Kde nelze nosit zbraň

Letec 12

Příspěvek#1366 » úte 10. čer 2025, 18:50

Tady jde hlavně o to, že si nemůžeš nosit do školy hračky navíc připomínající zbraň a vyrušovat při vyučování. Zbytek vět o ohrožení zdraví je jen určen na manipulativni ovlivnění matek, které slyší slovo zbraň a začnou mít strach o svého potomka. Byt jde v reálu o hračku.

Piggy

Příspěvek#1367 » úte 10. čer 2025, 19:04

Stříkací pistolka není zbraň ve smyslu ZoZ.
Přeprava není nošení.
Do školy není dovoleno nosit předměty, které mohou ... rušit výuku.

P.S. Letec byl rychlejší. Nepřekvapivě :lol:
Naposledy upravil(a) Piggy dne úte 10. čer 2025, 19:07, celkem upraveno 1 x.

Erix

Příspěvek#1368 » úte 10. čer 2025, 19:06

Jo to je ten "Rakušanismus", dezinformace, překrucování a cílené vyvolání strachu. Kdyby na FF střílel bazooky, tak zakáží novodur a ht/kg trubky, trubky od koberce a i toaleťáku. Co kdyby si někdo postavil repliku nebo kartofel kanón. :roll:

P. S. : Nechtěl si někdo hrát na sněmovnu a nechat kvér na WC? :lol:

Jarda.Jezek

Příspěvek#1369 » úte 10. čer 2025, 19:11

Za mých mladých let se do školy nosily praky, verzatilky, tenisáky, nože všech druhů a velikostí, vodní pistole, stříkačky, svářecí dráty s nabroušenou špičkou, hvězdice, nunčaky, řetězy, boxery a jistě plno dalších obdobných a jistě i v té době školním řádem zakázaných věcí. Poznámku jsem nikdy za nože, hvězdice a nunčaky nedostal, ikdyž tekla krev. Jednou i tak, že byla zakrvácená celá škola a chodník až na polikliniku. Dostal jsem však poznámku jen za tenisáky a vodou zlitou učitelku, která si začala.

Opravdu vážná zranění vznikla vždy bez přispění těchto zlých věcí. Každý si tak nějak byl vědom, s čím zachází.
Jinde to třeba bylo horší, já chodil na výběrovou základku pro nadané nebo prominentní děti, jak vypadaly pomocné základní školy ve vyloučených lokalitách té doby, nemám tušení.

Ale proč to píšu. Cedulky mě nezajímají. Když někam jdu a zrovna mám zbraň u sebe, nedržím, abych potřeboval souhlas, ale nosím podle zákona, takže se na souhlas nikoho neptám. Když nosím, tak skrytě a nikdo mě nemůže prohledávat. Leda tak policie, pokud mě bude chtít zadržet. A k tomu potřebuje důvod, který se pak bude přezkoumávat.

Takže podezření, že mám u sebe zbraň, může mít kdekdo, ale tím to končí. Nikam dál se nedostaneme, pokud to někdo nedovede do stavu, že se budu muset bránit napadení.

Pokud jde o školy, naštěstí jsem stihl i vejšku včas a nikdy ve škole nikomu nevadilo, pokud jsem byl zrovna ozbrojen. Protože to nikdo nevěděl.

Když vidím, jak to dnes novináři eurohujersky kazí, mám jediný požadavek. Nařídit zákonem, že všude, kde se se sejde nejméně 20 lidí musí nejméně 1/10 z nich být ozbrojeno. Případný útočník si pak dobře rozmyslí považovat takový cíl za měkký.

Murphy

Příspěvek#1370 » úte 10. čer 2025, 22:29

Kdy a kde se vlastne v tech klicich, kteri si hrajou s pistolkami, najednou vezme ten odpor kenzbranim? Muze za to spolecnost? Nebo dospeji a dostanou rozum? 8-)

cipis

Příspěvek#1371 » úte 10. čer 2025, 22:51

Maminky jim to vyhazují do popelnic ...

Erix

Příspěvek#1372 » stř 11. čer 2025, 06:32

Tak v EU roste nová "džungle", tak by to měli přehodnotit a to rychle. Bohužel si tvrdím říci, že útok v Rakousku nemusel být (nebo alespoň s použitím zbraně), nebýt naší nezvládnuté "medializace" FF UK. :roll: Ve Francii by měl prezident už odstoupit, už dávno to měl udělat - vytvořili "džungli" (ne teda sám) a teď sklízí, co zaseli. ;)

Jinak jsem zažil ve škole "flusbrok" i kuličkovku, foukačky a i ty nože. Někdy to bylo "ostré", ale určitě to nebylo jak dnes - agresivita narůstá, cena života "klesá". :roll: Určitě nebyly děcké gangy, jak někde v Ostravě apod.

Dneska jsou ve škole hrozně učitelé "hrozně milý", aby náhodou neporušily práva děcek. Jen práva a povinnosti nula. Za mě člověk třeba "škodolibě" cvakal propiskou, učitel vstal a pravil: "co si myslíš, ty hajzlíku"? Nepomohlo, tak přišel blíž a dostal pohlavek a příště byl klid. Šikanu taky řešili učitelé "hned" nebo dřív, takže to nepřerůstalo zbytečně moc. ;)

Sobiho

Příspěvek#1373 » stř 11. čer 2025, 07:10

Tak mě ta žádost ze školy připadá adekvátní situaci a slušná, prostě mají obavy z případné paniky, chtějí předejít problémům a žádají slušně, nevím proč nevyhovět a dětem to říct doma.

dan

Příspěvek#1374 » stř 11. čer 2025, 08:10

... a navic se mi zda, ze teziste zpravy neni v "je to zbran" ale "delaji tu s tim bordel". Nicmene, vztahy mezi rodicem a skolou tu vyresime jen tezko at je to jakkoliv.

DVII

Příspěvek#1375 » stř 11. čer 2025, 08:53

Erix píše:Bohužel si tvrdím říci, že útok v Rakousku nemusel být (nebo alespoň s použitím zbraně), nebýt naší nezvládnuté "medializace" FF UK.

Nemyslím si, příkladů je ve světě dost jiných, byť na západ od nás jsou v kurzu nožíky

DVII

Příspěvek#1376 » stř 11. čer 2025, 09:54

Ale už je to tu - "Útok vyvolal v Rakousku debatu o držení zbraní. Starostka města Elke Kahrová chce, aby je nosili jen strážci pořádku, nikoliv civilisté."
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
Kdyby tam byl někdo ozbrojený, byla by určitá šance, že ho zastaví dříve

Až mám někdy pocit, že hoplofóbové nelitují lidských obětí, aby odzbrojili civilisty

Erix

Příspěvek#1377 » stř 11. čer 2025, 10:05

Jo, klasika, neřešíme problém a ještě ho prohloubíme. :roll: Nejdříve zjistit, proč se tak stalo. To znamená kdo a proč šikanoval, kde vzal zbraň a co selhalo + kupu dalších věcí. To je systém: "pokecám se jogurtem a protože mě to sere, tak ho zakážu všem!" 8-)

Střelec

Příspěvek#1378 » stř 11. čer 2025, 10:33

Tak když už se zde řeší hlouposti, tak trošku odlehčím. Děda vzpomínal na spolužáka, který někdy na prvním stupni přinesl do školy prý "revolver" (děda tak říkal každé krátké), učitel mu jej zabavil, pak přinesl druhý, ten mu zabavil také a navíc dostal pár facek, když donesl třetí, tak mu ho zabavili a dostal 2 z chování. To bylo někdy těsně po válce.

Walt

Příspěvek#1379 » stř 11. čer 2025, 19:12

Do skoly jsme poplasnaky a flusbroky (z nich jsme se vzajemne strileli do zadku gumovymi valecky 4,5 mm)nosivali celkem bezne. Jeden mistni kolega si ve skole od kamose koupil pistoli vz. 24

JirkaCV

Příspěvek#1380 » stř 11. čer 2025, 19:26

Já si v "hospodě" koupil kabelkovku 6,35 browning. Ale to byly divoký devadesátky. Když policajti udělali šťáru u kámoše, šel browning bleskem z baráku. A to jsem si z něj ani nevystřelil (měl vadný úderník).

Zpět na