Kde nelze nosit zbraň
- Letec 12
Příspěvek#1366 » úte 10. čer 2025, 18:50
Tady jde hlavně o to, že si nemůžeš nosit do školy hračky navíc připomínající zbraň a vyrušovat při vyučování. Zbytek vět o ohrožení zdraví je jen určen na manipulativni ovlivnění matek, které slyší slovo zbraň a začnou mít strach o svého potomka. Byt jde v reálu o hračku.
- Piggy
- Erix
Příspěvek#1368 » úte 10. čer 2025, 19:06
Jo to je ten "Rakušanismus", dezinformace, překrucování a cílené vyvolání strachu. Kdyby na FF střílel bazooky, tak zakáží novodur a ht/kg trubky, trubky od koberce a i toaleťáku. Co kdyby si někdo postavil repliku nebo kartofel kanón.
P. S. : Nechtěl si někdo hrát na sněmovnu a nechat kvér na WC?

P. S. : Nechtěl si někdo hrát na sněmovnu a nechat kvér na WC?

-
Jarda.Jezek - Příspěvky: 1436
- Jarda.Jezek
Příspěvek#1369 » úte 10. čer 2025, 19:11
Za mých mladých let se do školy nosily praky, verzatilky, tenisáky, nože všech druhů a velikostí, vodní pistole, stříkačky, svářecí dráty s nabroušenou špičkou, hvězdice, nunčaky, řetězy, boxery a jistě plno dalších obdobných a jistě i v té době školním řádem zakázaných věcí. Poznámku jsem nikdy za nože, hvězdice a nunčaky nedostal, ikdyž tekla krev. Jednou i tak, že byla zakrvácená celá škola a chodník až na polikliniku. Dostal jsem však poznámku jen za tenisáky a vodou zlitou učitelku, která si začala.
Opravdu vážná zranění vznikla vždy bez přispění těchto zlých věcí. Každý si tak nějak byl vědom, s čím zachází.
Jinde to třeba bylo horší, já chodil na výběrovou základku pro nadané nebo prominentní děti, jak vypadaly pomocné základní školy ve vyloučených lokalitách té doby, nemám tušení.
Ale proč to píšu. Cedulky mě nezajímají. Když někam jdu a zrovna mám zbraň u sebe, nedržím, abych potřeboval souhlas, ale nosím podle zákona, takže se na souhlas nikoho neptám. Když nosím, tak skrytě a nikdo mě nemůže prohledávat. Leda tak policie, pokud mě bude chtít zadržet. A k tomu potřebuje důvod, který se pak bude přezkoumávat.
Takže podezření, že mám u sebe zbraň, může mít kdekdo, ale tím to končí. Nikam dál se nedostaneme, pokud to někdo nedovede do stavu, že se budu muset bránit napadení.
Pokud jde o školy, naštěstí jsem stihl i vejšku včas a nikdy ve škole nikomu nevadilo, pokud jsem byl zrovna ozbrojen. Protože to nikdo nevěděl.
Když vidím, jak to dnes novináři eurohujersky kazí, mám jediný požadavek. Nařídit zákonem, že všude, kde se se sejde nejméně 20 lidí musí nejméně 1/10 z nich být ozbrojeno. Případný útočník si pak dobře rozmyslí považovat takový cíl za měkký.
Opravdu vážná zranění vznikla vždy bez přispění těchto zlých věcí. Každý si tak nějak byl vědom, s čím zachází.
Jinde to třeba bylo horší, já chodil na výběrovou základku pro nadané nebo prominentní děti, jak vypadaly pomocné základní školy ve vyloučených lokalitách té doby, nemám tušení.
Ale proč to píšu. Cedulky mě nezajímají. Když někam jdu a zrovna mám zbraň u sebe, nedržím, abych potřeboval souhlas, ale nosím podle zákona, takže se na souhlas nikoho neptám. Když nosím, tak skrytě a nikdo mě nemůže prohledávat. Leda tak policie, pokud mě bude chtít zadržet. A k tomu potřebuje důvod, který se pak bude přezkoumávat.
Takže podezření, že mám u sebe zbraň, může mít kdekdo, ale tím to končí. Nikam dál se nedostaneme, pokud to někdo nedovede do stavu, že se budu muset bránit napadení.
Pokud jde o školy, naštěstí jsem stihl i vejšku včas a nikdy ve škole nikomu nevadilo, pokud jsem byl zrovna ozbrojen. Protože to nikdo nevěděl.
Když vidím, jak to dnes novináři eurohujersky kazí, mám jediný požadavek. Nařídit zákonem, že všude, kde se se sejde nejméně 20 lidí musí nejméně 1/10 z nich být ozbrojeno. Případný útočník si pak dobře rozmyslí považovat takový cíl za měkký.
- Murphy
- Erix
Příspěvek#1372 » stř 11. čer 2025, 06:32
Tak v EU roste nová "džungle", tak by to měli přehodnotit a to rychle. Bohužel si tvrdím říci, že útok v Rakousku nemusel být (nebo alespoň s použitím zbraně), nebýt naší nezvládnuté "medializace" FF UK.
Ve Francii by měl prezident už odstoupit, už dávno to měl udělat - vytvořili "džungli" (ne teda sám) a teď sklízí, co zaseli.
Jinak jsem zažil ve škole "flusbrok" i kuličkovku, foukačky a i ty nože. Někdy to bylo "ostré", ale určitě to nebylo jak dnes - agresivita narůstá, cena života "klesá".
Určitě nebyly děcké gangy, jak někde v Ostravě apod.
Dneska jsou ve škole hrozně učitelé "hrozně milý", aby náhodou neporušily práva děcek. Jen práva a povinnosti nula. Za mě člověk třeba "škodolibě" cvakal propiskou, učitel vstal a pravil: "co si myslíš, ty hajzlíku"? Nepomohlo, tak přišel blíž a dostal pohlavek a příště byl klid. Šikanu taky řešili učitelé "hned" nebo dřív, takže to nepřerůstalo zbytečně moc.

