Kde nelze nosit zbraň

Piggy

Příspěvek#1321 » sob 7. čer 2025, 18:40

Nevidím rozdíl mezi RČ a nějakým jiným unikátním identifikátorem. Buď bude systém funkční nebo nebude úplně stejně.

Erix

Příspěvek#1322 » sob 7. čer 2025, 18:56

No funkce bude stejná, akorát to rozdrbe x systémů, které léta s RČ pracují -> takže prachy všech rovnou do kotle!

vvitty

Příspěvek#1323 » sob 7. čer 2025, 20:48

Piggy píše:Nevidím rozdíl mezi RČ a nějakým jiným unikátním identifikátorem. Buď bude systém funkční nebo nebude úplně stejně.

Databaze ktera pouziva RC jako unikatni identifikator je spatne navrzena databaze. Rodne cislo NENI unikatni identifikator.

DVII

Příspěvek#1324 » sob 7. čer 2025, 21:15

Teď už je, od devadesátek se to vyčistilo.
Problém z RČ dělají někteří, protože z něj jde vyčistit věk a pohlaví...
Něco jiného je, že problém s RČ nastane v roce 2054, třeba ho už řeší, ale třeba to dopadne jako vždycky

Petr z Braníka

Příspěvek#1325 » sob 7. čer 2025, 21:28

Jarda.Jezek píše:A když se jim to nepovede, jdeš do klepet. To jsem zvědav, jak z CPZ prokážeš, že ses ozbrojil dovoleně...

Třeba bude platit presumpce neviny. Pokud mám u sebe bouchačku, určitě ji mám oprávněně a bude se na mě hledět jako na legálně ozbrojeného, dokud se neprokáže opak.

Petr z Braníka

Příspěvek#1326 » sob 7. čer 2025, 21:31

DVII píše:Teď už je, od devadesátek se to vyčistilo.
Problém z RČ dělají někteří, protože z něj jde vyčistit věk a pohlaví...
Něco jiného je, že problém s RČ nastane v roce 2054, třeba ho už řeší, ale třeba to dopadne jako vždycky

A pohlaví bude čím dál více, a ten figl s "plus pět" u holek už nebude stačit :lol:

vvitty

Příspěvek#1327 » sob 7. čer 2025, 21:41

Vycistilo se to dost, presto to stale neni zarucene.
A dlouhodobe to taky neni udrzitelne protoze nejpozdeji v roce 2054 bude nutne format RC zmenit (pokud bude stale pouzivano). S ohledem na "rychlost" statni spravy a vyberovych rizeni na dodavky SW je uz skoro pozde to zacit resit ...

ante

Příspěvek#1328 » sob 7. čer 2025, 22:03

DVII píše:Teď už je, od devadesátek se to vyčistilo.

No úplně ne, s naším téměř stoletým vyhodniarským dědou jsou pořád občas semtam potíže.

Piggy

Příspěvek#1329 » sob 7. čer 2025, 22:28

Kolik děcek narozených v jednom dni to vlastně zvládne?
Nějak je na mě to "modulo 11" moc složité.

vvitty

Příspěvek#1330 » sob 7. čer 2025, 23:44

Piggy: proste musi byt rodne cislo delitelne 11 beze zbytku. Takze 11, 22, .... dopln to svoje.
A protoze doplnek ma ctyri cifry, tedy max 9999, zvladne to za den 909 chlapcu a 909 divek (protoze posun v mesicich o 50)
V roce 54 se system "rozbije" - prestane byt jednoznacne stari dotycneho a hlavne se zkomplikuje pridelovani doplnkoveho cisla protoze je jich dost zabranych v CR / SR. Z hlediska evidenci je nezadouci pridelovat jiz nepouzivane cislo nekomu dalsimu.
Takze bud nejaky dalsi posun / treba mesicu o 20 / nebo prodlouzeni doplnkoveho cisla. A nebo uplne novy system identifikatoru (tipuju ze tou dobou uz budou stejne implantovane jako nejaky RF tag, ev. to nebude vubec potreba protoze systemy rozpoznavani a identifikace delaji neskutecny pokrok).
Ale to jsme ponekud odbocili ....

DVII

Příspěvek#1331 » ned 8. čer 2025, 04:52

Spíš to prodloužení, protože posuny na pozici měsíců se už dnes používají, venku jsem se s tim osobně nesetkal, ale vnitřně v systému ano

Erix

Příspěvek#1332 » ned 8. čer 2025, 06:24

Petr z Braníka píše:Třeba bude platit presumpce neviny. Pokud mám u sebe bouchačku, určitě ji mám oprávněně a bude se na mě hledět jako na legálně ozbrojeného, dokud se neprokáže opak.

Naivní představa a ještě v dnešní době. :roll: Dneska má vše prakticky neodkladný účinek, takže tě "zajistí" a pak si můžeš argumentovat. ;) Při podezření na zdrav. stav ti taky "výbavičku" seberou a až pak řešíš, jak si jí vrátit zpět. Omluvu ale nečekejte, jde o vyšší zájem.

To vvitty:
Tak se to nepatrně upraví, ale jakási forma RČ, i když s doplňkem, může žít dál. Vše záleží na tom, zda se vede chtít někdo úpravou zabývat, nebo jen "plenit" státní kasu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1333 » ned 8. čer 2025, 09:55

Petře z Braníka, mít u sebe zbraň je přece rovnou trestný čin, pokud k tomu nemáš povolení. A to musíš prokazovat ty, že povolení máš.

dan

Příspěvek#1334 » ned 8. čer 2025, 10:16

Nikoliv. Stat prokazuje, ze povoleni nemas. Nezamenovat s tim, ze u sebe nemas doklady prokazujici, ze povoleni mas. Nemit tyto doklady je protipravni take (dle stavajiciho zakona), ale je to jiny skutek. Nejde o nedovolene ozbrojovani, o ktere by slo, kdybys to opravneni (nikoliv jen ty doklady) nemel. Predevsim ale, doklady, i kdyz je mas, mohou prokazat vyhradne stav platny v okamziku jejich vydani, nikoliv stav aktualni. A ten ty ani nijak prokazat nemuzes, ten se da zjistit jen z evidence, kterou vede stat.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1335 » ned 8. čer 2025, 11:07

Tak ještě dnes má právo ten, kdo je držitel zbrojního průkazu. Některá práva navíc má, pokud mu bylo vydáno povolení, výjimka, či ke zbrani byl vydán průkaz zbraně. Některá práva má, když má u sebe jak zbrojní průkaz tak průkaz zbraně.

Po novu bude někdo přistižen s palnou zbraní, bude tvrdit, že ji má legálně, ale stát ve své databázi nenajde o tom záznam. Čím bude kdo jak prokazovat?

Zpět na