyli schopni neco overit? Za skoro 35 let, co mam nejake doklady, tak ani jednou ... Moc to prehanite. Policajt uz z principu nebude neco chtit tam, kde nema zadny signal - jak by si zavolal pomoc?

Erix

Příspěvek#1320 » sob 7. čer 2025, 17:56

No tak policajt, z principu a za ty prachy neudělá nic navíc, takže až se jednou vyskytne chyba, nebo to nepojede, tak jsme všichni automaticky podezřelá osoba, takže při nejmenším nepříjemný zážitek a kus dne v prd.. i. :roll: Jinak, jak zruší doklady a pokusí se zrušit RČ, tak zpět na stromy. :o Ajťáci bijí na poplach!

Zpět na