Jinak jsem zažil ve škole "flusbrok" i kuličkovku, foukačky a i ty nože. Někdy to bylo "ostré", ale určitě to nebylo jak dnes - agresivita narůstá, cena života "klesá".

Dneska jsou ve škole hrozně učitelé "hrozně milý", aby náhodou neporušily práva děcek. Jen práva a povinnosti nula. Za mě člověk třeba "škodolibě" cvakal propiskou, učitel vstal a pravil: "co si myslíš, ty hajzlíku"? Nepomohlo, tak přišel blíž a dostal pohlavek a příště byl klid. Šikanu taky řešili učitelé "hned" nebo dřív, takže to nepřerůstalo zbytečně moc.

- Sobiho
- DVII
- DVII
Příspěvek#1376 » stř 11. čer 2025, 09:54
Ale už je to tu - "Útok vyvolal v Rakousku debatu o držení zbraní. Starostka města Elke Kahrová chce, aby je nosili jen strážci pořádku, nikoliv civilisté."
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
Kdyby tam byl někdo ozbrojený, byla by určitá šance, že ho zastaví dříve
Až mám někdy pocit, že hoplofóbové nelitují lidských obětí, aby odzbrojili civilisty
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
Kdyby tam byl někdo ozbrojený, byla by určitá šance, že ho zastaví dříve
Až mám někdy pocit, že hoplofóbové nelitují lidských obětí, aby odzbrojili civilisty
- Erix
- Střelec
Příspěvek#1378 » stř 11. čer 2025, 10:33
Tak když už se zde řeší hlouposti, tak trošku odlehčím. Děda vzpomínal na spolužáka, který někdy na prvním stupni přinesl do školy prý "revolver" (děda tak říkal každé krátké), učitel mu jej zabavil, pak přinesl druhý, ten mu zabavil také a navíc dostal pár facek, když donesl třetí, tak mu ho zabavili a dostal 2 z chování. To bylo někdy těsně po válce.
- Walt
- JirkaCV
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva